Archeologie

Geheime tunnels en kamer ontdekt onder Mexicaanse piramide. Is dit een doorgang naar de onderwereld?

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onder de Piramide van de Maan in de stad Teotihuacan in Mexico is een nieuwe tunnel gevonden die leidt naar een geheime kamer.

De vondst is gedaan door onderzoekers van het Mexicaanse Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH).

Projectleider Veronica Ortega zei dat in de tunnel mogelijk begrafenisrituelen hebben plaatsgevonden die verband houden met de onderwereld.

Doorgang

Met behulp van scans hebben de onderzoekers de locatie van de tunnels en de kamer kunnen achterhalen. Nu moeten ze nog zien te ontdekken hoe ze de kamer het beste kunnen bestreden.

Ze denken dat de ‘doorgang naar de onderwereld’ onverklaarbare vervormde schedels en andere vreemde voorwerpen zal bevatten.

De Piramide van de Maan is de op één na grootste piramide in Mexico. De Piramide van de Zon is de grootste.

Maya’s

Gedacht wordt dat Teotihuacan rond 100 voor Christus is gebouwd door de Tolteken.

Ortega lichtte toe dat tijdens eerdere opgravingen skeletten zijn gevonden met vreemd gevormde schedels, net als in het leefgebied van de Maya’s.

Andere ingang

De tunnel bevindt zich op een diepte van acht meter en is gelegen aan de zuidkant van de piramide. Waarschijnlijk is er ook nog een andere ingang aan de oostkant.

Experts zeiden eerder dat de tunnels mogelijk geassocieerd kunnen worden met heilige waterstromen en de onderwereld.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Nee! Wat een onzin. Deze tunnels zijn niet logistiek van aard.
Het zijn energie tunnels voor bv stromend water als deel van de Pyramide’s ontwerp!

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Gedacht wordt dat Teotihuacan rond 100 voor Christus is gebouwd door de Tolteken.

Dat alleen al intrigeert me mateloos. Hoe hebben die mensen naar verluidt zonder noemenswaardige en primitieve technische hulpmiddelen een dergelijk immens bouwwerk kunnen bouwen. Met onnoemelijk grote en zware blokken die uiterst nauwkeurig in elkaar passen, waar geen scheermes tussen past. Hoe hebben ze de allerhoogste gigantische blokken ooit zo nauwkeurig op hun plaats kunnen krijgen. Er is heden ten dage wereldwijd geen hijskraan te vinden met een hijsvermogen en giek zo groot om dit aan te kunnen. en dat allemaal naar schatting 100 jaar voor Christus dat is 2118 jaar geleden. Toen reden we nog op ezeltjes en kamelen toch ? Of zijn er zaken die wij niet weten en niet mogen weten ?

Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Het zijn allemaal symbolen van de eeuwigheid, die noch begin, noch einde kent en die de mensheid moeten helpen naar een hogere technologische beschaving die anders in verval zou raken met als gevolg totale vernietiging en een hernieuwde opstart als ziel van de mensheid op een andere planeet in het universum met opnieuw de start van een ellendige evolutie.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x