Homepagina » Bewustzijn » Een nieuwe kijk op de ‘einddatum’ van de Mayakalender
Een nieuwe kijk op de 'einddatum' van de Mayakalender

Een nieuwe kijk op de ‘einddatum’ van de Mayakalender

Maya-expert Carl Calleman vraagt zich af wat het einde van de Mayakalender voor de wereld heeft betekend. Is er sprake geweest van een paradigmaverschuiving?

Calleman merkt op dat de Mayakalender niet gaat over specifieke data, maar manifestaties van menselijke bewustzijnsverschuivingen op de lange termijn.

De kennis over de Mayakalender is niet statisch en vaak moeten aannames worden herzien. Sommige archeologen geloven dat de oude Maya’s veel verwachtten van het jaar 829, toen op de Mayakalender een nieuwe dag aanbrak. De Mayacultuur stortte daarna echter ineen. Dit hadden de Maya’s waarschijnlijk niet verwacht en kan ook verklaren waarom ze later afstapten van de Lange telling, aldus Calleman.

Planetaire synchronisatie

Geïnteresseerden in de kalender en de oude Maya’s zijn deels afhankelijk van informatie die archeologen geven. Er bestaat een kans dat deze informatie niet begrepen of verdraaid wordt. Nog geen drie decennia geleden was slechts een kleine groep onderzoekers geïnteresseerd in de kalender. Zij werkten veelal vanuit stoffige bibliotheken. Daar is sindsdien veel verandering in gekomen.

De meeste onderzoekers denken dat de Lange telling bestaat uit 13 baktuns van elk 394 jaar. Algemeen wordt aangenomen dat de kalender begon in 3114 voor Christus en afliep in 2012.

In zijn boek The Mayan Factor (1987) schreef José Argüelles dat de negen golven van de Mayakalender na 2012 zouden ophouden te bestaan. Hij omschreef dit unieke moment als de totale planetaire synchronisatie. Volgens de schrijver zou het menselijk ras samen met de dieren en overige rijken zijn rechtmatige plek in de grote elektromagnetische zee innemen. De aarde zou klaar zijn om een interplanetaire beschaving te worden.

Metafysische kalender

Zijn visie was grotendeels gebaseerd op uitspraken die archeologen destijds deden over de dertien baktuns. Mayanist Mark van Stone wees er in Science and Prophecy of the Ancient Maya (2012) op dat er geen bewijs is dat de oude Maya’s het einde van de dertiende baktun zagen als het einde van de Lange telling. De Maya’s geloofden volgens Van Stone dat de Lange telling na de dertiende baktun eindeloos zou doorgaan.

Calleman haalt nieuw onderzoek aan waaruit blijkt dat de Maya’s de dertien baktuns niet zagen als een terugkerende cyclus, maar als een metafysische kalender, ‘de laatste creatie’, die bestond uit een eindeloze serie baktuns.

Uit de nieuwe bevindingen blijkt bovendien dat de Lange telling niet is gebaseerd op de zogenoemde precessiecyclus van 26.000 jaar. Nergens in de Maya-teksten wordt gesproken over een periode van 26.000 jaar, aldus Calleman. De Lange telling is daarmee geen terugkerend (cyclisch) fenomeen. Dit betekent echter niet dat het begin van de nieuwe baktun betekenisloos is geweest.

Ontwaking

De genoemde synchronisatie houdt volgens Calleman namelijk in dat we nu de eeuwige eindeloze tijd zijn binnengegaan. De activatie van de laatste en negende golf van de Mayakalender op 9 maart 2011 betekende dat mensen voor het eerst in 5125 jaar konden inhaken op eenheidsbewustzijn uit het metafysische rijk. De activatie betekende ook het einde van de versnelling van tijd omdat er geen nieuwe golven meer zijn met hogere frequenties.

Heeft de negende golf geleid tot zichtbare effecten? Volgens de Oneness University in India zijn er sinds 2011 opvallend veel mensen ontwaakt. Calleman merkt op dat deze ontwaking de mensheid voorbereidt op de creatie van een nieuwe wereld. De negende golf gaat eindeloos door en is de drijvende kracht achter de stapsgewijze transformatie van de wereld.

Bron: Calleman.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

45 reacties

 1. Er zijn altijd spirituele mensen geweest en mensen die vanuit hun kruis leven…

  Als ik om mij heen kijk, vind ik het maar een bizar zooitje op de Wereld en vind dat de mensheid geen bal is opgeschoten, ondanks al het mediteren en alle mooie esoterische geschriften.

  Vind de mensheid echt Creep en niks ‘Nieuwe Wereld’
  of leef ik dan in een illusie en als er een dier of mens gemarteld wordt, dan moet ik blij blijven kijken?????
  of gewoon de andere kant opkijken en bloemetjes gaan plukken?

  Nee…. puinzooi is t hier… en zie totaal geen veranderingen

  bah

  1 likes
 2. Gewoon toegeven dat je ongelijk had is er natuurlijk niet bij.

  1 likes
 3. Puinzooi is het op dit moment zeker, maar zie zeker ook steeds meer veranderingen de goeie kant opgaan.Zelfs in een land als de VS zie je steeds meer veranderingen, al lees je dat niet 123 in de MSM, maar lokaal gebeuren er al aardig wat veranderingen.

