Homepagina » Archeologie » Geheime tunnels en kamer ontdekt onder Mexicaanse piramide. Is dit een doorgang naar de onderwereld?
Geheime tunnels ontdekt onder Mexicaanse piramide. Is dit een doorgang naar de onderwereld?

Geheime tunnels en kamer ontdekt onder Mexicaanse piramide. Is dit een doorgang naar de onderwereld?

Onder de Piramide van de Maan in de stad Teotihuacan in Mexico is een nieuwe tunnel gevonden die leidt naar een geheime kamer.

De vondst is gedaan door onderzoekers van het Mexicaanse Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH).

Projectleider Veronica Ortega zei dat in de tunnel mogelijk begrafenisrituelen hebben plaatsgevonden die verband houden met de onderwereld.

Doorgang

Met behulp van scans hebben de onderzoekers de locatie van de tunnels en de kamer kunnen achterhalen. Nu moeten ze nog zien te ontdekken hoe ze de kamer het beste kunnen bestreden.

Ze denken dat de ‘doorgang naar de onderwereld’ onverklaarbare vervormde schedels en andere vreemde voorwerpen zal bevatten.

De Piramide van de Maan is de op één na grootste piramide in Mexico. De Piramide van de Zon is de grootste.

Maya’s

Gedacht wordt dat Teotihuacan rond 100 voor Christus is gebouwd door de Tolteken.

Ortega lichtte toe dat tijdens eerdere opgravingen skeletten zijn gevonden met vreemd gevormde schedels, net als in het leefgebied van de Maya’s.

Andere ingang

De tunnel bevindt zich op een diepte van acht meter en is gelegen aan de zuidkant van de piramide. Waarschijnlijk is er ook nog een andere ingang aan de oostkant.

Experts zeiden eerder dat de tunnels mogelijk geassocieerd kunnen worden met heilige waterstromen en de onderwereld.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  Gedacht wordt dat Teotihuacan rond 100 voor Christus is gebouwd door de Tolteken.

  Dat alleen al intrigeert me mateloos. Hoe hebben die mensen naar verluidt zonder noemenswaardige en primitieve technische hulpmiddelen een dergelijk immens bouwwerk kunnen bouwen. Met onnoemelijk grote en zware blokken die uiterst nauwkeurig in elkaar passen, waar geen scheermes tussen past. Hoe hebben ze de allerhoogste gigantische blokken ooit zo nauwkeurig op hun plaats kunnen krijgen. Er is heden ten dage wereldwijd geen hijskraan te vinden met een hijsvermogen en giek zo groot om dit aan te kunnen. en dat allemaal naar schatting 100 jaar voor Christus dat is 2118 jaar geleden. Toen reden we nog op ezeltjes en kamelen toch ? Of zijn er zaken die wij niet weten en niet mogen weten ?

  32 likes
  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   Honderd jaar voor Christus?? Doe er maar een wat eeuwen bij, ze zijn gebouwd door een zeer intelligent soort, deze hadden een formule om de zwaartekracht op te heffen en hielden rekening met een natuurlijke form, de octaëder zoals edelgesteente veelal in de natuur geboren worden. Het zijn de enige gebouwen ter wereld die de zondvloed doorstaan door deze natuurlijke vorm.

   11 likes
   • eksegese schreef:

    @Strijdervoorvrijheid, ik ken natuurlijk de verhalen over de vermeende mogelijkheid om zwaartekracht op te heffen zo ook bijvoorbeeld de vermeende mogelijkheid om door de tijd te reizen. Dit wordt echter hardnekkig en met kracht door de erkende “wetenschappers” naar het rijk der fabelen verwezen. Volgens mij kijken wij via de pyramides naar het bewijs van de mogelijkheid om zwaartekracht op te heffen. Er is niemand binnen de kliek van erkende wetenschappers die er ook maar enige aandacht aan wil schenken. Dat is wat mij zo stoort. Het wordt met kracht geridiculiseerd, doch zeer onterecht zo is mijn mening !

    11 likes
    • Dirk schreef:

     Wetenschappers snappen het niet dus doen ze het maar af als een slechte grap.

     7 likes
    • Arnold schreef:

     @Eksegese.

     Er wordt wel degelijk onderzoek gedaan naar zwaartekracht. Men heeft niet zo lang geleden de zwaartekrachtgolven zichtbaar weten te maken. Misschien dat ze nu net zo iets kunnen maken als noise-canceling voor geluidsgolven maar dan voor zwaartekracht of aantrekkingskracht.

     1 likes
  • Margie schreef:

   100 jaar voor Christus is vast een foutje 🙂
   Zoals er zo vele ‘foutjes’ in de geschiedenis zijn.

   Ondergrondse rivieren is aannemelijker dan graven…

   Energie…zoals bij ieder piramide, maar ja…how gaat de zgn. Wetenschap dat verklaren??? Dat ze niet veel weten of willen weten moge duidelijk zijn

   3 likes
 • Arwijn schreef:

  Nee! Wat een onzin. Deze tunnels zijn niet logistiek van aard.
  Het zijn energie tunnels voor bv stromend water als deel van de Pyramide’s ontwerp!

  6 likes
 • Jaya schreef:

  Het zijn allemaal symbolen van de eeuwigheid, die noch begin, noch einde kent en die de mensheid moeten helpen naar een hogere technologische beschaving die anders in verval zou raken met als gevolg totale vernietiging en een hernieuwde opstart als ziel van de mensheid op een andere planeet in het universum met opnieuw de start van een ellendige evolutie.

  2 likes
 • x

  Check Also

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

  China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

  China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

  Op zo’n 100 kilometer van Xi’an bevindt ...

  >