Homepagina » Universum » New Horizons spot 4 mysterieuze donkere vlekken op Pluto
New Horizons spot 4 mysterieuze donkere vlekken op Pluto

New Horizons spot 4 mysterieuze donkere vlekken op Pluto

Ruimtesonde New Horizons van NASA heeft met behulp van twee speciale camera’s de meest gedetailleerde foto’s ooit gemaakt van dwergplaneet Pluto. Op de beelden ontdekten onderzoekers iets opmerkelijks: vier donkere vlekken die ze niet thuis kunnen brengen.

De donkere vlekken, elk ongeveer 480 kilometer in doorsnee, zijn gegroepeerd langs de evenaar van Pluto, aan de onderkant van de planeet. Wetenschappers staan voor een raadsel. Mogelijk gaat het om kraters.

De gemiddelde temperatuur op Pluto bedraagt zo ongeveer -233 graden Celsius. Dawn gaat op 14 juli foto’s maken van de andere kant van de dwergplaneet. “Het is echt een raadsel, we hebben geen idee wat de vlekken zijn,” aldus hoofdonderzoeker van New Horizons Alan Stern van het Southwest Research Institute in Colorado. “We kunnen niet wachten om het mysterie op te lossen.”

New Horizons spot 4 mysterieuze donkere vlekken op Pluto

Langs de evenaar van Pluto zijn vier mysterieuze donkere vlekken te zien (NASA)

De beelden die New Horizons tot nu toe van Pluto heeft gemaakt zijn niet erg scherp en worden flink bewerkt om ze een beetje toonbaar te maken. Ook op de veel nabijere dwergplaneet Ceres is een bijzondere ontdekking gedaan: een merkwaardige piramidevormige berg die vijf kilometer boven zijn omgeving uitsteekt. De lichte tint van de berg kan erop wijzen dat hij jonger is dan zijn omgeving.

[ABC News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
5 jaren geleden

wanneer komt er een haarscherpe foto?
Pluto, zal wel alleen uit soort van aardolie bestaan. Grapje.
Olievlekken,

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

Rond 14 juli as. , dan vliegt de sonde tussen Pluto en Charon door.

De passeersnelheid is erg groot, maar het zal zeker interessante plaatjes opleveren.

Als je deze foto’s vergelijkt met die van een paar weken geleden, is het detailverschil al immens.

JPvandenBerg
JPvandenBerg
5 jaren geleden
Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Kusjes(schaduw) van Venus?

LUNA
LUNA
5 jaren geleden

Is Donald Duck misschien even op Pluto om zijn verenpak te reinigen .. of misschien een vergadering over de achterlijke situatie over de dukaten op planeet aarde?
De vlekken kunnen ook van de heilige maagd zijn die rond waart op Pluto.. om daar onbevlekt te kunnen worden bevrucht door een of andere molecuul, wie zal het zeggen.. alles is mogelijk om te denken wat het IS of niet IS

trackback
New Horizons spot 4 mysterieuze donkere vlekken op Pluto | bener078
5 jaren geleden
Ronald
Ronald
5 jaren geleden

Ik geloof niets van wat NASA zegt nadat ik zoveel beelden heb gezien wat duidelijk bedrog is .
Ze kunnen zoveel zeggen en wie zegt dat ISS wel echt bestaat wat ik zeer betwijfel na het zien van vele video,s .

Simpele Wiskunde bewijst dat de zon veel dichter bij staat dan dat het ons verteld wordt ..

PROOF: Sun is NOT 93 Mil. Miles Away! -Why Lie? Part 2

https://www.youtube.com/watch?v=3xZV9M1DUjk

"feitje, bedankt"
"feitje, bedankt"
Reactie op  Ronald
5 jaren geleden

De humor is dat de redenering UITGAAT van een plat vlak. Zou je die twee waarnemers 5000 km uit elkaar op een AardBOL tekenen dan zullen twee EVENWIJDIGE lichtstralen van de (zeer ver weg staande zon) voor de één ten opzichte van de horizon een hoek van 90° maken en voor de ander ten opzichte van de horizon (het raakvlak aan de bol) 45° Het volgende plaatje moge dit verduidelijken http://www.wisfaq.nl/bestanden/q10747img1b.gif

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Ronald
5 jaren geleden

Nog steeds uitgaan van dat de aarde plat is?
Als de aarde plat is dan moet de zon overal, in elk land gelijktijdig opkomen en ondergaan. Dat gebeurt dus niet.
Waarom zijn er maanfases te zien. Bij een platte maan kan dat niet. Moet of geheel licht of donker zijn op de maan. De aarde gezien vanaf de maan heeft ook fases, en dat is dus opnieuw bewijs voor een bol.