  Imo zat Calleman vaak fout met zijn nieuwe golven, gebeurde vaak een week eerder dan wat hij vermeldde wanneer het ging gebeuren.De avond van 20 december was er wel iets voelbaar, zelfs de hond zat achter de kerstboom angstig te doen, dus dat er helemaal niks was kan ik niet beamen.

  1 likes
 4. Jammer dat mensen afhaken en inzakken, maar dat gaat wel weer veranderen, denk ik. Ik ervaar weldegelijk een verandering, eigenlijk al jaren, maar de afgelopen maand ben ik veel meer ontspannen, vanzelf meer in het nu en lijkt het alsof tijd niet meer zoveel vat op me heeft. Ik voel me gelukkig met mezelf en voel steeds minder bezorgdheid en meer vertrouwen. Sinds een jaar of twee is het alsof ik steeds meer deze realiteit aan het loslaten ben en dat is de afgelopen maand alleen maar meer geworden. Ik zie de gebeurtenissen meer van bovenaf maar ga er niet meer zo ín zitten omdat het niet dé realiteit is maar ‘n realiteit.
  Misschien moeten sommige mensen toch wat meer en zich breder informeren hoe dat zit met die Mayakalender. Ik kan iedereen Gregg Braden op YouTube of zijn boeken aanbevelen. Dit is een mix van wetenschap, spiritualiteit en het verband met oude wijsheden en geschriften.

  1 likes
 5. De new-age fanatiekelingen proberen nu weer wanhopig om hun gefaalde religie nieuw leven in te blazen.

  0 likes
 6. Richard Leeuwenhart

  Wordt het niet eens tijd om op te houden met die Maya-flauwekul? Waarom hebben we voor de 21e december nooit van ‘Maya-expert Carl Calleman’ gehoord? Het is niets anders dan de wens tot self-fullfilling prophecy.

  0 likes
 7. Tja…zullen we maar over ophouden over die Maya-kalender …. het begint een doorlopend verhaal te worden met raden en gissen.
  December 2012 is voorbij. Salusa is met groot verlof. En wij houden ons gewoon weer bezig met datgene wat ons boeit en stoort.
  Gelukkig hebben we Niburu.nl nog.

  Wil de laatste kalender-consultant het licht uit doen.

  0 likes
 8. Ik kan me er helemaal in vinden en het is exact wat ik voelde en vertelde aan kennissen en vrienden die wat meer neigden naar het denken in doemscenaria.

  0 likes
 9. Volgens mij is al die new-age retoriek wel zo’n beetje uitgewerkt….geen ascentie, geen ufo-landingen, geen paradigma- of pole-shifts….. gewoon lekker zen: de hardcore realiteit, daar zullen we het mee moeten doen, of we het nu leuk vinden of niet. Life’s what you make it….

  0 likes
 10. [quote name=”m”]Er zijn altijd spirituele mensen geweest en mensen die vanuit hun kruis leven…

  Als ik om mij heen kijk, vind ik het maar een bizar zooitje op de Wereld en vind dat de mensheid geen bal is opgeschoten, ondanks al het mediteren en alle mooie esoterische geschriften.

  Vind de mensheid echt Creep en niks ‘Nieuwe Wereld’
  of leef ik dan in een illusie en als er een dier of mens gemarteld wordt, dan moet ik blij blijven kijken?????
  of gewoon de andere kant opkijken en bloemetjes gaan plukken?

  Nee…. puinzooi is t hier… en zie totaal geen veranderingen

  bah[/quote]

  Spijtig genoeg moet ik het met je eens zijn.

  0 likes
 11. Ik ervaar wel degelijk veranderingen, mn gedachten manifesteren zich razendsnel voor mn ogen in tastbare dingen of verbazingwekkende gebeurtenissen.

  Laat me maar even verder klooien, dan ziet iedereen straks.

  “This is creators paradise, all now.”

  Werk aan jullie chakra’s mensen, druk met kundalini de energie omhoog door de galactische barriere en dan breekt dat ei om ons heen zo. Vrijheid.

  Maarja, een oude kalender reviewen is wel net zo spannend natuurlijk. Rofl!

  0 likes
 12. Als ik het zo lees lijkt het erop dat de kalender de aanzet is tot dingen. Volgens mij is de kalender hoogstens gebaseerd op veranderingen , niet de oorzaak daarvan.

  0 likes
 13. [quote name=”whoknows”]Volgens mij is al die new-age retoriek wel zo’n beetje uitgewerkt….geen ascentie, geen ufo-landingen, geen paradigma- of pole-shifts….. gewoon lekker zen: de hardcore realiteit, daar zullen we het mee moeten doen, of we het nu leuk vinden of niet. Life’s what you make it….[/quote]

  en geen planeet x 2013/ 14 of 2015.
  waar is die 2e zon?

  0 likes
 14. Wat ik ervaar met de MAYA kalender is dat we waarschijnlijk op een andere golf terecht zijn gekomen, wat niet hoeft te betekenen het einde van de wereld.
  Wat er wel gebeurt en weinig over verteld word is dat er een machtswisseling aan de gang is.
  China vs US
  China koopt alle grote bedrijven op in de US, en wil zelfs een stad oprichten voor en door chinezen.
  Dit is waarschijnlijk waar de maya kalender opduid.

