Propaganda

Hoop voor de toekomst: 8-jarige jongen praat over pijnappelklier en hersenspoeling via tv

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Acteur, motivatiespreker en artiest King Nahh plaatst filmpjes op YouTube waarin hij diverse onderwerpen bespreekt. Wijze kinderen als King Nahh – oude zielen, indigokinderen of hoe je ze ook wilt noemen – duiken overal ter wereld op en lijken immuun te zijn voor conditionering op school en door middel van de televisie.

In dit filmpje vertelt hij de interviewer over de pijnappelklier (het derde oog) en hoe de entertainmentindustrie die kan uitschakelen. Het jongetje kan maar niet begrijpen waarom er oorlog is in de wereld en benadrukt dat gewelddadige videospelletjes ons ongevoelig maken voor de gruwelijkheden die gepaard gaan met het doden van mensen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

King Nahh legt uit hoe we worden geprogrammeerd door middel van gewelddadige films en games. Hij vraagt zich af waarom zoveel kinderen ervan houden om games zoals Grand Theft Auto en Call of Duty te spelen. “Ik houd juist van goede, creatieve games,” zegt hij.

“Als je binnen zit en de hele dag alleen maar naar onzin kijkt op tv, moet je leren beseffen dat het moment is gekomen om de tv uit te zetten,” aldus King Nahh. “Dat is het geneesmiddel: zet de tv uit, ga naar buiten en ga iets doen.”

Bijzondere gedragspatronen

“Indigokinderen vertonen geheel nieuwe en ongebruikelijke psychologische eigenschappen en een gedrag en bewustzijn die niet eerder in de geschiedenis werden aangetroffen,” schrijft Lewis Carroll in het standaardwerk ‘De Indigokinderen’. “Hun bijzondere gedragspatronen vergen van ouders en opvoeders nieuwe methoden van benadering.”

Carroll stelt dat kinderpsychiaters ten onrechte bezig zijn deze kinderen als onaangepast, hyperactief en lijdend aan concentratieproblemen te behandelen met chemische middelen. Als kenmerken van deze kinderen noemt hij: (hoog)gevoeligheid, afzetten tegen autoriteit, nieuwsgierigheid, (bovenmatige) intelligentie en eigenwijsheid.

ADHD

In de jaren negentig begonnen een aantal Amerikaanse psychologen kinderen waarvan zij geloofden dat ze speciale krachten hadden te bestempelen als indigokinderen. Hoewel veel van deze kinderen daarna werden gediagnosticeerd met ADD of ADHD, zijn ouders van mening dat hun kinderen geen aandoening hebben, maar bepaalde krachten en vaardigheden bezitten.

Ook hoogbegaafde kinderen krijgen steeds vaker een psychiatrische diagnose zoals ADHD of autisme. Hoogbegaafdheidsexpert Lianne Hoogeveen van het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO) van de Radboud Universiteit Nijmegen zegt daarover: “In veel van die gevallen twijfelen wij of die diagnose terecht gesteld is.”

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Ik heb de diagnose HSP , maar ik heb er geen reet aan, ik ben altijd kapot na een dag indrukken verwerken

Foppe
Foppe
7 jaren geleden

Een kind van acht dat al motivatiespreker is :D, Die kun je toch niet serieus nemen? En als ik het kindje zo zie zitten dan is hij veel te wijs voor zijn leeftijd. Die gebaren maken oude mannetjes, niet kinderen van acht.

Misschien heeft hij een oortje in, en vertelt hij enkel dat wat anderen zeggen?

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Een oude ziel in een jong lichaam, dat komt vaker voor.

Richard
Richard
7 jaren geleden

als alle oorlogen en geweld door films en videogames komen, hoe zijn dan de oorlogen 100 jaar geleden en daarvoor door ontstaan?

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x