Homepagina » Mens en Dier » ‘De georganiseerde jacht op Thierry Baudet heeft een diepere reden’
baudet
Foto: Nederlands Debat Instituut CC BY 3.0

‘De georganiseerde jacht op Thierry Baudet heeft een diepere reden’

FvD ligt al enige tijd onder vuur. Leden van de jongerentak, de JFvD, zouden antisemitische appjes hebben verstuurd, waar vervolgens ophef over ontstond. Baudet weigerde afstand te nemen van de JFvD, waarna verschillende partijprominenten opstapten. Toen de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, eerder dit jaar onder vuur lag vanwege racistische en nazistische plaatjes in appgroepen, gebeurde er vrijwel niets. Hoe kan dat?

Journalist Joost Niemoller schrijft op Twitter dat de georganiseerde jacht op Thierry Baudet een diepere reden heeft. “Hij vormt echt een bedreiging voor de status quo. Er staat veel op het spel!”

Op social media circuleert een filmpje waarin Baudet uitspraken doet die ervoor gezorgd zouden hebben dat hij ‘weg moest’. Het gaat om uitspraken die hij eind vorig jaar heeft gedaan tijdens het overleg over een rapport van de staatscommissie parlementair stelsel, waarin aanbevelingen staan over het beter laten functioneren van de democratie.

Ik ben hier gekomen om jullie te bestrijden en te verslaan

Baudet zei toen dat er een kleine groep mensen is die overal in de westerse wereld de macht heeft verkregen. Binnen die top is volgens hem geen sprake meer van een reële afspiegeling van de opvattingen die leven in de samenleving. “We moeten onze ogen daar niet voor sluiten. Ideologisch zijn de mainstream politieke partijen in alle westerse landen, ook in Nederland, het gewoon eens. Ze zijn voor de EU, voor een demografische transitie waarbij we wereldburger worden en er geen herkenbare volkeren meer zijn, voor gelijke behandeling van de islam, enzovoorts.”

“De bevolkingen zijn daar tegen. Dat is waarom er wantrouwen is en waarom er een kloof is,” voegde hij toe. Baudet zei een correctie te willen aanbrengen op die scheefgegroeide elites. “Ik wil niet dat die elites nog meer macht krijgen, ik wil dat ze minder macht krijgen. Ik wil dat de bevolkingen het voor het zeggen krijgen.” Tegen zijn ambtsgenoten zei hij vervolgens: “Ik ben hier gekomen om jullie te bestrijden en te verslaan. Ik strijd met open vizier.”

4.6 74 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
oude wijze
oude wijze
1 maand geleden

Sorry hoor, maar het is toch echt Baudet die zijn boekje ver te buiten is gegaan en die door zijn medekompanen in de partij is verraden. Hij moet de hand in eigen boezem steken (en de poeder uit zijn neus halen?)

Reverse
Reverse
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden
Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Er is geen reactie van “oude wijze” terug te vinden onder dit artikel op ninefornews…. ‘Nederland steunde terroristen en Rutte probeert waarheid onder tapijt te schuiven’….Dit verschrikkelijke gegeven over moordpartijen steunen in Syrië wordt onder het tapijt geveegd. Maar Baudet, die beleefd en rustig blijft in een compleet overdreven in beeld gebracht onzin verhaal, zou dan hand in eigen boezem moeten steken?

Jan
Jan
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Los van het feit of hij daadwerkelijk opkomt voor onze belangen zijn wij er niet mee gediend dat EU-landen straks worden opgeheven en wij straks onder vreemde heerschappij worden gebracht van de EU. Een Nederlander is geen Spanjaard en een Spanjaard is geen Deen. De cultuurverschillen zijn te groot. Frankrijk wil A en Spanje wil B. Nederland wil C en Duitsland wil D. Je moet dus een keuze maken en niet alle voormalige landen zijn het daarmee eens (Je krijgt dan chaos en verdeeldheid). Wij hebben op dat moment helemaal geen invloed meer op het politiek besluitvormingsproces.

Stel, u heeft 100 euro in uw vermogen (verkregen door het hard te werken). Een groot gedeelte van dat geld wordt belast om vervolgens iemand in Oost-Europa (mogelijk een corrupt iemand) die niet wil werken van een inkomen te voorzien (nog los van het feit dat ons pensioenpot wordt uitgedeeld). Wat een heerlijk solidariteitsgevoel!! Wilt u in een dergelijke wereld terecht komen? Of wit u dat een land zijn bestaansrecht niet verliest en dat al ons zuur verdiende centen primair in Nederland wordt besteed. Bij een surplus kunnen we eventueel iets betekenen voor de medemens elders. Daarnaast moet het volk meer inspraak krijgen in het politiek besluitvormingsproces (directe democratie).

nou en!
nou en!
Reactie op  Jan
1 maand geleden

dank u!

