Homepagina » Gezondheid » Melk van de koe bevat ‘meest relevante kankerverwekker die er is’. Dit melkeiwit zet kanker ‘aan’
Melk van de koe bevat 'meest relevante kankerverwekker die er is'. Dit melkeiwit zet kanker 'aan'

Melk van de koe bevat ‘meest relevante kankerverwekker die er is’. Dit melkeiwit zet kanker ‘aan’

Melkcriticus Colin Campbell, emeritus hoogleraar voedingsbiochemie aan de Cornell University, toonde op basis van een 27 jaar lange studie onder tienduizenden Chinezen een verband aan tussen het eten van dierlijke eiwitten en het ontstaan van kanker.

Hij pleit sindsdien voor een volledig plantaardig dieet.

Vervolgonderzoek in zijn laboratorium wees caseïne, een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt, aan als één van de grootste boosdoeners, onder meer doordat het de productie van het groeihormoon IGF-1 in het lichaam zou stimuleren.

Meest relevante kankerverwekker

In onderstaande video legt dr. Campbell uit dat het niet makkelijk was om zijn bevindingen te delen met zijn collega’s, aangezien hij zelf op een melkboerderij was opgegroeid.

“Vergis je niet, caseïne is de meest relevante kankerverwekker die er is,” zegt hij in de video.

Tijdens onderzoek bij dieren ontdekte Campbell dat caseïne kanker ‘aanzet’.

Erg verrassend

Bij dieren die een dieet kregen dat rijk was aan caseïne, schoot het aantal kankergevallen omhoog.

“We kwamen er gaandeweg achter dat we kanker aan en uit konden zetten,” zegt hij. “Aanzetten door de consumptie van caseïne te verhogen en uitzetten door plantaardige eiwitten te geven.”

“Het was erg verrassend om te zien dat we kanker aan en uit konden zetten door middel van voeding,” vervolgt hij.

Geen aandacht

Hij merkt op dat mensen die onderzoek doen naar kanker nauwelijks aandacht hebben voor voeding.

En als er al informatie over naar buiten komt, negeren ze die.

“Ze willen zien hoe chemotherapie werkt, ze willen kankercellen doden, ze willen bestralen, maar ze willen geen aandacht geven aan dieet,” zegt hij.

Bekijk het filmpje hieronder:

[CE]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Dan zouden alle kalveren aan kanker hebben moeten lijden. Niet dus.

  7 likes
  • ‘Vervolgonderzoek in zijn laboratorium wees caseïne, een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt, aan als één van de grootste boosdoeners, onder meer doordat het de productie van het groeihormoon IGF-1 in het lichaam zou stimuleren.’

   Als deze hypothese van Campbell overeenkomt met de werkelijkheid dan is er denk ik een logische verklaring voor het bestanddeel caseïne in koemelk: een kalf moet groeien. Vandaar dat groeihormoon. Een volwassen dier heeft geen groeihormoon meer nodig. Integendeel: het is dan ws. schadelijk. Heb je ooit een volwassen rund gezien dat nog koemelk drinkt? Runderen eten gras: vegetarisch jawel…

   Als men mij vraagt waarom ik geen koemelk drink, dan is mijn antwoord steevast: ‘koemelk is voor kalveren’.

   15 likes
  • Koemelk is bedoeld voor koeien, domme plato.

   13 likes
 2. we hebben allen toch aan de moedermelk gezeten of moeten we dat oook afschaffen

  3 likes
  • Onze lichaam werkt het beste met een plantaardig dieet omdat we vegetarische van origine zijn. Melk en vlees producten zijn niet goed voor de mens en als je overgaat naar een plantaardig dieet dan geneest je diabetes 2 in vele gevallen. ( mijn beide broers )

   https://nutritionstudies.org/behavior-change-is-key-for-a-plant-based-lifestyle-transformation/

   De hart en vaatziektes worden veroorzaakt door dierlijke vetten. In de China studie van Dr Campbell daar komt uit dat er groepen mensen waren die geen dierlijke producten tot zich namen, die mensen hadden totaal geen hart en vaatziektes.
   Moedermelk wordt besproken door Dr Dougall en is van groot belang is voor het gezond opgroeien van een baby.. Geen enkel dier drinkt op volwassen leeftijd melk van een andere dier.
   Echte aanrader is het dieet waar je lichaam voor gemaakt is, en kijk na een maand hoe je je voelt.

