Homepagina » Archeologie » Geoloog: “Sfinx van Gizeh is veel ouder dan gedacht”
Geoloog: "Sfinx van Gizeh is veel ouder dan gedacht"

Geoloog: “Sfinx van Gizeh is veel ouder dan gedacht”

Is een groot deel van de menselijke geschiedenis uit de schoolboeken gelaten? Geoloog dr. Robert Schoch bespreekt zijn onderzoek naar de beroemde Sfinx van Gizeh. De meeste egyptologen nemen aan dat de sfinx rond 2500 voor Christus is gebouwd.

Schoch heeft de sfinx recent gedateerd op 6000 tot 12.000 voor Christus op basis van tekenen van regenerosie. Het lichaam van de sfinx vertoont horizontale en verticale goten. Deze goten zouden tekenen van erosie zijn door langdurige en hevige regenval. De laatste periode van langdurige hevige regenval vond rond 10.000 voor Christus plaats.

Rond die tijd zou de sfinx een leeuw zijn geweest, die was gericht op het punt waar ’s morgens een deel van het jaar zijn evenbeeld aan de sterrenhemel opkomt. In de tijd van de farao’s zou uit de leeuwenkop een mensenhoofd zijn gehouwen, wat het veel te kleine hoofd van de sfinx in verhouding tot het lichaam zou verklaren.

De van oorsprong Belgische ingenieur Robert Bauval en Graham Hancock hebben deze theorie voor een breder publiek toegankelijk gemaakt. In de video gaat Schoch ook dieper in op het bergheiligdom Göbekli Tepe in Turkije en catastrofes in de oudheid.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Geoloog: “Sfinx van Gizeh is veel ouder dan gedacht”

  Armonicus: “Dit verhaal over de Sfinx van Gizeh is veel ouder dan 9fornews dacht”

  19 likes
  • True, true.

   Ik zag hierover 10 jaar terug al een documentaire op Discovery of NGC, waarbij het goed werd uitgelegd met animaties en de ligging t.o.v. vandaag en naar welke sterren en dergelijke het oorspronkelijk gericht was.

   Hoe zit dit eigenlijk met Dr. Zahi Hawass? Hoe oud zegt hij dat de Sfinx is?
   Iemand een idee?

   1 likes
 2. De sfinx is van voor de zondvloed, hij heeft tot aan zijn hals in het water gestaan!

  8 likes
 3. de sfiinx is meer dan 10 000 jaar oud hij is gebouwd door aliens

  5 likes
 4. JOH.

  2 likes
 5. Niet om te zeuren, maar het geplaatste filmpje is al bijna een jaar oud. Althans op Youtube: augustus 2014). Daarbij opperde Schoch al ergens eind jaren 90 deze theorie. Er zijn daar ook meerdere documentaires over geweest, waaronder verleden jaar nog. Dus nieuws? Niet echt. Behalve dan dat hij de Sfinx nog steeds onderzoekt wellicht om (nog) meer bewijs te vinden om zijn theorie te staven.

  2 likes
 6. Nee “gaatjeniksaan” door de mensen van Atlantis, nadat atlantis gezonken was, zochten ze toevlucht over de hele wereld, later waren ze daar ook niet meer welkom, en zijn ze onder de zee gaan wonen, ze waren verder heen dan ons, en hadden ook contact met de greys.

  De meeste graancirkels komen van hun.

  2 likes
 7. Het is weekend:

  geen verhalen dat het allemaal niet waar is en dat de Egyptologen bijna “zeker” weten dat de Sfinx uit 2500 voor Christus stamt.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

egypte

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is ...