Homepagina » Buitenland » VIDEO: Zo ziet persvrijheid eruit in Amerika
VIDEO: Zo ziet persvrijheid eruit in Amerika

VIDEO: Zo ziet persvrijheid eruit in Amerika

De Amerikaanse journaliste Abby Martin, presentatrice van het programma Empire Files, werd hardhandig gearresteerd toen ze voor teleSUR verslag deed van protesten rondom de Democratische conventie, die maandag van start ging in Philadelphia.

Hoewel ze maandag werd vrijgelaten, zei ze dat er vele anderen waren die nog vastzaten. Dat terwijl de politie zei dat er geen arrestaties waren verricht bij de Democratische conventie.

VIDEO: Zo ziet persvrijheid eruit in Amerika

Nietsvermoedend

Martin was op weg naar een plek waar werd geprotesteerd en aanhoudingen zouden zijn verricht. De politie had alle straten afgesloten en stuurde Martin naar een uitgang, waar ze werd gearresteerd omdat ze niet beschikte over de juiste accreditatie.

Samen met haar producent Mike Prysner werd ze nietsvermoedend naar een gebied geleid waar alleen geaccrediteerde journalisten mochten komen die toegang hadden tot de Democratische conventie. Terwijl ze meewerkten en het gebied verlieten, pakte een agent Martin hardhandig vast, draaide haar arm om, scheurde haar jurk kapot en arresteerde haar wegens ‘wanordelijk gedrag’. Meermaals gaven ze te kennen dat ze geaccrediteerde journalisten waren.

VIDEO: Zo ziet persvrijheid eruit in Amerika

Mishandeld

“Ik werd door drie agenten mishandeld,” zei ze, voordat ze haar in een politiebusje gooiden en naar een basisschool reden waar ook vele demonstranten naartoe werden gebracht.

“Ik probeerde te accepteren hoe onwerkelijk het allemaal was,” zei Martin. “Ik dacht aan wat mensen moeten doormaken die iedere dag op zo’n hardhandige manier worden gearresteerd in Amerika. Het is verbazingwekkend dat de politie mensen elke dag op deze manier behandelt in dit land.”

Bekijk ook de reactie van Abby Martin:

[teleSUR]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • flardinga schreef:

  Ja, ik kan een ieder het verhaal van Leonard Peltier eens te lezen aanbevelen, volgens Amnesty International is hij, een geliefd Indiaans leider al heel lang onschuldig vast gehouden, te vergelijken met Nelson Mandela, deze Peltier beschuldigde men van het doden van agenten, alle presidenten van de USA hebben een overeenkomst met elkaar denk ik, want zij laten hem niet vrij, hij zit al heel lang onschuldig vast.
  Amerika is met veel doden van Indiaanse volkeren veroverd en in het bezit gekomen van Europeanen en kijk nog steeds hoe zij de niet blanken behandelen, doodschieten en ter dood brengen, soms zijn zij ter dood gebracht en blijkt later dat zij onschuldig waren, hoe is dit land ontstaan, in mijn beleving door oorlog voeren en vooral ten koste van de Native Amerikanen, niks nieuws onder de zon voor mij allemaal, een grappige oude film die Soul Man heet moet je maar eens bekijken, het laat zien hoe het is om een zwart burger te zijn in de USA vandaag, jammer dat Sanders niet de nominatie won van Clinton, hoe wel hij niet jong is, is hij in mijn beleving wel integer en dat kan ik van die 2 genomineerden niet zeggen.

  14 likes
  • Enkidoe schreef:

   De Europeanen waren vluchtelingen die naar Amerika vertrokken om een beter leven te bouwen. Wie waren de Native Americans om met hun xenofobe gedrag dat te verhinderen. Ik vind u opmerkingen ook erg racistisch en fascistisch. De wereld is van iedereen, dus niet alleen van de Native Americans.

