Homepagina » Archeologie » Verloren stad Atlantis bevond zich mogelijk aan Marokkaanse kust
Verloren stad Atlantis bevond zich mogelijk aan Marokkaanse kust

Verloren stad Atlantis bevond zich mogelijk aan Marokkaanse kust

Een Duitse computerdeskundige beweert dat de legendarische verloren stad Atlantis aan de kust van Marokko heeft gelegen. Michael Hubner stelt dat de ‘verzonken’ metropool korte tijd werd verzwolgen door een tsunami die enorme schade aanrichtte, meldt de New York Post.

Hubner meent dat de ruïnes van de oude stad te zien zijn aan de droge Marokkaanse kust. Schrijver Mark Adams vindt de theorie van Hubner ‘de meest overtuigende’ tot nu toe. In zijn boek Meet Me in Atlantis bespreekt hij een aantal verschillende theorieën over Atlantis.

De Griekse filosoof Plato was de eerste die over Atlantis schreef. In één van zijn dialogen vertelt het personage Critias dat zijn grootvader het verhaal over Atlantis rechtstreeks van de Atheense dichter Solon vernomen zou hebben.

Verloren stad Atlantis bevond zich mogelijk aan Marokkaanse kustDe verloren stad lag volgens hem verder dan de Zuilen van Hercules, waar hij volgens velen de Straat van Gibraltar mee bedoelde. Plato schreef verder: “De oude hoofdstad was rijk aan natuurlijke bronnen en er was voedsel in overvloed. Hoge bergen boden beschutting tegen de noordenwind en over de weiden zwierven dieren zoals olifanten en paarden, die dronken uit meren en rivieren.”

Hubner voerde 51 variabelen in op de computer, waaronder de locatie (minder dan 5000 kilometer van Athene), de aanwezigheid van olifanten, bergen richting het noorden en de ringvormige structuur van de stad. Hij gebruikte een kaart waar hij een rooster van 400 subgebieden overheen legde. Een cirkel met een doorsnee van 5000 kilometer met Athene in het midden bedekt het grootste deel van Europa, Afrika boven de evenaar en het Midden-Oosten.

Hoe meer variabelen overeenkwamen met de coördinaten, hoe waarschijnlijker het was dat een bepaald subgebied de locatie van Atlantis aangaf. Eén van de 400 subgebieden sprong eruit: een locatie aan de kust van Marokko op zo’n 160 kilometer ten zuidwesten van de stad Marrakesh. De regio staat bekend als de Souss-Massa-vlakte.

Boek: Meet Me in Atlantis

[New York Post]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lyra
Lyra
5 jaren geleden

Nee, Atlantis bestreek een groot gedeelte van de planeet. Ook op Antarctica zijn resten van Atlantis te vinden.

DuimBreed
DuimBreed
Reactie op  Lyra
5 jaren geleden

Beetje zoals Engeland en z’n kolonies?

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Tja, dan kom je gewoon uit bij het atlasgebergte. Maar goed, dat zeiden de Grieken(mythe) ook al. Krijger Perseus zocht een schuilplek en via een reis is hij daar gekomen. (ergens bij atlasgebergte). Echter Atlas wilde hem niet helpen en stuurde een zondvloed. Vertel dan ook waar die droge kust ligt(nabije stad bv.)? Maar goed, ik denk eerder aan de plek: Moulouya vallei. Ik doe niet aan berekeningen, maar kijk naar omliggende factoren. Extreem vruchtbaar gebied. Er liggen eeuwenoude rivieren. De grond is helend. Het schijnt er erg mooi te zijn. Beetje paradijs achtig. Tussen bergen en met ceders(het bekende vruchtbaarheid symbool van vele religies). En als laatste voor de alien believers. Er zijn stenen bergen met afgeplatte toppen. Dus ziet het eruit als andere grote beschavingsplekken. Maya’s bv. Of het oude Egypte.

Rob
Rob
5 jaren geleden

Lees het boek van Shirley Andrews maar eens over Atlantis. Atlantis lag gewoon in de atlantische oceaan, daarom heet doe oceaan ook zo, duh. En bovenstaand onderzoek is natuurlijk belachelijk. Waarom max 5000 km invoeren? Super beperkend. Atlantis was een groot eilandenrijk in de atlantische oceaan welke ten onder ging door een forse daling van de oceaanbodem.

Frans
Frans
Reactie op  Rob
5 jaren geleden

Dag rob,
Niet alleen forse daling, dus ook continenten uit elkaar, er ontstond een bijna open verbinding met het magma. dat natuurlijk afkoelde door het water dat toen nog geen zeewater was.
Er wordt gesproken in de bijbel over; ‘ga naar het land van de regenboog’! (direct zonlicht)
En het land van melk en honing! (ander voedsel dan voorheen).
Dat zijn diepzinnige begrippen! Boven Atlantis was er geen regenboog, dus ook geen regenbuien.
dus ook niet de Zon zo helder als wij deze nu kunnen zien! (tenminste als de chemtrails ophouden),
Minstens 800.000 jaar leefde de mens in een waterachtig milieu. Boven Atlantis hing een enorm wolkendek met veel water, dat als regen neerkwam. Dit veroorzaakte de zondvloed. (de noordpool was natuurlijk bedekt met ijs, dat gaf enorme en zeer dichte mistgebieden, kilometers hoog! richting het zuidelijk gedeelte van Atlantis.) (hoever heeft het ijs wel niet gelegen? tot in Zuid Frankrijk.! Pas toen Europa en Amerika droog viel was er weer land. In Portugal langs de kust vind je rotsschilderingen uit de tijd van de laatste periode van Atlantis, mensen die dus uit de waterachtige omgeving zich al op land konden begeven en in grotten. Maar heel Atlantis was verwoest door de enorme waterhoeveelheden. In het boek ‘de Nevelen van Avalon’ kun je nog iets proeven van die sfeer in volkomen dichte mist hoewel dit zich afspeelt weer veel later, maar het mystieke Ierland heeft veel bewaard van de voorChristelijke mysterien van het Noorden. Aan het einde van de Atlantische periode hadden we nog maar net een fysiek lichaam dat stevig genoeg was om buiten de waterige omstandigheden die Atlantis had om te kunnen leven en lopen. Een herinnering aan de dikte van het water in die tijd hebben we als we het vruchtwater zien waarin de baby was, Na de geboorte van een baby ‘komt deze aan land’ uit een waterige omgeving, (baarmoeder),! Welkom op aard zeggen we dan.

Rob
Rob
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

Beste Frans,

Waar haal je dit allemaal vandaan? Wat is je bron? En volgens mij haal je een aantal zaken door elkaar. Maar ik ben benieuwd.

Eeelke
Eeelke
Reactie op  Rob
5 jaren geleden

Google even naar: Was het water van de vloed afkomstig uit een water gewelf? Vail
Je komt dan op een site waar je wel een paar dagen werk hebt om het te lezen. Heel verhelderen

Rob
Rob
Reactie op  Eeelke
5 jaren geleden

Ik heb van die gewelf theorie gehoord en erover gelezen. Maar vind het nog erg onzeker onderbouwd. Ik ben er zelf zeker niet van overtuigd.

gery
gery
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

wij horen een klok luiden en hebben geen weet van de klepel….

Ben
Ben
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

Prachtig omschreven!!!

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

ben wel eens bevreesd dat er straks een verloren ‘beschaving’ bij komt …

Betweter
Betweter
5 jaren geleden

Inplaats jullie informatie uit boeken te halen mischien moet je maar eens mediteren proberen dan krijg je al je antwoorden zonder valse informatie zorg wel dat je in het donker blijft en niet naar het licht gaan waar de lichtwerkers zijn 😛 !!!

hdv
hdv
5 jaren geleden

dus als ik het goed begrijp als ik mediteer dan weet ik waar atlantis ligt briljant waarom hebben al die geleerden en archeologen daar nooit aan gedacht al die honderden jaren misschien als ik mediteer weet ik ook de winnende nummers van de staatsloterij ook mooi meegenomen toch laat de mensen gewoon zoeken naar atlantis dan heb je meer kans dat het gevonden wordt dan met meditatie

Pieter
Pieter
Reactie op  hdv
5 jaren geleden

Ik zat net te mediteren en mijn gevoel zegt me dat atlantis een sprookje is.

Ik snap het niet

DuimBreed
DuimBreed
Reactie op  Pieter
5 jaren geleden

Pieter, als je tijd hebt, acht minuutjes maar, bekijk deze even: watch?v=gf8vf1agJks

Chris
Chris
5 jaren geleden

Wacht, straks zal er nog ene komen janken dat Atlantis eigenlijk een islamitische plaats was…

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Chris
5 jaren geleden

Lijkt me erg stug. Aangezien mohammed en de arabische volken die nu doe middenlandsezeekust bevolken pas veel later verschenen. Omstreeks 700 is er een gigantische genocide gepleegd op de grieks/romeinse culturen in dat gebied. De mensen die nu in die gebieden leven hebben nauwelijks genetische verwantschap met de oude culturen, kopten uitgezonderd.

ferrimassi
ferrimassi
5 jaren geleden

Plato had het over de Minoïsche beschaving daar is geen enkele twijfel over. Die bestonden 3500 voor christus al.. De beschrijving van de de gekleurde stenen en de vernietiging dmv vulkanische activiteit maakt dat meer dan duidelijk. Ze zijn letterlijk de zee in gezonken. Snap best dat het een saaie verklaring is maar blijf vooral zoeken naar verloren beschavingen. Noem het aub geen atlantis lol.

Bonusje
Bonusje
5 jaren geleden

Atlantis was een oude japanse naam voor australie .. Atorantisu-gō

http://beforeitsnews.com/alternative/2014/10/the-500-year-old-map-that-shatters-the-official-history-of-the-human-race-3049588.html
Posted by Mymy
“” http://www.ancient-origins.net/comment/reply/2586/8449
Sorry Mankind came from Mars 90.000 years ago and wiped out all Human and many Mamal Species and also an earlier arrived twig of your Kind that already came a million years ago from a Planet which remnants( They used antigravity wrong) now are Known as the Kuiperbelt and was Sourche of the out of Afrika theory where they after God Found and Transformed Them Spread 100.000 years ago from Afrika but by you this Mankind went extinct also.

This Mankind came from Mars 90.000 years ago in Japan and spread 50.000 years ago toward Australia or as they said Atlantis ( Atlantis just was an early Japanese name for Australia アトランティス号 Atorantisu-gō – A Door to another Dimension(They met the Earth Species of God´s World the Go-a-yim – indeed another Dimension of Brahma Paradise Shenandoah the True Uris, ‘The Haj’ the All loving Unity of Peace) “”
Notice: Your comment has been accepted.
Please allow a few moments before it is visible to others.
Oct 24, 2014, 5:37 pm

x

Check Also

marokkaanse

Wanhopige Marokkaanse vrouw: ‘Ze testen coronavaccins op ons. Ze hebben mijn vader vermoord’

Enkele dagen geleden meldden de media dat ...

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Wetenschappers hebben onder Europa een verloren continent ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x