Homepagina » Binnenland » Journalist Arnold Karskens afgevoerd door politie: ‘Dit lijkt heel erg veel op Oost-Europese toestanden’
karskens
Foto: Arnold Karskens (Screenshot Twitter/Ongehoord Nederland)

Journalist Arnold Karskens afgevoerd door politie: ‘Dit lijkt heel erg veel op Oost-Europese toestanden’

In Nederland staat momenteel niet alleen het demonstratierecht, maar ook de persvrijheid onder druk. Vanmiddag werd journalist Arnold Karskens, grondlegger van omroep Ongehoord Nederland, op het Museumplein afgevoerd door de politie. Dat terwijl hij beschikte over een politieperskaart. Hij moest mee met de bus. “Afgevoerd als journalist van Museumplein. Moet niet gekker worden in Nederland,” twitterde hij.

“Dit lijkt heel erg veel op Oost-Europese toestanden en in landen waar ik wel meer heb gewerkt,” zei Karskens. “Persvrijheid in Nederland is tanende.”


Het bestuur van Ongehoord Nederland zegt de handelswijze van de politie ‘een grove schending van zijn journalistieke vrijheid’ te vinden. De omroep beraadt zich momenteel op verdere stappen, laat zij in een verklaring weten.

Vanuit de politiebus maakte Karskens de volgende beelden:

Triest, heel triest

Een gewetensbezwaarde politieagent verklaarde al bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie dat ‘ook journalisten niet meer veilig zijn’ bij demonstraties. “Dat is wel gebleken op 14 maart op het Malieveld,” zei de agent.

Over de mainstream media zei deze politieagent: “En als we van iemand geen enkele kritiek te vrezen hebben, zijn het wel de journalisten. De media zijn volledig op de hand van de overheid en politie. Kijk maar eens wat zo’n verslaggever John van den Heuvel van De Telegraaf schrijft. Het is een lachertje. ‘ME’ers hebben ook mensenrechten’, schrijft hij. Ja, dat klopt. En die worden niet afgenomen door de demonstranten of Amnesty, maar door de politieleiding. Triest, heel triest,” zei de ME’er, die op zoek is naar ander werk. “Werken bij een wat mij betreft criminele organisatie, daar pas ik voor.”

Zwarte dag voor de journalistiek

Het regent op social media afkeurende reacties. Zo zegt afzwaaiend Kamerlid Henk Krol: “We hebben vaak kritiek op landen waar journalisten worden belaagd of worden opgepakt door de politie. Vandaag werd Arnold Karskens van ON! gearresteerd toen hij verslag deed op het Museumplein. Zelfs nadat hij zijn perskaart kon tonen. Nederland wordt niet leuker.”

“Het nieuwe normaal?” vraagt FVD-leider Thierry Baudet zich af. “Worden ze niet in elkaar gemept dan worden ze wel opgepakt. Zwarte dag voor de journalistiek,” zegt opiniemaker Marianne Zwagerman.

4.9 74 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Het wachten is nu op de eerste dode door politiegeweld. Alle andere stappen zijn al genomen

Dubito
Dubito
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Zie de gele hesjes in Frankrijk. De politie kan nog veel verder gaan in het ‘geweldspectrum’. Binnenkort kunnen we de rubber kogels verwachten – recht in het gezicht afgeschoten.

HugodeClown
HugodeClown
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

En als dat gebeurd is weet Baggerhaus niet hoe snel ie voor een MSM camera moet gaan staan om heel huilie,huilie de politie weer in een slachtofferrol te duwen.
#Newspeak # MachiavellistischeTrukendoos.

Pipojipo
Pipojipo
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Of de eerste agenten die de dupe worden als ze ander werk doen. Want vandaag of morgen loopt het helemaal spaak.

Ben de Belazerde
Ben de Belazerde
1 maand geleden

Volgende keer naar de Dam! Daar kan de Gestapo moeilijker komen en dan met 100.000 man/vrouw!

Waldemar
Waldemar
1 maand geleden

In deze tijden van onderdrukking wordt het langzaam maar zeker een compliment om afgevoerd te worden.
De overheid laat zich van haar zwakste zijde zien.
Het tij keert zich tegen haar.
De paniekknop gebruiken is het enige dat ze kan.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Waldemar
1 maand geleden

Nee dus, kijk naar de verkiezings uitslag, de massa is zo als altijd volkomen passief !

Tom
Tom
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

Inderdaad, met zo’n verkiezingsuitslag (al dan niet d.m.v. fraude) is er geen reden tot paniek daar in de Haagse contreien.

