Homepagina » Het Complot » Geschiedenis van Eerste Wereldoorlog is één grote leugen. Raad eens wie er écht achter zat
Geschiedenis van Eerste Wereldoorlog is één grote leugen. Raad eens wie er écht achter zat

Geschiedenis van Eerste Wereldoorlog is één grote leugen. Raad eens wie er écht achter zat

De Eerste Wereldoorlog begon niet zomaar. Er is bewijs dat de oorlog al 20 jaar van tevoren is gepland door Britse bankiers.

Gerry Docherty en Jim Macgreror leggen in hun boek Hidden History uit dat de Eerste Wereldoorlog is gepland door een klein groepje mensen, waaronder Nathaniel Rothschild.

Ze borduren voort op het werk van wijlen professor Carrol Quigley en laten zien hoe de Britse koning Eduard VII in het geheim een verbond sloot met Duitsland.

Geheimgehouden

“De geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog is een leugen,” schrijven Docherty en Macgregor.

“Het was een onnodige oorlog, die na 1915 doelbewust werd verlengd,” voegen ze toe. “Al meer dan een eeuw wordt dit geheimgehouden.”

“De geschiedenis is zorgvuldig vervalst om te verhullen dat niet Duitsland maar Groot-Brittannië verantwoordelijk was voor de oorlog,” stelt het tweetal.

Desastreus

“Als de waarheid na 1918 naar buiten was gekomen, zouden de gevolgen voor het Britse establishment desastreus zijn geweest.”

Professor Carrol Quigley onthulde dat Cecil Rhodes, die met de hulp van Rothschild een enorm fortuin had verdiend in Zuid-Afrika, in februari 1890 zijn plannen besprak met Nathaniel Rothschild.

In 1891 besloten Rhodes, Rothschild, William Stead, Lord Esher en Alfred Milner dat er een oorlog moest komen die gericht was op de verwoesting van Duitsland.

Ivoren toren

De banden met Frankrijk en Rusland moesten worden aangehaald omdat de groep wist dat Groot-Brittannië de klus niet alleen zou kunnen klaren.

De elites bepaalden vanuit hun ivoren toren wat de universiteiten en overheden publiceerden over de Eerste Wereldoorlog.

Geselecteerd materiaal

Toegang tot bewijs voor hun betrokkenheid werd geweigerd. Belastende documenten werden verbrand, verwijderd uit het archief, vervalst of herschreven.

Voor historici bleef enkel zorgvuldig geselecteerd materiaal over om te bestuderen.

[Veterans Today]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ras schreef:

  Ter correctie het waren joodse bankiers.

  17 likes
  • wrg met ons schreef:

   @Ras. Ze noemen zichzelf geen jood, maar laten dat over aan degenen die denken dat joden als ras werkelijk bestaan en gods volk zijn. Het zijn nep joden of pseudo joden, geldgeile en albegerige, meestal intelligente mensen die eerder de nazaten zijn van het slavisch volk of afstammen van Oostbloklanden als gesetteld rondreizend/vluchtend volk.. Noem ze zoals men wil, maar joden bestaan niet. Het zijn slechts geloofsbeleiders en aanhangers van een zelfbedachte religie.

   Als je de bijbel en het oude testament moet geloven dan is dit heilige boek of verzamelwerk duizenden jaren oud. Maar wat als dit (satanische/sektarische) boek slechts honderden jaren oud is en geschreven werd om een duistere genootschap van macht te voorzien door het gewone volk te imponeren met een idee dat de jiddische sekteleden van een bepaalde goddelijke of bovennatuurlijke kracht waren voorzien of omgeven. Dit is een persoonlijke visie op wat het m.i. voorstelt. Ieder zijn eigen vrije visie op deze abjecte vorm van cultus verering, zeg maar tijd om het geheel te ontwaren als totale nep.

   Wat wel interessant kan zijn is dat de vele bijbelse voorspellingen gedaan zijn door zieners die tot op heden onverdroten, domweg en lineair blijven gevolgd en dat waarschijnlijk richting totale macht en ondergang zoals voorspeld en geen voorspelling was maar het wordt door het ten uitvoer te brengen. Mocht het wel een voorspelling zijn die klopt dan zou men ook kunnen kiezen het gewoon niet ten uitvoer te brengen. Maar de jiddische sekteleden schijnen of lijken een dwangmatige voorkeur te hebben om de voorspelling uit te laten komen.

