Bewustzijn

Een nieuwe kijk op de ‘einddatum’ van de Mayakalender

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Maya-expert Carl Calleman vraagt zich af wat het einde van de Mayakalender voor de wereld heeft betekend. Is er sprake geweest van een paradigmaverschuiving?

Calleman merkt op dat de Mayakalender niet gaat over specifieke data, maar manifestaties van menselijke bewustzijnsverschuivingen op de lange termijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De kennis over de Mayakalender is niet statisch en vaak moeten aannames worden herzien. Sommige archeologen geloven dat de oude Maya’s veel verwachtten van het jaar 829, toen op de Mayakalender een nieuwe dag aanbrak. De Mayacultuur stortte daarna echter ineen. Dit hadden de Maya’s waarschijnlijk niet verwacht en kan ook verklaren waarom ze later afstapten van de Lange telling, aldus Calleman.

Planetaire synchronisatie

Geïnteresseerden in de kalender en de oude Maya’s zijn deels afhankelijk van informatie die archeologen geven. Er bestaat een kans dat deze informatie niet begrepen of verdraaid wordt. Nog geen drie decennia geleden was slechts een kleine groep onderzoekers geïnteresseerd in de kalender. Zij werkten veelal vanuit stoffige bibliotheken. Daar is sindsdien veel verandering in gekomen.

De meeste onderzoekers denken dat de Lange telling bestaat uit 13 baktuns van elk 394 jaar. Algemeen wordt aangenomen dat de kalender begon in 3114 voor Christus en afliep in 2012.

In zijn boek The Mayan Factor (1987) schreef José Argüelles dat de negen golven van de Mayakalender na 2012 zouden ophouden te bestaan. Hij omschreef dit unieke moment als de totale planetaire synchronisatie. Volgens de schrijver zou het menselijk ras samen met de dieren en overige rijken zijn rechtmatige plek in de grote elektromagnetische zee innemen. De aarde zou klaar zijn om een interplanetaire beschaving te worden.

Metafysische kalender

Zijn visie was grotendeels gebaseerd op uitspraken die archeologen destijds deden over de dertien baktuns. Mayanist Mark van Stone wees er in Science and Prophecy of the Ancient Maya (2012) op dat er geen bewijs is dat de oude Maya’s het einde van de dertiende baktun zagen als het einde van de Lange telling. De Maya’s geloofden volgens Van Stone dat de Lange telling na de dertiende baktun eindeloos zou doorgaan.

Calleman haalt nieuw onderzoek aan waaruit blijkt dat de Maya’s de dertien baktuns niet zagen als een terugkerende cyclus, maar als een metafysische kalender, ‘de laatste creatie’, die bestond uit een eindeloze serie baktuns.

Uit de nieuwe bevindingen blijkt bovendien dat de Lange telling niet is gebaseerd op de zogenoemde precessiecyclus van 26.000 jaar. Nergens in de Maya-teksten wordt gesproken over een periode van 26.000 jaar, aldus Calleman. De Lange telling is daarmee geen terugkerend (cyclisch) fenomeen. Dit betekent echter niet dat het begin van de nieuwe baktun betekenisloos is geweest.

Ontwaking

De genoemde synchronisatie houdt volgens Calleman namelijk in dat we nu de eeuwige eindeloze tijd zijn binnengegaan. De activatie van de laatste en negende golf van de Mayakalender op 9 maart 2011 betekende dat mensen voor het eerst in 5125 jaar konden inhaken op eenheidsbewustzijn uit het metafysische rijk. De activatie betekende ook het einde van de versnelling van tijd omdat er geen nieuwe golven meer zijn met hogere frequenties.

Heeft de negende golf geleid tot zichtbare effecten? Volgens de Oneness University in India zijn er sinds 2011 opvallend veel mensen ontwaakt. Calleman merkt op dat deze ontwaking de mensheid voorbereidt op de creatie van een nieuwe wereld. De negende golf gaat eindeloos door en is de drijvende kracht achter de stapsgewijze transformatie van de wereld.

Bron: Calleman.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m
m
11 jaren geleden

Er zijn altijd spirituele mensen geweest en mensen die vanuit hun kruis leven…

Als ik om mij heen kijk, vind ik het maar een bizar zooitje op de Wereld en vind dat de mensheid geen bal is opgeschoten, ondanks al het mediteren en alle mooie esoterische geschriften.

Vind de mensheid echt Creep en niks ‘Nieuwe Wereld’
of leef ik dan in een illusie en als er een dier of mens gemarteld wordt, dan moet ik blij blijven kijken?????
of gewoon de andere kant opkijken en bloemetjes gaan plukken?

Nee…. puinzooi is t hier… en zie totaal geen veranderingen

bah

K335
K335
11 jaren geleden

De new-age fanatiekelingen proberen nu weer wanhopig om hun gefaalde religie nieuw leven in te blazen.

Richard Leeuwenhart
Richard Leeuwenhart
11 jaren geleden

Wordt het niet eens tijd om op te houden met die Maya-flauwekul? Waarom hebben we voor de 21e december nooit van ‘Maya-expert Carl Calleman’ gehoord? Het is niets anders dan de wens tot self-fullfilling prophecy.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

Tja…zullen we maar over ophouden over die Maya-kalender …. het begint een doorlopend verhaal te worden met raden en gissen.
December 2012 is voorbij. Salusa is met groot verlof. En wij houden ons gewoon weer bezig met datgene wat ons boeit en stoort.
Gelukkig hebben we Niburu.nl nog.

Wil de laatste kalender-consultant het licht uit doen.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x