Homepagina » Natuur en Milieu » Wetenschappers: Dit is de echte oorzaak van klimaatverandering (en het heeft niets te maken met mensen)
Wetenschappers: Dit is de echte oorzaak van klimaatverandering (en het heeft niets te maken met mensen)

Wetenschappers: Dit is de echte oorzaak van klimaatverandering (en het heeft niets te maken met mensen)

In een nieuwe studie wordt uitgelegd waarom de temperaturen op aarde variëren. Klimaatalarmisten zullen er vast en zeker alles aan doen om te voorkomen dat er aandacht aan wordt besteed, zo schrijft de Daily Wire.

Klimaatverandering wordt veroorzaakt door veranderingen in de hoeveelheid zonnestraling, zo concluderen de wetenschappers.

Het team linkt dit fenomeen aan kleine veranderingen in de omloopbaan van de aarde en Mars.

Eerste harde bewijs
Wetenschappers: Dit is de echte oorzaak van klimaatverandering (en het heeft niets te maken met mensen)

Stephen Meyers (Gigi Cohen)

De studie, die is gepubliceerd in vakblad Nature, biedt volgens de wetenschappers het eerste harde bewijs voor het ‘chaotische zonnestelsel’.

Deze theorie werd in 1989 bedacht om kleine variaties in het zonnestelsel te verklaren. Die variaties zorgen voor grote veranderingen in het klimaat op aarde.

Als twee hemellichamen elkaar aantrekken, verandert de hoeveelheid zonnestraling die een planeet ontvangt in bepaalde gebieden.

Drijvende kracht

Die zonnestraling is de drijvende kracht achter het klimaatsysteem, aldus het team onder leiding van professor Stephen Meyers van de University of Wisconsin-Madison en professor Brad Sageman van de Northwestern University.

De subtiele variaties in de omloopbaan van de aarde en Mars beïnvloeden de hoeveelheid zonnestraling die onze planeet ontvangt en daarmee de temperatuur, stellen ze.

Behoorlijk groot

“De invloed van astronomische cycli op het klimaat kan behoorlijk groot zijn,” legt Meyers uit.

Hoewel dit niet bewijst dat de mens geen enkele invloed op het klimaat heeft, benadrukken dergelijke studies dat de rol die de mens op aarde speelt in het niet valt bij natuurlijke fenomenen, schrijft de Daily Wire nog.

[Daily Wire]


Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met iedereen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. quote : Hoewel dit niet bewijst dat de mens geen enkele invloed op het klimaat heeft, benadrukken dergelijke studies dat de rol die de mens op aarde speelt in het niet valt bij natuurlijke fenomenen

  Een stelling die logischerwijs de waarheid het dichtst benadert, wederom de klimaathysterici ten spijt !

  21 likes
  • “Hoewel dit niet bewijst dat de mens geen enkele invloed op het klimaat heeft, benadrukken dergelijke studies dat de rol die de mens op aarde speelt in het niet valt bij natuurlijke fenomenen, schrijft de Daily Wire nog.”

   Er staat niet dat de mens geen invloed op het klimaat heeft.
   Er staat wel dat de mens een kleine in het niet vallende, misschien te verwaarlozen invloed op het klimaat heeft. Vraag is of dit de bekende druppel is, die de emmer doet overlopen want als je maar lang genoeg blijft doordruppelen…

   2 likes
   • @Rob ter Horst schreef : Er staat wel dat de mens een kleine in het niet vallende, misschien te verwaarlozen invloed op het klimaat heeft. Vraag is of dit de bekende druppel is, die de emmer doet overlopen.

    Dat is toch een heel ander verhaal als wat men ons op de mouw wil spelden, nl. dat de mens het gevolg van broeikaseffect, wat ook nooit bewezen is dat het ook maar iets met co2 te maken heeft, volledig dan wel grotendeels veroorzaakt is door de mens.