Heb zelfs een commentaar gelezen van een aanhanger van de platte aarde theorie. Maakte een wereldreis, maar kon bij de wereldzeeën niet verder, zag niet in dat hij verder de boot moest nemen, en dus was zijn conclusie dat de aarde plat was, niet rond. Waarschijnlijk maakte hij een wereldreis van de westkust van de VS naar de oostkust, omdat de meeste amerikanen toch denken dat de wereld alleen uit de VS bestaat…

dimmer
dimmer
5 jaren geleden

Dat zijn de Daltons.

Ronald
Ronald
5 jaren geleden

Ja en wanneer komt er een haarscherpe foto , die zijn er niet en komen er ook niet want het zijn Free Masons bij Nasa.
Genoeg bewijs dat we nooit naar de maan geweest, trek je dan niet juist alles in twijfel als je weet dat je met leugenaars te maken hebt?!

Nog steeds de oude compositie foto,s van de aarde ,wolken die niet veranderen in een 24 uur life image .

De aarde draait 1600 km per uur om zijn as, ik vind nergens een bewijs daarvan?!

Overal waar ik om me heen kijk is het vlak, ook in een vliegtuig zie ik nergens een curve van de aarde.

Ik vertrouw liever op mijn instinct dan op de verhalen van de free maçons en in mijn achterhoofd meenemend dat zo goed als alles een leugen is in onze wereld .

Of is er iemand die durft te zeggen dat we niet in een wereld vol leugens leven ?!

NASA Lies; Intro Into Flat Earth Research, History and Conspiracy; Part I
https://www.youtube.com/watch?v=Txfcjq2JQ2c

Hoe naief kun je zijn door Nasa te geloven en niet alles te ondervragen en op zoek gaan naar de echte waarheid .
En luister goed na 41 min , ja wie maakt de wetenschap waar iedereen zoveel waarde aan hecht , wie denk je ?!
O maar het is wetenschappelijk bewezen , nou het is bewezen dat alles omgedraaid is in de wereld zoals wij hem beleven dus begin gewoon overnieuw na te denken .

Mooi hoe Michael Tsarion exact de spijker op zijn kop slaat in deze link , 43 min .

Hoe in hemels naam kun je in Nasa geloven terwijl de symbolen van de free maçons om je oren vliegen ?!

De reden dat de Astronauts niet zweren op de bijbel omdat ze weten zoals goed uitgelegd in deze video, omdat ze donders goed weten dat er iets groters is dan zij zelf …