  Iran zal oorlog krijgen met de US en Israel.

  Machtsverschuiving dat is wat er dit jaar gebeurt.

  0 likes
 15. [quote name=”carnivore”][quote name=”m”]Er zijn altijd spirituele mensen geweest en mensen die vanuit hun kruis leven…

  Als ik om mij heen kijk, vind ik het maar een bizar zooitje op de Wereld en vind dat de mensheid geen bal is opgeschoten, ondanks al het mediteren en alle mooie esoterische geschriften.

  Vind de mensheid echt Creep en niks ‘Nieuwe Wereld’
  of leef ik dan in een illusie en als er een dier of mens gemarteld wordt, dan moet ik blij blijven kijken?????
  of gewoon de andere kant opkijken en bloemetjes gaan plukken?

  Nee…. puinzooi is t hier… en zie totaal geen veranderingen

  bah[/quote]

  Spijtig genoeg moet ik het met je eens zijn.[/quote]

  Wat wil je gaan doen dan? Alle leed wat anderen ervaren gaan dragen? Constant met een dik kruis op je nek rond gaan lopen?

  Het enigste waar je iets aan kan veranderen is jezelf. Anderen kun je niks aan veranderen. Je weet ook niet eens waarom de ander hier is. Waarom de ander zijn/haar pad bewandelt. Waarom wordt de een gemarteld en heeft de ander geluk? Waarom is de ene een slaaf en de ander een slavendrijver? Je weet het niet. Het enigste wat je kan weten is waarom jij hier bent.. wat jij hier komt doen..

  Je mag rond lopen met een kruis op je rug.. dat is je eigen keuze. Maar je mag ook rondlopen in compassie.. dat is ook een keuze.

  To be or not to be… THAT is the question.

  Dus wat kies je om te zijn?

  0 likes
 16. hoi allemaal.verwacht het onverwachte.
  Er word binnen 3tot 6 maanden Nesara afgekondigt,en gaan er veel dingen gebeuren.
  First contact ook nog wij hopen binnen deze 6 maanden,en nog zoveel meer.
  Er word hard gewerkt achter de schermen waar jullie geen weet van hebben.
  De Maya kalender geeft aan dat wij nu in een waterman tijdperk zitten.
  En van Niburu hebben wij geen last,wel dat er een komeet van een halve voetbal veld heel dicht op 14 of 15 deze maand de aarde passeert,het zal de aarde niet raken maar wij weten niet wat de consekwenties zullen zijn.
  Van mij mogen jullie alles debunken,maar binnenkort zal je de ene schok naar de andere krijgen,en dan zullen je woorden zijn,niet te geloven nee he kielhalen,en zitten jullie aan de TV gekluisterd.
  Blijven die gene die alles debunkerd maar lekke zo doorgaan anderen doen wel het werk voor jou,met gevaar voor eigen leven.maar ja dat is ook een stukje Mind control,dat hebben sommigen nog niet eens door,maar wij wel en overwinnen het negative.
  Victorie of LOVE.

  0 likes
 17. [quote name=”carnivore”][quote name=”m”]Er zijn altijd spirituele mensen geweest en mensen die vanuit hun kruis leven…

  Als ik om mij heen kijk, vind ik het maar een bizar zooitje op de Wereld en vind dat de mensheid geen bal is opgeschoten, ondanks al het mediteren en alle mooie esoterische geschriften.

  Vind de mensheid echt Creep en niks ‘Nieuwe Wereld’
  of leef ik dan in een illusie en als er een dier of mens gemarteld wordt, dan moet ik blij blijven kijken?????
  of gewoon de andere kant opkijken en bloemetjes gaan plukken?

  Nee…. puinzooi is t hier… en zie totaal geen veranderingen

  bah[/quote]

  Spijtig genoeg moet ik het met je eens zijn.[/quote]
  De 3delige Matrix films zijn een deel van de waarheid,wij leven in de Matrix.
  De Matrix word al een tijdje gesabboteerd en word aan gewerkt om deze in te laten storten.meer kan ik hier niet over vertellen,maar het duurd wat langer dan was voorzien.Kom uit die matrix met positife gedachten dat helpt ons wat vlugger.

  0 likes
 18. Het zal meneer Calleman wel tegenvallen dat we niet meer achter de elite aanrennen en zijn portemonnee dus leegraakt.

  0 likes
 19. Er zijn al heel lang allerlei zaken gaande die hun oorsprong al hadden in de jaren ’90 maar sinds 2000 zijn ze voor vele duidelijk zichtbaar geworden. Al heel wat beerputten zijn open gegaan en zullen er nog open gaan. Als ik naar mezelf kijk dan ben ook ik de afgelopen 12 jaar drastisch veranderd op vele niveaus. Wij als mensheid zijn gegroeid al is dit voor de meeste mensen nog niet echt zichtbaar en ook ik moet eerlijk bekennen dat ik er soms aan twijfel maar als ik dan vanuit mijn hart de wereld in kijk dan is het toch echt heel duidelijk. Op het moment liggen na de wielrensport en nu het voetbal ook het financiële systeem weer onder vuur. Het ligt aan onszelf of daar iets gaat veranderen. Als we ons alleen maar op de negatieve zaken blijven richten zal er nooit iets veranderen, immers dat waar je aandacht/energie aan besteed zal blijven groeien. Als we dus veranderingen willen zullen we ons moeten gaan focussen op zaken die positief zijn en op instrumenten die ons dichterbij onze doelen kunnen brengen.

