Gezondheid

Ongehoord: Farmareus wilde levensreddende medicijnen vernietigen om prijzen met 4000 procent op te drijven

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit gelekte interne e-mails is gebleken dat medewerkers van één van de meest vooraanstaande farmaceutische bedrijven ter wereld opriepen tot een ‘feestje’ na de prijsverhoging van kankermedicijnen.

Medewerkers van Aspen Pharmacare waren van plan voorraden levensreddende medicijnen te vernietigen om de prijs op te drijven, blijkt uit onderzoek.

Na vijf verschillende kankermedicijnen van de Britse firma GlaxoSmithKline (GSK) te hebben gekocht, probeerde de farmareus de middelen in Europa voor 40 keer de oorspronkelijke prijs te verkopen, meldt The Times.

Stukken duurder

De prijs van het medicijn busulfan, dat wordt gebruikt voor de behandeling van leukemie, werd in 2013 alleen al 12,5 keer zo duur.

De andere vier medicijnen, die onder meer worden gebruikt tegen leukemie en huid- en eierstokkanker, werden ook stukken duurder.

De prijsstijging van de kankermedicijnen kost de Britse gezondheidsdienst NHS in Engeland alleen al 380 miljoen pond (448 miljoen euro) per jaar.

‘Dit moet gevierd worden!’

In een vertrouwelijke e-mail, die is gepubliceerd door The Times, schrijft een medewerker van Aspen:

“We hebben een nieuwe prijsovereenkomst gesloten: de prijsstijging komt ongeveer overeen met de prijzen die we in Europa voor ogen hadden (Leukeran zelfs wat hoger!)… Dit moeten we vieren!”

Toen de farmareus in Spanje in 2014 onderhandelde over de prijzen, dreigde Aspen te stoppen met de verkoop van de kankermedicijnen tenzij de minister van Volksgezondheid instemde met prijsstijgingen van 4000 procent.

Nu blijkt dat medewerkers van het bedrijf ook het vernietigen van de voorraden medicijnen bespraken.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Decentraliseer alle Medische organizaties! Ze veranderen allemaal in machines die het lijden van de mensheid in geld om te zetten.

Oskaar
Oskaar
5 jaren geleden

En vervolgens gaan de verontwaardigden, hier verkondigen dat er wat aan gedaan moet worden.

dat zal indruk maken bij de farmacie reuzen ..
Uw politiek partijen doen er gewoon vrolijk aan mee

Wim
Wim
5 jaren geleden

Deze maffia bende zou nu levenslang opgesloten moeten worden.

jenkem rules
jenkem rules
5 jaren geleden

De wereld is door en door verrot doe waar je zin in hebt het maakt allemaal geen moer uit kweek wiet begin een illegaal casino bouw een meth lab k bedoel als de overheid het mag doen waarom u dan niet #maffia

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x