    Bovendien is het in de bovenstaande stelling zeer onwaarschijnlijk zo niet onmogelijk om de mensheid daar de schuld van in de schoenen te schuiven en het gewone volk de rekening te presenteren.

    Zoals ik al eerder stelde, de industriëlen, multinationals en giga bedrijven vervuilen en verzieken de wereld, betalen met hun internationale constructies en belastingparadijzen nauwelijks of geen belasting en de gewone man die geen geld heeft voor een “milieuvriendelijke” Tesla mag het gelag betalen. Terwijl corrupte bedrijven en overheden het toestaan dat regenwouden en gigantische bossen in ijl tempo te kappen terwijl dat de grootste verkoelende factor is voor de aarde enerzijds omdat het zonlicht absorbeert en omzet en co2 omzet in zuurstof. Hoe kan het zijn dat daar niets tegen ondernomen wordt ? Dat is hoe onze wereld naar de filistijnen geholpen wordt en niet door dat autootje van Jan met de pet waar hij de hoofdprijs voor moet betalen om er de weg mee op te mogen, op weg naar zijn werk, om de criminele overheid en banken te spekken.
    Grote woorden als de vervuiler betaalt, maar de daad wordt nooit bij het woord gevoegd want de vervuilende criminelen hebben macht en bepalen zelf hun regels.

    10 likes
    • Laat me raden; de cabal is de schuld van alles.
     Jan met de pet is het slacht offer.
     Maar gelukkig hebben we complotdenkers, die jan met de pet gaan bevrijden.
     Zodat jan met de pet wakker word en ziet dat co2 een lekker fris gasje is en
     dan masssal in opstand komt.
     Vervolgens heeft jan met de pet de macht.
     Jan met de pet is heel anders dan de huidige machts hebbers.
     Hij heeft een goed hart en maakt nooit ruzie met piet met de pet. Hij kent geen afgunst. hij liegt nooit.
     heeft geen elkele behoefte aan bezit .

     Dus de wereld is een paradijs met jan aan het roer.
     Want jan zal nooit een wapen oppakken op piet dood te schieten, vervuilen en andere ellende veroorzaken dat was immers de schuld van de cabal.

     4 likes
     • Je leert snel bij @henk, en ja kijk goed naar de geschiedenis en je zult moeten erkennen dat de mensheid sinds alle tijden in ellende ondergedompeld is en dat de elite altijd lachend bij hebben gestaan en hun zakken hebben gevuld en het plebs met de brokken en in ellende heeft achtergelaten, dat is heden ten dage zo en zo is het altijd geweest. De rijksten ter aarde hebben zo onbeschoft veel geld in bezit dat als het eerlijk verdeeld zou worden over heel de wereldbevolking zou iedereen, maar dan ook iedereen tientallen miljoenen bezitten. Dat houdt dus in dat alle ellende, alle crisis, alle honger er is omdat dat gepland is. Elke crisis, elke oorlog, alle ellende is zorgvuldig gepland en volledig onnodig, want ze zouden met hun geld alle problemen in de wereld makkelijk op kunnen lossen en dan hebben ze nog meer geld over dan ze ooit in hun leven op kunnen maken. Maar dat is niet hun doel, zij spinnen garen bij andermans ellende, dat geeft hen macht en dat is wat ze willen, macht over de totale mensheid, totale controle. Maar helaas dat gaat ze niet lukken!

      1 likes
    • “Dat is toch een heel ander verhaal als wat men ons op de mouw wil spelden, nl. dat de mens het gevolg van broeikaseffect, wat ook nooit bewezen is dat het ook maar iets met co2 te maken heeft, volledig dan wel grotendeels veroorzaakt is door de mens.”

