Buitenland

Rusland heeft sinds 30 september in Syrië meer dan 1600 doelen van de Islamitische Staat verwoest

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische luchtmacht heeft in de afgelopen maand 1391 luchtaanvallen uitgevoerd in Syrië. Daarbij zijn in totaal 1623 terroristische doelen vernietigd, zo liet de Russische legerleiding weten.

Russische gevechtsvliegtuigen hebben 249 commandoposten, 51 trainingskampen en 131 opslagplaatsen van de Islamitische Staat (IS) verwoest. De legerleiding vindt het nog te vroeg om de overwinning uit te roepen. Ondanks zware verliezen en massale desertie zijn er nog altijd militanten die strijden tegen de regeringstroepen. Alle tegenaanvallen zijn in de kiem gesmoord door het Syrische leger.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

28 van de meest beruchte militante leiders zijn uitgeschakeld. De militanten proberen in Syrië troepen uit Irak en andere buurlanden in te zetten, maar het moreel is laag en bovendien zijn ze slecht getraind.

Tientallen steden bevrijd

Sommige militanten proberen hun leven te redden door te claimen dat ze bij de zogeheten ‘gematigde oppositie’ horen. Om politieke en financiële steun te krijgen uit het buitenland, zijn de leiders van een aantal militante facties overgestapt naar Harakat Ahrar ash-Sham, een groep die volgens het Westen bij de ‘gematigde oppositie’ hoort.

In de provincie Hama is het Syrische leger erin geslaagd om 12 steden te bevrijden. Het leger zet zijn opmars verder naar het noorden. Rond Aleppo heeft het overheidsleger 19 plaatsen bevrijd. En in de provincie Latakia zijn de militanten verdreven uit negen steden.

Door bomaanvallen die zijn uitgevoerd door de Russische luchtmacht konden Syrische troepen grote gebieden bevrijden in de provincies Aleppo, Latakia, Idlib, Homs en hoofdstad Damascus.

Situatie is drastisch veranderd

In drie weken tijd heeft het Syrische leger 50 steden en 350 vierkante kilometer grondgebied bevrijd van de terreurgroepen. Inwoners beginnen langzaam maar zeker terug te keren. De situatie is dankzij de Russische luchtaanvallen drastisch veranderd.

De westerse media meldden onlangs dat een Syrische moskee zou zijn geraakt tijdens een Russische luchtaanval. Volgens Rusland is dat bericht verzonnen. Het land beschuldigt de westerse media van het verspreiden van nepberichten. De legerleiding liet aan journalisten beelden zien die zouden aantonen dat de moskee niet is beschadigd.


Rusland begon op 30 september met precisiebombardementen tegen IS in Syrië, nadat de Syrische overheid officieel om hulp had gevraagd. De doelen worden uitgekozen op basis van inlichtingen die zijn verzameld door Syrië, Rusland, Irak en Iran.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x