Mens en Dier

Gideon van Meijeren: een staat die zich niet meer in het belang van de bevolking opstelt, mag afgezet worden

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

“Wat van belang is om te realiseren, is dat het ook niet altijd gezond is als er een taboe rust op het gebruik van geweld. De staat gebruikt namelijk wel geweld en fors geweld. En als het nodig is, als u dadelijk onteigend dreigt te worden en u weigert, reken er maar op dat er busjes aankomen met mannen met knuppels en helmen, en ze slaan u wel van het terrein af,” zei Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) in juli tijdens een bijeenkomst in Tuil.

“Artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht bepaalt dat het is toegestaan om geweld te gebruiken als dat noodzakelijk is om je eigen of andermans lijf, eerbaarheid of goed te beschermen tegen een wederrechtelijke aanranding. Dat mogen we nooit vergeten,” aldus Van Meijeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Beelden van zijn toespraak gingen viraal. Ze deden wenkbrauwen fronsen en riepen kritiek op. Het Kamerlid zou tot geweld hebben aangezet. Waren de reacties terecht? Bij Café Weltschmerz keek Van Meijeren samen met oud-advocaat Frank Stadermann terug op de speech.

Plicht

De conclusie van het gesprek: Van Meijeren heeft niets gezegd wat niet al eerder door grote geleerden is gezegd. Het kan gebeuren dat een langs democratische weg tot stand gekomen wet toch niet legitiem is. Dan heeft de burger de plicht daartegen in verzet te komen. En hij heeft het recht zich tegen de uitvoering van die wet te verweren.

Het Kamerlid ziet dan ook geen reden om zijn woorden terug te nemen. “Wat ik op enig moment benoemd heb, is dat het niet altijd gezond is in een democratie als het gebruik van gewelddadig verzet tegen een tirannieke overheid getaboeïseerd wordt, als daar een taboe op rust.”

Geen uitzonderlijk standpunt

“Dat sluit heel goed aan bij het recht van opstand, het recht van verzet, het recht van mensen om zich te verzetten tegen een tirannieke machthebber,” benadrukte Van Meijeren.

Hij zei dat we nu tal van voorbeelden hebben van verschillende wetten die niet het belang van het Nederlandse volk dienen. “Terwijl dat het doel zou moeten zijn van iedere wet. Het is dus geen uitzonderlijk standpunt om te bepleiten dat een staat die zich niet meer in het belang van de bevolking opstelt, zich als een tiran gedraagt, afgezet mag worden.”

4.8 159 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Onmiddellijk afzetten, insmeren met pek en veren en voorgoed verjagen uit De Haag.

Peter
Peter
1 jaar geleden

Helemaal met Gideon eens.

johan
johan
1 jaar geleden

hij mg van mij de volgende premier worden, in een nieuw op te zetten politiek stelseld, het huidige politieke systeem is verrot tot aan de wortels

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Nou Gideon ik sta volkomen naast je en zeg mij en vele anderen hoe we dat tuig den haag uittrappen, oppakken en gaan veroordelen. Ik kan niet wachten om dat zooitje op te pakken. Zeg ons waar hoe en wanneer????

Back to top button
140
0
We lezen graag je reactie!x