HugodeClown
HugodeClown
Reactie op  Tom
1 maand geleden

Laat dat al dan niet in (al dan niet d.m.v. fraude) maar weg. In Groningen een politieke aardverschuiving richting VVD?
Ook na de letterlijke aardverchuivingscrisis vd afgelopen jaren waar Der VVD weer een dubieuze rol in heeft gespeeld? Ha Ha, we hebben die bekluier niet voor onze ogen hangen..

Rutger
Rutger
Reactie op  Waldemar
1 maand geleden

Inderdaad. Ze raken in paniek. Zelfs de grootste idioten gaan langzamerhand begrijpen dat hier dingen gebeuren die niet in het belang van de bevolking zijn.
Wanneer er over een tijd zo ontzettend veel doden en ernstige gewonden gevallen zijn door de genocide-spuit dat er bij heel veel mensen bekenden getroffen worden gaan er bij veel mensen de ogen open.
Uiteindelijk wordt het een zeer lange guerilla-oorlog. En die gaat de gevestigde orde verliezen. Het volk zal zich wreken op het moordzuchtige gedrag van de inmiddels intens gehate politiemacht. In andere landen zal hetzelfde gebeuren. Nog even en mensen hebben werkelijk niets meer te verliezen. Het klinkt cynisch maar dan wint de bevolking. En hier is de New World Order altijd bang voor geweest: de massa die zich volledig tegen hen keert.

HugodeClown
HugodeClown
Reactie op  Rutger
1 maand geleden

Deze SecretSociety elite idioten denken dat ze het schaakspel tegen De Wet der Causaliteit kunnen winnen.
They will be sadly mistaken.
As always..

R. Meijer
R. Meijer
Reactie op  Rutger
1 maand geleden

Nou, het volk heeft zich gewroken op verkiezingsdag

Just me
Just me
Reactie op  R. Meijer
1 maand geleden

Als er niet mee gerommeld was zou dat idd duidelijk zijn.

Ertje
Ertje
Reactie op  Waldemar
1 maand geleden

de paniekknop? Volgens mij niet. Denk even terug aan alle andere demonstraties waar mensen niet weg wilden gaan nadat de politie had gewaarschuwd. Zoals bijvoorbeeld bij de demonstraties tegen kernenergie. Overal worden de demonstranten dan belaagd en/of afgevoerd.

Annette
Annette
1 maand geleden

De politici die uiteindelijk de politiemensen en de ME-ers opdracht geven om de mensen, die zich terecht bezorgd maken over waar het naar toe gaat in Nederland, gaan steeds harder van zich af slaan. Wij komen in een neerwaartse spiraal terecht en niemand kan voorspellen welke kant het op gaat. Ik kan alleen maar zeggen dat ik vreselijk veel bewondering heb voor al die mannen en vrouwen die daar staan om de rechten en vrijheid van de hele Nederlandse bevolking te verdedigen. O wat zou ik daar graag bij zijn! Veertig jaar geleden waren mijn man en ik ook vaak bij demonstraties, maar doordat ik een zware rugoperatie heb ondergaan en mijn man hartpatiënt is, kunnen wij helaas dat risico niet nemen. Als ik in elkaar geslagen zou worden, loop ik een bijna 100% grote kans dat ik nooit meer zal kunnen lopen. Ik vind het geweldig dat een delegatie vanuit de medische wereld en ook ex militairen zich hierbij aansluiten. Dan kun je toch waarachtig niet meer met droge ogen beweren dat dat allemaal wappies zijn. Voor mij is de term wappie tegenwoordig een soort geuzennaam. Iets om trots op te wezen!

André
André
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Bedankt voor uw bijdrage aan moed en inzicht ! Al het beste gewenst !

Ertje
Ertje
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Was het 40 jaar geleden ook zo dat een demonstratie van te voren gemeld moest worden? Was het 40 jaar geleden ook zo dat de politie ingreep wanneer de demonstranten niet wilden weggaan?

Nijntje
Nijntje
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

Nee, toen was de politie er nog om het volk te beschermen. Dat is hun taak. Niet om de dictator te steunen. Politie was ook vreselijk fout in de 2e wereldoorlog. De geschiedenis herhaalt zich. Opleidingseisen zijn al jarenlang verlaagd. Makkelijk manipuleerbaar.

