Buitenland

Chaos na terreuraanslagen in hartje Londen. Zie hier hoezeer de stad in de greep van terreur is

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Londen is gisteravond laat een bestelbus ingereden op voetgangers. Kort daarop werden er steekpartijen gemeld in de toeristische buurt Borough Market. Bij de terreuraanslagen kwamen zeven mensen om het leven en vielen zeker 48 gewonden.

De drie terroristen werden binnen acht minuten doodgeschoten door de politie. De anti-terreureenheid was razendsnel ter plaatse.

Een witte bestelbus reed met hoge snelheid in op voetgangers op de London Bridge. De drie aanslagplegers drongen daarna restaurants binnen, waar ze mensen neerstaken.

Reuzenmes

“Moslims van in de 30,” zei getuige Gerard. “Ze staken een meisje wel 15 keer in de hals terwijl ze ‘dit is voor Allah’ schreeuwden. Ze gingen elk café binnen en staken iedereen neer.”

Getuige Elsbeth Smedley hield zich schuil in Elliot’s, een restaurant bij de London Bridge. Ze sprak van een man met ‘een reuzenmes’ die het restaurant binnenstormde.

De Londense politie liet bij monde van vicecommissaris Mark Rowley weten dat de terroristen namaakbommengordels droegen.

Meer politie

Hij voegde toe dat de inwoners vanaf nu meer politie op straat gaan zien.

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) had zaterdag een oproep gedaan om aanslagen te plegen met vrachtwagens, messen en geweren tijdens de ramadan.

Het gaat om de derde aanslag in Groot-Brittannië in drie maanden. Op 22 mei blies Salman Abedi zichzelf op in een volle Manchester Arena. Daarbij kwamen 22 mensen om.

Parlementsverkiezingen

Op 22 maart reed terrorist Khalid Masood in op voetgangers in Londen. Hij bracht vijf mensen om het leven.

De aanslag komt enkele dagen voor de Britse parlementsverkiezingen. Premier May heeft haar verkiezingsbijeenkomst afgelast.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nea
Nea
5 jaren geleden

Hoe durven dit soort psychopaten dit in naam van Allah te doen. Sheez.

J. Hofmans
J. Hofmans
5 jaren geleden

Ja mensen. We zijn in oorlog. En dat is nooit iets positiefs geweest. Maar, omdat wij in oorlog zijn kan je dit (aanslagen) dus ook op je eigen grondgebied verwachten. Of dacht je dat oorlog altijd maar eenzijdig was? In vergelijking met de slachtoffers in het Midden-Oosten – waar vaak ook onschuldige slachtoffers vallen – valt dit nog mee. Onze daden elders kunnen ook net zo goed als terroristische aanslagen gekwalificeerd worden. Oorlog is wederzijds, helaas. Spreek jouw leider daar maar op aan. Wil je geen oorlog, spreek dat dan ook uit. Vindt je het ok allemaal, dan moet je niet raar opkijken van nog meer aanslagen.

Joke Janssen.
Joke Janssen.
5 jaren geleden

Welkom welkom,,, en gewoon doorgaan met thee drinken en knuffelen,,,

Kees Vermeulen
Kees Vermeulen
5 jaren geleden

Allah keert zich af van deze smerige mensen moordenaars , geen enkele God in het paradijs , hemel of hiernamaals die dit ook maar goed keurt vooral omdat dit weer totaal onschuldigen zijn en de daders zullen daardoor voor eeuwig branden in de hel en dat is het werkelijke geloof . 20 tot 30 jaar moeten de daders zijn geweest , en die zijn uiteraard weer gehersenspoeld door onderontwikkelde gestoorde barbaren in een zandbak die totaal geen moer afweten van het echte geloof , dus knettergekke hele domme idioten . Vernietigen van totaal onschuldigen is een gruweldaad van de duivel , en die jongeren die dit doen trappen in zijn plannen .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

131
0
We lezen graag je reactie!x