
Kunnen de schrijvers van The Simpsons, één van de meest succesvolle series aller tijden, ook de toekomst voorspellen? In een aflevering uit 1997 wordt volgens complottheoretici de ebola-crisis voorspeld.
In de aflevering ‘Lisa’s Sax’ wordt de uitbraak van het dodelijke virus niet specifiek benoemd, maar wel komt een boek voorbij met de titel ‘Curious George and the Ebola Virus’. Ook is de gelijknamige aap ziek in bed te zien.
Volgens sommigen is er duidelijk sprake van een samenzwering:
19 October 1997, Ebola virus shown on a book, On an episode of the Simpsons.. Conspiracy think what you want tho pic.twitter.com/UdvStZE8oT
— Rhyalistic (@rhiaanbbee) October 8, 2014
Here is a fun fact. One of the Simpsons episodes in 1997 had a scene about Ebola.
— Amit Dattani (@dattaniamit) October 8, 2014
Ebola bestaat sinds de jaren zeventig en hoewel de meest recente uitbraak ook gelijk de zwaarste is, stierven in 1995 in de Democratische Republiek Congo 254 mensen aan het virus. In 2000 doodde het virus in Oeganda 224 mensen.
[Metro]
In ’95 was er een Ebola epidemie. Ik herinner me nog levendig dat dit wekenlang in het nieuws was.
Deze aflevering is wellicht t.t.v. die epidemie in ’95 geschreven, in ’96 gemaakt en in ’97 op tv gekomen.
Serieus… The Simpsons hebben zò veel afleveringen gemaakt, waarin ze van alles hebben langs laten komen. Dat Ebola niet is uitgeroeid in ’95 was bekend (en in ’76, ’05 ’07 etc.), dus dat het nog eens zou terugkeren was een zekerheid.
Het lijkt me eerlijk gezegd logischer dat ze terugverwijzen naar die uitbraak in 1995, twee jaar voor de bewuste aflevering, dan dat ze 17 jaar vooruit zouden hebben kunnen kijken…
Waar zit de samenzwering? Welke ebola-crisis voorspelden ze dan? Die van 2000 of die van 2014?
Ebola bestaat reeds sinds 1976.
Het is niet de eerste en zal ook niet de laatste keer zijn, dat makers van anime series plannen van de Illuminati verwerken in de series. Kijk alleen al naar bijvoorbeeld Family Guy, hoe vaak komt het wel niet voor dat ze een False Flag op hun manier “voorspellen”.. Of met de dood van Brian, een dag of twee later is Paul Walker dood (die Brian speelde in The Fast and the Furious).. Het is te toevallig..
Alleen met The Simpsons heeft er 17 jaar tussen gezeten, tot het gebeurde.. Met Family Guy, die toch ook al sinds 1999 regeert op tv, heb ik nog nooit meegemaakt dat er zo’n lange poos tussen zat. En oke, ik heb ze toen niet gezien, want toen was ik net 8 jaar oud, maar ik heb ze later allemaal wel gezien. En er is me niets opgevallen wat op lange termijn ging gebeuren…
Dus misschien was dat van The Simpsons wel een toevalligheid.