Just me
Just me
Reactie op  Nijntje
1 maand geleden

Nog ff en ze mogen als taakstraf bij de politie /ME hahahahha

Harry
Harry
Reactie op  Nijntje
1 maand geleden

de opleiding is ook een lachertje. Dienstplichtige sokkentellers kregen een betere training. Overal is wel een soort van dispensatie aanwezig als de cursist de plank misslaat

Schrander
Schrander
Reactie op  Nijntje
1 maand geleden

O je hebt verklaring van goed gedrag, sorry u bent niet geschikt voor de functie

John
John
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

De politie kwam toen ook wel, maar dat waren nog mensen met normaal denkvermogen. Zij kwamen eerst praten. En moest er afgevoerd worden dan gebeurde dat met wederzijds respect.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

Het is van alle tijden. 40 jaar geldeden had Nederland te maken met de krakersrellen. Schoot uiteindelijk niemand wat mee op behalve veel puinruimen.

https://www.youtube.com/watch?v=MRim2wMPY8A

Schrander
Schrander
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

Kortom Nederland is NOOIT een democratie geweest

Nijntje
Nijntje
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Sluit ik me volledig bij aan. Dit zijn de Helden nan WE THE PEOPLE!

Kaatje
Kaatje
Reactie op  Annette
1 maand geleden

U hebt gelijk dit risico niet te nemen om naar Amsterdam te gaan.
Om dezelfde reden gaan mijn man en ik ook niet demonsteren in Amsterdam.
Buiten de bijna 7 uur reistijd, heen en weer is het gevaarlijk voor ons.
Wanneer ik een stok in mijn rug krijg (wat niet ondenkbaar is, oudere mensen zijn een makkelijker doelwit) kom ik zeker in een rolstoel terecht.
Ik ben geschokt over het sadisme van deze mensen, de naam bruinhemden is toepasselijker dan de naam ME’ers wat een landveraders!

Vlinder
Vlinder
1 maand geleden

Het is al 5 over 12! Dit slaat alles. Ik kreeg al het gevoel dat hij ook op t.v niet de kans zou krijgen om uit te zenden. Weet het nu wel zeker. Schande! Regering moet zich diep schamen over wat ze allemaal laten gebeuren in nederland! Nederland bestaat niet meer!

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Vlinder
1 maand geleden

Nu dat is al jaren te bewonderen, het nieuwe Nederland +/- 500 Moskeéen en 1 millioen ingeschreven niet assimilerende Moslims, D66 en VVD stemmers, Nederland cq de EU is verloren, volkomen verkleurd !

nou en!
nou en!
Reactie op  Vlinder
1 maand geleden

tv is lineair,dood,propaganda,overbodig.aleen voor zombie,s

Mickey
Mickey
1 maand geleden

Straat en stenen! Punt uit.

rc...
rc...
1 maand geleden

Zoals ik al velen heb vertelt is dat Hitler een koorknaapje was in vergelijking met wat er nu gebeurd. En de over grote massa heeft zo weinig moreel besef dat ze niet eens in opstand komt. Maar ik wil graag fout zitten met de laatste opmerking echter ben bang van niet.

Loeske
Loeske
Reactie op  rc...
1 maand geleden

Gaat wel heel ver om Hitler een koorknaap te noemen! Ben je wel eens in een concentratiekamp geweest? Als je daar de verhalen hoort en de barakken ziet praat je wel anders. Wat die mensen daar hebben meegemaakt is niet te vergelijken met wat er nu gebeurd.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Loeske
1 maand geleden

Ha ja, vergelijking nu erger dan met Hitler. Laat me niet lachen. Degene die dat zegt heeft geen flauw idee…

En mocht het wel zo zijn dat het nu erger is? Dan was RC inmiddels al gelokaliseerd, opgepakt en gevangen gezet, gemarteld, of afgeschoten.

Opdat niemand de wil van der fuhrer dient tegen te spreken. Een andere mening is niet gewenst zodra deze indruist tegen de regels van de enige partij. Daar staat de doodstraf op.

Schrander
Schrander
Reactie op  Loeske
1 maand geleden

Bioscoop, theater, trouwzaal, zwembad alles was er..

Inderdaad destijds werd je humaner behandeld dan nu.

Kop uit de klei
Kop uit de klei
1 maand geleden

INGRIJPEN!
we moeten snel ingrijpen en afzetten dit kabinet en nooit meer terug.

Sterkte Journalisten en ongewapende burgers met op hun blazoen het is een recht om vreedzaam te demonstreren. Halsema draait met de wind mee en dat is een wind die al deze gasten met zijlen vol tegen de rechterlijke (gezuiverde) macht zich moeten verantwoorden zoals wij allen moeten doen maar dan hoppa de pan in gehakt.

