Het Complot

VIDEO: “The Simpsons voorspelde ebola-crisis in 1997”

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kunnen de schrijvers van The Simpsons, één van de meest succesvolle series aller tijden, ook de toekomst voorspellen? In een aflevering uit 1997 wordt volgens complottheoretici de ebola-crisis voorspeld.

In de aflevering ‘Lisa’s Sax’ wordt de uitbraak van het dodelijke virus niet specifiek benoemd, maar wel komt een boek voorbij met de titel ‘Curious George and the Ebola Virus’. Ook is de gelijknamige aap ziek in bed te zien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Volgens sommigen is er duidelijk sprake van een samenzwering:

Ebola bestaat sinds de jaren zeventig en hoewel de meest recente uitbraak ook gelijk de zwaarste is, stierven in 1995 in de Democratische Republiek Congo 254 mensen aan het virus. In 2000 doodde het virus in Oeganda 224 mensen.

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
days of our lives
days of our lives
9 jaren geleden

In ’95 was er een Ebola epidemie. Ik herinner me nog levendig dat dit wekenlang in het nieuws was.
Deze aflevering is wellicht t.t.v. die epidemie in ’95 geschreven, in ’96 gemaakt en in ’97 op tv gekomen.

Serieus… The Simpsons hebben zò veel afleveringen gemaakt, waarin ze van alles hebben langs laten komen. Dat Ebola niet is uitgeroeid in ’95 was bekend (en in ’76, ’05 ’07 etc.), dus dat het nog eens zou terugkeren was een zekerheid.

cynicastor
cynicastor
9 jaren geleden

Het lijkt me eerlijk gezegd logischer dat ze terugverwijzen naar die uitbraak in 1995, twee jaar voor de bewuste aflevering, dan dat ze 17 jaar vooruit zouden hebben kunnen kijken…

Luc C
Luc C
9 jaren geleden

Waar zit de samenzwering? Welke ebola-crisis voorspelden ze dan? Die van 2000 of die van 2014?
Ebola bestaat reeds sinds 1976.

Jonathan Archer
Jonathan Archer
9 jaren geleden

Het is niet de eerste en zal ook niet de laatste keer zijn, dat makers van anime series plannen van de Illuminati verwerken in de series. Kijk alleen al naar bijvoorbeeld Family Guy, hoe vaak komt het wel niet voor dat ze een False Flag op hun manier “voorspellen”.. Of met de dood van Brian, een dag of twee later is Paul Walker dood (die Brian speelde in The Fast and the Furious).. Het is te toevallig..

Alleen met The Simpsons heeft er 17 jaar tussen gezeten, tot het gebeurde.. Met Family Guy, die toch ook al sinds 1999 regeert op tv, heb ik nog nooit meegemaakt dat er zo’n lange poos tussen zat. En oke, ik heb ze toen niet gezien, want toen was ik net 8 jaar oud, maar ik heb ze later allemaal wel gezien. En er is me niets opgevallen wat op lange termijn ging gebeuren…

Dus misschien was dat van The Simpsons wel een toevalligheid.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x