Buitenland

“Geheimzinnige nazitrein in Pools tunnelcomplex bevat achtste wereldwonder”

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Walbrzych, een stad in het westen van Polen, is al een aantal dagen in de ban van een geheimzinnige nazitrein vol goud. Twee schatjagers meldden de vondst op 20 augustus, maar afgelopen vrijdag kwam er pas een officiële bevestiging.

Een man die zou hebben geholpen bij het verstoppen van de gepantserde trein heeft op zijn sterfbed onthuld waar die zich bevindt. Radarbeelden lijken het verhaal van de man te bevestigen. De 100 meter lange trein is zwaar bepantserd, wat duidt op een speciale lading. De trein bevat vermoedelijk legermaterieel, maar mogelijk ook goud, kunstvoorwerpen en documenten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens experts zijn er nog minstens twee andere goudtreinen verborgen onder de grond. Die bevatten mogelijk nog veel meer schatten dan de trein die al gevonden is. Volgens een legende zijn er in januari 1945 drie treinen de stad binnengereden die later nooit werden teruggevonden. Er is nog maar een heel klein deel van Hitlers reusachtige tunnelcomplex ontdekt. Tot 1947 zaten de Sovjets in het gebied, maar het is niet duidelijk wat zij er allemaal opgegraven hebben.

Amberzaal

De nazispooktrein bevat waarschijnlijk ook delen van de wereldberoemde Russische barnsteenkamer uit 1701. Speciale SS-eenheden roofden na Operatie Barbarossa het Catharinapaleis leeg.

De met gouden panelen, spiegels en barnsteen behangen ‘amberzaal’ werd lange tijd het achtste wereldwonder genoemd. Als delen van die kamer zich in de trein bevinden die op bevel van Hitler in een Silezische berg werd geparkeerd met het idee nooit meer door vijanden van het Derde Rijk te worden gevonden, is de waarde van het transport ongekend hoog. Experts spreken van een waarde van 28 miljard euro. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x