  0 likes
 20. [quote name=”legaal”][quote name=”carnivore”][quote name=”m”]Er zijn altijd spirituele mensen geweest en mensen die vanuit hun kruis leven…

  Als ik om mij heen kijk, vind ik het maar een bizar zooitje op de Wereld en vind dat de mensheid geen bal is opgeschoten, ondanks al het mediteren en alle mooie esoterische geschriften.

  Vind de mensheid echt Creep en niks ‘Nieuwe Wereld’
  of leef ik dan in een illusie en als er een dier of mens gemarteld wordt, dan moet ik blij blijven kijken?????
  of gewoon de andere kant opkijken en bloemetjes gaan plukken?

  Nee…. puinzooi is t hier… en zie totaal geen veranderingen

  bah[/quote]

  Spijtig genoeg moet ik het met je eens zijn.[/quote]
  De 3delige Matrix films zijn een deel van de waarheid,wij leven in de Matrix.
  De Matrix word al een tijdje gesabboteerd en word aan gewerkt om deze in te laten storten.meer kan ik hier niet over vertellen,maar het duurd wat langer dan was voorzien.Kom uit die matrix met positife gedachten dat helpt ons wat vlugger.[/quote]

  Het zou misschien wel zo zijn, dat we in een Matrix zitten. Maar hoe zit dat dan? Moet je je hoofd maar afwenden als de dorpen in Afrika vol lopen met olie en de mensen daar vergiftigd raken. Moeten we dan overal aan voorbijlopen, zoals de vervuiling, de verschrikkelijke dingen die om ons heen gebeuren? Moeten we alles maar laten zoals het is?

  Tuurlijk kan je niet alles dragen, dat wil je ook niet en dat trekt niemand.
  Moeten we ons dan zo gaan gedragen als de elite?
  Lekker ego worden en alleen maar met jezelf bezig zijn… positief zijn en ‘thats it’?

  Deze Wereld blijft de Wereld van de dualiteit en ik zie echt geen ‘eenwording’ en die Matrix… die zit aan de andere kant

  maar dan zullen we eerst uit moeten stappen, dat gaat hier niet lukken… omdat de energieen hier ‘dan wel’ veels te zwaar zijn

  0 likes
 21. @ Legaal

  Wederom Chapeau voor jou! mensen nog even geduld. De juiste mensen zitten nu op hun goede plek en kunnen binnenkort beginnen met hun rol in de nieuwe wereld. Wij staan aan de vooravond van grootse afkondigingen.

  Dat alle bedrog uitkomt zie je maar weer aan de dopingschandalen en de voetbalwedstrijden manipulatie en zelfs in de medische wereld rommelt het. De banken wankelen al langer. Kijk op de lange termijn. Wat is er allemaal veranderd? Juist wij zijn wakker geworden omdat het zo niet langer kan. Daar gaat dus nu zoals Legaal zegt verandering inkomen.

  Blijf positief zo trekken we steeds meer licht naar de aarde zodat het duister geen schijn ( leuke woordspeling) van kans heeft.

  Verlichtende groet,

  Poes

  0 likes
 22. Ik heb me zo erg ingesteld op zo veel dingen, en veranderingen en of waar nemingen zie ik niet. het heeft me bijna gek! maar dan ook echt gek gemaakt.. zelfs mijn relatie leed hieronder. ik heb het op een kalm vuurtje gezet alles maar dan ook alles beheersde mij zo hierin terwijl ik niks maar dan ook helemaal niks! zie of merk. terwijl als ik alles in mn hoofd op een laag pitje zet ik me beter voel I.P.V steeds met een andere wereld bezig te zijn. en laten we eerlijk zijn we praten hier al jaren over en niet jaren mischien al wel meer dan een eeuw of langer. ik denk dat als wij als mens zelf wat meer proberen te doen en zich dat uitstrekt we zelf die betere wereld in dit universum kunnen ontwikkelen. ik denk dus echt dat we het zelf moeten doen, en je weet het zijn de kleine dingen die het doen. en tuurlijk worden meer mensen zich ervan bewust maar of alle ellende binnen 10 jaar voorbij is? nee geloof ik niet in hoop is goed maar denk wel om je eigen!

  0 likes
 23. deze documentaire gaat eigenlijk over wat er in gang is gezet op 21 dec 2012. bekijken zou ik zeggen.

  http://www.documentairenet.nl/review/crossroads-labor-pains-of-a-new-worldview/

  0 likes
 24. [quote name=”edjuh”]Ik heb me zo erg ingesteld op zo veel dingen, en veranderingen en of waar nemingen zie ik niet. het heeft me bijna gek! maar dan ook echt gek gemaakt.. zelfs mijn relatie leed hieronder. ik heb het op een kalm vuurtje gezet alles maar dan ook alles beheersde mij zo hierin terwijl ik niks maar dan ook helemaal niks! zie of merk. terwijl als ik alles in mn hoofd op een laag pitje zet ik me beter voel I.P.V steeds met een andere wereld bezig te zijn. en laten we eerlijk zijn we praten hier al jaren over en niet jaren mischien al wel meer dan een eeuw of langer. ik denk dat als wij als mens zelf wat meer proberen te doen en zich dat uitstrekt we zelf die betere wereld in dit universum kunnen ontwikkelen. ik denk dus echt dat we het zelf moeten doen, en je weet het zijn de kleine dingen die het doen. en tuurlijk worden meer mensen zich ervan bewust maar of alle ellende binnen 10 jaar voorbij is? nee geloof ik niet in hoop is goed maar denk wel om je eigen![/quote]

