Mens en Dier

‘De georganiseerde jacht op Thierry Baudet heeft een diepere reden’

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

FvD ligt al enige tijd onder vuur. Leden van de jongerentak, de JFvD, zouden antisemitische appjes hebben verstuurd, waar vervolgens ophef over ontstond. Baudet weigerde afstand te nemen van de JFvD, waarna verschillende partijprominenten opstapten. Toen de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, eerder dit jaar onder vuur lag vanwege racistische en nazistische plaatjes in appgroepen, gebeurde er vrijwel niets. Hoe kan dat?

Journalist Joost Niemoller schrijft op Twitter dat de georganiseerde jacht op Thierry Baudet een diepere reden heeft. “Hij vormt echt een bedreiging voor de status quo. Er staat veel op het spel!”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op social media circuleert een filmpje waarin Baudet uitspraken doet die ervoor gezorgd zouden hebben dat hij ‘weg moest’. Het gaat om uitspraken die hij eind vorig jaar heeft gedaan tijdens het overleg over een rapport van de staatscommissie parlementair stelsel, waarin aanbevelingen staan over het beter laten functioneren van de democratie.

Ik ben hier gekomen om jullie te bestrijden en te verslaan

Baudet zei toen dat er een kleine groep mensen is die overal in de westerse wereld de macht heeft verkregen. Binnen die top is volgens hem geen sprake meer van een reële afspiegeling van de opvattingen die leven in de samenleving. “We moeten onze ogen daar niet voor sluiten. Ideologisch zijn de mainstream politieke partijen in alle westerse landen, ook in Nederland, het gewoon eens. Ze zijn voor de EU, voor een demografische transitie waarbij we wereldburger worden en er geen herkenbare volkeren meer zijn, voor gelijke behandeling van de islam, enzovoorts.”

“De bevolkingen zijn daar tegen. Dat is waarom er wantrouwen is en waarom er een kloof is,” voegde hij toe. Baudet zei een correctie te willen aanbrengen op die scheefgegroeide elites. “Ik wil niet dat die elites nog meer macht krijgen, ik wil dat ze minder macht krijgen. Ik wil dat de bevolkingen het voor het zeggen krijgen.” Tegen zijn ambtsgenoten zei hij vervolgens: “Ik ben hier gekomen om jullie te bestrijden en te verslaan. Ik strijd met open vizier.”

4.6 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
oude wijze
oude wijze
3 jaren geleden

Sorry hoor, maar het is toch echt Baudet die zijn boekje ver te buiten is gegaan en die door zijn medekompanen in de partij is verraden. Hij moet de hand in eigen boezem steken (en de poeder uit zijn neus halen?)

doe maar wat
doe maar wat
3 jaren geleden

De man heeft wel een punt!

Jeroen
Jeroen
3 jaren geleden

Baudet gaat nergens heen, het FVD is zijn partij.
Als er onwilligen bij zijn moeten zij maar opstappen.
Mijn stem heeft hij!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Ik steun Baudet en ga ook stemmen op Baudet!!
ALLE eliten zijn gevaarlijk en pedofielen..WEG MET ZE!!
Ze hebben totaal geen respect voor de burgers..

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x