   The Perils of Dairy
   https://www.youtube.com/watch?v=TJvrlwnEqbs&t=204s

   12 likes
   • Waarom hebben we dan hoektanden? En onze ogen staan naar voren gericht, wat wil zeggen dat we in wezen een roofdier zijn, dus vleeseters…

    2 likes
    • redice, je beredenering is niet logisch en bekijk zelf eens het gebit van een Gorilla heeft en zie wat een hoektanden dit vegetarische dier heeft.
     Wat bedoel je met de ogen staan naar voren gericht ? We zijn een van de weinige dieren die hun ogen in een plat vlak hebben maar dit heeft weinig met vegetarisch of vleeseter te maken. Uil heeft deze eigenschap ook en een aap en Gorilla . Wil wel graag weten waar je jou beredenering vandaan haalt?

     2 likes
  • Jij stond zeker achteraan toen het verstand werd uitgedeeld 🙂

   3 likes
 3. Kankerverwekkers worden volgens mij veel meer genetisch bepaald, en daarnaast misschien ook door voedingssupplementen zoals fluoride, aspartaam, van die E nummers, maar dan alleen in grote hoeveelheden. Niet door melk, brood of worst bij normale consumptie.
  En wat een onzin dat een plantaardig dieet goed voor een modern mens zou zijn, de mens is juist een omnivoor en veel plantaardig eten is helemaal niet goed voor de spijsvertering.

  4 likes
  • De mens is geen omnivoor, we zijn planteneters vandaar dat het fout gaat met dierlijke vetten die ons lichaam verstoppen en kanker veroorzaken. Duidelijk bewijs, groepen met mensen die geen melk en vlees aten, geen hart en vaatziektes..

   Based on male anatomy, real men should be vegans (no animal foods). Human males have seminal vesicles: no other meat-eating animal has these important collecting pouches as part of their reproductive anatomy.

   Je mag blijven denken dat je een omnivoor bent maar het klopt niet Arjen.

   8 likes
  • plantaardig eten schijnt wel goed te zijn voor de bacterieen in je darmen

   3 likes
  • Als ik het gebit van onze hond bekijk, zie ik duidelijk verschil met het mijne. Ik kan geen konijntje vangen en verscheuren. Mijn gebit is slechts geschikt voor kant en klare lapjes van de slager.
   De gulden middenweg in deze is denk ik: “alles met mate.” Daaronder valt niet alcohol en nicotine. Da’s gif!!

   2 likes
  • nee dan moet je eens een avondje gaan eten bij de griek dan voel je hoe al dat vlees de hele nacht zwaar op je maag ligt.

   0 likes
 4. Oh,ooooh….de volgende naturopaat die straks t loodje legt…

  2 likes
 5. De VOOR-leugen en VOOR-bereiding om het minder vlees verhaal sluitend te krijgen!
  Wat zijn ze toch doorzichtig aan het worden.

  Ik zal er geen stuk vlees minder om eten en mijn leven lang circa 2 liter volle melk per dag smaakt me na 70 jaar nog PRIMA.

  Doe ook regelmatig aan thuis slachten, dus “NO PANIC FOR ME!”

  HET IS MET 100% ZEKERHEID EEN ACHTERLIJKE DOLLE DWAZE WERELD WAARIN WIJ HEDEN TEN DAGEN LEVEN……

  13 likes
  • Lastig hè om na te denken over wat we het milieu en vooral de dieren aandoen. Dit is een kwestie van niet wíllen weten want O o je zal er iets voor moeten laten staan. Tegenwoordig zijn we wel wat slimmer dan 70 jaar geleden, in de tijd dat jongeren nog werden aangespoord om gezellig te gaan roken. Ook ìk ben opgegroeid met vlees eten, alsof het de normalste zaak van de wereld was.. dat is het niet!! Het is ten eerste je reinste dierenmishandeling, waar halen we dat recht vandaan? Puur egoïsme.. Het verwoest de planeet, maar dat maken we toch niet meer mee.. èn het is aantoonbaar ongezond, maar dat willen we niet horen.. ik zou zeggen, doe er iets mee in plaats van domweg roepen..

   0 likes
 6. Volgens mij , heeft hij een punt.
  Dr Moerman had ook een puur plantaardig dieet.
  50 jaar geleden werd ik door een arts uit het LUC
  naar deze arts doorverwezen.