   14 likes
   • Sé Paratist schreef:

    In plaats van te spreken over nep joden kan je het beter hebben over seculiere zionisten….
    Nep joden…. Dan word je gelijk als antisemiet weggezet. Seculier zionisme is echter een term die staat voor een kleine, op geld en macht beluste elite.
    Zij benadelen met het gebruik van het woord zionisten ook de gewone gelovige joden.
    Je hoeft trouwens geen jood te zijn om seculier Zionist te zijn.
    Joe Biden, christelijk, is daar een voorbeeld van…..

    16 likes
    • weg met ons schreef:

     @Sé Paratist. De mond laten snoeren en de kaart trekken van antisemitisme of zogenaamde discriminatie op welk vlak dan ook is het beproefde middel en de manier om kritiek en waarheidsvindingen buiten de deur te houden. Waarom nog langer buigen of burgelijk correct reageren en je laten vertellen welke mening of visie je hebt?

     1 likes
     • Sé Paratist schreef:

      @weg met ons
      Jij snapt misschien hoe de vork (ongeveer) in de steel zit, maar een groot deel van Nederland niet.
      Enige manier om de elite te stoppen is door het bereiken van zo veel mogelijk mensen.
      Mensen haken af als je het over joden, nep-joden enzovoorts hebt.
      Dan ben jij de antisemiet, racist, fascist of noem maar op…

      Alle kritiek die je op deze manier hebt op de seculier zionistische elite, wordt dan ook weggezet als antisemitisme. Slim bedacht van de elite. Denk dat WO II, voor een groot deel gefinancierd door seculier zionisten, voor een deel op dit idee gebaseerd is. Het komt ze in ieder geval wel erg mooi uit..

      Religies zijn niet nep. Religies zijn gevaarlijk.
      Ik heb niks tegen mensen die (ergens in) geloven. Maar religies heb ik grote problemen mee.
      Geloven kan iemand zelf doen. Een kerk, moskee, synagoge, of wat dan ook, daar worden mensen gebrainwashed……

      8 likes
     • weg met ons schreef:

      Overigens vind ik alle religies totalenep en behoorlijk bemoeizuchtig en doortrapt. Ik laat me niet vertellen dat we hebben te buigen voor een zogenaamd uitverkoren volk of een heel intolerante islam. Want anders dood en ellende?

      6 likes
 • exegese schreef:

  De geschiedenisboeken staan vol met leugens en halve waarheden. Diegene die de oorlog wint, de grootste crimineel dus, bepaalt immers wat en hoe het in de boeken komt. Naïef te denken dat daar ook maar iets van klopt.

  46 likes
 • rob schreef:

  Misschien waar of misschien niet waar, de waarheid is dat alles uit leugens en bedrog bestaat , het is zo dat juist daardoor alles word gevormd , wat is waarheid eigenlijk er moet altijd iets er tegenover bestaan,onwaarheid en waarheid on-losmakend aan elkaar verbonden,ze kunnen niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar in ieder geval kan men genoeg beredeneren over deze twee tegenstellingen, leugens en bedrog is nu eenmaal een norm van de mens zelfs kinderen die kunnen het heel goed een leugentje voor bestwil , wat voor de Een waarheid is kan voor een Ander onwaarheid zijn, Wat is dan waarheid? Waarheid is kortzichtig daarom heeft het onwaarheid nodig om om het te verhelderen om de waarheid te verlichten..en als het te veel word verlicht probeert men het zo gouw mogelijk weer naar het duister te brengen zo blijft leugens en bedrog bestaan..en is de mens een gevangenen ervan..

  11 likes
  • dna schreef:

   En daar laat je het bij? Dit bedoel ik, dit precies is wat gebeurd, jij bent een foute!!!!!

   2 likes
  • Christgalactic schreef:

   Beste, de Waarheid heeft niks te maken met leugens. Wat is waarheid? Hetgeen je daarboven trekt en resoneert in liefde. De Waarheid is dus totaal niet afhankelijk van leugens, omgekeerd eerder wel. Gr

   1 likes
   • Sergio schreef:

    De waarheid heft alles te maken met leugens. De waarheid is het tegenovergestelde van de leugen.
    Als ik morgen iemand vermoord en vervolgens in de rechtszaal dit ontken, ben ik aan het liegen. De waarheid is dat ik desbetreffende persoon wel heb vermoord. As simple as that (vaak).

    0 likes
 • justin schreef:

  Bottom line is dat oorlogen altijd over geld en rooftochten gaan. Dat is ook waarom Amerika nu oorlog wil ze zijn BANKROET! Trump hebben ze in de tang op de een of andere manier,ook hem zullen ze kunnen chanteren of bedreigen met bv zijn gezin wat aan te doen, ze willen oorlog om geld en macht en niet te vergeten om in die landen ook hun bankenstelsel te implementeren ze vinden ook voor daar wel een stromannetje die naar hun pijpen gaat dansen..

