Homepagina » Het Complot » VIDEO: “The Simpsons voorspelde ebola-crisis in 1997”
VIDEO: "The Simpsons voorspelde ebola-crisis in 1997"

VIDEO: “The Simpsons voorspelde ebola-crisis in 1997”

Kunnen de schrijvers van The Simpsons, één van de meest succesvolle series aller tijden, ook de toekomst voorspellen? In een aflevering uit 1997 wordt volgens complottheoretici de ebola-crisis voorspeld.

In de aflevering ‘Lisa’s Sax’ wordt de uitbraak van het dodelijke virus niet specifiek benoemd, maar wel komt een boek voorbij met de titel ‘Curious George and the Ebola Virus’. Ook is de gelijknamige aap ziek in bed te zien.

Volgens sommigen is er duidelijk sprake van een samenzwering:

Ebola bestaat sinds de jaren zeventig en hoewel de meest recente uitbraak ook gelijk de zwaarste is, stierven in 1995 in de Democratische Republiek Congo 254 mensen aan het virus. In 2000 doodde het virus in Oeganda 224 mensen.

[Metro]


Vond je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Het is niet de eerste en zal ook niet de laatste keer zijn, dat makers van anime series plannen van de Illuminati verwerken in de series. Kijk alleen al naar bijvoorbeeld Family Guy, hoe vaak komt het wel niet voor dat ze een False Flag op hun manier “voorspellen”.. Of met de dood van Brian, een dag of twee later is Paul Walker dood (die Brian speelde in The Fast and the Furious).. Het is te toevallig..

  Alleen met The Simpsons heeft er 17 jaar tussen gezeten, tot het gebeurde.. Met Family Guy, die toch ook al sinds 1999 regeert op tv, heb ik nog nooit meegemaakt dat er zo’n lange poos tussen zat. En oke, ik heb ze toen niet gezien, want toen was ik net 8 jaar oud, maar ik heb ze later allemaal wel gezien. En er is me niets opgevallen wat op lange termijn ging gebeuren…

  Dus misschien was dat van The Simpsons wel een toevalligheid.

  5 likes
  • “Of met de dood van Brian, een dag of twee later is Paul Walker dood (die Brian speelde in The Fast and the Furious).. Het is te toevallig..”

   Gefeliciteerd! Dit is de meest vergezochte Illuminatie verwijzing die ik ooit heb gezien. Overigens reist Stewie twee afleveringen later terug in de tijd om Brian te redden wat lukt. Ik wacht af wat!

   9 likes
  • Zou het niet kunnen dat de Illuminati (wie dat ook moge zijn) hun ideeen opdoen uit deze series?

   2 likes
  • toeval

   Het intreden van niet voorziene, maar desalniettemin door oorzaken bepaalde gebeurtenissen. Toevallig is alleen datgene waarvan de bepalende oorzaken door de waarnemer over het hoofd worden gezien. Het te hulp nemen van het begrip toeval is de verhulling van het eigen onvermogen of de eigen onwil de oorzakelijkheid in haar hele omvang te overzien.

   1 likes
  • En de Boston marathon bombing… De bom zou met een mobieltje tot ontploffing zijn gebracht.
   Family guy aflevering rijdt Peter met z’n auto door een marathon heen en allemaal mensen dood. Later heeft hij een mobieltje in zijn handen en hij drukt op een knopje en je hoort twee bommen af gaan. Dit allemaal NET voordat de Boston bombing plaats vond. Tevens in de American Dad aflevering van die week, ook van McFarlane: “I had a blast… If you add my blast with that, that are TWO BLASTS”.

   Robin Williams… aflevering waarin Peter iedereen in Robin Williams kan veranderen, maar op een gegeven moment wordt hij gek van zichzelf en pleegt hij zelfmoord. TOEVALLIG werd die aflevering uitgezonden OP HETZELFDE moment dat Robin zichzelf van kant maakte, in het eggie… toeval, toeval, toeval….

   En laten we niet vergeten, het dubieuze.. Dat Seth McFarlane een ticket had voor het vliegtuig wat uiteindelijk in de twin towers crashte… Zoek het maar op. 9/11, Seth McFarlane zou in het vliegtuig zitten, maar ging op het laatste moment NIET mee… HMMMM! Toevallig zeg… toevallig toevallig toevallig….

   1 likes
 2. Waar zit de samenzwering? Welke ebola-crisis voorspelden ze dan? Die van 2000 of die van 2014?
  Ebola bestaat reeds sinds 1976.

  10 likes
  • Beste Luc C
   In 1995 stierven er ook al 254 mensen in Congo, dat is 2 jaar voor de Simpsons! Het staat hier boven!

