Homepagina » Buitenland » Rusland heeft sinds 30 september in Syrië meer dan 1600 doelen van de Islamitische Staat verwoest
Rusland heeft sinds 30 september in Syrië meer dan 1600 doelen van de Islamitische Staat verwoest

Rusland heeft sinds 30 september in Syrië meer dan 1600 doelen van de Islamitische Staat verwoest

De Russische luchtmacht heeft in de afgelopen maand 1391 luchtaanvallen uitgevoerd in Syrië. Daarbij zijn in totaal 1623 terroristische doelen vernietigd, zo liet de Russische legerleiding weten.

Russische gevechtsvliegtuigen hebben 249 commandoposten, 51 trainingskampen en 131 opslagplaatsen van de Islamitische Staat (IS) verwoest. De legerleiding vindt het nog te vroeg om de overwinning uit te roepen. Ondanks zware verliezen en massale desertie zijn er nog altijd militanten die strijden tegen de regeringstroepen. Alle tegenaanvallen zijn in de kiem gesmoord door het Syrische leger.

28 van de meest beruchte militante leiders zijn uitgeschakeld. De militanten proberen in Syrië troepen uit Irak en andere buurlanden in te zetten, maar het moreel is laag en bovendien zijn ze slecht getraind.

Tientallen steden bevrijd

Sommige militanten proberen hun leven te redden door te claimen dat ze bij de zogeheten ‘gematigde oppositie’ horen. Om politieke en financiële steun te krijgen uit het buitenland, zijn de leiders van een aantal militante facties overgestapt naar Harakat Ahrar ash-Sham, een groep die volgens het Westen bij de ‘gematigde oppositie’ hoort.

In de provincie Hama is het Syrische leger erin geslaagd om 12 steden te bevrijden. Het leger zet zijn opmars verder naar het noorden. Rond Aleppo heeft het overheidsleger 19 plaatsen bevrijd. En in de provincie Latakia zijn de militanten verdreven uit negen steden.

Door bomaanvallen die zijn uitgevoerd door de Russische luchtmacht konden Syrische troepen grote gebieden bevrijden in de provincies Aleppo, Latakia, Idlib, Homs en hoofdstad Damascus.

Situatie is drastisch veranderd

In drie weken tijd heeft het Syrische leger 50 steden en 350 vierkante kilometer grondgebied bevrijd van de terreurgroepen. Inwoners beginnen langzaam maar zeker terug te keren. De situatie is dankzij de Russische luchtaanvallen drastisch veranderd.

De westerse media meldden onlangs dat een Syrische moskee zou zijn geraakt tijdens een Russische luchtaanval. Volgens Rusland is dat bericht verzonnen. Het land beschuldigt de westerse media van het verspreiden van nepberichten. De legerleiding liet aan journalisten beelden zien die zouden aantonen dat de moskee niet is beschadigd.


Rusland begon op 30 september met precisiebombardementen tegen IS in Syrië, nadat de Syrische overheid officieel om hulp had gevraagd. De doelen worden uitgekozen op basis van inlichtingen die zijn verzameld door Syrië, Rusland, Irak en Iran.

[Sputniknews]


Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Het proces over de MH17 wordt een ...

Militaire operatie tegen IS-leider al-Baghdadi was een 'toneelstuk'. Syrische president vertelt zijn kant van het verhaal

Militaire operatie tegen IS-leider al-Baghdadi was een ‘toneelstuk’. Syrische president vertelt zijn kant van het verhaal

De Amerikaanse militaire operatie waarbij IS-leider Abu ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.