Rob
Rob
Reactie op  Jan
1 maand geleden

Toch kan de wereld beter worden als de mensheid één volk zou zijn. Maar dan zou het niet onder de macht van de elite e moeten zijn. Landen, talen etc zijn ook de verdeel en heers tactiek. Daarom zijn er grenzen bedacht. Als het om de mens gaat zijn we één volk op de planeet. Alleen als één volk heeft de elite geen macht meer. Daarom zou je niet moeten denken in Nederlanders, Duitsers, Spanjaarden etc maar in mensen en mensheid want dat zijn we uiteindelijk allemaal. De elite wil het in de zin van hun eigen macht onder controle krijgen maar zonder elite hun macht kan de wereld een veel betere worden voor de mensheid.

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Neutraal commentaar: Als iemand durft te zeggen waar het op staat, is die persoon gelijk een foute, maar: hoe zeldzaam zijn degenen die ook maar durven nadenken?
Wie heeft lef, verdiept zich ergens in, alvorens iets te toeteren! Hierdoor is onze samenleving nog verrotter dan we denken, we gaan verloren ! Is dat wat u wilt?

Meindert Kramp
Meindert Kramp
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

U zegt dat je zonder poeder niet goed kunt denken. Bewijs dat eens.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Baudet die wordt beschuldigd van antisemitisme.
Volgens mij is dat onzin.

Want……

‘Op 15 december 2017 vierde Thierry Baudet, die zelf niet joods is, samen met Eli Hazan het joodse feestdag Chanoeka. Hij wenste via Facebook: “Happy holidays to all jewish people!”. Eli Hazan is de vertegenwoordiger van de Israelische premier Benjamin Netanyahu in Europa.’

En deze man (Baudet) zou een hekel hebben aan joden en Israel?

https://www.joods.nl/thierry-baudet/

En…

https://www.joods.nl/2019/03/hoe-denkt-thierry-baudet-over-israel/

Maar dat niet alleen. De verloofde van Baudet, Davide Heijmans, schijnt joods te zijn!
Haar voornaam is niet joods, al lijkt dat misschien wel zo. De naam ‘Davide’ is een Italiaanse naam.
En op de achternaam ‘Heijmans’ is dit te vinden:

https://duckduckgo.com/?q=Heijmans+joodse&t=ffhp&ia=web

Onderstaand 2 reacties gekopieerd uit een topic van Geenstijl, waarin Bart Nijman Baudet de grond in probeert te schrijven (ik plaats geen link naar het veel te lange stuk op GS, zoekt u zelf maar):

‘Toch apart dat hij zich verloofd heeft met een Joodse vrouw. Voor een antisemiet, bedoel ik.
omanders | 28-11-20 | 13:30 | 1’

‘Inderdaad interessant. Maar het deugt geloof ik niet om dat argument te gebruiken volgens linksmensen logica.
intrigant | 28-11-20 | 13:56’

En Bart was dit zeker vergeten:

https://twitter.com/TheRightNL/status/1332678932081029131

Reaktie op zijn beschuldigende stuk:

https://twitter.com/superjan/status/1332710676415057920

Daarnaast, ik heb helaas de linkjes niet bij de hand, heeft Anabel Nanninga ook niet zulke aardige dingen over Joden gezegd.

En wat denk je overigens van links (Ascher nota bene), dat zo’n grote mond heeft over antisemitisme:

https://twitter.com/Gaia_Universe/status/1332744948907700224

En Kaag? PLO/Hamas anybody?
Die moet al helemaal haar mond houden.

Als vriend van Israel sta ik achter Baudet.
En vergeet niet, Geert Wilders is heel erg pro Israel en ook hij mag Baudet graag.
Dat was nooit het geval geweest als Baudet een antisemiet zou zijn.

Nee, Baudet moest worden kapotgemaakt want werd te gevaarlijk.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden
Martin
Martin
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Laten we ook nog maar weer eens kijken naar Pim Fortuyn. Wie waren hier de opdrachtgevers voor de moord op hem ? Dat moet eens boven water komen. Dan is de hetze tegen Thierry Baudet wellicht makkelijker te verklaren. En waarom moet Geert Wilders continue beveiligd worden?

eigen wijze
eigen wijze
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Aldus Mark en holmaatje Hugo?

