Homepagina » Bewustzijn » Wetenschappers vinden aanwijzingen voor onsterfelijkheid van de ziel
Wetenschappers vinden aanwijzingen voor onsterfelijkheid van de ziel

Wetenschappers vinden aanwijzingen voor onsterfelijkheid van de ziel

Sommige natuurkundigen zijn ervan overtuigd dat onze geest een kwantumstaat heeft en dat de dualiteit van het lichaam en de ziel net zo echt is als de dualiteit van golven en deeltjes.

Dr. James G. uit San Francisco, voorheen werkzaam voor de Max Planck Society in Frankfurt, maakte melding van een vreemde gebeurtenis in Engeland, waar hij heeft gestudeerd. Hij vertelde dat hij een keer midden in de nacht wakker werd en een jongeman met zwart, krullend haar zag. Hij vertelde de ‘buurman’ dat hij de verkeerde kamer had. De jongen huilde en keek hem bedroefd aan.

Toen dr. G. het licht aan deed was de jongeman verdwenen. Omdat hij er zeker van was dat hij niet had gedroomd, bracht hij de huurbaas de volgende ochtend op de hoogte van het vreemde voorval. Toen hij haar een gedetailleerde beschrijving gaf van de jongeman trok ze plotseling bleek weg. Ze bladerde door het archief en liet hem een foto zien van een jongeman. Hij herkende gelijk de man die hem de avond ervoor had bezocht. Toen hij haar vroeg wie hij was, antwoordde ze dat het de vorige huurder was en dat de kamer was vrijgekomen omdat hij kort daarvoor zelfmoord had gepleegd.

‘Leven houdt na de dood niet op’

Wijlen dr. Hans-Peter Dürr, voormalig hoofd van het Max Planck Institute for Physics in München, was van mening dat de dualiteit van de kleinste deeltjes niet beperkt is tot de subatomaire wereld. Hij vond de dualiteit van het lichaam en de ziel net zo realistisch als de dualiteit van golven en deeltjes. Volgens hem bestaat er een universele kwantumcode die van toepassing is op al het leven en alle dode materie. Dürr geloofde dat het leven na de dood niet ophoudt.

Dr. Christian Hellweg is er ook van overtuigd dat de geest een kwantumstaat heeft. Hij deed voor het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Göttingen jarenlang onderzoek naar hersenfuncties. Hij zei:

Onze gedachten, onze wil, ons bewustzijn en onze gevoelens hebben eigenschappen die je zou kunnen zien als spirituele eigenschappen. Binnen het spirituele wordt geen interactie waargenomen met fundamentele krachten zoals zwaartekracht, elektromagnetische krachten, enzovoorts. Deze spirituele eigenschappen komen exact overeen met eigenschappen van de kwantumwereld. De kwantumwereld verwijst in dit geval naar het rijk van mogelijkheden, het rijk van onzekerheid. Op basis van de context van de traditionele natuurkunde kun je concluderen dat dit rijk moet bestaan.

Fundamenteel onderdeel

De Amerikaanse natuurkundige John Archibald Wheeler (1911-2008) wees op onderzoek dat wordt gedaan om de interactie tussen bewustzijn en materie te bestuderen. Volgens hem moeten er kwantumeigenschappen worden toegeschreven aan bewustzijn.

Kerngeleerde en moleculair bioloog Jeremy Hayward van de Cambridge University zei bovendien: “Veel wetenschappers zijn niet bang meer om openlijk te zeggen dat bewustzijn net als ruimte, tijd, materie en energie een fundamenteel onderdeel is van de wereld, wellicht nog wel meer dan ruimte en tijd.”

Boekentip: The Secret Physics of Coincidence

[Huffington Post]


Vond je dit waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. PFFFFF waarom is het pas een waarheid als een wetenschapper deze ervaringen heeft????? al eeuwen hebben mensen soms deze ervaringen……alleen was/ben je dan…. heks, idioot,fantast !!!!???? en is het dan pas waarheid als iemand er een verklaring voor heeft……..arme wetenschappers die denken dat ze iets bijzonders hebben ontdekt……. en gelukkigen die al die ervaringen al hadden en al wisten/weten…….

  35 likes
 2. Ik hoop van niet, Het lijkt namelijk niet dat we iets leren en we behandelen elkaar steeds slechter en slechter. Ik zou niet nogmaals terugwillen.

  6 likes
  • Ik voel je.. maar het zijn de kleine dingen die het mooi maken in het leven..

