Het is in Europa veel minder bekend dan in landen zoals Japan en Zuid-Korea en het kan als groente worden gegeten, maar ook als decoratie worden gebruikt.
Zeewier is niet alleen de belangrijkste, maar ook de rijkste bron van mineralen. Uit onderzoek blijkt dat het onder meer veroudering, een te hoog cholesterolgehalte en overgewicht tegengaat.
Zeewier gaat tevens de strijd aan met vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken. Het bevat daarnaast jodium, ijzer, kalk, bio-peptiden en vitamines als B12. Het is een goed product tegen de kilo’s omdat zeewier weinig calorieën bevat.
Wetenschappers van het Teagasc Food Research Institute in Ierland legden 100 studies naar zeewier naast elkaar en concludeerden dat het bloeddrukverlagend werkt.
Er zijn honderden verschillende soorten zeewier. Sommige zijn eetbaar, andere niet. De bekendste is nori, een geperste soort die bijvoorbeeld in sushi wordt gebruikt. Wakame is ook een bekende eetbare soort.
Er zijn nog veel meer zeegroenten die je kunt gebruiken in soepen, groente-, bonen- en granengerechten. Met het zeewierproduct agar-agar kun je bovendien desserts maken.
Bron: Telegraaf.nl
Gerelateerd:
- Het activeren en ontgiften van de pijnappelklier
- De mythe over calcium: Hoe je echt sterke botten krijgt
Aliens zijn al heel lang op aarde. Astronaut doet opzienbarende uitspraken in deze nieuwe film
Onthuld: Hillary Clinton werkte voor Frans bedrijf dat zaken doet met Islamitische Staat
Belangrijke schakel in pedonetwerk van Epstein spoorloos verdwenen. Waar is zijn meisjesleverancier gebleven?
Woede over kabinetsvoorstel om het woord ‘moeder’ te schrappen: ‘Elke keer dat je denkt dat het niet gekker kan’
Heb jij al eens van Mason Garments gehoord?
Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht
De Anunnaki waren hier! (video)
Klimaatverandering ‘verzonnen’ door NASA en Amerikaanse weerdienst
Inspreker bij raadsvergadering vraagt waarom 3600 gezinnen in armoede niet geholpen worden, het antwoord is schokkend