  9 likes
 7. Een helegezonde wijze van melk drinken, is om er karnemelk van te maken, de natuurvolkeren in de Caucasus drinken dit dagelijks en worden heel oud !

  9 likes
 8. :adrianus-johannes.

  hij ziet er nu niet ongezond uit maar dokter moerman zag er ook niet ongezond uit en zijn eet duiven voer filosofie werkt ook.. waarom werken zo veel wel en ook weer niet nu gewoon omdat er ook zoveel verschillende mensen zijn en ieder heeft net weer iets anders meer of minder van wat of iets nodig, 5000 jaar oude kennis die onder de vele kruiden vrouwtjes (ook man) opgeslagen was.. tot hier de 200 jaar oude chemischefabriek gezondheid pillen deze kennis belachelijk maken.. ware het dat deze voor nope uit de natuur is te halen waarbij de kruiden vrouwtjes de helpende hand bieden voor een kleine vergoeding.. nog steeds zijn ze er, maar je vind ze nooit, als jij niet weet waar je zoeken kan.. hun zichtbaarheid is ook verandert van vlak naar wakker..
  dan de melk die voor zie jij van jou eigen kefier stam en laad deze de melk in voor jou verteerbare eiwitten omzetten.. ja het is voor vlakke denkers natuurlijk te ver om te vertellen dat de kefier stam wel eerst jou dna dient aan te nemen zo een kruiden vrouwtje mij geleerd heeft.. geniet ik nu de bescherming van deze kefier stam..

  deze link bevat dan dus onzin volgens bovenstaand artikel, gelukkig maar en toch zijn er mensen die van caseine geen kanker krijgen niemand is het zelfde.. https://nl.wikipedia.org/wiki/Case%C3%AFne
  de duiven melker https://gezondnu.nl/dossiers/gezondheid/kanker/het-moermandieet/

  tot hier even

  4 likes
 9. Maagklachten zijn dit de beginnende symptomen?

  2 likes
 10. Alles met mate ….en no problemmo ! 😉

  2 likes
 11. Dit is echt een onzin verhaal. Het zou ook nader gespecificeerd moeten worden; moedermelk bevat immers ook caseine (a2-beta-caseine). Dat sommige mensen allergisch zijn voor koemelk heeft met het eiwit a1- beta-caseine te maken. Ook lactose (melksuiker) is een allergeen in koemelk. Dit zorgt bij sommige groepen mensen voor heftige, allergische reacties. Maar dit wil nog niet zeggen dat het kankerverwekkend is. Grote groepen mensen zijn immers ook allergisch voor de eiwitten in producten als soja, pinda, noten, peulvruchten, granen, etc.. Ik zou deze producten niet direct als kankerverwekkend willen bestempelen? De zoveelste poging om melk(veehouderij) in diskrediet te brengen.

  Zie ook:
  https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/163978-caseine-eiwit-melk-a1-beta-caseine-eiwitallergie-koemelk.html

  2 likes
 12. Word het door de staat verboden..Moeten we stiekem melk drinken,net zoals het roken of de romijnse kaarsen(vuurwerk) of….

  1 likes
 13. Lucht. Je weet wel. Dat spul dat wij in en uit ademen schijnt ook heel slecht te zijn. Het zit vol met zware metalen en met roet, ribber en plastic deeltjes. Begin jaren 80 stierf een jong neefje uit Rotterdam van mij door loodvergiftiging. Het goedje had zich opgehoopt in zijn gewrichten. Arme jongen. Hij heeft verschrikkelijke pijnen geleden. Tja, de vooruitgang he?

  1 likes
 14. Wat ik nog niet in de reacties ben tegengekomen, is het feit dat de professor/onderzoeker WEL veilig lijkt te hebben gewacht met dit “nieuws” , totdat hij niet meer geraakt kon worden door ontslag bij Cornell University. Oftewel, zou hij in dienst zijn bij Cornell, dan had hij dit nieuws mogelijk niet naar buiten gebracht.

  Eenieder moet maar zien hoe hij/zij zich voelt bij melkproducten. Helemaal zònder lijkt mij niet goed, iedere dag lijkt me evenmin aan te bevelen. Persoonlijk ga ik voor “zeeeeeeer matig” gebruik van melkproducten en dat bevalt me prima !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...