  13 likes
 • Patrick S. schreef:

  Ik ga het niet opzoeken,maar ik heeft een boek “dreadnought’ en daar staat iets van een Engelse admiraal die op dag 1 van ww1 in 1914 vertelde dat men al 20 jaar aan gewerkt te hebben voor die oorlog.

  Dus 20 jaar aan gewerkt om niet te voorkomen,maar juist voor een oorlog te veroorzaken.

  Hier mee geloof ik wel iets wat in de topic staat.

  En zo wat het ook met World War2, General George S. Patton said that America defeated the wrong enemy. Wie weet is hij wel vermoord er voor… en dat zijn dingen die we niet mogen weten en leren op school,en vandaag is het niet anders.

  De realiteit gaat nog verder dan fictie.

  11 likes
 • Dar schreef:

  “In 1891 besloten Rhodes, Rothschild, William Stead, Lord Esher en Alfred Milner dat er een oorlog moest komen die gericht was op de verwoesting van Duitsland.”

  En waarom moest die oorlog er komen?

  9FN; kunnen wat meer vertellen als jullie een artikel publiceren?

  3 likes
  • Henk B schreef:

   Je kan dat rekensommetje niet zelf maken?

   Wat is het doel van oorlog? Macht…

   4 likes
  • Odette schreef:

   Cecil Rhodes stierf in 1902 en had geen interesse in een oorlog. Hij is wel de architect van de Apartheid geweest, een wreed en racistisch man. Hij bewonderde de Duitse Kaiser zelfs.
   Quote C. Rhodes; “Wherever you turn your eye—except in science—an Oxford man is at the top of the tree.”

   While attending Oxford, Rhodes became a Freemason. Although his initial view of it was not approving, he continued to be a Freemason until his death in 1902. He was appalled by the fact that the Masons had so much influence and yet they did not use it to try to make changes in society and he disliked Masonry because it was a-political. But he later decided to start his own! secret society with the goal of bringing the entire world under British rule. He said that the Jesuits inspired it.
   http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Cecil_Rhodes

   Edward de VII was de neef van Kaiser Wilhelm en daar kon hij niet erg mee overweg daar de groeiende dominantie van Duitsland-Oostenrijk en Hongarije zeer sterk werd over Europa gezien.
   He fostered good relations between Britain and other European countries, especially France, for which he was popularly called “Peacemaker”
   https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_VII

   Maar om een lang verhaal kort te maken, jullie weten toch dat dit is gebaseerd op een boek zoiets als van Nicci French of de Davinci Code, lekker spannend.
   https://edinburghfestival.list.co.uk/event/359310-gerry-docherty-and-jim-macgregor/

   2 likes
 • Jeff schreef:

  Volgens mij, is het bijna naïef om überhaupt te denken dat er een oorlog is ontstaan vanwege de bestaansrede. Prof-sport gaat toch ook niet om het spelletje?

  6 likes
 • War on Error schreef:

  Lees voor Duitsland, het Duitse Keizerrijk.

  mondiaal rondje vernietigen van de bestaande wereldorde.
  Opdelen Keizerrijken in ‘soevereine’ natie staten. Tevens gingen ook het Russische Keizerrijk, het Turkse Rijk, het Oostenrijks-Hongaarse Rijk, het Japanse Keizerijk eraan; bleef over: de Britse Kroon.

  Idd., geheel volgens plan der roofbankiers-globalisten.

  ‘After Lincoln’s death, Otto von Bismark made the following statement:
  “The death of Lincoln was a disaster for Christianity.
  There was no man in the United States great enough to wear his boots. I fear that foreign bankers with their craftiness and torturous tricks will entirely control the exuberant riches of America, and use it systematically to corrupt modern civilisation.!!
  `They will not hesitate to plunge the whole of Christianity into wars and chaos in order that the earth should become their inheritance.´ !!

  President James A. Garfield was slechts honderd dagen in functie toen hij werd vermoord.
  2 weken ervoor verklaarde hij: “Wie de hoeveelheid geld regelt in ons land is absoluut heer en meester over industrie en handel.

  Verder schreef Quigley over deze organisatie;
  “Deze organisatie heeft haar bestaan vrijwel succesvol kunnen verbergen, en veel van haar meest invloedrijke leden – welke eerder tevreden zijn om ‘werkelijke macht’ te bezitten, dan de ‘fysieke verschijning’ hiervan – zijn onbekend, en zelfs voor de beste studenten der Britse historie.
  Dat is des te meer verrassend, en zeker wanneer we kijken naar de hoofdmethode waar deze groep mee werkt, en dat is propaganda.”