   3 likes
  • Lees de boeken van Jozef Rulof… we komen alleen terug als we helemaal niks geleerd hebben en niks hebben mee genomen aan liefde in ons hart. Ego’s daar in tegen zijn bang van de dood.. of weigeren zelfs dood te zijn… Een blik in het hiernamaals is gratis te lezen via internet.

   2 likes
   • En waar gaan de mensen dan heen die wel liefde in het hart hebben meegenomen? Eeuwig aan de dis zitten bij God?

    Die Rulof zou ik niet te serieus nemen. Zitten nogal wat ego-kanttekeningen bij zijn ervaringen. En mensen die in het astrale licht kijken worden nogal door hun ego voor de gek gehouden. Want ik denk dat zijn blik op het hiernamaals een blik op het astrale licht was.

    1 likes
  • Wat is schrikbarender? Oneindig blijven bestaan (in wat voor vorm dan ook) of gewoon einde en klaar?

   2 likes
 3. Sinds wanneer is een mening een aanwijzing?

  4 likes
 4. Ik hoop dat het niet waar is, ik moet er niet aan denken om nog 5000x opnieuw te leven.
  Dus ook de levens van armoede en veel lichamelijke en geestelijke pijn etc….
  Of voor 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
  000000000000000000000000000000000000000jaar dus eeuwig in een hemel met een smile rond te wandelen en bloemetjes te plukken.
  De beste weg is gewoon dood.
  Maar het gaat er op lijken dat die keuze er niet is.

  7 likes
  • Dat is voor velen een punt. Niemand heeft erom gevraagd te bestaan. Onderwijl moet je dan dankbaar zijn…… Het is een schrikbarende realiteit. Wat mij betreft houd het gewoon 100% op. Het Absolute Niets. Geen hemel, geen hel, geen vertoornde psychopathische “goden”en hun vreemde bedoelingen, gewoon niets.

   1 likes
 5. Oh er is plots nog een kwiebus die zich Neo noemt. Niet doen hoor. Ik ben Neo.

  4 likes
 6. “You are alive now, a consciousness knowing itself, sparkling with cognition
  amid a debris of dead and dying cells; alive while the atoms and molecules of your body
  die and are reborn. You are alive, therefore, in the midst of small deaths; portions of
  your own image crumble away moment by moment and are replaced, and you scarcely
  give the matter a thought. So you are to some extent now alive in the midst of the death
  of yourself – alive despite, and yet because of, the multitudinous deaths and rebirths
  that occur within your body in physical terms.”

  Seth Speaks: The Eternal Validity of the Soul

  2 likes
  • Seth channeled trouwens nog door iemand anders, google maar mocht je het interresant vinden.

   What is the goal of life? The goal of life is to be lived.
   We kiezen deze ervaring om te vergeten zodat we een unieke ervaring hebben. Onze ziel is onraakbaar en zal altijd puur blijven en groeien met alle ervaringen. Zo is de dans van het eeuwige leven een gezamelijke creatie van ons komend uit de eerste bron(god, allah(alles), all that is en alles dat ooit zal zijn). Op dit moment zijn er alleen paradoxen voor te vinden en de bewijzen zijn er maar die zullen persoonlijk blijven totdat we de poort naar het hiernamaals kunnen openen door ons bewustzijn te vergroten op gemeenschappelijk niveau. waarschijnlijk 1 vd doelen van de illuminatie. Ook zij kunnen niet ontsnappen aan de verhoging en zetten die juist in voor ons door de kiezen voor wat we niet willen. Daardoor komen we erachter als maatschappij wat we wel willen. Een graadmeter voor hoe we ervoor staan. Zodra we het gezamelijk een halt kunnen toeroepen zijn we op dat punt aangekomen.
   De stressloos Theorie noem ik het.
   Het verdwijnen van de unieke culturen zie ik dan wel als een zonde daar we het onszelf onnodig moeilijk maken. Daardoor is de bevrijding wel een stuk mooier als we het binnen pakweg 15 jaar kunnen realiseren.

   1 likes
 7. Het probleem van dood gaan is min of meer geen probleem voor jezelf, maar voor diegene die achterblijven. Aangezien families steeds kleiner worden is de kans dat je er geheel alleen voor komt te staan steeds groter. En in huidig systeem is dat best zwaar. Geen natuurlijke geborgenheid. Bij familie kun je makkelijker fouten maken, dan bij vreemden. Hulp krijg je eerder enz. Ligt aan de bloedband.
  Dat de wetenschap nu met dit komt is voor mij “verdacht”. Zo van goh het is niet erg om dood te gaan. Dus ook als je er alleen voor staat. Snappie? Of gestuurde propaganda op iets wat groots gaat gebeuren. Een troostbericht. Ik hecht al lang geen grote waarde meer aan wetenschap, die in verbinding staat met het systeem. Ik doe het wel zelf of denk voor mezelf.

