Homepagina » Buitenland » Geheim document: Ooggetuige zag hoe Oekraïense luchtmacht MH17 neerschoot
Geheim document: Ooggetuige MH17 zegt bewijs te hebben dat Oekraïense luchtmacht vliegtuig neerschoot

Geheim document: Ooggetuige zag hoe Oekraïense luchtmacht MH17 neerschoot

De Duitse privédetective Josef Resch heeft een spionagedocument ontvangen dat te maken heeft met de ramp met vlucht MH17. De stukken zijn door hem overhandigd aan de Duitse justitie.

Het document is afkomstig van de Oekraïense geheime dienst SBU en bevat onder meer een handgeschreven en ondertekende onderzoeksopdracht met de naam van SBU-hoofd Vasily Grytsak.

Schadelijk voor Oekraïense staat

In de brief valt te lezen dat de geheime dienst rond de tijd van de aanslag een Oekraïener in beeld had die aan journalisten vertelde dat hij getuige was geweest van de MH17-aanslag en verklaarde bewijs te hebben dat de Oekraïense luchtmacht het vliegtuig van Malaysia Airlines heeft neergehaald.

De man – die Katsap wordt genoemd (een scheldwoord voor Russen in Oekraïne) – had een leidinggevende functie bij een staatsbedrijf en daardoor veel invloed op de lokale autoriteiten. De Oekraïense geheime dienst schrijft dat hij vanwege zijn functie bij informatie kon komen die schadelijk is voor de Oekraïense staat.

Explosieve stukken

Resch denkt dat de stukken authentiek zijn. “Het handschrift en de handtekening onder de Oekraïense brief kunnen van belang zijn,” zei hij. “Die kunnen door iemand herkend worden. Ik vind het in ieder geval belangrijk genoeg om aan de Duitse justitie te geven. En ik heb weinig trek in nog een huiszoeking.”

Eerder liet justitie in Zwitserland beslag leggen op ‘explosieve stukken’ van Resch waarmee men dichter bij de daders hoopt uit te komen. De privédetective zegt zelf voor een onbekende opdrachtgever naspeuringen te hebben gedaan. Die looft liefst 30 miljoen euro uit voor de gouden tip.

[Telegraaf]


Vond je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Oud nieuws toch? De Russen beweren dit al tijden. Op Russia Today is een docu uitgezonden waar zelfs de naam van de Oekraïense luchtmachtofficier die het toestel vloog, wordt genoemd. De onderzoekscommissie heeft fit onderzocht en heeft geconcludeerd dat het verhaal niet klopt.

  5 likes
 2. Leuk verhaal, niet erg overtuigend…
  Meest overtuigend vond ik nog die BBC verslaggeefster die toevallig voor een docu in dat gebied was.
  2 vrouwen die voor de camera verklaarden wat zij gezien hadden. Namelijk een gevechtsvliegtuigje dat op de cockpit afvuurde.
  Juist het feit dat de BBC het filmpje zo snel mogelijk off line haalde en de voorheen zo geprezen verslaggeefster een uitbrander kreeg, zegt mij genoeg.
  Wij mogen niet weten dat de Oekraïne (uiteraard in opdracht van de fascistische staten van amerika) MH17 heeft neergehaald……

  17 likes
 3. Natuurlijk heeft de Oekraïense Luchtmacht de MH17 “neergehaald”. Als het bewijs tegen Poetin zo sterk en overtuigend was geweest, was dit allang in de openbaarheid gekomen. Op Youtube staat een film, waarin munitie wordt afgevuurd met een boord mitrailleur op een dummy cockpit, gelijk aan de MH17. Dezelfde munitie – n.b. Russische makelij – zou zijn gebruikt door de gevechtsvliegtuigen. Conclusie: dezelfde inslagen als in de gevonden brokstukken van o.a. de cockpit. Zoals de geschiedenis heeft getoond; grote drama’s hebben de meest “lullige” oorzaken. In Tjernobyl dacht een van de medewerkers dat het metertje stuk was, terwijl dat metertje etc.etc. Zo ook de MH17. De actie was gewoon een dramatische vergissing. MH17 vertoonde opmerkelijke uiterlijke overeenkomsten met de Russische Staatsjet van Poetin. De man heeft n.l. meer vijanden dan vrienden en ook nog 80 miljard ergens geparkeerd. Een heerlijk object in criminele/landsregeringen waaronder de EU. Dit waait weer over, we praten er nog 10 jaar over en uiteindelijk hebben bepaalde lieden – uw mag het zelf invullen- de gehele Oekraïne geprivatiseerd, uiteraard voor een schijntje. Keep On Dreaming

  16 likes
  • “Op Youtube staat een film, waarin munitie wordt afgevuurd met een boord mitrailleur op een dummy cockpit, gelijk aan de MH17. Dezelfde munitie – n.b. Russische makelij – zou zijn gebruikt door de gevechtsvliegtuigen. Conclusie: dezelfde inslagen als in de gevonden brokstukken van o.a. de cockpit.”

   Hier ben ik wel benieuwd naar..

   3 likes
   • Royke kwam zelf met beelden van de aanslag in Zaventem die echter van een aanslag in Rusland bleken. Ben benieuwd waar jij nog benieuwd naar bent als jezelf met subjectief prutswerk komt.

    0 likes
    • Daar heb je spuit elf ook met een nietszeggende opmerking…

     0 likes
     • Fantasie heb je genoeg blijkt wel weer, maar ja, dat was al duidelijk.. Ondertussen heb ik nog steeds geen link naar dat filmpje gezien….

      1 likes
     • Heerlijke humor en potverdorie prachtig om te lezen hoe Royke hier zijn ei probeert kwijt te raken. De onbezoldigde trollen vallen met bosjes door de mand. Echt prachtig om te lezen hoe de glans er bij jullie dwalende geesten stuk voor stuk uiteengeretend wordt.

      0 likes
 4. waarom staat oekraïne de radarbeelden niet af en waarom neemt pinokkio daar genoegen mee?

  19 likes
 5. Most important question in each and every case : Who benefits ?

  12 likes
 6. Waarom deze documenten aan de overheid geven, zet ze open en bloot op Internet, kan de overheid ze daar vandaan halen.

  Kan men tevens zien of de overheid werkelijk functioneert zoals men zegt te doen.

  11 likes
 7. “Eerder liet justitie in Zwitserland beslag leggen op ‘explosieve stukken’ van Resch…”

  De Nederlandse onderzoekscommissie ontkent ten zeerste dat hier sprake zou zijn van ‘explosieve stukken’, maar zij sluiten niet uit dat de ‘stukken een hoge energetische waarde bevatten’.

  7 likes
 8. “De onderste steen zal boven komen!”

  6 likes
 9. Tja , Tot nu toe zwijgen alledrie de schuldigen aan deze oorlog tot in het graf:Oekraïne , US en Rusland.

  5 likes
 10. Dat de Oekraïense luchtmacht zich vergist zou hebben door het Malaysian Airlines toestel aan te zien voor de staatsjet van Putin, zoals hier beweerd in een reactie, lijkt niet voor de hand liggend, aangezien de gevechtspiloot makkelijk had kunnen zien dat het een gewoon passagiersvliegtuig betrof vanwege de MA logo afbeeldingen op de romp en staart van MH-17, dus geen Russische kentekens.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17

Nederlandse politieagent plunderde MH17-rampplek. Dit deed hij met de buit

Na de ramp met vlucht MH17 in ...

mh17

MH17-strafzaak is ‘een showproces’: ‘Bijna misdadig hoe het JIT opereert’

Op maandag is in de extra beveiligde ...