Buitenland

Chaos na terreuraanslagen in hartje Londen. Zie hier hoezeer de stad in de greep van terreur is

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Londen is gisteravond laat een bestelbus ingereden op voetgangers. Kort daarop werden er steekpartijen gemeld in de toeristische buurt Borough Market. Bij de terreuraanslagen kwamen zeven mensen om het leven en vielen zeker 48 gewonden.

De drie terroristen werden binnen acht minuten doodgeschoten door de politie. De anti-terreureenheid was razendsnel ter plaatse.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een witte bestelbus reed met hoge snelheid in op voetgangers op de London Bridge. De drie aanslagplegers drongen daarna restaurants binnen, waar ze mensen neerstaken.

Reuzenmes

“Moslims van in de 30,” zei getuige Gerard. “Ze staken een meisje wel 15 keer in de hals terwijl ze ‘dit is voor Allah’ schreeuwden. Ze gingen elk café binnen en staken iedereen neer.”

Getuige Elsbeth Smedley hield zich schuil in Elliot’s, een restaurant bij de London Bridge. Ze sprak van een man met ‘een reuzenmes’ die het restaurant binnenstormde.

De Londense politie liet bij monde van vicecommissaris Mark Rowley weten dat de terroristen namaakbommengordels droegen.

Meer politie

Hij voegde toe dat de inwoners vanaf nu meer politie op straat gaan zien.

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) had zaterdag een oproep gedaan om aanslagen te plegen met vrachtwagens, messen en geweren tijdens de ramadan.

Het gaat om de derde aanslag in Groot-Brittannië in drie maanden. Op 22 mei blies Salman Abedi zichzelf op in een volle Manchester Arena. Daarbij kwamen 22 mensen om.

Parlementsverkiezingen

Op 22 maart reed terrorist Khalid Masood in op voetgangers in Londen. Hij bracht vijf mensen om het leven.

De aanslag komt enkele dagen voor de Britse parlementsverkiezingen. Premier May heeft haar verkiezingsbijeenkomst afgelast.

[De Morgen]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nea
Nea
6 jaren geleden

Hoe durven dit soort psychopaten dit in naam van Allah te doen. Sheez.

J. Hofmans
J. Hofmans
6 jaren geleden

Ja mensen. We zijn in oorlog. En dat is nooit iets positiefs geweest. Maar, omdat wij in oorlog zijn kan je dit (aanslagen) dus ook op je eigen grondgebied verwachten. Of dacht je dat oorlog altijd maar eenzijdig was? In vergelijking met de slachtoffers in het Midden-Oosten – waar vaak ook onschuldige slachtoffers vallen – valt dit nog mee. Onze daden elders kunnen ook net zo goed als terroristische aanslagen gekwalificeerd worden. Oorlog is wederzijds, helaas. Spreek jouw leider daar maar op aan. Wil je geen oorlog, spreek dat dan ook uit. Vindt je het ok allemaal, dan moet je niet raar opkijken van nog meer aanslagen.

Joke Janssen.
Joke Janssen.
6 jaren geleden

Welkom welkom,,, en gewoon doorgaan met thee drinken en knuffelen,,,

Kees Vermeulen
Kees Vermeulen
6 jaren geleden

Allah keert zich af van deze smerige mensen moordenaars , geen enkele God in het paradijs , hemel of hiernamaals die dit ook maar goed keurt vooral omdat dit weer totaal onschuldigen zijn en de daders zullen daardoor voor eeuwig branden in de hel en dat is het werkelijke geloof . 20 tot 30 jaar moeten de daders zijn geweest , en die zijn uiteraard weer gehersenspoeld door onderontwikkelde gestoorde barbaren in een zandbak die totaal geen moer afweten van het echte geloof , dus knettergekke hele domme idioten . Vernietigen van totaal onschuldigen is een gruweldaad van de duivel , en die jongeren die dit doen trappen in zijn plannen .

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x