   Maar desalniettemin, bijna alle filmmateriaal wat we te zien krijgen is een voorbereiding op zoals ‘men’ wil dat het gaat worden!.

   Er is een 24-uurs tekenfilm op een Amerikaanse zender die iets uitzend waarbij er een buitenaards voertuig met goed erin land op aarde, onmiddellijk worden deze berooft van het goud dat ze bij zich hebben door de aardsen.
   De buitenaardsen worden neergezet als gevaarlijk, niet betrouwbaar, slecht. etc.
   En dat voor de ogen van de kinderen die hier naar kijken.
   Je moet je afvragen waarom in zo’n tekenfilmserie iets te zien is van een ruimteschip??!!
   Ze bestaan toch gewoon niet. Wordt gezegd. Bijzonder schizofreen aandoend dit soort tegenstrijdigheden.

   3 likes
 3. In ’95 was er een Ebola epidemie. Ik herinner me nog levendig dat dit wekenlang in het nieuws was.
  Deze aflevering is wellicht t.t.v. die epidemie in ’95 geschreven, in ’96 gemaakt en in ’97 op tv gekomen.

  Serieus… The Simpsons hebben zò veel afleveringen gemaakt, waarin ze van alles hebben langs laten komen. Dat Ebola niet is uitgeroeid in ’95 was bekend (en in ’76, ’05 ’07 etc.), dus dat het nog eens zou terugkeren was een zekerheid.

  10 likes
 4. Het lijkt me eerlijk gezegd logischer dat ze terugverwijzen naar die uitbraak in 1995, twee jaar voor de bewuste aflevering, dan dat ze 17 jaar vooruit zouden hebben kunnen kijken…

  8 likes
 5. Elke paar jaar is er wel een uitbraak van een of andere enge ziekte. Al zolang de mens op aarde rond loopt. Op aarde leven brengt risico’s met zich mee.
  Je moet je vooral niet bang laten maken. Die bangmakerij gebeurt door mensen met belangen.

  3 likes
 6. Wat een onzin dit artikel. Ebola is er in het verleden ook al eens geweest. Get a life en kom met echt nieuws.
  Kan net zo goed een verwijzing naar het verleden zijn. Als iemand over 10 jaar een filmpje maakt over griep in Mexico en 5 jaar later komt de Mexicaanse griep, dan heeft dat echt niets met voorspellen te maken.Tenzij datum en plaats worden genoemd.
  Dit is nu je reinste complotdenken wat geen complot is.

  2 likes
 7. We are all living in a time of banking tyranny! The hole western system is running by the big banks.
  The only way to stop the banks is to change as much as possible Euros into Silvercoins.
  If we all want to get free, we all have to buy silvercoins! This is the bottle neck of the banks!

  0 likes
 8. The global vaccination I told you about in 2010 will soon be witnessed
  https://www.youtube.com/watch?v=cOlOLaYLWWQ

  0 likes
 9. Aannemelijker is dat de uitzending reflecteert op de uitbraken in 1995 en 1996. In de link is een document te vinden van het CDC waarin je duidelijk ziet dat er een piek was van gevallen in die jaren, gepaard met een hoog sterftecijfer.. http://www.spiegel.de/international/business/mh370-emirates-head-has-doubts-about-investigation-a-996212.html
  Altijd beweringen dubbel-checken anders ben je als medium (mét redactie) geen knip voor de neus waard.

  0 likes
 10. Toevallig zat ik de Big Bang Theory te kijken, waarin Bernadette zegt dat ze een geheim heeft, dat ze Ebola-virus had gecombineerd met het verkoudheidsvirus. Vond ik ook wel een goede. Want dit Ebola virus lijkt helemaal niet meer op vorige uitbraken. Toen gingen mensen heel snel dood, waardoor het virus zich niet goed kon verspreiden. Deze Ebola uitbraak kenmerkt zich doordat het zich juist wel snel kan verspreiden. Ebola schijnt zich normaal gesproken niet te muteren, dus symptomen zijn altijd hetzelfde. Nu lijkt het er wel op dat het wel een ander gemuteerd virus is geworden. Dit kan natuurlijk toeval zijn….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

rode kruis

Nederlander geeft niks meer aan Rode Kruis: ‘Historisch lage opbrengst’. Is dit de reden?

De Nederlander geeft niks aan het Rode ...

coronavirus

Wetenschappers ontdekken hiv-achtige ‘mutatie’ die coronavirus extreem besmettelijk maakt. ‘100 tot 1000 keer zo efficiënt als SARS’

Het nieuwe coronavirus bevat een hiv-achtige mutatie ...