     Wat was in eerste instantie het verhaal, en wat is daarna het verhaal geworden toen de politiek en het bedrijfsleven zich ermee gingen bemoeien.
     Het in dit geval zeggen dat iets nooit bewezen is, is meer van wat je gelooft dan gebaseerd op eigen kennis en inzicht, ik weet het ook niet…

     0 likes
     • Het in dit geval zeggen dat iets nooit bewezen is, is meer van wat je gelooft dan gebaseerd op eigen kennis en inzicht, ik weet het ook niet…

      In principe weten ze heel goed dat ze de kluit belazeren, er is meerdere keren aangetoond dat er gerommeld is met cijfers om klimaattechnisch een zo ongunstig mogelijk beeld te schetsen. Bovendien is co2 geen broeikasgas maar een onontbeerlijke stof en een groen maker. Zonder co2 geen flora en de flora koelt de aarde af. De manier om de opwarming van de aarde tegen te gaan is stoppen met ongebreideld kappen van de regenwouden en bossen. Zoveel mogelijk aanplanten van bossen. In plaats daarvan worden wij opgezadeld met leugens en een onterechte dikke rekening zodat er weer meer geld kan stromen in de zakken van de stinkend rijke elite. Alles is zoals gewoonlijk weer één grote leugen.

      1 likes
   • Dat is natuurlijk onzin. Het klimaat wordt voor een zéér groot gedeelte veroorzaakt door natuurlijke processen. De mens is zo arrogant, dat het denkt, dat het zelfs op de “negatieve” klimaatsveranderingen invloed heeft. Klimaat heeft een golvend traject. 20.000 jaar geleden zaten we onder 200 meter ijs tijdens de laatste ijstijd en daar heeft de mens van toen ook geen enkele invloed op gehad. Dit klimaat gezeur heeft maar één reden en dat is (subsidie) geld dat daar aan vast zit. Niets meer en niets minder.

    5 likes
    • Bijna alle co2 van miljoenen jaren die in de aarde opgeslagen lag, in 100 jaar tijd in de atmosfeer brengen.

     En dan denken dat dat geen effect heeft?

     7 likes
  • Correct! En laten we ons nu concentreren op de gore rommel die wereldwijd gedumpt wordt/werd, want dat de mens een vuilspoor achterlaat wordt door de klimaatruzie steeds naar de achtergrond gedrukt.

   Opruimen en creatief zijn om zoveel mogelijk rommel te voorkomen.

   Grote industrie focust op CO2 en wanneer dat aantoonbaar zakt, zijn ze ‘goed bezig’. Het andere vuil dat het terrein verlaat is voor hen gelukkig ondergeschikt… De aandacht ligt daar niet.

   De bekende beelden van huizen van mensen die zichzelf en hun omgeving zwaar verwaarlozen kennen we allemaal. Delen van de aarde zijn net zo.

   10 likes
 2. Hoe je het ook went of keert, Manmade CO2 induced Climate Change is complete bullsh*t!

  13 likes
 3. In de jaren 60 en 70 had je nog echte winters, en kon je schaatsen in elke winter,die zien ik 20,35 jaar al niet meer in Nederland bovendien elke kind kon dat .. mij kinderen hebben dat nooit gedaan en zij is al bijna 12 en zo ook van haar leeftijd.

  Dat Klimaat en temperatuur variaties zijn geloof ik wel maar afgelopen jaren gaat het echt niet goed men made CO2 absoluut feit,en moet echt wat aan gedaan worden,en zij die het ontkennen die hebben belang bij wereld verder kapot te maken.

  8 likes
 4. Leuke stelling dat de mens geen invloed heeft, maar toch die vele chemische strepen in de lucht – die de zon tegen houden – en de bewolking aan elkaar naait als een lappendeken – dat vind ik nou niets met universele chaos te maken hebben !!! Hee universum is heel geordend. Tja….. het lijkt mij meer de chaos van een stelletje rare mensen 🙂

  7 likes
 5. De echte oorzaak mag niet gepubliceerd worden door deze orde dus hoort dit gewoon weer bij het normale nieuw. Je moet het koppelen aan de vissen die aanspoelen aan stranden om bij die werkelijkheid te kunnen komen.

