Buitenland

Gelauwerde journalist: zo stelen Zelenski en zijn team honderden miljoenen aan hulpgeld

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!

De Oekraïense president Zelenski en zijn adjudanten steken een groot deel van het Amerikaanse belastinggeld dat wordt overgemaakt aan Oekraïne in eigen zak. Volgens de gelauwerde journalist Seymour Hersh gaat het om honderden miljoenen dollars.

Het geld wordt zelfs gebruikt om handel te drijven met Rusland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zelenski en zijn entourage hebben vorig jaar zeker 400 miljoen dollar verduisterd, schrijft Hersh in een nieuw artikel op Substack. Hij baseert zich op een schatting van de CIA.

Smeergeld

Het geld was bedoeld voor diesel. Kiev koopt diesel naar verluidt rechtstreeks van Rusland en roomt daarbij honderden miljoenen af.

Eerder bleek al dat Russische olieproducten via Bulgarije en Letland hun weg naar Oekraïne vonden. Het Letse tv-programma Neka Personiga bracht het aan het licht. De Baltische staat heeft hiermee mogelijk de EU-sancties tegen Rusland geschonden.

Hersh citeert een expert die uit de doeken doet hoe Oekraïense ministeries frontbedrijven opzetten om wapens en munitie te exporteren. Ambtenaren namen daarbij smeergeld aan.

Giro555

Hooggeplaatste Oekraïense functionarissen klaagden dat Zelenski meer geld in zijn zak stak dan er naar de generaals ging.

Vorige maand kwam Hersh met het verhaal dat de aanslag op de Nord Stream-pijpleidingen het werk was van de Amerikanen. Volgens het Witte Huis was het verhaal ‘volledig verzonnen’.

De actie van Giro555 voor Oekraïne heeft in totaal bijna 184,5 miljoen euro opgebracht. Het is daarmee de op één na succesvolste actie ooit. Een deel van dat bedrag verdwijnt dus waarschijnlijk in de zakken van Zelenski.

4.5 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

Oekraïne is een corrupt land, en de NL bevolking die doneert maar geld voor die zogenaamde zielige mensen in Oekraïne.
Zelensky is corrupt en heeft helemaal niets om de bevolking en militairen.
Zelensky is WEF.

Jill
Jill
1 jaar geleden

Wat een verrassing.

Boomby
Boomby
1 jaar geleden

Ja, dus Rusland werkt gewoon samen met het westen.

Onbekendent
Onbekendent
1 jaar geleden

Niets nieuws onder de zon. Zo werkt de deepstate, waar alle presidenten onder vallen. Als u denkt dat landen enige macht hebben, zit u er 100% naast. Mijn ervaring is dat mijn landgenoten peuters zijn, die de roverheid als papa en mama zien en om nieuwe verkiezingen vragen. Wordt eens volwassen.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x