Binnenland

Verontwaardiging over inmenging D66 in kritiekloze NPO-docu over Kaag: ‘Waar was de boete?’

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Er circuleert een nieuwsbericht uit 2021 op social media over de invloed die D66 had op een NPO-documentaire over Sigrid Kaag. Het campagneteam van D66 heeft gevraagd een aantal fragmenten in de documentaire aan te passen, bleek uit documenten van een Wob-procedure.

Dergelijke bemoeienis van D66 werd eerder nog door het kabinet ontkend. Toenmalig minister Slob van Media schreef dat D66 ‘geen betrokkenheid bij of invloed heeft gehad op de documentaire’ na Kamervragen van de PVV.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ook overlegden het ministerie van Kaag, de documentairemakers en omroep VPRO over het moment van uitzenden van de documentaire: vlak voor de verkiezingen.

Wie had dat nou verwacht?

Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21) laat weten dat hij de inmenging van D66 in de docu kritiseerde. Ook zegt hij dat D66-Kamerlid Sjoerdsma dit ontkende en hem ongepast bejegende.

“Goh, wie had dat nou verwacht?” schrijft fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de gemeente Helmond Theo Heller.

Oud-Statenlid Chris van den Bos voegt toe: “Dat wordt gewoon glas, plas, was. Dit systeem werkt allang niet meer.” Hij spreekt van een ‘D66-crisis’.

Holle frase

“Waar was toen de boete? Waarom zit de VPRO nog wel in het publieke bestel?” vraagt voormalig Statenlid Eelco van Hoecke.

Bewindvoerder Martinus Arend twittert: “Heeft de VPRO eigenlijk sancties gehad, nadat ze met een kritiekloze avondvullende Kaag-film als start van de D66-campagne de Tweede Kamerverkiezingen beïnvloedden?”

“Kaag is een product van de media. Zo’n nietszeggende VN-ambtenare zou zonder uitgekiende marketing en maandenlange media-aandacht nooit 24 zetels bij elkaar hebben weten te schrapen. Massaal zijn ze erin getuind. Dat ‘nieuwe leiderschap’ bleek een holle frase, een farce,” aldus Arend.

4.9 138 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
1 jaar geleden

Zelfs met die uitgekiende marketing en maandenlange media-aandacht campagne wist ze nog geen 24 zetels bij elkaar te schrapen, daar waren ook nog eens frauduleuze verkiezingen voor nodig. Die muts stond om 8 uur al op de tafel te dansen. Dat had ze ook net zo goed 9 uur in de ochtend kunnen doen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden

De NPO is D’66.
Even rot en even slecht.

Margie
Margie
1 jaar geleden

Arend…. Je hebt gelijk. 👍👍👍👍👍👍 D66……. De grootste tumor die ik ooit heb gezien. Daar ga je dood aan. Laat die reptielen in VREDESNAAM oprotten. En die vieze Kaag. …laat ik het maar niet zeggen wat ze daar mee moeten doen.

Inhetmeer
Inhetmeer
1 jaar geleden

Toen dat verwende advocatenjoch….die lulbach op zondag …..zijn intrede deed bij de vpro, heb ik niets meer van de vpro bekeken.
De zoveelste mediahoer deed zijn intrede.
Bwerkh!

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x