Binnenland

Overheid gaat bepalen aan wie je je huis mag verkopen: ‘Helemaal hartstikke gek geworden!’

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Gemeenten mogen huiseigenaren gaan dwingen om hun woning alleen nog te verkopen aan mensen met een lager of middeninkomen. Het gaat om koopwoningen tot 355.000 euro. Een Kamermeerderheid heeft zich achter een nieuwe wet van minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting geschaard die dat regelt.

De wetswijziging is erg omstreden. Coalitiepartijen VVD en D66 spreken van een inbreuk op het eigendomsrecht van woningbezitters.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Eerder waarschuwde de Raad van State al dat de nieuwe wet de huizenprijzen zal opdrijven. De Jonge denkt dat dat meevalt.

Ongelooflijk

De minister krijgt bakken kritiek over zich heen. “De overheid gaat bepalen aan wie je je huis mag verkopen. Zogenaamd om mensen met een lager inkomen aan een woning te helpen. Een zoveelste voorbeeld van de bemoeizuchtige symptoombestrijding van dit kabinet. FVD wil de woningcrisis bij de wortel aanpakken door de massa-immigratie te stoppen (de enige oorzaak van onze explosieve bevolkingsgroei) en iedereen die hier niet hoort te remigreren,” stelt Forum voor Democratie.

Telegraaf-journalist Wierd Duk zegt simpelweg: “Ongelooflijk.”

“Aha, daarom moest die engnek hier minister van worden. Er moet weer iets gedwongen worden, daar is Hugo gek op,” reageert Jan Roos.

Communisme is het woord

Emile Ratelband trekt op social media fel van leer. “Deze man is totaal onbekwaam en een meerderheid van de Kamer gaat mee met deze communistische maatregel! Nu weet je hoe het CDA tegenover bezit staat!”

“Helemaal hartstikke gek geworden! Communisme is het woord,” vervolgt Ratelband, die pleit voor een revolutie.

Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) schrijft: “Dwang, drang en tot achter de voordeur bepalen wat mensen mogen doen. Zo kennen we Hugo de Jonge weer die zijn honger naar een almachtige overheid nu loslaat op huizenbezitters. Het eigendomsrecht wordt vermorzeld, een communistische heilstaat waardig.”

4.8 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

167 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
8 maanden geleden

De huidige onderheid moet dringend ophoepelen, we hebben het gehad met die clowns!

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Wat je ook van de woning’markt’ vindt, deze ophanden zijnde wetgeving is gewoon Totalitair respectievelijk communistisch.

Yvonne
Yvonne
8 maanden geleden

Tijd voor een COUP of een REVOLUTIE die idioten moeten allemaal eruit getrapt worden die WEFRATTEN

Margie
Margie
8 maanden geleden

Laten ze in vredesnaam die immigranten daar laten waar ze horen. Wij zitten niet op dat smerige rattenvolk te wachten. En die de jonge … Ik mag het niet zeggen. Iets met een voortrazende trein????

Back to top button
167
0
We lezen graag je reactie!x