Innovatie

Middeleeuwse Spaanse spookstad wordt zelfvoorzienend ecodorp

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We brengen een bezoek aan Lakabe, een klein middeleeuws dorp dat werd verlaten vanwege de verstedelijking, maar vanaf de jaren tachtig weer wordt bewoond en sindsdien een bloeiend dorp is.

De bewoners produceren hun vlees zelf en verbouwen ook hun eigen groenten. Ze hebben bovendien een zelfvoorzienend energiesysteem.

Het is geen utopie. De ontwikkeling van Lakabe was echter niet zonder uitdagingen. Er zijn geen toegangswegen naar het dorp (bewuste keuze) en men wilde toch een manier verzinnen om vlees toe te voegen aan het dieet. Bovendien moesten de bewoners weer leren omgaan met de natuur.

Dergelijke experimenten laten zien dat duurzame plattelandsontwikkeling mogelijk is. Terwijl de economische crisis voortraast zijn het niet alleen de jonge Grieken die de steden verruilen voor een meer verbonden en productief leven op het platteland.

Bron: Faircompanies.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Conen
Conen
10 jaren geleden

Wel lekker rustig daar zeg. En ik vind het daar mooi en bijzonderder dat ze dat allemaal het voor elkaar hebben gekregen.

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

Het wemelt in Spanje van de leegstaande huizen, boerderijen en dergelijke. Sommigen zijn ruines en anderen zijn makkelijk op te knappen. En die liggen dan in prachtige landschappen. In Frankrijk ook zoveel leegstaande huizen en bouwvallen.

Dr. Why
Dr. Why
10 jaren geleden

leuk, maar erg jammer dat ze het vegetarisme laten vallen hebben.

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

[quote name=”Dr. Why”]leuk, maar erg jammer dat ze het vegetarisme laten vallen hebben.[/quote]

Waarom ?? Voor kinderen zijn dierlijke eiwitten essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

58
0
We lezen graag je reactie!x