Homepagina » Buitenland » “Geheimzinnige nazitrein in Pools tunnelcomplex bevat achtste wereldwonder”
"Geheimzinnige nazitrein in Pools tunnelcomplex bevat achtste wereldwonder"

“Geheimzinnige nazitrein in Pools tunnelcomplex bevat achtste wereldwonder”

Walbrzych, een stad in het westen van Polen, is al een aantal dagen in de ban van een geheimzinnige nazitrein vol goud. Twee schatjagers meldden de vondst op 20 augustus, maar afgelopen vrijdag kwam er pas een officiële bevestiging.

Een man die zou hebben geholpen bij het verstoppen van de gepantserde trein heeft op zijn sterfbed onthuld waar die zich bevindt. Radarbeelden lijken het verhaal van de man te bevestigen. De 100 meter lange trein is zwaar bepantserd, wat duidt op een speciale lading. De trein bevat vermoedelijk legermaterieel, maar mogelijk ook goud, kunstvoorwerpen en documenten.

Volgens experts zijn er nog minstens twee andere goudtreinen verborgen onder de grond. Die bevatten mogelijk nog veel meer schatten dan de trein die al gevonden is. Volgens een legende zijn er in januari 1945 drie treinen de stad binnengereden die later nooit werden teruggevonden. Er is nog maar een heel klein deel van Hitlers reusachtige tunnelcomplex ontdekt. Tot 1947 zaten de Sovjets in het gebied, maar het is niet duidelijk wat zij er allemaal opgegraven hebben.

Amberzaal

De nazispooktrein bevat waarschijnlijk ook delen van de wereldberoemde Russische barnsteenkamer uit 1701. Speciale SS-eenheden roofden na Operatie Barbarossa het Catharinapaleis leeg.

De met gouden panelen, spiegels en barnsteen behangen ‘amberzaal’ werd lange tijd het achtste wereldwonder genoemd. Als delen van die kamer zich in de trein bevinden die op bevel van Hitler in een Silezische berg werd geparkeerd met het idee nooit meer door vijanden van het Derde Rijk te worden gevonden, is de waarde van het transport ongekend hoog. Experts spreken van een waarde van 28 miljard euro. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

merkel

Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’

De Maltese ambassadeur in Finland heeft de ...

poetin

Poetin haalt uit naar Westen: ‘Júllie werkten met hem samen, met Hitler’

Het Europees Parlement heeft onlangs een resolutie ...

>