UFO

Chinese maanrover Yutu uitgeschakeld door UFO?

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen de Chinese maanlander Yutu eerder dit jaar verloren leek, meldden de Chinese staatsmedia dat het wagentje de kou op de maan waarschijnlijk niet had overleefd. Enkele staatsmagazines en tv-shows hadden een andere verklaring, die werd ondersteund door een aantal wetenschappers en militairen.

Volgens Nigel Watson, auteur van ‘The Haynes UFO Investigations Manual’ geloven duizenden Chinezen namelijk dat de maanrover werd uitgeschakeld door buitenaardsen of de Verenigde Staten. Zodoende zou de robot geen bases of geheime technologie kunnen ontdekken op het maanoppervlak, aldus de schrijver.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Chinese maanrover Yutu uitgeschakeld door UFO?
Nigel Watson

De Chinese overheid legaliseerde discussies over buitenaards leven in 1979. In China wordt anders met het onderwerp omgesprongen dan in het Westen. Staatsmedia berichten er regelmatig over UFO-waarnemingen en nemen het onderwerp zeer serieus. De radiozender Shandong Qilu berichtte onlangs over een lichtbol die een huis was binnengevlogen in het district Qihe in de provincie Shandong.

Sommige Chinese UFO-onderzoeksgroepen laten alleen hoogopgeleide mensen toe die op zijn minst enkele wetenschappelijke publicaties op hun naam hebben staan. In het land werd het Journal of UFO Research opgericht met de hulp van wetenschappers. Op den duur had het tijdschrift een oplage van 40.000 stuks.

Na de mysterieuze ‘dood’ van Yutu werd op populaire Chinese UFO-sites gesproken over een ‘enorm object’ bij de maan voordat het wagentje vleugellam raakte. Watson zei dat China op dit moment 60 onderzoekers telt die zich bezighouden met buitenaards contact. The New York Times meldde dat de Chinese luchtmacht belangrijke UFO-bijeenkomsten bijwoont.

In China geniet het onderwerp sinds de jaren tachtig buitengewoon veel populariteit. Sinds robotjeep Yutu op de maan is geland, is er een hernieuwde belangstelling voor alles wat met ruimte te maken heeft. “Als onze voorwaarden voor lidmaatschap niet zo streng waren, zouden we nu miljoenen leden hebben,” zei Sun Shili, een oud-medewerker van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken die voorzitter is van de UFO-gemeenschap van Peking. Shili zegt dat buitenaardsen onder ons op aarde leven.

“In de westerse wereld werd Project Bluebook in het leven geroepen door de Amerikaanse luchtmacht om UFO-waarnemingen onterecht te linken aan sterren, meteoren en vliegtuigen,” zei Watson. “In China werd alle informatie over UFO’s achtergehouden. Toen Chinezen eenmaal de kans kregen wilden ze er zoveel mogelijk wetenschappelijk onderzoek naar doen.”

Chinese wetenschappers staan in tegenstelling tot de meeste van hun westerse collega’s open voor de buitenaardse hypothese. Yang Ji van de Chinese Academie van Wetenschappen zei tijdens zijn onderzoek naar een grot die gevuld is met vreemde metalen voorwerpen dat de wetenschap moet gaan aantonen of ze al dan niet uit de ruimte afkomstig zijn.

Vertegenwoordigers van het Chinese ruimteprogramma hebben gezegd dat China rond 2025 een bemande maanlanding zou kunnen uitvoeren. “Ik denk dat de mensen toekomstige Chinese ruimtemissies verwelkomen om te zien of er foto’s worden gemaakt van UFO’s of buitenaardse voorwerpen,” zei Watson. “Interesse voor UFO’s blijft op een hoogtepunt in China en ik ben benieuwd of ze bewijs kunnen vinden voor buitenaardse ruimteschepen of andere exotische fenomenen in ons luchtruim.”

[Yahoo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
9 jaren geleden

Die UFO heeft dan maar half werk geleverd. Yutu kon in de tweede maand opeens niet meer bewegen, maar de camera’s van zowel de rover als de lander (Chang-‘e) functioneren nog steeds en maken nog steeds foto’s. Niet zo handig als je niet gezien wilt worden.

biko
biko
9 jaren geleden

Het korte antwoord: nee.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Kan ik me nu ook afvragen of mijn moeder die aan Alzheimer leid de ziekte hebben gekregen van de aliens met hun negatieve frequentie?

dastan
dastan
9 jaren geleden

hm dat de Amerikanen de Chinese maanrover hebben uitgeschakeld lijkt mij onwaarschijnlijk. dat een ufo de rover heeft uitgeschakeld zou mogelijk zijn maar dat denk ik niet. heel waarschijnlijk is er in het systeem iets niet helemaal correct berekend op de omstandigheden waardoor de rover niet meer naar behoren functioneert. als ik zoiets zou maken zou ik hem uitgebreid testen in hele warme situaties, stoffige situaties, hele koude situaties, vochtige situaties, crash/ruige landing situaties, en een combinatie van al deze situaties. komt hij 100% door zo’n test dan kun je er van op aan dat hij op de maan ook naar behoren zal functioneren. echter is er altijd de onverwachte factor. oftewel puur pech, ook al doorstaat iets alle testen geeft het geen 100% garantie dat het ook daadwerkelijk naar behoren functioneert.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x