  3 likes
 8. Ik heb geheel niets met de wetenschap maar het is wel waar. Het zielenleven zit ook complex in elkaar want mixen is niet goed voor de ziel. Maar vele zien de emotie nog steeds van die vorm van Racisme. Volgens hun mag je best met de ziel spotten en spelen. Ook de ziel heeft een KLEUR!!!

  2 likes
 9. en dan te bedenken dat er mensen zijn die menen dat er niets meer is na de dood. die benijd ik wel eens

  2 likes
 10. Na de dood, naaaaah de dood…er is leven, er is leven naaaaah de dood….

  2 likes
 11. Dr G.

  Beetje vaag dat deze meneer niet met volledige naam en toenaam naar buiten treedt.

  Dat terzijde. Ik blijf hier zooooooooveel moeite mee hebben. We kunnen beredeneren dat we een ziel zouden kunnen hebben…

  …maar…

  … wat is dat dan? Waarom ben ik mijn eigen ziel nooit tegen gekomen? Hoe kan mijn ziel buiten mij bestaan (want als ik dood ga, nou, dan ben ik er niet meer (dood is dat, hè. Dood))?

  Ik ben en blijf er voorlopig van overtuigd dat er helemaal niet zoiets bestaat als een ziel. Ik hoop dat er iemand is die mij kan overtuigen van mijn ongelijk.

  1 likes
  • Wat is dat weer voor een vage reactie Hawks?

   Je ziel niet bent tegengekomen? Waar is de ziel naar jouw dood? Want dood is dood, en jij bent dan dood?
   Doet mij denken dat jij een bijbelse ziel voor ogen hebt? Volgens de bijbel ben jij lichaam, ziel en geest. Maar volgens de meesten die geloven in een ziel ben jij een ziel, en heb je een lichaam en de geest is het denkvermogen. En dat lichaam is een tent die je af kan doen, of een broek die je uit kan doen.

   De ziel kan ik niet bewijzen voor anderen, die moet je voor jezelf bewijzen. Mensen die geloven omdat anderen hebben meegemaakt zijn goedgelovigen, die geloven ook in de opstanding van Jezus aangezien er een boek over geschreven is. Ik kan enkel het concept ziel verduidelijken. Ik hoop dat ik dat gedaan heb? Dus denk niet aan de ziel als iets dat jij niet bent, maar jij bent het Zelf. En denk aan jouw lichaam niet als jijzelf, maar als een voertuig. Zonder lichaam kan de ziel hier niet leven.

   Al vind ik zelf de term ziel nietszeggend. Ik zou het liever bewustzijn noemen. Niet het bewustzijn als bewust zijn, maar als een bron waar het leven uit bestaat. Zoals boeddhisten zouden zeggen is Bewustzijn als de oceaan, en jouw persoonlijk bewustzijn als een druppel watertje in die oceaan.

   Je kan overigens pas ergens overtuigd van zijn als je er iets van begrepen hebt. En volgens mij heb je dit over de filosofische term ziel niet.

   Groeten

   1 likes
   • Yep, dood is dood. Da’s de definitie van dood, weet je? Je bent er niet meer. Ziel, bewustzijn: voor mij zijn dit abstracte begrippen. Ik snap werkelijk niet waarom de mens deze abstracte begrippen zo verheerlijkt en zo aanbidt. Of eigenlijk snap ik het wel: doods angst, denk ik. Het niet kunnen accepteren dat je dood gaat.

    Je slaat de spijker op z’n kop als je zegt dat de men moet geloven in een ziel. Geloven, daar doe ik niet aan. Dat vind ik zo’n verspilling van tijd.

    0 likes
    • Het blijft best moeilijk he? Lezen wat er werkelijk staat. Ik zeg dat je het voor jezelf moet bewijzen. Want als je enkel prat gaat op wat anderen zeggen, zonder ervaring dus, je aan het geloven bent. En dat is inderdaad niet goed, dan kun je overal wel in geloven. En je kan bewijs vinden voor jezelf van onsterfelijk van een ziel (of wat dan ook) door ervaringen. Als je die hebt gehad ben je te benijden, en anders niet. Ik heb geluk gehad dit twee keer te hebben ervaren.

