Homepagina » Gezondheid » Gember: het universele medicijn
Gember: het universele medicijn

Gember: het universele medicijn

Gember belooft extra pit in de keuken, maar is vooral ook goed voor je gezondheid. Volgens voedingsdeskundige Annelies Verhelst, die gespecialiseerd is in kruidengeneeskunde, is gember het perfecte ingrediënt om een recept extra pit te geven, zonder het vet- en suikergehalte van het gerecht de hoogte in te jagen.

“Het aantal calorieën dat gember bevat is verwaarloosbaar, zeker als je ziet hoeveel werkzame stoffen het biedt,” zegt ze. “Het levert een schat aan vitaminen en mineralen op. Gember is bijvoorbeeld rijk aan de vitaminen B en C, bevat bètacaroteen en is een uitstekende bron van kalium. Gember bevat ook calcium, magnesium, koper, seleen en fosfor.”

Duitse wetenschappers ontdekten dat gember je op een gezonde manier doet zweten, op een manier die bacteriën en infecties helpt afweren. De specerij bevat antioxidanten, werkt ontstekingsremmend en stimuleert het immuunsysteem.

Gember verhoogt de biologische beschikbaarheid van vitaminen en mineralen, waardoor voedingsstoffen beter opgenomen worden. Het ontsmet longen en luchtwegen, stilt de hoest, werkt koortswerend en bespoedigt het herstelproces, aldus Verhelst.

In China heeft de tropische wortelstok een lange geschiedenis als gezond wapen in de strijd tegen maag-darmklachten. Modern wetenschappelijk onderzoek bevestigt deze brede waaier aan geneeskrachtige eigenschappen.

Gember zorgt op drie vlakken voor een snelle spijsvertering. Het bevat zingibain, een enzym dat de vertering bevordert. Daarnaast stimuleert gingerol de speekselproductie en de lever. Gember geeft tot slot de aanmaak van spijsverteringsenzymen een duwtje in de rug.

Omdat gember maagversterkend werkt, de peristaltiek bij braakneigingen normaliseert en het maagslijmvlies versterkt, helpt het tegen reisziekte en ochtendmisselijkheid.

Gingerolen, de voornaamste bestanddelen van het extract van de wortelstok, verhinderen het ontstaan van uiteenlopende tumoren en remmen hun verdere groei af. Uit wetenschappelijk onderzoek kwam de ontstekingsremmende werking van gember duidelijk naar voren. Vooral bij darmkanker zouden gingerolen een gunstige werking hebben.

Studies tonen aan dat mensen die dagelijks twee gram gember eten, minder last krijgen van spierkrampen en –pijn. Daarnaast laten veelbelovende studies zien dat gember ook doeltreffend werkt bij gewrichtsontstekingen zoals artritis en reuma.

Binnen de ayurvedische geneeskunde wordt gember ook wel omschreven als ‘het universele medicijn’. Gember werkt als een natuurlijke bloedverdunner, waardoor het bloedklonters helpt vermijden en het risico op trombose verkleint.

[Goed Gevoel]


Vind je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Zou een goede hulp kunnen bij symptoombestrijding na het eten van alle chemische troep uit de supermarkt. Duidelijk is dat de Chinese keuken/geneeskunst nog zo gek niet is.
  Maar tegen alle rotzooi die we dagelijks voorgeschoteld krijgen is geen kruid gewassen.

  9 likes
  • Wat jij gelooft IS jouw realiteit heh Huisheks. Als jij stellig gelooft dat die rotzooi in de supermarkt jou ziek maakt dan maakt het jou ook ziek. Iemand die zich bijvoorbeeld helemaal te pletter rookt maar stellig gelooft dat het hem/haar niet ziek maakt die wordt dan niet ziek. Maar iemand die rookt en zich en gelooft en weet dat het zeer slecht voor je is en toch blijft door roken (zoals de meesten), die hebben pas helemaal een negatief effect op hun lichaam. Daarom zetten ze het ook zo graag op de pakjes dat het vooral heel slecht voor je is, maar wel heel lekker ;))

   Daarom proberen ze jou altijd de informatie erbij te geven dat het allemaal niet goed voor jou is.
   Al zeggen ze maar dat pindakaas kankerverwekkend is, als jij het bewust of onbewust gelooft en het toch eet dan past jouw lichaam zich daar op aan.
   Dus op het moment dat jij er volledig in gaat geloven dat het slecht voor je is en het dan toch neemt, dan is het pas ECHT slecht voor je. Snap je het nog haha. Natuurlijk mag je constateren dat iets niet in orde is, wees er bewust van, pas je er op aan en vervolg je weg met Liefde ;))

   En gember, hmmm mooie en lekkere tip, zal het eens proberen !

   6 likes
   • Mimi, dat is nou écht new-age bullshit.
    Elke stof is een FREQUENTIE. En of je goede of slechte dingen eet maakt echt wel iets uit ongeacht wat je geloof daarbij is. Ja, een positieve of negatieve houding maakt iets uit bij het ziek-zijn, maar dat is dan ook alles. Ik heb helaas ook heel lang geloofd in de new-age leugen, dat mijn gedachtes allesbepalend zijn. In feite zeg je dat kindjes in Ethiopië, die geen handje rijst te eten hebben, toch wel gezond kunnen leven als hun geloof daarin maar sterk genoeg is. Dat moet je nou dáár eens gaan zeggen. Hieruit wordt meteen duidelijk wat er nu eigenlijk fout is aan deze bewering. Ik heb ooit live-aura beelden van mijzelf laten maken, waarin diverse kristallen in mijn aura werden gezet, en je zag gewoon de verschillende uitwerkingen daarvan. Dat ligt in het verlengde van bovenstaand,
    en dat heeft dus echt niets met mijn overtuigingen te maken.

    6 likes
    • Ik ben eigenlijk helemaal niet bekend met die New Age theorieën. Mijn bewust wording komt vooral vanuit mijn eigen ziel.
     Wat ik bedoel is dat als je iets negatief benaderd men op die manier een negatieve realiteit creëert.
     Stel dat ik iets tegen kom wat niet goed is voor mij lichaam, dan zeg ik tegen mezelf: Hier resoneer ik mij niet mee, ipv, dit is slecht voor mij of dit is schadelijk voor mij. Doordat je geen resonantie hebt met iets hou je het negatieve buiten de deur. Best lastig uit te leggen dus, maar je begrijpt hopelijk wel dat jouw gedachten patroon heel bepalend is. Jouw lichaamscellen reageren op jouw gevoelen status. Jouw lichaamscellen hebben een bewustzijn, ze passen zich dus aan op jouw gemoedstoestand en dat is met name wat ik bedoel. Als jij gaat roken en je er volledig bewust van bent dat het schadelijk voor je is, is het dus DUBBEL zo schadelijk.

     3 likes
   • Helemaal met je eens maar wel wat te makkelijk. Er zijn veel mensen die aan kk zijn overleden door roken terwijl toen nog niemand dacht dat het slecht was/is.

    Maar ben het er mee eens dat geloof heel veel doet.

    2 likes
   • Ja, gelijk heb je. Reken maar dat die boodschappen suggestief en onderbewust op je in kunnen werken en daarom ben ik ook tegen dat soort boodschappen. Iemand die rookt weet echt wel dat het niet gezond is, maar zo nu en dan is het gewoon erg lekker, vooral bij de koffie…ik ben een gelegenheidsroker, ik taal er niet naar, maar zo nu en dan vind ik het heerlijk.

    1 likes
    • En dat is prima Marc, er is niemand die het jou kwalijk neemt in het hele universum niet als jij voor jezelf een lekker peukje opsteekt.
     Het is jouw lichaam en dit leven is JOUW ervaring, en zijn jouw leven of die van een ander mijn zaken niet. We delen gewoon elkaars bevindingen. Toppie toch !

     1 likes
   • kom op Mimi……get a life!

    1 likes
   • ‘Roken’ is gevaarlijk voor je gezondheid. ‘Leven’ ook, want je gaat er dood aan.(grinnik)

    Dus tel niet de jaren en plaats je in het midden van het leven. Hoe je dat doet? Dat moet ieder voor zichzelf uitzoeken.

    En af en toe een gesprekje met je lichaam kan ook geen kwaad, het is tenslotte je huis waar je woond en dan mag je gerust daarvoor je dank eens betuigen en laten weten dat je voorlopig nog niet van plan bent om te vertrekken.

    En af en toe een hapje ‘gember’ lijkt mij niet slecht.

    0 likes
 2. Ik eet elke dag een paar keer een flink stuk rauwe gember. Een aanrader voor mensen met trage spijsvertering en / of soortgelijke problemen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

code rood griep

Loop jij gevaar? Code rood in Nederland!

Het is weer zover. Er heerst een ...

Kankerpatiënt (49) met tumor ter grootte van golfbal krijgt behandeling met mazelenvirus. Dit is het verbluffende resultaat

Kankerpatiënt (49) met tumor ter grootte van golfbal krijgt behandeling met mazelenvirus. Dit is het verbluffende resultaat

In Duitsland is vaccineren tegen mazelen vanaf ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 20 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.