  “….Het controleerde The Times voor meer dan 50 jaar met uitzondering van de jaren 1919-1922.
  Het publiceerde het idee en de naam van ‘British Commonwealth of Nations’ in de periode van 1908-1918, het was de grootste invloed van Lloyd George’s oorlogsbeleid in 1917-1919, en domineerde de Britse delegatie voor de vredesconferentie in 1919, en had enorm veel te maken met de vorming en het beheer van de League of Nations en het systeem van mandaten, stichtte de Royal Institute of International Affairs in 1919 en controleert haar nog steeds, het was de grootste invloed achter de Britse politiek richting Ierland, Palestina en India gedurende de periode 1917-1945….”

  Over de macht van het grootkapitalisme schreef Quigley;
  “……De machten van het financiële kapitalisme hadden een ander verreikend doel, niets minder dan een wereldsysteem van financiële controle in privéhanden te creëren, bekwaam genoeg om in z’n geheel het politieke systeem van elk land en de economie van de wereld te overheersen.
  Dit systeem zou worden gecontroleerd op een wijze van een leenstelsel door de centrale banken van de wereld, handelend in overleg doormiddel van geheime overeenkomsten in privévergaderingen en conferenties.”

  Bekijk hieronder de documentaire ‘The Secret Government’ (Bron: http://www.informationclearinghouse.info/).
  Er bestaat dus een ware agenda voor de wereld, welke uitgevoerd wordt door een absolute geheime machtsgroep.

  Leest u hier het boek Conspirators’ Hierarchy: The story of the Committee of 300, van Dr. John Coleman (ex Britse veiligheidsdienst) online! John Coleman zet de verontrustende lijnen uiteen van een broederschap die de overheden vanachter de schermen controleren.

  WO3 behelst opnieuw het omgooien van de bestaande Wereldorde.
  Het stelsel van soevereine en dus democratische natiestaten vernietigen, en vervangen door de ‘Socialistische’ Internationale, de VN-Heilstaat.
  Alle crises worden aangewend – zonodig aangesticht – om de argeloze burgers in die richting te duwen. Zelfs de Fipronil eier-crisis; het regime in Den Haag: roep om regie uit Brussel

  Dar: voor de globalisten is oorlog het meest effectieve middel om de wereld naar hun wensen in te richten, en de massa (argeloos) achter hun plannen te krijgen.

  5 likes
 • Mammon schreef:

  Het kan toch niet zo moeilijk zijn om 1 scherpschutter in de wereld te vinden die ze allemaal een voor een opzoekt en 1 gaatje door het hoofdje laten maken 😉

  Veeeeel problemen in een klap aardig opgeruimd…

  Ach, en als de Rothschilds zogenaamd toch niet bestaan (zoals de media ons wil geloven)
  dan doe je niets verkeerd 😉

  4 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  Amerikanen of Engelsen of beiden!

  3 likes
 • Elles schreef:

  Wat betreft WO 2. De schoonzoon van Roosevelt zegt in zijn boek dat Duitse officieren zich in 1943 al wilde overgeven, de Engelsen weigerden en de officieren werden vermoord door de Nazi’s

  3 likes
 • War on Error schreef:

  nog ff voor de volledigheid. Ook zorgvuldig verzwegen. Essentieel om in te zien waarom onze regeringen hun belastingbetalers zo graag enthousiast maken voor hun liefde voor oorlog voeren:

  (How the World Really Works, by Alan Jones, Chapter 7, Report from Iron Mountain, p. 136):
  “The ‘social stability’ referred to in the last sentence did not include the individual rights of men, but those systems that keep the establishment in power.

  The report stated that: “compared to war, no combination of techniques for controlling employment, production, and consumption has yet been tested that can remotely compare to it in effectiveness…

  (p. 140).” http://www.plim.org/CONSPIRACY.htm
  (weer een vb. van verzwegen geschiedenis – u begrijpt nu wel waarom)

  2 likes
 • x

  Check Also

  covid-19-paspoort

  Kunnen we in de toekomst alleen nog reizen met dit Covid-19-paspoort?

  De media waarschuwen al wekenlang dat het ...

  coronavaccin

  Ze dekken zich al in: Producent van ‘ons’ coronavaccin beschermd tegen SCHADECLAIMS

  AstraZeneca is in de meeste landen beschermd ...

  >