  Ik denk dat het heel waar is dat we het zelf moeten doen, vooral met veel respect naar ons zelf toe. Ogenschijnlijk hebben we alles, dat is dan vooral materieel, het mentale stuk is te lang achter gebleven

  0 likes
 25. [quote name=”Peter ♥”]Er zijn al heel lang allerlei zaken gaande die hun oorsprong al hadden in de jaren ’90 maar sinds 2000 zijn ze voor vele duidelijk zichtbaar geworden. Al heel wat beerputten zijn open gegaan en zullen er nog open gaan. Als ik naar mezelf kijk dan ben ook ik de afgelopen 12 jaar drastisch veranderd op vele niveaus. Wij als mensheid zijn gegroeid al is dit voor de meeste mensen nog niet echt zichtbaar en ook ik moet eerlijk bekennen dat ik er soms aan twijfel maar als ik dan vanuit mijn hart de wereld in kijk dan is het toch echt heel duidelijk. Op het moment liggen na de wielrensport en nu het voetbal ook het financiële systeem weer onder vuur. Het ligt aan onszelf of daar iets gaat veranderen. Als we ons alleen maar op de negatieve zaken blijven richten zal er nooit iets veranderen, immers dat waar je aandacht/energie aan besteed zal blijven groeien. Als we dus veranderingen willen zullen we ons moeten gaan focussen op zaken die positief zijn en op instrumenten die ons dichterbij onze doelen kunnen brengen.[/quote]

  Mooi gezegd Peter…

  0 likes
 26. #20 m : Nee, het betekent niet dat je je ogen moet sluiten voor de ellende op deze planeet. Maar, los je de ellende op door te focussen op negativiteit? Nee, sterker nog, je creëert op die manier nog meer negativiteit. De matrix kun je zien! Je hoeft alleen te kijken naar de media, de mondiale systemen (ook onderwijs, gezondheidszorg), en je ziet wat de matrix met de mensheid heeft gedaan en doet. Zolang je gefocust blijft op wat er op ons af wordt gebombadeerd lijkt er niets te zijn verandert. Besef dat het slechts een miniscuul deeltje is van wat er IS. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf” Iedereen roept het “tig” keer in zijn leven maar weet en voelt blijkbaar niet wat de ware betekenis is van deze uitspraak. De sleutel is dat ieder van ons van een denkwezen naar een hartwezen transformeert. Ga naarbinnen, verplaats je aandacht naar je hart en je merkt dat je meer ziet en ervaart. Juist door je te focussen op je diepere zelf, op de liefdesenergie die je bént, ontwaak je en ga je open. Wat er eeuwenlang is gedaan is de mens buiten zichzelf te plaatsen waardoor de mens alleen de vijf zintuigen gebruikt en het geluk buiten zichzelf zoekt in religie en materie. Maar steeds meer mensen hebben de sleutel gevonden, geholpen door de verhoging van de trilling waardoor de sluier steeds dunner wordt. Niet alleen de aarde, het hele zonnestelsel is aan het “verhuizen” naar een andere dimensie. Niemand kan ontkennen dat de veranderingen enorm zijn de afgelopen 10 jaar, met een versnelling de laatste paar jaar. Onthullingen zijn er aan de lopende band, maar niet alles bereikt ons via de mainstream media.
  We helpen deze planeet door contact te maken met jezelf, de engel die je in wezen bent. Door liefde, compassie, dankbaarheid etc te VOELEN verander je niet alleen je eigen leven maar ook de wereld om je heen.

  0 likes
 27. [quote name=”Sheyan”]#20 m : Nee, het betekent niet dat je je ogen moet sluiten voor de ellende op deze planeet. Maar, los je de ellende op door te focussen op negativiteit? Nee, sterker nog, je creëert op die manier nog meer negativiteit. De matrix kun je zien! Je hoeft alleen te kijken naar de media, de mondiale systemen (ook onderwijs, gezondheidszorg), en je ziet wat de matrix met de mensheid heeft gedaan en doet. Zolang je gefocust blijft op wat er op ons af wordt gebombadeerd lijkt er niets te zijn verandert. Besef dat het slechts een miniscuul deeltje is van wat er IS. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf” Iedereen roept het “tig” keer in zijn leven maar weet en voelt blijkbaar niet wat de ware betekenis is van deze uitspraak. De sleutel is dat ieder van ons van een denkwezen naar een hartwezen transformeert. Ga naarbinnen, verplaats je aandacht naar je hart en je merkt dat je meer ziet en ervaart. Juist door je te focussen op je diepere zelf, op de liefdesenergie die je bént, ontwaak je en ga je open. Wat er eeuwenlang is gedaan is de mens buiten zichzelf te plaatsen waardoor de mens alleen de vijf zintuigen gebruikt en het geluk buiten zichzelf zoekt in religie en materie. Maar steeds meer mensen hebben de sleutel gevonden, geholpen door de verhoging van de trilling waardoor de sluier steeds dunner wordt. Niet alleen de aarde, het hele zonnestelsel is aan het “verhuizen” naar een andere dimensie. Niemand kan ontkennen dat de veranderingen enorm zijn de afgelopen 10 jaar, met een versnelling de laatste paar jaar. Onthullingen zijn er aan de lopende band, maar niet alles bereikt ons via de mainstream media.
  We helpen deze planeet door contact te maken met jezelf, de engel die je in wezen bent. Door liefde, compassie, dankbaarheid etc te VOELEN verander je niet alleen je eigen leven maar ook de wereld om je heen.[/quote]
  Helemaal mee eens. Ik kan dit uit eigen ervaring onderstrepen 🙂

