Natuur en Milieu

Medeoprichter Greenpeace benoemt verrassende feiten over CO2 die u nergens anders hoort

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Klimaatactivisten zeggen dat CO2 slecht en gevaarlijk is. Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA noemt het gas zelfs een ‘vervuiler’.

Steenkool, aardolie en -gas zijn ontstaan uit resten van plankton en planten, stelt medeoprichter van Greenpeace Patrick Moore.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

Met andere woorden: fossiele brandstoffen zijn 100 procent organisch en geproduceerd met behulp van zonne-energie. Klinkt groen, aldus Moore.

Zeer misleidend

CO2 is een essentieel ingrediënt voor leven, stelde hij.

Er wordt wel gesproken van ‘koolstofuitstoot’, maar dat is zeer misleidend. Koolstofdioxide is niet hetzelfde als koolstof. Koolstofdioxide is een kleurloos, reukloos en smaakloos gas dat alle organismen nodig hebben.

“Al het leven is gebaseerd op koolstof,” zei dr. Moore. “En de koolstof voor het leven op aarde is afkomstig uit koolstofdioxide in de atmosfeer.”

Relatief laag

Vanuit historisch perspectief bekeken is de CO2-concentratie in de atmosfeer nu relatief laag, voegde hij toe.

Planten hebben eigenlijk vier tot vijf keer meer CO2 nodig dan er nu in onze atmosfeer zit, aldus Moore.

Groener

Hij merkte op dat satellietmetingen laten zien dat de aarde groener wordt en bossen groeien als gevolg van de hogere concentraties.

Koolstofdioxide is dus geen vies woord, maar geeft ons leven, zei Moore.

Bekijk het filmpje hieronder:


[PragerU]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
4 jaren geleden

oke en nu?

Gea Breuker
Gea Breuker
4 jaren geleden

Sorry Moore, maar olie is niet plant-based residu. Er zijn bewijzen dat olie wordt gevonden op heel diepe lagen, dieper dan de geologie aangeeft, tijdstechnisch gezien, dat er leven op aarde was.
Ook wordt er olie in de oceanen gevonden nabij de randen van tektonische platen, waar dus helemaal geen leven in die grote getallen was om voor zoveel samengeperste plantjes te zorgen.

Olie is naar alle waarschijnlijkheid gewoon een laagje smeermiddel tussen de korst en de hete aardmantel, dat op sommige plaatsen waar de aardmantel dunner is omhoog komt wegens het uitpersen van die laag smeermiddel. Het is een oneindige voorraad aan smeermiddel. Het is idd koolstof gebaseerd, met wat andere aardse mineralen als zwavel en arsenicum erin. Het vermaken tot brandstof is een smerig proces, met veel reststoffen die wij als mens gedeeltelijk weer kunnen vermaken tot grond- en hulpstof.
Het verbranden van brandstof als diesel en benzine derivaten is een zegen geweest voor de mensheid en haar welvaart. Dat enkele bedrijven het als hobby hebben opgevat om het uit te buiten, dat is iets verwerpelijks. Dat overheden door die lobbies van die bedrijven er aan mee doen, is een vloek voor de democratie. Maar het kan wel beter, eerlijker, transparanter, een betere schonere meer welvarende wereld voor allemaal, echter daar dragen windmolens en zonnepanelen niet aan bij.

Olie, het kan wel, betere verbranding, minder vervuiling, geen melkkoe voor de overheden. Maar eis het dan ook eens op ipv een groene waas voor de ogen te krijgen.

Wijnand
Wijnand
4 jaren geleden

Niks aan de hand dus, lekker genieten van het leven 🙂
Hoe meer groen des te beter.

Bewust
Bewust
4 jaren geleden

Ik heb het altijd al gezegd / gezongen …….. Geef mij maar CO2 , Is mooier dan Parijs .

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x