Binnenland

Journalist Arnold Karskens afgevoerd door politie: ‘Dit lijkt heel erg veel op Oost-Europese toestanden’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Nederland staat momenteel niet alleen het demonstratierecht, maar ook de persvrijheid onder druk. Vanmiddag werd journalist Arnold Karskens, grondlegger van omroep Ongehoord Nederland, op het Museumplein afgevoerd door de politie. Dat terwijl hij beschikte over een politieperskaart. Hij moest mee met de bus. “Afgevoerd als journalist van Museumplein. Moet niet gekker worden in Nederland,” twitterde hij.

“Dit lijkt heel erg veel op Oost-Europese toestanden en in landen waar ik wel meer heb gewerkt,” zei Karskens. “Persvrijheid in Nederland is tanende.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png


Het bestuur van Ongehoord Nederland zegt de handelswijze van de politie ‘een grove schending van zijn journalistieke vrijheid’ te vinden. De omroep beraadt zich momenteel op verdere stappen, laat zij in een verklaring weten.

Vanuit de politiebus maakte Karskens de volgende beelden:

Triest, heel triest

Een gewetensbezwaarde politieagent verklaarde al bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie dat ‘ook journalisten niet meer veilig zijn’ bij demonstraties. “Dat is wel gebleken op 14 maart op het Malieveld,” zei de agent.

Over de mainstream media zei deze politieagent: “En als we van iemand geen enkele kritiek te vrezen hebben, zijn het wel de journalisten. De media zijn volledig op de hand van de overheid en politie. Kijk maar eens wat zo’n verslaggever John van den Heuvel van De Telegraaf schrijft. Het is een lachertje. ‘ME’ers hebben ook mensenrechten’, schrijft hij. Ja, dat klopt. En die worden niet afgenomen door de demonstranten of Amnesty, maar door de politieleiding. Triest, heel triest,” zei de ME’er, die op zoek is naar ander werk. “Werken bij een wat mij betreft criminele organisatie, daar pas ik voor.”

Zwarte dag voor de journalistiek

Het regent op social media afkeurende reacties. Zo zegt afzwaaiend Kamerlid Henk Krol: “We hebben vaak kritiek op landen waar journalisten worden belaagd of worden opgepakt door de politie. Vandaag werd Arnold Karskens van ON! gearresteerd toen hij verslag deed op het Museumplein. Zelfs nadat hij zijn perskaart kon tonen. Nederland wordt niet leuker.”

“Het nieuwe normaal?” vraagt FVD-leider Thierry Baudet zich af. “Worden ze niet in elkaar gemept dan worden ze wel opgepakt. Zwarte dag voor de journalistiek,” zegt opiniemaker Marianne Zwagerman.

4.9 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Het wachten is nu op de eerste dode door politiegeweld. Alle andere stappen zijn al genomen

Ben de Belazerde
Ben de Belazerde
2 jaren geleden

Volgende keer naar de Dam! Daar kan de Gestapo moeilijker komen en dan met 100.000 man/vrouw!

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden

In deze tijden van onderdrukking wordt het langzaam maar zeker een compliment om afgevoerd te worden.
De overheid laat zich van haar zwakste zijde zien.
Het tij keert zich tegen haar.
De paniekknop gebruiken is het enige dat ze kan.

Annette
Annette
2 jaren geleden

De politici die uiteindelijk de politiemensen en de ME-ers opdracht geven om de mensen, die zich terecht bezorgd maken over waar het naar toe gaat in Nederland, gaan steeds harder van zich af slaan. Wij komen in een neerwaartse spiraal terecht en niemand kan voorspellen welke kant het op gaat. Ik kan alleen maar zeggen dat ik vreselijk veel bewondering heb voor al die mannen en vrouwen die daar staan om de rechten en vrijheid van de hele Nederlandse bevolking te verdedigen. O wat zou ik daar graag bij zijn! Veertig jaar geleden waren mijn man en ik ook vaak bij demonstraties, maar doordat ik een zware rugoperatie heb ondergaan en mijn man hartpatiënt is, kunnen wij helaas dat risico niet nemen. Als ik in elkaar geslagen zou worden, loop ik een bijna 100% grote kans dat ik nooit meer zal kunnen lopen. Ik vind het geweldig dat een delegatie vanuit de medische wereld en ook ex militairen zich hierbij aansluiten. Dan kun je toch waarachtig niet meer met droge ogen beweren dat dat allemaal wappies zijn. Voor mij is de term wappie tegenwoordig een soort geuzennaam. Iets om trots op te wezen!

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x