  0 likes
 28. Lieve mensen,
  Het is jammer dat het teamgevoel en de dynamiek van de Salusa reacties er niet meer zijn. Ze worden gemist. Het gezamenlijk ‘debatteren’ voor een ‘mooiere’ wereld was erg speciaal.
  We hebben nu dan wel een hele leuke online Salusa Cafe, maar het gemis zal altijd blijven. Odette, Artist, Tineke, Aaltje e.a., jullie worden gemist!
  Allen veel liefs! ♥

  0 likes
 29. [quote name=”legaal”]Hoi allemaal. Verwacht het onverwachte.
  Er wordt binnen 3 tot 6 maanden Nesara afgekondigt, en gaan er veel dingen gebeuren […etc.][/quote]
  Bla bla bla beloftes.

  0 likes
 30. [quote name=”Monique”][quote name=”Sheyan”]#20 m : Nee, het betekent niet dat je je ogen moet sluiten voor de ellende op deze planeet. Maar, los je de ellende op door te focussen op negativiteit? Nee, sterker nog, je creëert op die manier nog meer negativiteit. De matrix kun je zien! Je hoeft alleen te kijken naar de media, de mondiale systemen (ook onderwijs, gezondheidszorg), en je ziet wat de matrix met de mensheid heeft gedaan en doet. Zolang je gefocust blijft op wat er op ons af wordt gebombadeerd lijkt er niets te zijn verandert. Besef dat het slechts een miniscuul deeltje is van wat er IS. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf” Iedereen roept het “tig” keer in zijn leven maar weet en voelt blijkbaar niet wat de ware betekenis is van deze uitspraak. De sleutel is dat ieder van ons van een denkwezen naar een hartwezen transformeert. Ga naarbinnen, verplaats je aandacht naar je hart en je merkt dat je meer ziet en ervaart. Juist door je te focussen op je diepere zelf, op de liefdesenergie die je bént, ontwaak je en ga je open. Wat er eeuwenlang is gedaan is de mens buiten zichzelf te plaatsen waardoor de mens alleen de vijf zintuigen gebruikt en het geluk buiten zichzelf zoekt in religie en materie. Maar steeds meer mensen hebben de sleutel gevonden, geholpen door de verhoging van de trilling waardoor de sluier steeds dunner wordt. Niet alleen de aarde, het hele zonnestelsel is aan het “verhuizen” naar een andere dimensie. Niemand kan ontkennen dat de veranderingen enorm zijn de afgelopen 10 jaar, met een versnelling de laatste paar jaar. Onthullingen zijn er aan de lopende band, maar niet alles bereikt ons via de mainstream media.
  We helpen deze planeet door contact te maken met jezelf, de engel die je in wezen bent. Door liefde, compassie, dankbaarheid etc te VOELEN verander je niet alleen je eigen leven maar ook de wereld om je heen.[/quote]
  Helemaal mee eens. Ik kan dit uit eigen ervaring onderstrepen :)[/quote]

  Idem ♥!

  0 likes
 31. [quote name=”Sun”]Lieve mensen,
  Het is jammer dat het teamgevoel en de dynamiek van de Salusa reacties er niet meer zijn. Ze worden gemist. Het gezamenlijk ‘debatteren’ voor een ‘mooiere’ wereld was erg speciaal.
  We hebben nu dan wel een hele leuke online Salusa Cafe, maar het gemis zal altijd blijven. Odette, Artist, Tineke, Aaltje e.a., jullie worden gemist!
  Allen veel liefs! ♥[/quote]
  Hoi Sun,ik mis jullie ook.veel liefs.Tineke.

  0 likes
 32. Tuurlijk horen we nog wat van deze Maya-expert Carl Calleman.
  Als je jaren gewent ben een Autoritijd geweest te zijn kan je natuurlijk maar moeilijk zonder aandacht.

  De genoemde synchronisatie houdt volgens Calleman namelijk in dat we nu de eeuwige eindeloze tijd zijn binnengegaan.

  In mijn oren slap geouwehoer.
  Eeuwige eindloze tijd bestaat niet.

  Er is alleen het nu en dat is niet oneindig en ook niet eeuwig het is gewoon Nu!

  0 likes
 33. Voor de Salusa aanhangers/liefhebbers:

  http://gfindutch.blogspot.nl/

  0 likes
 34. de spijkerbroek…….als men de veranderingen wil zien kijk dan achterom ,mijn opa werkte onder de grond in de kolenmijnen zag bijna nooit daglicht,droeg een spijkerbroek heette toen werkbroek,Mijn zoon werkt op kantoor draagt een jeans heeft een goede auto mobiel en gaat jaarlijks een mooie vacantie maken en ligt dan lekker in de zon ,ik denk wel eens aan mijn arme’opa hij was altijd zo trots als hij zijn loonzakje aan mijn oma overhandigde….

