Paranormaal

“Engel die soldaten redde tijdens WOI was mogelijk een UFO”

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een ‘engel’ die veel Britse soldaten tijden de Eerste Wereldoorlog het leven zou hebben gered, kwam mogelijk niet uit de hemel, maar uit de ruimte. Diverse schrijvers menen dat de beroemde ‘Engel van Mons’ – die wordt omgeschreven als Sint George, Sint Michael of als groepen engelen – weleens buitenaards zou kunnen zijn.

Veel soldaten verklaarden na de oorlog dat vreemde verschijningen hen het leven hadden gered. Decennia later zijn de getuigenissen nog net zo controversieel als toen, aldus Nigel Watson, schrijver van het boek ‘UFO Investigations Manual’. De Slag bij Mons betekende de eerste confrontatie tussen Britse en Duitse troepen aan het westelijke front, en begon op 23 augustus 1914.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Kevin Goodman, schrijver van boeken over mysterieuze gebeurtenissen in Groot-Brittannië, zegt dat het UFO-fenomeen ten tijde van de Eerste Wereldoorlog onbekend was. De troepen dachten volgens hem dat ze een teken van God hadden gekregen.

Wezens die in 1914 werden gezien als ‘engelen’, worden nu omschreven als buitenaardsen, aldus Cas Lake, presentatrice van de Unexplained Show. “Als deze engelen zijn verschenen, was dat om de toekomst te beschermen en te veranderen, en misschien ook om het geloof in engelen te versterken. Ik geloof zeker dat spirituele wezens kunnen ingrijpen wanneer dat nodig is,” zei ze.

Volgens Goodman heeft culturele verandering een sterke invloed op het fenomeen. In tijden van stress of angst kan iemand troost vinden in iets uit onze eigen belevingswereld.

Albert S. Rosales zegt dat er mogelijk verschillende krachten aan het werk zijn geweest. Hij heeft een website die gericht is op waarnemingen van humanoïde buitenaardsen en engelen. “Zijn in Mons bovennatuurlijke enteititen gezien? Misschien. Na iedere oorlog komen dit soort verhalen naar buiten. Wellicht worden ze later aangedikt door religieuze autoriteiten of de overheid.”

In zijn boek ‘On the Side of the Angels’ citeert Harold Begbie een anonieme soldaat die op 28 augustus 1914 verklaarde: “In de lucht kon ik duidelijk een vreemd licht onderscheiden. Het was niet de maan en er waren geen wolken te zien. Het licht werd steeds feller en ik kon duidelijk drie vormen zien. Eén in het midden met vleugels en twee andere aan weerszijden van deze figuur. Ze leken een gouden mantel te dragen.”

Het verhaal was indertijd razend populair. Er werden veel boeken over gepubliceerd, omdat ‘God aan de kant van de Britten stond’. “Ze wisten dat heilige engelen aan hun kant vochten,” schreef Dugald MacEhern.

Brigadegeneraal John Charteris schreef in een brief: “Het verhaal over de ‘Engelen van Mons’ doet het goed binnen het 2e Legerkorps. Het beschrijft hoe de engel van God op zijn witte paard en vlammende zwaard de Duitsers bij Mons een halt toeriep.”

Was het verhaal aangedikt door de overheid? Het gerucht gaat dat Charteris voor het Britse inlichtingenapparaat werkte. Anderen beweren dat de legende is gebaseerd op een fictief artikel van Arthur Machen dat op 29 september 1914 in The Evening News was gepubliceerd. In het stuk bidden Britse soldaten tot Sint George om hulp en worden ze geholpen door spookachtige verschijningen. Pas na de publicatie doken er meer van dit soort verhalen op.

John Rimmer, redacteur van de Magonia Review, suggereert dan weer dat Machen en de soldaten gehoor gaven aan een spiritueel verlangen.

UFOs of the First World War: Phantom Airships, Balloons, Aircraft and other Mysterious Aerial Phenomena

[Yahoo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lion
Lion
9 jaren geleden

Het blijven enkel speculaties

Meldrum
Meldrum
9 jaren geleden

Dan hebben deze “engelen” niet erg hun best gedaan, toch nog 8,5 miljoen doden in WO I.

Imala
Imala
9 jaren geleden

‘buitenaards’ en ‘engelen’ alsof dat 2 verschillende dingen zijn. En WO1 en 2 waren onafwendbaar. wie dit op een dieper niveau wil begrijpen moet de boeken van Jozef Rulof maar eens gaan lezen.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x