Homepagina » Gezondheid » Ongehoord: Farmareus wilde levensreddende medicijnen vernietigen om prijzen met 4000 procent op te drijven
Ongehoord: Farmareus wilde levensreddende medicijnen vernietigen om prijzen met 4000 procent op te drijven

Ongehoord: Farmareus wilde levensreddende medicijnen vernietigen om prijzen met 4000 procent op te drijven

Uit gelekte interne e-mails is gebleken dat medewerkers van één van de meest vooraanstaande farmaceutische bedrijven ter wereld opriepen tot een ‘feestje’ na de prijsverhoging van kankermedicijnen.

Medewerkers van Aspen Pharmacare waren van plan voorraden levensreddende medicijnen te vernietigen om de prijs op te drijven, blijkt uit onderzoek.

Na vijf verschillende kankermedicijnen van de Britse firma GlaxoSmithKline (GSK) te hebben gekocht, probeerde de farmareus de middelen in Europa voor 40 keer de oorspronkelijke prijs te verkopen, meldt The Times.

Stukken duurder

De prijs van het medicijn busulfan, dat wordt gebruikt voor de behandeling van leukemie, werd in 2013 alleen al 12,5 keer zo duur.

De andere vier medicijnen, die onder meer worden gebruikt tegen leukemie en huid- en eierstokkanker, werden ook stukken duurder.

De prijsstijging van de kankermedicijnen kost de Britse gezondheidsdienst NHS in Engeland alleen al 380 miljoen pond (448 miljoen euro) per jaar.

‘Dit moet gevierd worden!’

In een vertrouwelijke e-mail, die is gepubliceerd door The Times, schrijft een medewerker van Aspen:

“We hebben een nieuwe prijsovereenkomst gesloten: de prijsstijging komt ongeveer overeen met de prijzen die we in Europa voor ogen hadden (Leukeran zelfs wat hoger!)… Dit moeten we vieren!”

Toen de farmareus in Spanje in 2014 onderhandelde over de prijzen, dreigde Aspen te stoppen met de verkoop van de kankermedicijnen tenzij de minister van Volksgezondheid instemde met prijsstijgingen van 4000 procent.

Nu blijkt dat medewerkers van het bedrijf ook het vernietigen van de voorraden medicijnen bespraken.

[Independent]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Decentraliseer alle Medische organizaties! Ze veranderen allemaal in machines die het lijden van de mensheid in geld om te zetten.

exegese
exegese
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Geld, het wordt aanbeden als was het God zelf. In werkelijkheid is het de Duivel die erachter schuil gaat.
Schaf de centrale banken van de Rothschild-clan af en laat het recht op geldschepping over aan integere mensen in alle verschillende landen waarbij de opbrengst terugvloeit naar het volk in plaats van naar de dieven achter het monetaire stelsel, en de wereld zal op slag ten goede veranderen. Overheden zullen armoede en ellende kunnen bestrijden in plaats van woekerrente te moeten betalen aan de criminele Rothschildbende.

Wim
Wim
Reactie op  exegese
3 jaren geleden

Mammon. Matteüs 6:24

Oskaar
Oskaar
3 jaren geleden

En vervolgens gaan de verontwaardigden, hier verkondigen dat er wat aan gedaan moet worden.

dat zal indruk maken bij de farmacie reuzen ..
Uw politiek partijen doen er gewoon vrolijk aan mee

Wim
Wim
3 jaren geleden

Deze maffia bende zou nu levenslang opgesloten moeten worden.

jenkem rules
jenkem rules
3 jaren geleden

De wereld is door en door verrot doe waar je zin in hebt het maakt allemaal geen moer uit kweek wiet begin een illegaal casino bouw een meth lab k bedoel als de overheid het mag doen waarom u dan niet #maffia

Robin
Robin
3 jaren geleden

Wat nog ongehoorder is, is dat mensen opzettelijk ongezond gemaakt en gehouden worden.

Ik zeg opzettelijk ongezond, want er worden teveel gevolgen van invloeden als ziekten bestempeld.
En voor ziekten zijn medicijnen uitgevonden, niet om beter te maken maar de klachten te verschuiven of te rekken.
Hier draait de gehele farmaceutische markt op!
Farmabedrijven floreren op zieke mensen als teken op een ziek lichaam, met aan het hoofd de minister van volksgezondheid.

Joke Jansen
Joke Jansen
3 jaren geleden

En wie staat er op en wie houd ze tegen? Niemand dus, we zijn dus net zo rot als die lui zelf. De NLders vindne het zelfs goed zijn hun eoegn ouders in hun urline moeten zitten in de bejaardehuis en dat hun koeje bij de thee word afgepakt. Echt de NLders zijn een laf volk dat alles pikt. Blij dat ik niet meer in NL woon en dat ik wel een goede oude dag in het vooruit zicht heb.
En kijk als volk maar eens naar jezelf plaats van naar de elite? Jullie laten het toch allemaal toe. Een uurtje malieveld huppelen en dan op je borst kloppen, kijk mij eens. Tjonge jonge is dat iets echt serieus ondernemen? Kom op mensen!

Sebastiaan
Sebastiaan
Reactie op  Joke Jansen
3 jaren geleden

En waar ter wereld ben jij neergestreken dat het zoveel beter is? Elk “ontwikkeld” land heeft namelijk soortgelijke problemen.

najef
najef
3 jaren geleden

Probleem is veel ergel. Veel Medicijnen worden op universiteiten ontwikkeld. Vóórdat het getest kan worden wordt het voor een bijna niets gekocht. Wordt gepatendeerd getest en verkocht. Wij de belasting betaler hebben dan zo’n 60 a 70% van de onderzoeks kosten betaald.

frans
frans
3 jaren geleden

Wat is er erg aan dood gaan?

x

Check Also

kou

Historisch record in Siberisch koud Spanje: -36 graden!

In Spanje is het op dit moment ...

spanje

Spanje houdt register bij van vaccinweigeraars: ‘Extreem beangstigend en onacceptabel!’

In Spanje komen de namen van mensen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x