  0 likes
 35. Natuurlijk moeten we andere visie creëren op de maya kalender. Die is al twee keer afgelopen eerst in 2011 volgens callahan, daarna nog eens in 2012 volgens het klassieke verhaal. En tja, we moeten toch bezig blijven nietwaar!?

  0 likes
 36. Hoi,M,een enkel iemand zoals jij kan niet de wereld helpen.En de andere kant op kijken dat is zeker niet de bedoeling.
  Jij zegt dat de wereld in een dualiteit zit,maar de dualiteit zit in ons zelf.Willen wij uit die dualiteit komen,zijn er 2 wegen de negatieve of de positieven kant.
  De positive kant is het moeilijkst,om naar oorlogs gebieden hongers noden dieren mishandelingen ga zo maar door een positieve uitstraling uit te zenden vanuit je hart.
  Een enkeling helpt niet veel,daarom moeten er nog zoveel meer komen om een licht van liefde uit te stralen,en zeker naar het biters grid die in en rond de aarde zit,dat moet helemaal instorten.
  Zolang dit er nog is die matrix zal je nog maar weing van veranderingen zien,maar er gebeurd wel veel achter de schermen zolang mensen nog negatief zijn ben je eigelijk sorry dat ik dat zeg onder mind control en hiermee voed je de negatieven Met negativiteit kun je niemand helpen,wand dan zul je eerst je zelf moeten helpen om uit die dualiteit te komen en je zelf moet vullen met liefde ,niet dat je dat niet hebt ,maar er is een dualiteit van ergenis kwaadheid.
  Dit moet voor iedereen weg zijn en gaan.
  Houd nog even goede moed,Als je positief bent straal je dat uit en zo gaat het werken als stroom van positijd naar anderen toe,en komen wij allemaal langzaam uit de dualiteit.
  Licht overwind het donkere.
  Cobra zegt altijd VICTORIE of LIGTH.
  Groetjes Tineke.

  0 likes
 37. [quote name=”legaal”]hoi allemaal.verwacht het onverwachte.
  Er word binnen 3tot 6 maanden Nesara afgekondigt,en gaan er veel dingen gebeuren.
  First contact ook nog wij hopen binnen deze 6 maanden,en nog zoveel meer.
  Er word hard gewerkt achter de schermen waar jullie geen weet van hebben.
  De Maya kalender geeft aan dat wij nu in een waterman tijdperk zitten.
  En van Niburu hebben wij geen last,wel dat er een komeet van een halve voetbal veld heel dicht op 14 of 15 deze maand de aarde passeert,het zal de aarde niet raken maar wij weten niet wat de consekwenties zullen zijn.
  Van mij mogen jullie alles debunken,maar binnenkort zal je de ene schok naar de andere krijgen,en dan zullen je woorden zijn,niet te geloven nee he kielhalen,en zitten jullie aan de TV gekluisterd.
  Blijven die gene die alles debunkerd maar lekke zo doorgaan anderen doen wel het werk voor jou,met gevaar voor eigen leven.maar ja dat is ook een stukje Mind control,dat hebben sommigen nog niet eens door,maar wij wel en overwinnen het negative.
  Victorie of LOVE.[/quote]
  Dit horen we dus ook al heel lang, binnenkort zullen we wat beleven, nee echt, deze keer wel…..Ik volg deze site al jaren, met al de waarzeggers en profeten waar je vervolgens niets meer van hoort omdat er geen bal van klopt. Maar okay, binnenkort dan…We wachten rustig af.

  0 likes
 38. Damn. Vorige maand kreeg ik een kalender bij de chinees. Aardig natuurlijk. En een mooi ding, zoals altijd.

  Maar, nu zag ik iets.
  Deze Chinese Kalender loopt af op 31 12 2013. En nu??

  0 likes
 39. [quote name=”Sheyan”]Jammer dat mensen afhaken en inzakken, maar dat gaat wel weer veranderen, denk ik. Ik ervaar weldegelijk een verandering, eigenlijk al jaren, maar de afgelopen maand ben ik veel meer ontspannen, vanzelf meer in het nu en lijkt het alsof tijd niet meer zoveel vat op me heeft. Ik voel me gelukkig met mezelf en voel steeds minder bezorgdheid en meer vertrouwen. Sinds een jaar of twee is het alsof ik steeds meer deze realiteit aan het loslaten ben en dat is de afgelopen maand alleen maar meer geworden. Ik zie de gebeurtenissen meer van bovenaf maar ga er niet meer zo ín zitten omdat het niet dé realiteit is maar ‘n realiteit.
  Misschien moeten sommige mensen toch wat meer en zich breder informeren hoe dat zit met die Mayakalender. Ik kan iedereen Gregg Braden op YouTube of zijn boeken aanbevelen. Dit is een mix van wetenschap, spiritualiteit en het verband met oude wijsheden en geschriften.[/quote]