  0 likes
  • We moeten klimaatverandering en milieu vervuiling wel uit elkaar houden. De mens vervuilt, dat is waar. Daar moet wat aan gedaan worden en dat begint bij jezelf. Invloed op het klimaat hebben we nauwelijks en die roeptoeters (wetenschappers), die roepen dat we ” daar iets aan moeten doen”, roepen alleen maar om (subsidie) geld. Geen centjes, geen onderzoek, geen baan. Klimaatverandering veroorzaakt door de mens is onzin.

   2 likes
 6. Ik snap dat hele CO2 verhaal niet zo.
  Bomen en algen leven op CO2, bomen geven zuurstof en algen zijn het begin van de voedselketen.
  Dus stop met het kappen van de regenwouden! Want die werken met ons mee.
  (80 voetbalvelden per minuut verdwijnen, al vele jaren)
  Meer algen zou het zeeleven moeten verhogen.
  Een prachtige oplossing van moeder natuur voor belans…

  Rusland heeft het klimaat doel (reductie van CO2) al makkelijk gehaald… door bomen te planten..

  2 likes
 7. en wat denk je eind jaren 60/ begin 70 hoeveel vaten radioactief afval er in de oceaan is gedumpt het beton er omheen is ook aan het weg rotte.

  2 likes
 8. Nee nee, klimaatopwarming komt door de russen!!! Die hebben veel te veel kachels ! Ik weet het zeker,denk ik.

  2 likes
 9. Evolutie gaat haar eigen weg , maar de veranderingen die we nu meemaken , de chaotische relatie met onze natuurlijke woning is nog nooit zo schadelijk voor het leven geweest dan wat we met de natuur gedaan hebben in een tijdsbestek van 100 jaar.

  Natuurlijk is de opwarming aan menselijke activiteiten te wijten , waarom daar zo moeilijk over doen , er blind voor blijven , wat is de reden daarachter ? Roken is ook slecht en teveel alcohol ook , en krijg je hier schade van , waarom hersteld een lichaam daar nauwelijks of nooit meer van als we daar geen medicijnen of een operatie tegen laten uitvoeren ?

  Ziekte verrast ons allemaal als we niet durven accepteren dat we min of meer een stel domme eikels gebleven zijn . Wie zit hier achter, dit bagitaliseren d.m.v. eenzijdige benadering ? een land met een grote behoefte aan verkoop van olie .. laten we eens raden !

  2 likes
 10. Juist..mnr Blaaskaak.

  1 likes
 11. Allemaal goed en wel, maar streven naar een maatschappij die niet afhankelijk is van olie lijkt me in elk geval een goede zaak.
  Als de klimaathysterie een complot is, dan kom dit toch niet van de klassieke heersers van deze planeet.

  0 likes
 12. Jammer dat die Aliens ons dit niet vertellen…..ze doen lekker mee in het complot.

  0 likes
 13. @A. Bacus

  Wellicht zou je eens moeten denken dat wij als de dood zoveel angst hebben voor aliens dus hoe moeten ze ons dat vertellen??

  0 likes
 14. Klimaat verandering en ijstijden zijn dus van alle tijden..maar laten we alsjeblieft niet stoppen met het beter leren omgaan met ons bolletje.. ook zonder klimaat henkiepenkie is dat gewoon erg hard nodig.. we hebben best een beetje een zelfdestructieve neiging.. waar we ook al het andere leven in meenemen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mars-63034_1280

Ex-NASA-wetenschapper: we hebben al leven gevonden op Mars. Dit is de smoking gun

Er zijn onderhand miljarden gespendeerd om antwoord ...

Aliens bestaan en we zijn niet uniek in het universum, zegt deze voormalige MI6-baas

Aliens bestaan en we zijn niet uniek in het universum, zegt deze voormalige MI6-baas

Sir John Sawers, het voormalige hoofd van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.