Buitenland

Geheim document: Ooggetuige zag hoe Oekraïense luchtmacht MH17 neerschoot

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse privédetective Josef Resch heeft een spionagedocument ontvangen dat te maken heeft met de ramp met vlucht MH17. De stukken zijn door hem overhandigd aan de Duitse justitie.

Het document is afkomstig van de Oekraïense geheime dienst SBU en bevat onder meer een handgeschreven en ondertekende onderzoeksopdracht met de naam van SBU-hoofd Vasily Grytsak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Schadelijk voor Oekraïense staat

In de brief valt te lezen dat de geheime dienst rond de tijd van de aanslag een Oekraïener in beeld had die aan journalisten vertelde dat hij getuige was geweest van de MH17-aanslag en verklaarde bewijs te hebben dat de Oekraïense luchtmacht het vliegtuig van Malaysia Airlines heeft neergehaald.

De man – die Katsap wordt genoemd (een scheldwoord voor Russen in Oekraïne) – had een leidinggevende functie bij een staatsbedrijf en daardoor veel invloed op de lokale autoriteiten. De Oekraïense geheime dienst schrijft dat hij vanwege zijn functie bij informatie kon komen die schadelijk is voor de Oekraïense staat.

Explosieve stukken

Resch denkt dat de stukken authentiek zijn. “Het handschrift en de handtekening onder de Oekraïense brief kunnen van belang zijn,” zei hij. “Die kunnen door iemand herkend worden. Ik vind het in ieder geval belangrijk genoeg om aan de Duitse justitie te geven. En ik heb weinig trek in nog een huiszoeking.”

Eerder liet justitie in Zwitserland beslag leggen op ‘explosieve stukken’ van Resch waarmee men dichter bij de daders hoopt uit te komen. De privédetective zegt zelf voor een onbekende opdrachtgever naspeuringen te hebben gedaan. Die looft liefst 30 miljoen euro uit voor de gouden tip.

[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“Eerder liet justitie in Zwitserland beslag leggen op ‘explosieve stukken’ van Resch…”

De Nederlandse onderzoekscommissie ontkent ten zeerste dat hier sprake zou zijn van ‘explosieve stukken’, maar zij sluiten niet uit dat de ‘stukken een hoge energetische waarde bevatten’.

Freba
Freba
7 jaren geleden

Natuurlijk heeft de Oekraïense Luchtmacht de MH17 “neergehaald”. Als het bewijs tegen Poetin zo sterk en overtuigend was geweest, was dit allang in de openbaarheid gekomen. Op Youtube staat een film, waarin munitie wordt afgevuurd met een boord mitrailleur op een dummy cockpit, gelijk aan de MH17. Dezelfde munitie – n.b. Russische makelij – zou zijn gebruikt door de gevechtsvliegtuigen. Conclusie: dezelfde inslagen als in de gevonden brokstukken van o.a. de cockpit. Zoals de geschiedenis heeft getoond; grote drama’s hebben de meest “lullige” oorzaken. In Tjernobyl dacht een van de medewerkers dat het metertje stuk was, terwijl dat metertje etc.etc. Zo ook de MH17. De actie was gewoon een dramatische vergissing. MH17 vertoonde opmerkelijke uiterlijke overeenkomsten met de Russische Staatsjet van Poetin. De man heeft n.l. meer vijanden dan vrienden en ook nog 80 miljard ergens geparkeerd. Een heerlijk object in criminele/landsregeringen waaronder de EU. Dit waait weer over, we praten er nog 10 jaar over en uiteindelijk hebben bepaalde lieden – uw mag het zelf invullen- de gehele Oekraïne geprivatiseerd, uiteraard voor een schijntje. Keep On Dreaming

henk
henk
7 jaren geleden

Oud nieuws toch? De Russen beweren dit al tijden. Op Russia Today is een docu uitgezonden waar zelfs de naam van de Oekraïense luchtmachtofficier die het toestel vloog, wordt genoemd. De onderzoekscommissie heeft fit onderzocht en heeft geconcludeerd dat het verhaal niet klopt.

Henkie
Henkie
7 jaren geleden

“De onderste steen zal boven komen!”

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x