Archeologie

Koran ontdekt die ouder is dan profeet Mohammed: Vondst kan geschiedenis islam herschrijven

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn fragmenten ontdekt van ’s werelds oudste Koran. Het opvallende is dat ze ouder zijn dan de profeet Mohammed.

De Koran, die bestaat uit perkament van dierlijke huid, is volgens wetenschappers van de Universiteit van Birmingham tussen de 1448 en 1371 jaar oud. Experts van de Oxford-universiteit hielpen bij het onderzoek door een koolstofdatering uit te voeren.

Onbetrouwbaar

De fragmenten zijn geschreven tussen de jaartallen 568 en 645, terwijl profeet Mohammed zou hebben geleefd van 570 tot 632. Historici zeggen dat de traditionele verhalen over de oorsprong van de islam onbetrouwbaar zijn.

De vondst zal volgens historicus Tim Holland dan ook niet zonder gevolgen zijn. Het ontwricht het idee dat we iets met zekerheid kunnen zeggen over hoe de Koran is ontstaan. Dat heeft gevolgen voor de geschiedenis van Mohammed en zijn volgelingen, aldus Holland.

Geschiedenis herschrijven

Volgens de traditie ontving profeet Mohammed de openbaringen die de Koran vormden tussen de jaren 610 en 632, het jaar van zijn dood, aldus professor David Thomas van de Universiteit van Birmingham.

Keith Small van de Oxford-universiteit wees erop dat alleen het perkament is onderzocht en niet de inkt. Hij denkt wel dat de jaartallen overeen zullen komen. Als dat zo is zal de geschiedenis van de opkomst van de islam in het Oude Nabije Oosten geheel moeten worden herschreven. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[The Times of London, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Ook de islam bevat Saturnus symboliek deel 2 : Beyond the Matrix
6 jaren geleden

[…] Al met al zouden we kunnen zeggen dat dus net als in de katholieke kerk de symboliek in de islam inderdaad verwijst naar Saturnus-verering. Dit is niet zo gek als we nog eens verder gaan zoeken en ontdekken dat de profeet Mohammet op zijn 25e met een uiterst rijke en invloedrijke katholieke non genaamd Khadija trouwde. Deze non was 15 jaar ouder dan de profeet (40 jaar), wat op zich een opmerkelijke keuze is voor een jongeman. Maar metname het feit dat zij een katholieke non was, mag opmerkelijk genoemd worden. De geruchten gaan dan ook dat het vaticaan de islam gecreéerd zou hebben. Dat is natuurlijk nogal een statement, maar als we kijken naar de overeenkomstige Saturnus symboliek, is dat op zijn minst opmerkelijk te noemen. Een ander opmerkelijke constatering werd recentelijk gedaan toen een koran ontdekt werd die op perkament geschreven zou zijn dat ouder is dan de profeet Mohammed nu zou zijn (zie hier). […]

trackback
Oproep aan Turkse moslim broeders en zusters na coup Erdogan : Beyond the Matrix
5 jaren geleden

[…] Al met al zouden we kunnen zeggen dat dus net als in de katholieke kerk de symboliek in de islam inderdaad verwijst naar Saturnus-verering. Dit is niet zo gek als we nog eens verder gaan zoeken en ontdekken dat de profeet Mohammed op zijn 25e met een uiterst rijke en invloedrijke katholieke non genaamd Khadija trouwde. Deze non was 15 jaar ouder dan de profeet (40 jaar), wat op zich een opmerkelijke keuze is voor een jongeman. Maar met name het feit dat zij een katholieke non was, mag opmerkelijk genoemd worden. De geruchten gaan dan ook dat het Vaticaan de islam gecreëerd zou hebben. Dat is natuurlijk nogal een statement, maar als we kijken naar de overeenkomstige Saturnus symboliek, is dat op zijn minst opmerkelijk te noemen. Een andere opmerkelijke constatering werd recentelijk gedaan toen een koran ontdekt werd die op perkament geschreven zou zijn dat ouder is dan de profeet Mohammed nu zou zijn (zie hier). […]

Dennis Eijs
Dennis Eijs
5 jaren geleden

Blijft wel dat die dierenhuiden voor het schrijven al gemaakt kunnen zijn. Ik kan ook een oud bloknoot vinden op zolder die 60 jaar oud is en er dan pas op gaan schrijven. Dus de inkt is belangrijker in deze dan de dieren huiden.

louis gieling
louis gieling
4 jaren geleden

Is dat zo verrassend ? net als de bijbel staan er dingen in die veel ouder zijn als toen de citaten uit verschillende tijden bij elkaar gevoegd zijn. Dat zal ten tijde van Mohammed ook zo geweest zijn.dus ze letterlijk nemen is volgens mij niet zo verstandig.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x