Homepagina » Buitenland » ‘Gevaar: kankerverwekkende stoffen op corona-wattenstaafjes’
kankerverwekkend
Foto: CC0

‘Gevaar: kankerverwekkende stoffen op corona-wattenstaafjes’

Er circuleert momenteel een filmpje waarin een man waarschuwt dat er gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen zitten op de wattenstaafjes die gebruikt worden voor de coronatest. Veel mensen vrezen voor hun gezondheid en die van hun kinderen, schrijft internetkrant Wochenblick.

‘STERILE EO’ staat in grote letters op de verpakking van de coronatesten die de man in het filmpje voor de camera houdt. EO staat voor etheenoxide, een ontvlambaar gas dat onder meer wordt gebruikt bij sterilisatie van medische apparatuur.

Kankerverwekkend bij de mens

Via Wikipedia: etheenoxide is kankerverwekkend bij de mens en kan erfelijke genetische afwijkingen in de menselijke voortplantingscellen veroorzaken.

Sinds 1981 is het gebruik ervan in de Duitse voedingssector verboden. In de medische sector is het nog wel toegestaan. In Frankrijk is het gebruik van etheenoxide middelpunt van discussie geweest omdat de grenswaarden voor restgassen na sterilisatie zijn gebaseerd op het gewicht van een volwassene. Daarnaast wordt het gas geabsorbeerd door kunststoffen. Om deze reden moeten de wattenstaafjes een uitgebreid reinigingsproces ondergaan, hoewel er altijd residu in het materiaal achterblijft.

Nadrukkelijk verboden

De Oostenrijkse politicus Gerhard Kaniak (FPÖ) wil nu dat de antigeen-sneltesten die de overheid heeft ingekocht, worden gecontroleerd, met name de testen voor schoolkinderen. Het is namelijk de bedoeling dat kinderen zich binnenkort twee tot drie keer per week laten testen.

Normaal gesproken controleer je de kwaliteit van de testen voordat ze op de markt komen, maar dat heeft het kabinet van christendemocraten en Groenen nadrukkelijk verboden, aldus Kaniak. Volgens hem is dit niet de eerste keer dat de regering zo onvoorzichtig omspringt met de gezondheid van Oostenrijkers.

[Wochenblick]

Volg NineForNews hier op Telegram en krijg toegang tot alle artikelen.

4.9 55 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
6 maanden geleden

Ik weet niet meer wat ik zeggen moet.

Ttt
Ttt
6 maanden geleden

Klopt als een bus. Zwaar kankerverwekkend middel.

Annette
Annette
6 maanden geleden

Laat ik nu zeggen dat ik helemaal niet verbaasd ben. Ik ben inmiddels 72 jaar en kan met recht zeggen dat ik nog nooit in zo’n idiote wereld heb geleefd. Die wattenstaafjes heb ik altijd met argwaan bekeken. Deze zijn ook onderdeel van het duivelse plan. Vanaf het begin werd al duidelijk gemaakt door wetenschappers dat ze helemaal niet in staat waren om een besmetting te detecteren. Maar toch gingen ze er mee door, tot op de dag van vandaag. Erger nog: binnenkort liggen ze in de supermarkt. Onbegrijpelijk! Helaas moest ik een paar maanden geleden geopereerd worden aan een gebroken arm en daarvoor moest ik een test ondergaan. Dan sta je met je rug tegen de muur. Voor de rest heb ik nog nooit zo’n test gedaan en zal dat ook niet meer doen. Ik had er al een gezonde argwaan tegen. Naast het massaal “vaccineren” gebruiken ze dus ook die testen om de bevolking minimaal ziek te maken. Wat er verder nog allemaal mis kan gaan, laat ik aan de verbeelding van de lezers over.

Arnie
Arnie
6 maanden geleden

Daarom worden straks ook getest met een kortere wattenstaafje, en denk je echt dat Kamerleden worden getest.

x

Check Also

parlement

Kijk: Oostenrijks parlementslid wordt onwel tijdens debat en zakt in elkaar

Dinsdag werd een debat in de Nationale ...

overledenen

Specialist komt ineens overledenen tegen met ‘stroperig donkerblauw tot zwart’ bloed. Wat is de oorzaak?

Deze week werd bekend dat het aantal ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

51
0
We lezen graag je reactie!x