Homepagina » Natuur en Milieu » Medeoprichter Greenpeace benoemt verrassende feiten over CO2 die u nergens anders hoort
co2

Medeoprichter Greenpeace benoemt verrassende feiten over CO2 die u nergens anders hoort

Klimaatactivisten zeggen dat CO2 slecht en gevaarlijk is. Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA noemt het gas zelfs een ‘vervuiler’.

Steenkool, aardolie en -gas zijn ontstaan uit resten van plankton en planten, stelt medeoprichter van Greenpeace Patrick Moore.

Met andere woorden: fossiele brandstoffen zijn 100 procent organisch en geproduceerd met behulp van zonne-energie. Klinkt groen, aldus Moore.

Zeer misleidend

CO2 is een essentieel ingrediënt voor leven, stelde hij.

Er wordt wel gesproken van ‘koolstofuitstoot’, maar dat is zeer misleidend. Koolstofdioxide is niet hetzelfde als koolstof. Koolstofdioxide is een kleurloos, reukloos en smaakloos gas dat alle organismen nodig hebben.

“Al het leven is gebaseerd op koolstof,” zei dr. Moore. “En de koolstof voor het leven op aarde is afkomstig uit koolstofdioxide in de atmosfeer.”

Relatief laag

Vanuit historisch perspectief bekeken is de CO2-concentratie in de atmosfeer nu relatief laag, voegde hij toe.

Planten hebben eigenlijk vier tot vijf keer meer CO2 nodig dan er nu in onze atmosfeer zit, aldus Moore.

Groener

Hij merkte op dat satellietmetingen laten zien dat de aarde groener wordt en bossen groeien als gevolg van de hogere concentraties.

Koolstofdioxide is dus geen vies woord, maar geeft ons leven, zei Moore.

Bekijk het filmpje hieronder:


[PragerU]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Sorry Moore, maar olie is niet plant-based residu. Er zijn bewijzen dat olie wordt gevonden op heel diepe lagen, dieper dan de geologie aangeeft, tijdstechnisch gezien, dat er leven op aarde was.
  Ook wordt er olie in de oceanen gevonden nabij de randen van tektonische platen, waar dus helemaal geen leven in die grote getallen was om voor zoveel samengeperste plantjes te zorgen.

  Olie is naar alle waarschijnlijkheid gewoon een laagje smeermiddel tussen de korst en de hete aardmantel, dat op sommige plaatsen waar de aardmantel dunner is omhoog komt wegens het uitpersen van die laag smeermiddel. Het is een oneindige voorraad aan smeermiddel. Het is idd koolstof gebaseerd, met wat andere aardse mineralen als zwavel en arsenicum erin. Het vermaken tot brandstof is een smerig proces, met veel reststoffen die wij als mens gedeeltelijk weer kunnen vermaken tot grond- en hulpstof.
  Het verbranden van brandstof als diesel en benzine derivaten is een zegen geweest voor de mensheid en haar welvaart. Dat enkele bedrijven het als hobby hebben opgevat om het uit te buiten, dat is iets verwerpelijks. Dat overheden door die lobbies van die bedrijven er aan mee doen, is een vloek voor de democratie. Maar het kan wel beter, eerlijker, transparanter, een betere schonere meer welvarende wereld voor allemaal, echter daar dragen windmolens en zonnepanelen niet aan bij.

  Olie, het kan wel, betere verbranding, minder vervuiling, geen melkkoe voor de overheden. Maar eis het dan ook eens op ipv een groene waas voor de ogen te krijgen.

  13 likes
  • Okee Gea Breuker, olie is smeermiddel. Maar als het van oorsprong niet plantaardig is, waar komt het dan vandaan ? En wie vult het steeds aan ?

   1 likes
   • @Exegese,

    Ruwe aardolie kun je ‘kraken’, dmv druk en hitte valt het uiteen in verschillende grondstoffen. Plastic kun je ‘terugpersen’ met druk en hitte tot een olie-achtige substantie.
    De druk en hitte in de aardmantel en het gigantische volume van die massa bestaande uit talloze elementen zal verbindingen aangaan, semi-vloeibare substanties en net als in een centrifuge, de aarde draait toch met 1300 km/u rondjes, en een enorme middelpuntvliedende kracht scheidt de substanties.
    De koolstof verbinding die we kennen als aardolie zit aan de buitenkant van de schil, en dankzij de geologie (scheuren, vulkanische pijpen, dunne gebroken korst) komt die op meerdere plaatsen naar boven (vandaar dus ook veelvuldig in de oceanen waar de tektonische platen elkaar vinden).
    Dat is mijns inziens aardolie, en aardgas is overigens van dezelfde orde, het is aardolie in gasvorm, van koolstof dat onder te veel druk en warmte is gekomen.

    4 likes
  • @salvar. Kappen met al die propaganda want dat heeft niets te maken met het leven, alleen met macht en geld. Macht vernietigt, leven moet weer normaal kunnen gedijen. Dat machtspel niet meer meespelen want daar doen veel mensen zelf nog steeds aan mee. En weg blijven dus bij de MSM.

   7 likes
 2. De meeste mensen weten volgens mij al lang dat CO2 alles behalve een vervuiler is noch de reden achter vermeende temperatuurstijging, en toch kunnen die klimaat idioten gewoon doorgaan met hun peperdure allesvernietigende onzin. Hoe kan dat eigenlijk ?

  7 likes
 3. Ik heb het altijd al gezegd / gezongen …….. Geef mij maar CO2 , Is mooier dan Parijs .

  5 likes
 4. tja en als je in de jaren 80 op voortgezet onderwijs gezeten heb weet je dit allemaal.

  5 likes
 5. Goed omschreven Gea Breuker!
  Ene Vladimir Kutcherov heeft een mooie theorie over het ontstaan van olie en gas:
  https://www.intechopen.com/books/hydrocarbon/abiogenic-deep-origin-of-hydrocarbons-and-oil-and-gas-deposits-formation
  Een oneindige energiebron dus. Wel noodzakelijk inderdaad om het hele traject van winning, raffinage en gebruik veel minder schadelijk te maken.
  Aan die Patrick Moore kleeft wel een vuiltje:
  https://youtu.be/7jWyrbP0TJQ

  5 likes
 6. Niks aan de hand dus, lekker genieten van het leven 🙂
  Hoe meer groen des te beter.

  2 likes
 7. aardolie en -gas zijn ontstaan uit resten van plankton en planten, stelt medeoprichter van Greenpeace Patrick Moore.

  Zoek maar eens op
  The uncertainty has settled.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mondkapjes

Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht

Het gebruik van mondkapjes is lang niet ...

elektrische auto

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre ...