Archeologie

Verloren stad Atlantis bevond zich mogelijk aan Marokkaanse kust

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Duitse computerdeskundige beweert dat de legendarische verloren stad Atlantis aan de kust van Marokko heeft gelegen. Michael Hubner stelt dat de ‘verzonken’ metropool korte tijd werd verzwolgen door een tsunami die enorme schade aanrichtte, meldt de New York Post.

Hubner meent dat de ruïnes van de oude stad te zien zijn aan de droge Marokkaanse kust. Schrijver Mark Adams vindt de theorie van Hubner ‘de meest overtuigende’ tot nu toe. In zijn boek Meet Me in Atlantis bespreekt hij een aantal verschillende theorieën over Atlantis.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Griekse filosoof Plato was de eerste die over Atlantis schreef. In één van zijn dialogen vertelt het personage Critias dat zijn grootvader het verhaal over Atlantis rechtstreeks van de Atheense dichter Solon vernomen zou hebben.

Verloren stad Atlantis bevond zich mogelijk aan Marokkaanse kustDe verloren stad lag volgens hem verder dan de Zuilen van Hercules, waar hij volgens velen de Straat van Gibraltar mee bedoelde. Plato schreef verder: “De oude hoofdstad was rijk aan natuurlijke bronnen en er was voedsel in overvloed. Hoge bergen boden beschutting tegen de noordenwind en over de weiden zwierven dieren zoals olifanten en paarden, die dronken uit meren en rivieren.”

Hubner voerde 51 variabelen in op de computer, waaronder de locatie (minder dan 5000 kilometer van Athene), de aanwezigheid van olifanten, bergen richting het noorden en de ringvormige structuur van de stad. Hij gebruikte een kaart waar hij een rooster van 400 subgebieden overheen legde. Een cirkel met een doorsnee van 5000 kilometer met Athene in het midden bedekt het grootste deel van Europa, Afrika boven de evenaar en het Midden-Oosten.

Hoe meer variabelen overeenkwamen met de coördinaten, hoe waarschijnlijker het was dat een bepaald subgebied de locatie van Atlantis aangaf. Eén van de 400 subgebieden sprong eruit: een locatie aan de kust van Marokko op zo’n 160 kilometer ten zuidwesten van de stad Marrakesh. De regio staat bekend als de Souss-Massa-vlakte.

Boek: Meet Me in Atlantis

[New York Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lyra
Lyra
8 jaren geleden

Nee, Atlantis bestreek een groot gedeelte van de planeet. Ook op Antarctica zijn resten van Atlantis te vinden.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Tja, dan kom je gewoon uit bij het atlasgebergte. Maar goed, dat zeiden de Grieken(mythe) ook al. Krijger Perseus zocht een schuilplek en via een reis is hij daar gekomen. (ergens bij atlasgebergte). Echter Atlas wilde hem niet helpen en stuurde een zondvloed. Vertel dan ook waar die droge kust ligt(nabije stad bv.)? Maar goed, ik denk eerder aan de plek: Moulouya vallei. Ik doe niet aan berekeningen, maar kijk naar omliggende factoren. Extreem vruchtbaar gebied. Er liggen eeuwenoude rivieren. De grond is helend. Het schijnt er erg mooi te zijn. Beetje paradijs achtig. Tussen bergen en met ceders(het bekende vruchtbaarheid symbool van vele religies). En als laatste voor de alien believers. Er zijn stenen bergen met afgeplatte toppen. Dus ziet het eruit als andere grote beschavingsplekken. Maya’s bv. Of het oude Egypte.

Rob
Rob
8 jaren geleden

Lees het boek van Shirley Andrews maar eens over Atlantis. Atlantis lag gewoon in de atlantische oceaan, daarom heet doe oceaan ook zo, duh. En bovenstaand onderzoek is natuurlijk belachelijk. Waarom max 5000 km invoeren? Super beperkend. Atlantis was een groot eilandenrijk in de atlantische oceaan welke ten onder ging door een forse daling van de oceaanbodem.

wolfje
wolfje
8 jaren geleden

ben wel eens bevreesd dat er straks een verloren ‘beschaving’ bij komt …

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x