   1 likes
   • Gezinusk schreef:

    Misschien is het verstandig om gewoon eens te luisteren wat de indianen vertellen alvorens ze van xenofoob gedrag te beschuldigen.

    https://www.youtube.com/watch?v=g7cylfQtkDg

    11 likes
    • exegese schreef:

     @Gezinusk, dat filmpje geeft inderdaad de wijsheid weer die ons tot bezinning zou meten laten komen. Wijsheid zoals die zich in de nabije toekomst zal laten zien. De tijd is aangebroken dat we met onze neus op de feiten worden gedrukt hoe waanzinnig en destructief de door ons gecreëerde samenleving is. Hoe zielloos, hoe liefdeloos, hoe totaal blind gefocussed op geldelijk gewin, op hebzucht en trots zonder dat er ook maar iets is wat we gecreëerd hebben waar we echt trots op kunnen zijn. Alleen diepe schaamte is op zijn plaats, en nog gaan we door alsof er niets aan de hand is. Nog steeds rennen we achter het bedrog van regeringsleiders, banken en multinationals aan alsof ze ons ook maar iets te bieden zouden hebben als het uur van de waarheid slaat. Ze zullen ons berooid en in duisternis achterlaten wat uiteindelijk ons verdiende loon is na het constant handelen uit pure hebzucht en valse trots, zonder na te denken over wat de consequenties zijn van ons handelen. Wat de wijze man in dit filmpje zegt zou verplichte kost moeten zijn voor iedere ziel op aarde, een verplichte aanzet tot nadenken over de essentie van ons bestaan.

     3 likes
   • flardinga schreef:

    @Enkidoe,
    Veel dank voor uw reactie,
    Toen de Europeanen de slaven invoerden in de VS waren er Indiaanse stammen die gevluchte slaven opnamen in hun stammen, de Seminoles zijn daarvan een voorbeeld, een enkeling werd zelfs een opperhoofd, terwijl de blanken dus slaven onderdrukten en zie Amerika nu nog met hun discriminerende politieoptredens waren die wilde Indianen verder in hun menselijke ontwikkeling dan die beschaafde ontwikkelde blanken, laat me niet lachen met uw racismeopmerking, behandel iedereen gelijk en dat is nog ver te zoeken, maar niet alleen in de VS hoor, ga maar eens lezen over de Seminoles en het slavernijverleden van die beschaafde ontwikkelde blanken!!!

    3 likes
    • Bataaf schreef:

     Slavernij kent geen kleur.Er waren meer blanke slaven in de VS dan zwarte.Gemiddeld gezien was het percentage zwarte die slaven hadden hoger dan blanken die slaven hadden.
     W.v.b. de indianen en de kolonisatie.De Cherokee verwelkomde de blanken.Samen bouwden zij een mooie samenleving op in de Appalachen.Tot de trail of tears.Wederom verraad van de OVERHEID niet de mensen zelf.Kijk want daar gaat dit artikel over.Geschiedenis veranderd door de ogen van de lezer(met vooroordelen en opgelegde opvattingen).

     3 likes
   • J. Hofmans schreef:

    Aha Enkidoe, nu opeens wel he… nu komt het wel erg dichtbij he? Je krijgt het toch benauwd of niet?

    5 likes
   • Rene schreef:

    De europeanen gie in Amerika terecht zijn gekomen waren niet allemal vluchtelingen in de middeleeuwsw tijd zaten hier veel dieven verkrachters oplichters en staatgevaarlijke/kerk personen dimmigen konden kiezen onthoofding of naar het nieuwe land zonder iets als alleen je kleren overleefde je het had je geluk enbkon je een bestaan opbouwen.Australie was efn strafkolonie van de engelsen. En de native Amerjcans waren daar onstaan en natuurlijk iedereen mag gaan wonen waar die wil maar de manier waarop de europeanen het land veroverden en met de ingezetene omgingen verschilde niet veel van Nazi duitsland

    3 likes
  • peter verkoelen schreef:

   next step is that these king people are to be send to these fema concentrationcamps all over the states..according to clinton they have them in themepark colours…why..seperation tactics..llike the stars in the nazi time’s..watch out america..it’s time for a funny war…?revolution…,anarchy is good now
   .. peter.

   0 likes
 • exegese schreef:

  Ze doen werkelijk alles om “Killary” Clinton in het zadel te helpen, dat het recht mag zegevieren en de wereld gered, bij de gratie dat dat mag mislukken. Ze zal de wereld veranderen in één groot strijdtoneel als ze de kans zou krijgen ! Alles is beter dan “Killary” Clinton als volgende president. Hopelijk komt Assange op tijd met de publicatie van haar “verdwenen”e-mails en moeten ze haar achter de tralies laten verdwijnen in plaats van op de troon in het Witte Huis.

  16 likes
 • Arwijn schreef:

  De normaalste zaak van de wereld in een Communistische Staat.

