Buitenland

VIDEO: Zo ziet persvrijheid eruit in Amerika

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse journaliste Abby Martin, presentatrice van het programma Empire Files, werd hardhandig gearresteerd toen ze voor teleSUR verslag deed van protesten rondom de Democratische conventie, die maandag van start ging in Philadelphia.

Hoewel ze maandag werd vrijgelaten, zei ze dat er vele anderen waren die nog vastzaten. Dat terwijl de politie zei dat er geen arrestaties waren verricht bij de Democratische conventie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

VIDEO: Zo ziet persvrijheid eruit in Amerika

Nietsvermoedend

Martin was op weg naar een plek waar werd geprotesteerd en aanhoudingen zouden zijn verricht. De politie had alle straten afgesloten en stuurde Martin naar een uitgang, waar ze werd gearresteerd omdat ze niet beschikte over de juiste accreditatie.

Samen met haar producent Mike Prysner werd ze nietsvermoedend naar een gebied geleid waar alleen geaccrediteerde journalisten mochten komen die toegang hadden tot de Democratische conventie. Terwijl ze meewerkten en het gebied verlieten, pakte een agent Martin hardhandig vast, draaide haar arm om, scheurde haar jurk kapot en arresteerde haar wegens ‘wanordelijk gedrag’. Meermaals gaven ze te kennen dat ze geaccrediteerde journalisten waren.

VIDEO: Zo ziet persvrijheid eruit in Amerika

Mishandeld

“Ik werd door drie agenten mishandeld,” zei ze, voordat ze haar in een politiebusje gooiden en naar een basisschool reden waar ook vele demonstranten naartoe werden gebracht.

“Ik probeerde te accepteren hoe onwerkelijk het allemaal was,” zei Martin. “Ik dacht aan wat mensen moeten doormaken die iedere dag op zo’n hardhandige manier worden gearresteerd in Amerika. Het is verbazingwekkend dat de politie mensen elke dag op deze manier behandelt in dit land.”

Bekijk ook de reactie van Abby Martin:

[teleSUR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

De normaalste zaak van de wereld in een Communistische Staat.

flardinga
flardinga
7 jaren geleden

Ja, ik kan een ieder het verhaal van Leonard Peltier eens te lezen aanbevelen, volgens Amnesty International is hij, een geliefd Indiaans leider al heel lang onschuldig vast gehouden, te vergelijken met Nelson Mandela, deze Peltier beschuldigde men van het doden van agenten, alle presidenten van de USA hebben een overeenkomst met elkaar denk ik, want zij laten hem niet vrij, hij zit al heel lang onschuldig vast.
Amerika is met veel doden van Indiaanse volkeren veroverd en in het bezit gekomen van Europeanen en kijk nog steeds hoe zij de niet blanken behandelen, doodschieten en ter dood brengen, soms zijn zij ter dood gebracht en blijkt later dat zij onschuldig waren, hoe is dit land ontstaan, in mijn beleving door oorlog voeren en vooral ten koste van de Native Amerikanen, niks nieuws onder de zon voor mij allemaal, een grappige oude film die Soul Man heet moet je maar eens bekijken, het laat zien hoe het is om een zwart burger te zijn in de USA vandaag, jammer dat Sanders niet de nominatie won van Clinton, hoe wel hij niet jong is, is hij in mijn beleving wel integer en dat kan ik van die 2 genomineerden niet zeggen.

PsyChris
PsyChris
7 jaren geleden

Misschien heeft het te maken met het feit dat ze voor RT heeft gewerkt?

I know, onwaarschijnlijk, maar wel mogelijk…

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Macht en corruptie in de VS is ons bekent.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x