Dit is echt onhoudbaar.
Eerst die jongens die zogenaamd op stok zitten, dus de criminelen uit hun huis plukken ipv gewone burgers die niet meer bestolen besproken bedreigd etc. worden
Op het NOS geteisem hoor je niets over Politieagenten die instorten, zoals dhr. P. Omtzigt. Oh oh oh geen rugge graat nou deze agenten en Me agenten hebben juist een ruggegraat.
Eruit met dat zooitje enwel direct korte metten, want ZACHTE HEELMEESTERS MAKEN STINKENDE WONDEN, dat blijkt nu wel al jaren lang.
Ik was trots op Nederland en wil dat weer zijn en heerlijk genieten op onze mooie Deltaland,Unescoland vind ik.
Zo kan het echt niet verder, iedereen wil ons gas, dus brengt meer op en wij maar Windmolentjes betlen. 38 % belasting betalen, we zijn net slaven.
Maar dan van de EU en hun poppets.
Snelheid is geboden, ECHT!
Heel veel mensen met ruggegraat gaan vertrekken, dag molens, dag rivieren, dag met alles wat mooi was. Snik!

Groeten Diane Hartog

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Kop uit de klei
1 maand geleden

Ja dit is een beetje doorgestoken kaart van deze Journalist, beetje zwakte bod vind ik, ach beste mensen als oud Provo weet ik hoe alleen we stonden, een paar kromme vingers is alles wat ik er aan over hield, ‘t was een spannende tijd, en het land zat anders in elkaar, er was veel meer vrijheid gelijkheid ja en levens vreugde, die mis ik nu volkomen !

Saso
Saso
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

Het zijn wel “uw mensen”, groen Links D66 die nu dit naar fascisme riekend gedrag uitvoeren.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Saso
1 maand geleden

jullie hebben er niets van begrepen, groen links – D66 kom nou toch, het was op en top Anarchistme, geen gezag erkennen !

Nijntje
Nijntje
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

Ook met kromme vingers kun je vechten voor de vrijheid. Dat Provo gedoe was een lachertje. Pubers met teveel tijd.
De zaken liggen nu wel even anders.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Nijntje
1 maand geleden

Ja dat is wat de Media onder aanvoering van de PvdA er van maakten, een ludieke grap, maar dat was het niet, het was een heuse strijd van jonge na de oorlogse Amsterdammers, tegen het om geturnde NSB gedoe, maar goed toen en nu de massa keek weg, lees maar !

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

En wij, Nederland, hebben Myanmar, Polen, Wit-Rusland, Hongarije, Turkije terecht gewezen?

Whoehahahahahaha

Man, man, man, het is hier helemaal niets beter. Enige verschil tot nu nog is dat men niet wordt opgehangen of omkomt door kogelregens maar dat gaat binnen afzienbare tijd wel gebeuren.

Elfin
Elfin
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Wat een hypocrisie hè?! Beetje vingerwijzen naar die landen terwijl het hier geen haar beter is. Ik wil weg uit deze schijtzooi maar waar kan ik heen?

einzelganger
einzelganger
Reactie op  Elfin
1 maand geleden

Prbeer de Visegrad landen. Met name hongarije is een land waar vrijheid en eigen cultuur nog hoog staan.

Nijntje
Nijntje
Reactie op  Elfin
1 maand geleden

Nergens, deepstate is wereldwijd.

Schrander
Schrander
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Ze hebben ondertussen mandaat om direct met scherp te schieten

Bibi
Bibi
1 maand geleden

Ja en ondertussen veranderd er NIETS
De wereldwijde economie moet kapot in het kader van de Great Reset, er dreigt een serieuze oorlog tussen Rusland (dmv de Oekraine)en het Westen omdat Rusland weigerd hieraan mee te doen
Lees je ook niets over in de MSM
Of is dit ook opgezet spel??
Alles is gepland, de vernietiging van het zogenaamde “vrije westen” is upon us. . . . .

x

Check Also

soros

Professor noemt Kamervraag over Soros ‘nieuwe vorm van antisemitisme’: ‘Smadelijke aantijging’

Gisteren verzorgde Studium Generale van de Universiteit ...

mars

8000 mensen lopen mee in verbindingsmars van Police for Freedom in Barneveld: ‘Prachtig!’

Vandaag werd in Barneveld de tweede verbindingsmars ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

89
0
We lezen graag je reactie!x