A M
A M
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Loopt het niet altijd zo met radicaal-rechtse partijen? Er is één charismatische leider die de boel bijeen houdt en de rest zijn oelewappers die denken dat ze er ook toe doen. Dat was zo met Fortuyn, dat is zo met Wilders (stel je voor wat er met de PVV zou gebeuren zonder hem) en dat is zo met Baudet. Ja, de traditionele partijen zijn bang voor hem. Maar hij is in de eerste plaats verraden door zijn eigen partijgenoten van wie de macht hen naar het hoofd gestegen was.

Martin
Martin
Reactie op  A M
1 maand geleden

Ik denk nog eerder dat het linkse indoctrinatie was. Kijk eens hoe ze in de VS Trump proberen neer te sabelen.
En naderhand proberen vriendjes te worden met de Republikeinen. Linkse spelletjes die we moeten stoppen.

Anja
Anja
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

LOL,
Wat een duimpjes naar beneden.
Ik neem aan dat jullie FvD schapen ook even om opheldering hebben gevraagd afgelopen Maart ?
Gewoon omdat het kan, en als je daar dan totaal geen zinnig antwoord op krijgt heeft meneertje het al veel eerder verspeeld.
Ineens, heel plots, en net voor de verkiezingen is geen toeval, bestaat gewoon niet!!
En waarom het FvD naar zijn mallemoer is gegaan, zat al eerder in het verschiet, want stemmen krijgen is 1.
Voor de belangen van die stemmen opkomen is 2.
En daar scheelt het al langer aan bij het FvD en al haar “akkefietjes”

Want als de mensen hier kunnen nagaan, er wordt zomaar geen nieuwe partij geaccepteerd, die zodra op het pluche zit en weer met andere winden meewaait.

Dus wordt ieder daar die kennelijk “integer” lijkt te zijn, met argus ogen bekeken en gevolgd.

Nederland staat steeds meer bekend als schapen land, want het zijn juist deze schapen die het denken graag aan anderen overlaten.

Zo admin, klik de censuur knop maar weer eens aan.

Oude Ziel
Oude Ziel
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Je kan pas wijs zijn als je accepteert dat je helemaal niks weet.

Jacob
Jacob
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Die poeder zit in de neuzen van Officieren van Justitie, Advocaten en de super-rijken. Daarom vlot het niet om al die drugs uit Nederland te krijgen.

doe maar wat
doe maar wat
1 maand geleden

De man heeft wel een punt!

Jeroen
Jeroen
1 maand geleden

Baudet gaat nergens heen, het FVD is zijn partij.
Als er onwilligen bij zijn moeten zij maar opstappen.
Mijn stem heeft hij!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Ik steun Baudet en ga ook stemmen op Baudet!!
ALLE eliten zijn gevaarlijk en pedofielen..WEG MET ZE!!
Ze hebben totaal geen respect voor de burgers..

Petra
Petra
1 maand geleden

Tja, kennelijk wordt er toch een bepaalde waarde aan zijn woorden gehecht anders waren ze (kartel, eurofielen) niet zo bang voor Baudet.

Eddy
Eddy
1 maand geleden

Ik ben blij met jullie! Goeie artikelen, zo broodnodig in deze tijd. Wat mij betreft mag je ok wat meer over Trump schrijven en zijn gevecht tegen de Deel State.

NXD
NXD
1 maand geleden

Voila. Hij weet wat wij weten en als je dat openbaart in zijn hoedanigheid, word je geëlimineerd.

NXD
NXD
1 maand geleden

Voila. Als je je mond voorbij praat, dan word je eruit gebonjourd.

Eddy
Eddy
1 maand geleden

En ik vind het erg van Baudet. Juist dat populisme missen we in de regering. Dat verlangen naar tegendraadse acties, anti globalisme etc. Ik ben lid van FVD en ga zeker op hem stemmen

nou en!
nou en!
1 maand geleden

dat open vizier,dat maakt ze bang,want dat kennen ze niet,politieke correctheid en deugdzaamheid is overvloedig aanwezig,elk ander denkbeeld wordt afgewezen,geestelijke verschraling eigenlijk!

x

Check Also

rellen

Politici schuiven rellen in de schoenen van FVD en PVV: ‘Lager dan laag’

Demissionair premier Rutte veroordeelt de onrust en ...

heerenveen

Man uit Heerenveen sterft vlak na coronavaccinatie

Al maandenlang worden we dagelijks gebombardeerd met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

74
0
We lezen graag je reactie!x