     En wat de definitie is van dood is voor mij niet bijster interessant. Dat is meer kleuterpraat dan dat het wetenschappelijk is. Niks is namelijk dood. Sterker nog, er zit meer leven in een steen (qua atomaire beweging) dan in een levend mens. En in een dood lichaam beweegt ook meer dan in een levend lichaam.

     Ook slaat het nergens op wat je zegt over doodsangst. Lees je liever eens in, voordat je nonsens uitkraamt. De hindoe en boeddhistische leer van reïncarnatie is namelijk een negatieve leer. Ze willen niks liever dan “dood” zijn, maar hebben ervaren dat er terugkeer van leven is. Nirvana of Nirwana is de ultieme dood voor veel boeddhisten. En ze verlangen hier erg naar. Dus hoezo is reïncarnatie van de ziel bedacht omdat ze bang waren?

     Dus voordat je negatief doet en arrogant uit de hoogte zal het je sieren om je eerst eens in te lezen. Als je dat zonde van je tijd vind is een discussie over onsterfelijkheid van de “ziel” dat waarschijnlijk ook.

     0 likes
     • Sorry dat ik aanleiding heb gegeven om persoonlijk te worden en mij te beschuldigen van arrogantie, uit de hoogte en negatief. Ik ben me van de eerste twee niet bewist, maar ik weet dat mijn kritische houding ten opzichte van alles nog wel eens wordt uitgelegd als negatief.

      Dan zeg je dat ik niet gelezen zou hebben. Hierover het volgende:

      Ik prefereer de wetenschappelijke methode om mijn wereldbeeld op te stoelen boven andere methoden. De wetenschappelijke methode gaat ongeveer zo:
      – bedenk een stelling/wet
      – test wat je bedacht hebt
      – na testen, publiceer wat je hebt bedacht, hoe je het getest hebt, wat de stelling is, hoe die valsificeerbaar is, hoe je getest hebt en hoe de test te reproduceren (en ik weet dat dit maar ten dele kan; een parameter (tijd) valt niet te reproduceren), blootstellen aan empiriek en zorg ervoor dat je kritieken na publicatie verwerkt
      Als je het artikel leest dan worden een aantal wetenschappers contextloos geciteerd. Alle citaten gaan over mogelijkheden (misschienen, het is niet ondenkbaar dat), niet over aanwijzingen.
      – Het verhaal van James G is niet meer dan dat: een jeugdherinnering
      – Hans Peter Durr stelt dat dualiteit verder kan gaan dan alleen maar op subatomair niveau. Inmiddels staat deze dualiteit, en daarmee supersymmetrie, op losse schroeven, maar dat terzijde. Hij gelooft dat leven niet ophoudt na de dood. Hij heeft geen aanwijzingen gevonden
      – Christian Hellweg begint met te stellen dat je gedachten, wil, gevoelens en bewustzijn kunt samenvatten onder één noemer. Da’s geen aanwijzing, da’s een mening. Een gedachten sprong zonder empirische grondslag
      – John Archibald Wheeler is uit zijn context geciteerd. Begin jaren 80 heeft hij een serie gedachten experimenten losgelaten op een groep studenten om hen aan het denken te zetten over materie en bewustzijn, onder andere om zijn verhaal lijnen theorie (multiversa) te verduidelijken. Geen aanwijzingen; noch empirisch noch via een proef

      Probleem wat ik heb met al deze dingen is dat:
      – Ziel is niet uniform gedefinieerd (want abstract begrip)
      – Bewustzijn wordt ambigu gedefinieerd. Hoe kan je daar dan een proef mee of op doen?
      – Dood is gewoonweg dat: dood. Niet levend. Niet levend meer of nog niet levend geweest of zal het nooit worden

      0 likes
 12. ‘Dürr geloofde….’

  Dit zegt genoeg natuurlijk! De massapsychose van miljoenen die geloven in een onbestaand wezen kan naast Dürr zijn uitspraak staan.

  0 likes
 13. Duhhhhhhh…….

  Maar goed….
  Zo iets heet eeuwig leven ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Artsen: Meer doden door zelfmoord dan coronavirus sinds lockdowns. ‘Ongekende aantallen’

Artsen uit het noorden van Californië zeggen ...

corona

‘Paniek rond corona eist meer levens dan het virus zelf’

De paniek rond corona begint levens te ...