Binnenland

Van Houwelingen over nieuwe inlichtingenwet: ‘Wij vinden dit heel zorgelijk’

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

De inlichtingendiensten balen ervan dat ze steeds om toestemming moeten vragen om kabels af te tappen. Ze willen achteraf toetsen. Daarnaast willen ze over de mogelijkheid beschikken om nog meer te tappen, zei FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen in het tv-programma Ongehoord Nieuws.

De nieuwe inlichtingenwet maakt het in theorie mogelijk om straks al het dataverkeer via de kabel af te tappen, dat een jaar lang te doen, een halfjaar op te slaan en ook nog eens te delen met buitenlandse inlichtingendiensten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Waanzinnig ver

“Dat gaat dus waanzinnig ver,” benadrukte Van Houwelingen. “Straks kunnen de inlichtingendiensten nóg meer. Wij vinden dat heel zorgelijk.”

De diensten zeggen dat ze deze bevoegdheden nodig hebben in verband met externe dreigingen. Het Kamerlid zei daarover: “Het probleem daarbij is dat we dat allemaal maar moeten aannemen. Ze komen nooit met concrete voorbeelden.”

Hele gevaarlijke ontwikkeling

“Hoe groot die dreiging is, daar krijgen we geen vinger achter,” voegde hij toe. “Maar wat ik wel zie – en daar maak ik me zo druk over – is dat […] ze zich heel erg druk maken over wat ze noemen ‘anti-overheidsextremisten’. Daar gaan ze op inzetten.”

“Wie zijn dat? Dat zijn mensen zoals wij. Mensen die kritisch zijn op de overheid, die ‘vormen het grote gevaar’. Dat is een hele gevaarlijke ontwikkeling en ze krijgen nog meer bevoegdheden om daar straks controle op uit te oefenen,” waarschuwde Van Houwelingen.

4.9 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mark
Mark
1 jaar geleden

Tap maar wat je wil , ik heb toch geen shitphone..!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Ik ben het 100% eens met ALLES wat Pepijn van Houwelingen hier zegt.

Het is ook zo langzamerhand angstaanjagend, als je ziet hoe VER “ze” (de overheid dus) al mogen gaan om ons, kritische burgers van Nederland, in de gaten te houden.

De meeste, kritische mensen, zijn namelijk heel gewone burgers, die hun hele leven lang zéér waarschijnlijk nog NOOIT in aanraking zijn gekomen met Justitie. Dat geldt voor mijn man en mijzelf, maar dat geldt zeer waarschijnlijk voor velen van ons.

En AL deze heel normale mensen zouden NU, anno 2023, ineens een gevaar vormen voor de Nederlandse samenleving?

Ik zie dat als grote “bullshit” en niets anders.

In plaats van alle aandacht te gaan richten op ONS zouden ze dat beter kunnen doen op de ECHTE criminelen.

Deze groep krijgt namelijk op deze manier steeds meer vrij spel. En dat zie je ook gebeuren, als je leest over de vele ramkraken, waarbij gebruik wordt gemaakt van zogenaamde Cobra’s, illegaal vuurwerk, dat hiervoor steeds meer wordt ingezet.

Oorspronkelijk hoorde je vuurwerk uitsluitend op Oudejaarsdag- en nacht, vervolgens gedurende de hele maand december. En NU kan het zomaar zo zijn, dat je het het hele jaar door hoort.

En dan heb ik het hier over ramkraken, maar er gebeurt natuurlijk zoveel méér. Jonge meisjes, tieners en jonge vrouwen, die op steeds meer plekken in Nederland nauwelijks nog veilig over straat kunnen.

Kijk….. DAAR zou alle aandacht naar toe moeten gaan.

Maar het is natuurlijk veel gemakkelijker om heel gewone, normale mensen, die zich grote zorgen maken over HOE het land, waar zij al jaren en jaren wonen, wordt verkracht en zo heel graag willen zien, dat het weer zou worden, zoals zij dat ooit gekend hebben.

Maar ja, dat zal (helaas) wel een utopie zijn.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

De moderne GESTAPO worden de inlichtingen diensten ,Nederland is duidelijk hierin een DICTATUUR pur sang krijgen we straks een anders denkende verplichte embleem op onze kleding zodat we makkelijk te herkennen zijn en dan beperkt worden in ons doen en laten.Mensen word wakker tijd voor een REVOLUTIE!!!!

William
William
1 jaar geleden

Internet is zo lek als een mandje… wie zich hierover zorgen maakt had het al veel eerder moeten doen… wacht maar totdat er een zonnestorm komt die een EMP veroorzaakt.. net als in 1859 ook wel het Carrington event genoemd.. dan word het opeens heel rustig en valt er NIETS meer af te luisteren… de vraag is niet OF het gebeurt maar WANNEER…

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x