  Mooi gesproken sheyan !!
  Zo voel ik het ook!!
  Grtn Bender

  0 likes
 40. [quote name=”Monique”][quote name=”Sheyan”]#20 m : Nee, het betekent niet dat je je ogen moet sluiten voor de ellende op deze planeet. Maar, los je de ellende op door te focussen op negativiteit? Nee, sterker nog, je creëert op die manier nog meer negativiteit. De matrix kun je zien! Je hoeft alleen te kijken naar de media, de mondiale systemen (ook onderwijs, gezondheidszorg), en je ziet wat de matrix met de mensheid heeft gedaan en doet. Zolang je gefocust blijft op wat er op ons af wordt gebombadeerd lijkt er niets te zijn verandert. Besef dat het slechts een miniscuul deeltje is van wat er IS. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf” Iedereen roept het “tig” keer in zijn leven maar weet en voelt blijkbaar niet wat de ware betekenis is van deze uitspraak. De sleutel is dat ieder van ons van een denkwezen naar een hartwezen transformeert. Ga naarbinnen, verplaats je aandacht naar je hart en je merkt dat je meer ziet en ervaart. Juist door je te focussen op je diepere zelf, op de liefdesenergie die je bént, ontwaak je en ga je open. Wat er eeuwenlang is gedaan is de mens buiten zichzelf te plaatsen waardoor de mens alleen de vijf zintuigen gebruikt en het geluk buiten zichzelf zoekt in religie en materie. Maar steeds meer mensen hebben de sleutel gevonden, geholpen door de verhoging van de trilling waardoor de sluier steeds dunner wordt. Niet alleen de aarde, het hele zonnestelsel is aan het “verhuizen” naar een andere dimensie. Niemand kan ontkennen dat de veranderingen enorm zijn de afgelopen 10 jaar, met een versnelling de laatste paar jaar. Onthullingen zijn er aan de lopende band, maar niet alles bereikt ons via de mainstream media.
  We helpen deze planeet door contact te maken met jezelf, de engel die je in wezen bent. Door liefde, compassie, dankbaarheid etc te VOELEN verander je niet alleen je eigen leven maar ook de wereld om je heen.[/quote]
  Helemaal mee eens. Ik kan dit uit eigen ervaring onderstrepen :)[/quote

  Precies , ik ook!

  0 likes
 41. 2013 wordt het grote jaar van de veranderingen.Voorgaande jaren vanaf 2008 waren een aanloop, maar er wordt in de VS nu al geopperd over legalisatie van Cannabis op federaal niveau, ook omdat ze financieel steeds krapper beginnen te zitten door het systeem waarin ze zitten.Hier in NL gaat het ook steeds slechter in sneltreinvaart.Dat was eerst niet zelfs 2012 niet.Denk dat de betreffende deskundigen eerder een jaartje te vroeg berekend hebben.We gaan het meemaken dit jaar

  0 likes
 42. [quote name=”Erique”]2013 wordt het grote jaar van de veranderingen.Voorgaande jaren vanaf 2008 waren een aanloop, maar er wordt in de VS nu al geopperd over legalisatie van Cannabis op federaal niveau, ook omdat ze financieel steeds krapper beginnen te zitten door het systeem waarin ze zitten.Hier in NL gaat het ook steeds slechter in sneltreinvaart.Dat was eerst niet zelfs 2012 niet.Denk dat de betreffende deskundigen eerder een jaartje te vroeg berekend hebben.We gaan het meemaken dit jaar[/quote]
  [quote name=”Erique”]2013 wordt het grote jaar van de veranderingen.Voorgaande jaren vanaf 2008 waren een aanloop, maar er wordt in de VS nu al geopperd over legalisatie van Cannabis op federaal niveau, ook omdat ze financieel steeds krapper beginnen te zitten door het systeem waarin ze zitten.Hier in NL gaat het ook steeds slechter in sneltreinvaart.Dat was eerst niet zelfs 2012 niet.Denk dat de betreffende deskundigen eerder een jaartje te vroeg berekend hebben.We gaan het meemaken dit jaar[/quote]
  2012 heeft m.i veel in gang moeten zetten om dit jaar werkelijk te kunnen veranderen 😉 dit jaar komt neer op daadkracht! Let maar eens op……..

  0 likes
 43. Hoi
  Ik Ben

  Anno (Dat is mijn Naam)
  En dit was (EN Is) mijn ervaring

  Ik ben
  Anno
  Zoon van Het Licht

  ^^^

  0 likes
 44. waarom zou de wereld veranderen>? dat we het willen snap ik wel. Wie wil geen betere wereld? Er is geen enkele logische reden te bedenken waarom er nu een nieuw tijdperk in gaat. Kijk naar geschiedenis..beschavingen komen en gaan. Nu ook. Niks nieuws. De aarde draait door. En de Maya’s? konden niet eens hun eigen ondergang voorspellen. Een handvol Spanjaarden was genoeg om er een einde aan te maken. Wat rest zijn mooie monumenten voor de toeristen…

  0 likes
 45. Wat betekent “eenheidsbewustzijn uit het metafysische rijk”?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell & Jeffrey Epstein zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit gaat veel dieper

Ghislaine Maxwell heeft in de jaren negentig ...

farrakhan

Farrakhan beschuldigt Bill Gates ervan ‘de aarde te willen ontvolken’ met coronavaccin

De Amerikaanse politiek leider Louis Farrakhan was ...