Buitenland

Geheim rapport over banden tussen politici en sekten gelekt

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Staatsveiligheid, de binnenlandse veiligheidsdienst van België, heeft aangifte gedaan wegens het lekken van een uiterst geheim rapport.

Het rapport onthult dat de Staatsveiligheid natrekt of en wanneer politici contact hebben met organisaties zoals Scientology en Sahaja Yoga. Het rapport citeert tientallen namen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het rapport werd enige dagen geleden naar de hoogste overheden van België gestuurd. Ook het koninklijk paleis kreeg een versie. Om het vertrouwelijke karakter van de tekst te benadrukken werd opgemerkt dat het document achter slot en grendel moet worden bewaard.

Grijze zone

Het document ‘Fenomeenanalyse van niet-staatsgestuurde inmengingsactiviteiten’ verhaalt over organisaties als Scientology, de Moslimbroederschap en Sahaja Yoga, die doelbewust bepaalde instellingen viseren en politici in hun beslissingen proberen te beïnvloeden.

Het rapport vermeldt dat iedere organisatie het recht heeft om te lobbyen, maar dat de grijze zone van lobbying wordt overschreden wanneer politici worden benaderd om beslissingsprocessen te beïnvloeden.

Als voorbeeld noemt de Staatsveiligheid hoe Sahaja Yoga in gesprek ging met oud-parlementslid Tony Van Parys. Toen de organisatie niet het gewenste resultaat bereikte werd contact opgenomen met Mia De Schamphelaere. De sekte probeerde volgens de veiligheidsdienst ook contact op te nemen met Elio Di Rupo.

Functie

Sekten worden op basis van hun activiteiten gevolgd. Die organisaties benaderen onder andere politici. Zij zijn belangrijk voor hen vanwege hun functie: professor, arts of parlementariër. Als politici worden vermeld in het rapport is dat omdat ze zijn benaderd door omstreden groeperingen. Ze zijn dus eerder lijdend voorwerp dan een ‘target’.

Het Comité I, dat toezicht houdt op inlichtingendiensten, is inmiddels een onderzoek gestart. De Belgische minister van Justitie Annemie Turtelboom is op de hoogte van het dossier, maar kan er geen uitspraken over doen omdat het geheime informatie betreft.

Bron: Demorgen.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
11 jaren geleden

…. in mijn ogen zijn alle religies sektes……

Bert
Bert
11 jaren geleden

… in mijn ogen zijn alle politieke partijen religies……

carnivore
carnivore
11 jaren geleden

…CORRUPT.

Over heel de lijn.

#kefashan
#kefashan
11 jaren geleden

..in mijn ogen is de incarnatie van godin Kundalini wel okay……

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x