Binnenland

Louise Fresco: ‘Dat hele stikstofprobleem hebben we onszelf natuurlijk aangedaan’

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Dat hele stikstofprobleem, zowel in België als in Nederland, hebben we onszelf aangedaan, laten we daar heel duidelijk in zijn. Dat zei bioloog, ecoloog en landbouwkundige Louise Fresco, tot vorig jaar voorzitter van Wageningen University & Research, in het tv-programma De Afspraak.

Europa zegt niks over stikstof, benadrukte ze. “Wij hebben besloten dat wij als belangrijkste criterium voor het in stand houden en het toepassen van de Habitatrichtlijn in natuurgebieden stikstof nemen als norm.”

Politieke keuze

Fresco wees erop dat de hoogste uitstoot van stikstof in Europa op de Povlakte is. “Daar speelt helemaal geen stikstofprobleem omdat niemand dat aankaart als een stikstofprobleem bij de rechter.”

De norm voor de stikstofdepositie in Duitsland is 1000 maal hoger dan in Nederland en waarschijnlijk ook in België, aldus de wetenschapper. “Het is een politieke keuze.”

Altijd

“Ecosystemen zijn altijd aan het veranderen, altijd aan ontwikkeling onderhevig. Wij hebben besloten dat droge gebieden – de Kempen, Brabant – kwetsbare gebieden zijn omdat daar een aantal soorten last hebben van stikstof. Dus betekent bij ons instandhouding dat we die stikstof niet willen hebben. Het is eigenlijk een politieke keuze over een ecologisch proces,” lichtte ze toe.

4.9 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
21 dagen geleden

Wij hebben dit… wij hebben dat…
Wanneer we het straks echt voor het zeggen hebben dan gaan we praten over WIJ.
Tot nu toe is ‘wij’ niets anders dan de criminele elite.

Yvonne
Yvonne
21 dagen geleden

Natuurlijk is het een politieke keuze,landbouw grond en boeren moeten wijken voor windmolens en zonnepanelen die de energie voorziening moeten leveren voor de Tristatecity.Ze gaan van Amsterdam tot in België langs de kust 15 minuten zones bouwen hoogbouw om 40 miljoen mensen daar op te hokken.Alles is een hoax klimaat en zeespiegel stijging,want je gaat geen miljoenen stad bouwen langs de kust,wat 10 tallen miljarden gaat kosten,als de zeespiegel gaat stijgen.MENSEN WORD WAKKER ER IS GEEN KLIMAAT OF CO2 PROBLEEM.

psa
psa
21 dagen geleden

En zo is het, op de Middelbare landbouw school leerden wij stikstof (N)is een groeistof en is nodig voor groei van planten.

Henk
Henk
21 dagen geleden

Wie is toch dat ‘we’ en ‘wij’ wat dat soort er steeds bij halen in hun gelul?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

104
0
We lezen graag je reactie!x