UFO

Geheime Australische UFO-documenten openbaar

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Australische autoriteiten hebben na 30 jaar geheime UFO-documenten vrijgegeven. De X-Files die The Sydney Morning Herald heeft ingekeken geven details over onverklaarde waarnemingen.

In Mascot moesten twee Mirage-toestellen van de Australische luchtmacht ongeïdentificeerde radarcontacten gaan onderzoeken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens de luchtverkeersleiding van Mascot bevonden de objecten zich tussen 130 en 270 kilometer van Sydney en bewogen ze zich voort met een snelheid van 1100 tot 6500 kilometer per uur.

Close Encounter

De documenten met het stempel ‘restricted’ spreken daarnaast van operatie ‘Close Encounter’ op vliegbasis Williamtown nabij Newcastle op 30 juni 1983.

Drie air defence controllers moesten afreizen naar Sydney om elk contact in kaart te brengen en te onderzoeken. Indien mogelijk moesten ze er onderscheppingstoestellen op af sturen.

De X-Files verwijzen voorts naar een ongeïdentificeerde fysieke cirkelformatie bij Avadale in Queensland in 1982. Er wordt gesproken over foto’s die waren genomen, maar die zijn niet terug te vinden.

Helderrode gloed

Boer Robin Priebe uit Queensland meldde in juli 1983 om 05.30 uur een vreemd object in de lucht bij de politie van Imbil. Ene sergeant Waterson zag daarop een ‘groot wit licht met daaromheen verschillende knipperende lichten’. Een andere agent zag het verschijnsel ook en meende dat het geen normaal vliegtuig was.

Priebe zag samen met zijn vrouw in eerste instantie een helderrode gloed die langzaam veranderde in een wit licht en naar het oosten bewoog. Door zijn verrekijker zag hij dat het een schotelvormig object was met een zeer fel licht. Het object had twee knipperende lichten aan de voorzijde en één aan de zijkant.

Open vraag

De X-Files bevatten slechts enkele foto’s van ongewone lichten boven Bendigo die in mei 1983 door honderden mensen zijn waargenomen. Volgens het rapport ging het om de lampen van een trein, laserlichten van een rockband of planeten of sterren. Of ongewone atmosferische verschijnselen.

“Terwijl jij en ik denken aan een UFO of een ruimteschip probeerden de Australische luchtmacht en andere agentschappen waarschijnlijk alleen maar vast te stellen of de nationale veiligheid in gevaar was,” zei Zoe D’Arcy van de National Archives in Australië. “Sommige documenten kan ik niet verklaren. Wat hebben deze mensen gezien? Dat vind ik echt een intrigerende open vraag.”

Kennelijk zijn de geheime documenten op de één of andere manier toch weer boven water gekomen. In juni vorig jaar meldde de Sydney Morning Herald namelijk dat het Australische ministerie van Defensie (ADF) alle UFO-documenten op mysterieuze wijze was ‘kwijtgeraakt’.

Bron: Smh.com.au

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dash
Dash
11 jaren geleden

Zo, nu Amerika nog!

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

[quote name=”Dash”]Zo, nu Amerika nog![/quote]

Die zin er ook allang hoor. Zoekt en gij zult vinden: http://vault.fbi.gov/

Eden
Eden
11 jaren geleden

[quote name=”Dash”]Zo, nu Amerika nog![/quote]
En Nederland!

legaal
legaal
11 jaren geleden

hoi allemaal,dat zal best wel dat er documenten zoek zijn.tuurlijk zweven de Ufo,boven een ondergrondse amerikaanse basis.de buitenwereld mag niet weten over deze ondergrondse basisen ,maar gelukkig houden ufo,s deze in de gaten.boven de grond staan wat kleine gebouwtjes.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x