  15 likes
 • PsyChris schreef:

  Misschien heeft het te maken met het feit dat ze voor RT heeft gewerkt?

  I know, onwaarschijnlijk, maar wel mogelijk…

  0 likes
  • Reality check schreef:

   Heb je haar reportages wel eens gezien? Vooral die over Hillary…..
   Die liegen er niet om en stellen veel misstanden aan de kaak.
   2 Thumps up ????

   15 likes
 • Jaya schreef:

  Macht en corruptie in de VS is ons bekent.

  8 likes
 • Armonicus schreef:

  In da le-hend of da vrie en da hoom of da breeeeff!

  2 likes
 • Nea schreef:

  Valt best mee in de VS. Ken landen waar ze nog veel slordiger omgaan met journalisten.

  1 likes
 • War on Terror schreef:

  @Nea Vbn? stop aub. met uw dooddoeners. Man en paard noemen.

  De VS is het gevaarlijkste land ter wereld, met afstand. Streven totale wereld hegemonie na.
  Iedereen die mensenrechten, democratie, christendom, beschaving wil verdedigen, wordt als terrorist of dissident, antisemitiets zelfs, gebrandmerkt.
  Gesuicideerd worden neemt epidemische vormen aan:
  UN Official Has His Throat Crushed Right Before Testifying Against Hillary Clinton:
  https://www.youtube.com/watch?v=kLFctRmE0_c

  http://ahtribune.com/us/2016-election/1098-banana-republic-of-america.html

  We zijn niet naïef. Ook in ons land worden Amerikaanse praktijken toegepast: dwz.: alleen media die onder (CIA) controle staan worden toegelaten, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven – uiteraard.
  Het door redacties dreigen met ontslag werkt beter dan censuur in de strikte zin van het woord.

  Nagenoeg alle toonaangevende titels zijn in handen van ca. 6 globale media conglomeraten en spannen samen met de CIA.

  Het post-democratisch tijdperk, de 21ste eeuw, stoelt op desinformatie en mind-control:
  http://www.sagaciousnewsnetwork.com/top-journalist-exposes-how-intelligence-agencies-control-western-media/
  http://metanoia-films.org/psywar/

  De CIA vermoord ook wel Amerikaanse journalisten non-embedded in oorlogsgebieden, of zo maar, als clandestiene wapen-, drugs, orgaan-, bloeddiamenten-handel, enz. worden ontdekt en dreigen te worden gepubliceerd; totale ‘cover-uo’ door de toonaangevende media van terreur door de staat tegen eigen volk: http://www.wanttoknow.nl/overige/911-t-verhaal-van-dansende-israeli-en-palestijnen/

  De toonaangevende media in het corrupte ‘Westen’ zijn de spreekbuis van de globalisten.
  Desinformatie is belangrijker dan feiten en achtergronden.

  In de VS zijn al 100-en concentratiekampen gebouwd, en nu gereed gevuld te worden met zieken, gehandicapten, journalisten, dissidenten, iedereen die ze naar de Goelag-stijl kampen willen sturen, de USA heeft hiertoe al recent een alliantie gesloten met ‘nazi’-VN; enorme verplaatsingen van VN-gepantserde voertuigen – voor razzia’s – zijn in de VS recent gefilmd:
  http://www.washingtonsblog.com/2015/12/01-endgame-plan-create-isis-export-isis-refugees-horrific-false-flag-terror-attacks-martial-law-fema-camps-truthers.html#comment-200545

  Timmermans: geen TTIP, dan oorlog. Geen acceptatie van geforceerde massa-migratie, dan oorlog. De AZC’s zal hij wel beschermen dan, dat is zijn werkkapitaal ahw.
  Geen journalist van de toonaangevende leugenmedia die dit heeft verslagen, geen redacteur die het zou doorlaten.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Aanval op alternatieve media neemt groteske vormen aan. Wat ze nu weer hebben gedaan...

  Aanval op alternatieve media neemt groteske vormen aan. Wat ze nu weer hebben gedaan…

  De Amerikaanse sancties tegen Venezuela hebben ervoor ...

  Mensen moeten bevrijd worden van de arrogante elite. Kost dit de Franse politica Le Pen de kop?

  Mensen moeten bevrijd worden van de arrogante elite. Kost dit de Franse politica Le Pen de kop?

  Marine Le Pen noemt de uitslag in ...

  >