Binnenland

Gemeenteraadslid over 15-minutensteden: ‘Ze willen letterlijk jouw straat openbreken’

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

De zogeheten 15-minutensteden moeten CO2-neutraal, duurzaam, inclusief, divers en groen worden. Ze hebben ook verstrekkende gevolgen voor hoe wij als burger in een stad wonen. Dat zei Pim Kooke, FVD-fractievoorzitter in Tilburg, in het NPO-programma Ongehoord Nieuws.

Hij denkt dat mensen hier niet op zitten te wachten. In de beleidsstukken wordt gesteld dat het autobezit niet wordt afgeschaft. Gebieden worden wel autoluw gemaakt en de alternatieven zijn: deelfietsen, deelscooters en deelauto’s.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Van buiten Nederland

Kooke wees erop dat er op dit moment nieuwe wijken worden gebouwd in Tilburg met het idee dat er minder parkeerplaatsen gaan komen per wijk. “Het idee erachter is om het autobezit te ontmoedigen en dat je met vier andere gezinnen een auto gaat gebruiken die je mag delen met elkaar.”

De 15-minutenstad is een plan dat van buiten Nederland komt, lichtte hij toe. “Het komt van klimaatgroepen, het komt van andere lobbyisten.”

Volgens het FVD-gemeenteraadslid is het belangrijk dat de burger de discours naar zich toetrekt. “Ze willen letterlijk jouw straat openbreken, parkeerplaatsen afnemen en invloed op jouw mobiliteit uitoefenen.”

Niet mee eens

“Dus pak die discours terug en laat zien aan de gemeente: hier zijn we het niet mee eens,” aldus Kooke.

In het verkiezingsprogramma van D66 Tilburg valt te lezen dat de stad een 15-minutenstad moet worden. “Voorzieningen, ook het buitengebied, zijn voor iedereen te voet, met de fiets of het OV te bereiken binnen 15 minuten. Dit verlicht de druk van met name autobewegingen op de openbare ruimte,” stelt de partij van Kaag.

4.7 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lekkervriendelijk
Lekkervriendelijk
1 jaar geleden

Die ov met een bus om het uur of geen bus die ov? Of geheel km lange einde geen bus waarbij je met je rollator nooit meer bij een brillenzaak kan komen…..

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Hoe ver laten we het gaan of is het al te laat ?

Margie
Margie
1 jaar geleden

Weer die smerige demon66. Ook met die idioot die vond dat wormen gefrustreerd raken door stikstof? Wat is dit in vredesnaam voor een domme kneuzen partij. Sjonge sjonge. Rijp voor inrichting. Ook al kun je die hersenspinsels niet meer genezen. Weg met die gekken.

Ron
Ron
1 jaar geleden

15 min steden ,dat word oorlog.
Moeten nu al de gemeente erop aanspreken dat ze hier niet aan meedoen, want er komt een hoop gedonder van.
En naar mij mening gaat dit niets worden.

Back to top button
168
0
We lezen graag je reactie!x