Blog

Van klimaatopwarming naar de koudste temperatuur ooit

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waar je in de warme zomermaanden heel veel hoorde over de opwarming van de aarde hoor je daar nu niks meer over. Deze september was de koudste september ooit. Veel mensen zitten in de kou omdat ze de verwarming niet aan willen zetten in verband met de hoge energieprijzen.

We denken dan massaal terug aan de warme zomermaanden waarin je met je strandtas lekker een dagje kon vertoeven op het strand. Een groep mensen geeft aan dat de klimaatplannen werken en de andere groep vindt het schandalig dat er tijdens het journaal niks wordt gezegd over de koudere temperaturen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zo zouden er tips kunnen worden gedeeld over hoe mensen zich warm kunnen houden in deze koude tijden waar men de kachel niet aan wilt zetten.

Zo kom je de koude winter door

Wanneer je naar buiten gaat is het verstandig om je goed aan te kleden. Zo kies je voor warme kleren, een dikke jas, een sjaal en handschoenen. Het is verstandig om altijd een paar handschoenen in je schoudertas dames te hebben voor het geval dat. Mocht je ’s ochtends onderweg naar je werk, of ’s avonds onderweg naar huis ineens koude handen krijgen, dan heb je handschoenen bij je.

Thuis kun je kiezen voor een lekkere warme deken op de bank. Ook een warmtedeken kan uitkomst bieden wanneer je de kachel niet aan wilt of kunt zetten. Een elektrische verwarming kan ook uitkomst bieden. Deze slurpen alsnog stroom maar je betaalt nog altijd minder dan een verwarming op gas.

De problemen zijn nog lang niet verholpen

Hoewel er een prijsplafond ingaat voor de hoge energieprijzen, zal het voorlopig voor veel huishoudens nog niet mogelijk zijn om de kachel aan te zetten. Zeker gezinnen met jonge kinderen of ouderen hebben het hier zwaar mee. Ouderen kunnen eerder last krijgen van de kou. Wanneer zij de kachel niet aan kunnen zetten kan dit voor grote problemen zorgen. Zorg dus voor voldoende dekens in huis om jezelf lekker warm te houden wanneer je thuis op de bank zit. Ook een extra trui en dikke sokken kunnen uitkomst bieden.

Hete dagen gecombineerd met een kouderecord

Waar er in de zomer veel te horen was over hitte-protocollen is er nu sprake van een kouderecord. Tijdens de hete dagen moest er actie worden ondernomen en was er sprake van een opwarming van de aarde. Wanneer er een kouderecord is gemeten zijn hier geen berichten van naar buiten gekomen. Hierdoor is menig mens in de war.

September 2022 was officieel de koudste september ooit. In 1962 was het record 13,5 graden. In 2022 was het maximale record 13,3 graden en het minimum was 12,1 graden op diezelfde dag. Deze temperaturen passen niet bij de opwarming van de aarde.

Dit neemt niet weg dat er nog steeds een hoop betaald moet worden aan alle plannen die er zijn gemaakt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Deze plannen liggen nog steeds op tafel en hier wordt een hoop geld voor vrijgemaakt.

4.2 6 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x