Bewustzijn

Wetenschappers vinden aanwijzingen voor onsterfelijkheid van de ziel

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige natuurkundigen zijn ervan overtuigd dat onze geest een kwantumstaat heeft en dat de dualiteit van het lichaam en de ziel net zo echt is als de dualiteit van golven en deeltjes.

Dr. James G. uit San Francisco, voorheen werkzaam voor de Max Planck Society in Frankfurt, maakte melding van een vreemde gebeurtenis in Engeland, waar hij heeft gestudeerd. Hij vertelde dat hij een keer midden in de nacht wakker werd en een jongeman met zwart, krullend haar zag. Hij vertelde de ‘buurman’ dat hij de verkeerde kamer had. De jongen huilde en keek hem bedroefd aan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Toen dr. G. het licht aan deed was de jongeman verdwenen. Omdat hij er zeker van was dat hij niet had gedroomd, bracht hij de huurbaas de volgende ochtend op de hoogte van het vreemde voorval. Toen hij haar een gedetailleerde beschrijving gaf van de jongeman trok ze plotseling bleek weg. Ze bladerde door het archief en liet hem een foto zien van een jongeman. Hij herkende gelijk de man die hem de avond ervoor had bezocht. Toen hij haar vroeg wie hij was, antwoordde ze dat het de vorige huurder was en dat de kamer was vrijgekomen omdat hij kort daarvoor zelfmoord had gepleegd.

‘Leven houdt na de dood niet op’

Wijlen dr. Hans-Peter Dürr, voormalig hoofd van het Max Planck Institute for Physics in München, was van mening dat de dualiteit van de kleinste deeltjes niet beperkt is tot de subatomaire wereld. Hij vond de dualiteit van het lichaam en de ziel net zo realistisch als de dualiteit van golven en deeltjes. Volgens hem bestaat er een universele kwantumcode die van toepassing is op al het leven en alle dode materie. Dürr geloofde dat het leven na de dood niet ophoudt.

Dr. Christian Hellweg is er ook van overtuigd dat de geest een kwantumstaat heeft. Hij deed voor het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Göttingen jarenlang onderzoek naar hersenfuncties. Hij zei:

Onze gedachten, onze wil, ons bewustzijn en onze gevoelens hebben eigenschappen die je zou kunnen zien als spirituele eigenschappen. Binnen het spirituele wordt geen interactie waargenomen met fundamentele krachten zoals zwaartekracht, elektromagnetische krachten, enzovoorts. Deze spirituele eigenschappen komen exact overeen met eigenschappen van de kwantumwereld. De kwantumwereld verwijst in dit geval naar het rijk van mogelijkheden, het rijk van onzekerheid. Op basis van de context van de traditionele natuurkunde kun je concluderen dat dit rijk moet bestaan.

Fundamenteel onderdeel

De Amerikaanse natuurkundige John Archibald Wheeler (1911-2008) wees op onderzoek dat wordt gedaan om de interactie tussen bewustzijn en materie te bestuderen. Volgens hem moeten er kwantumeigenschappen worden toegeschreven aan bewustzijn.

Kerngeleerde en moleculair bioloog Jeremy Hayward van de Cambridge University zei bovendien: “Veel wetenschappers zijn niet bang meer om openlijk te zeggen dat bewustzijn net als ruimte, tijd, materie en energie een fundamenteel onderdeel is van de wereld, wellicht nog wel meer dan ruimte en tijd.”

Boekentip: The Secret Physics of Coincidence

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
louise
louise
8 jaren geleden

PFFFFF waarom is het pas een waarheid als een wetenschapper deze ervaringen heeft????? al eeuwen hebben mensen soms deze ervaringen……alleen was/ben je dan…. heks, idioot,fantast !!!!???? en is het dan pas waarheid als iemand er een verklaring voor heeft……..arme wetenschappers die denken dat ze iets bijzonders hebben ontdekt……. en gelukkigen die al die ervaringen al hadden en al wisten/weten…….

najef
najef
8 jaren geleden

Ik hoop van niet, Het lijkt namelijk niet dat we iets leren en we behandelen elkaar steeds slechter en slechter. Ik zou niet nogmaals terugwillen.

Kuri
Kuri
8 jaren geleden

Sinds wanneer is een mening een aanwijzing?

Bob
Bob
8 jaren geleden

Ik heb geheel niets met de wetenschap maar het is wel waar. Het zielenleven zit ook complex in elkaar want mixen is niet goed voor de ziel. Maar vele zien de emotie nog steeds van die vorm van Racisme. Volgens hun mag je best met de ziel spotten en spelen. Ook de ziel heeft een KLEUR!!!

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x