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Ronald
5 jaren geleden

Ahh, dus toch een religieuze troll…

"feitje, bedankt"
"feitje, bedankt"
Reactie op  Ronald
5 jaren geleden

Niet Nasa beweert dat de Aarde een bol is. Dat deden de oude grieken al. Pythagoras is de eerste 2600 jaar geleden. Aristoteles gaf er al een aantal bekende argumenten voor: bij een maansverduistering zie je altijd een cirkelvormige schaduw van de Aarde op de maan; wegvarende schepen zie je achter de horizon wegzakken; als je naar het zuiden reist kantelt de hemelbol en zie je andere sterrenbeelden; torens en gebouwen hebben schaduwen van verschillende lengte op verschillende breedtes (200 v Chr. Kon Erathostenes hiermee de omtrek van de Aarde bepalen); hoe hoger je staat hoe verder je kunt kijken.
Niet de Nasa beweert dat de Aarde om zijn as en om de Zon draait. Dat deed als eerste Copernicus in 1543 gevolgd door Galilei rond 1610, die met zijn telescoop ook aanwijzingen hiervoor vond: planeten zien er uit als bollen die van uur tot uur verdraaien; om Jupiter zie je 4 manen draaien; venus vertoont schijngestalten net zoals de maan; de maan zelf is duidelijk een bol door een telescoop. Newton legde een solide wetenschappelijke basis voor de beweging van de planeten zoals de aarde om de Zon. Consequenties van de draaiing werden gevonden: tijdzones, verschillen tussen siderische en synodische maand en dag; jaarlijkse parallax van sterren; aberratie van sterren; coriolis krachten op de winden; de draaiende hemelbol die op de Noordpool met de klok mee parallel aan de horizon draait op de zuidpool tegen de klok in parallel aan de horizon draait, op het noordelijk halfrond met de klok mee oost zuid west draait, op het zuidelijk halfrond tegen de klok in oost noord west draait….
Alles wijst in de richting van een draaiende aarde. Dat jij daar niks van merkt, komt doordat alles om je heen inclusief de atmosfeer – stevig aangetrokken door de zwaartekracht – net zo hard meedraait. En ook doordat je niet goed let op de dagelijkse en jaarlijkse bewegingen die je aan de hemel kunt zien.
Foto’s vanuit een vliegtuig laten de kromming niet zien, doordat 1e de vlieghoogte van ca. 10 km ten opzichte van de aardstraal van 6369 km te klein is. Er is wel kromming maar die zou op de foto slechts een verschil van een fractie van een millimeter zijn. En 2e omdat alle lenzen wel enige vertekening geven is de lensfout vaak groter dan die theoretisch te berekenen afwijking. Mensen beweren wel degelijk dat ze vanuit een vliegtuig de kromming hebben gezien, met name de mensen die vroeger met de Concorde op 20 km hoogte vlogen, maar zelfs daar heb ik mijn twijfels over. Er zijn natuurlijk wel foto’s van nog grotere hoogte (ISS, Apollo, Soyuz, Remote Sensing Satellieten) die de kromming heel duidelijk laten zien, maar die doe jij af als vervalsingen, want het mag in jou wereldbeeld niet waar zijn.
Nou, vergeet de foto’s, vergeet de Nasa, vergeet de vrijmetselaars, want die waren er nog niet in de tijd van de oude Grieken of de 16e eeuw, en ga nu eens serieus in op de bovengenoemde waarnemingen en argumenten.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Ronald
5 jaren geleden

“De aarde draait 1600 km per uur om zijn as, ik vind nergens een bewijs daarvan?!”

Aangezien de aarde een omtrek heeft van 40075 km, en je deze kan delen door 24 uur, maakt dat 1669km/h. Simpel toch.

Dit is overigens simpel te controleren. Zet een familielid eens 1600 km naar het oosten neer, en deze persoon zal de zon 1 uur eerder zien opkomen dan jij in Nederland. Als je deze familielid een veelvoud van 1600 km naar het oosten neerzet, zal de zon ook een veelvoud van uren eerder opkomen. Simpel toch.

Het blijkt echter dat jij absoluut niets wilt onderzoeken, en liever bewust onnozel blijft, en als ik me niet vergis gewoon een aanhanger bent van christelijke speudo-wetenschap…

Danny
Danny
Reactie op  Rob ter Horst
5 jaren geleden

Beetje kort door de bocht. 1600 km/h geldt alleen aan de evenaar. Op de noord of zuidpool sta je stil en draai je om je eigen as. Hetzelfde geldt voor het 1600 km verplaatsen. Doe dat in Nederland en je bent zomaar drie uur verder…

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Danny
5 jaren geleden

Je hebt gelijk dat deze snelheid voor de evenaar geldt, en dat de snelheid terugloopt naarmate je naar de noord- danwel zuidpool gaat.
Echter bewust je eigen veronderstelling niet willen controleren, komt op mij overeen als bewust onnozel willen blijven, of trollen…

Zoals al vaker hier geschreven, met een platte schijf en een lamp, kan jezelf controleren dat de “platte aarde theorie” niet klopt. Niet voor de aarde, niet voor de maan, niet voor andere planeten, niet voor de zon etc.

Danny
Danny
Reactie op  Rob ter Horst
5 jaren geleden

Je gaat toch niet serieus in op dat platte aarde geneuzel ? Als de aarde plat is dan zou hij toch niet hol kunnen zijn ?

Danny
Danny
5 jaren geleden

Bowling balls of the Gods…..

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x