Propaganda

School is synoniem voor hersenspoeling en propaganda. Journalist laat zien hoe erg het is

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons onderwijssysteem leert de jeugd wat ze moet denken, niet hoe ze moet denken. Journalist Peter Hitchens spreekt in de Daily Mail van hersenspoeling en propaganda.

Hij noemt als voorbeeld een vragenlijst die leerlingen van een Britse middelbare school kregen voorgeschoteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op deze manier probeert men op slinkse manier te achterhalen hoe leerlingen denken over migratie, aldus Hitchens.

Doel

11-jarigen kregen de vraag waarom er volgens hen een tekort is aan banen voor jongeren. Ze konden onder meer kiezen voor ‘concurrentie door internationale sollicitanten’.

Ze moesten verder aangeven of ze het eens of oneens waren met stellingen als ‘ik vind het fijn om in de buurt van mensen uit andere landen te zijn’ en ‘immigratie is slecht voor het land’.

Eén van de ouders zei tegen Hitchens dat dit een sinistere manier is om te achterhalen hoe kinderen denken over migratie. Dat zijn zaken waar de school of de overheid zich niet mee bezig moet houden, zei de vrouw.

“Wat is het doel hiervan?” vraagt Hitchens zich af. “Hebben de antwoorden invloed op de toekomst van de leerling?”

Conformisme

Hoe dan ook is ons onderwijssysteem besmet geraakt met een vreselijke vorm van conformisme, zegt hij.

Toen hij op het punt stond een lezing te geven op Balliol College in Oxford, werd hij opgewacht door een klein groepje betogers die tegen zijn komst waren.

Ze overhandigden hem twee velletjes papier waarop stond dat hij ‘transfoob’ en ‘homofoob’ was en ‘vijandigheid en haat’ uitstraalde.

Een vrouw ging voor hem staan en hield een bord omhoog met daarop de tekst ‘de geschiedenis zal jou vergeten’ terwijl ze achteruit liep.

Mond te snoeren

Ze wilde hem zo graag kleineren dat ze geen oog had voor de prikkelbosjes achter haar.

“De geschiedenis herhaalt zich,” stelt Hutchens. “Dit soort mensen komt spoedig terecht in de politiek en de media.”

“Hoelang zal het duren voordat ze de macht hebben om mij en jou de mond te snoeren en te straffen?” vraagt hij zich af.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
6 jaren geleden

Scholen zijn tegenwoordig een soort van GGZ instellingen voor kinderen geworden. Het vak onderwijzen is men daar allang vergeten. Het is schandalig!
Mijn zoontje zit op de lagere school in groep 6. Als ik de lesstof bekijk en naar zijn vaardigheden op zijn leeftijd dan is dat ronduit schrikbarend.
Er worden door de daar aanwezige IBers, kinderen allerlei aandoeningen opgeplakt. Die heeft ADHD, die is autistisch, die heeft angststoornissen. Noem maar op. Het hele ziekte alfabet komt voorbij. Orthopedisten, wijkcoaches, intern begeleiders, alles is daar aanwezig om kinderen en ouders te volgen en in de gaten te houden. Proggamma’s worden opgezet om zowel ouders als kinderen te hersenspoelen. Neem nou de kanjertraining. Puur bedoelt om van kinderen watjes te maken. Net zoals de Stop Hou Op cursus.
Kinderen worden aangemoedigd huiselijke omstandigheden te melden. Er zijn praatgroepen voor kinderen van gescheiden ouders waarin kinderen worden aangemoedigd intieme zaken over vader en moeder te delen. Kinderen worden op school waarden bijgebracht die haaks staan op de visie van de ouders, en er wordt hen geleerd ouders te wantrouwen en dat het ouderlijk gezag niet meer telt omdat de Staat daar boven staat. Zo worden kinderen losgeweekt van hun ouders en is de laatste autonome eenheid: het gezin, gebroken. Dit alles bedoelt om weke, bange, eenzame en dus volgzame mensjes te creëren die tot niets meer zelf in staat zijn.
Geloof me. Ik strijd hier al jaren tegen want ik wil mijn zoontje opvoeden als vrij mens. En dat zet veel kwaad bloed. Het is tegenwoordig gewoon niet meer leuk als ouder. Zelfs soms ronduit gevaarlijk! Als ouder moet je tegenwoordig vechten voor je kind wil je hem of haar Mens laten zijn.
Btw. Ik houd mijn zoontje zo veel als het kan weg van zulke troep en leer hem daar ook bewust van te zijn. En vragenlijsten en enquêtes vul ik sowieso niet meer in. ook de communicatie heb ik tot alleen het nodige teruggebracht. Dit puur om mijn zoontje te beschermen. Het is een harde strijd. Zucht…

Richard
Richard
6 jaren geleden

“Hoelang zal het duren voordat ze de macht hebben om mij en jou de mond te snoeren en te straffen?” vraagt hij zich af.

Hebben ze al. De maffia zegt: Doe wat wij zeggen, anders vermoorden wij je kinderen. De Staat zegt: Doe wat wij willen, anders nemen wij jou je kinderen af.

rob
rob
6 jaren geleden

Ja men leeft nu in een tijdperk met overvloedige hersenspoelende informatie,
en die doet goed zijn werk in het brein van de mens en dat word ook voor vele zijn identiteit ,een identiteit hoe het moet leven, ]nou ja het leven leeft gewoon het heeft niets meer nodig dan voeding en drinken]
Met een brein vol informatie om zich staande te houden ploegt het zijn weg door het informatie tijdperk het echte leven vergetend die heeft geen informatie nodig, natuurlijk moet men dan de school voorbeelden volgen anders krijg je een stempel niet geschikt voor de maatschappij als je daar niet aan meedoet leg je eruit, financieel niet aantrekkelijk voor de maatschappij
Menselijke wezens Zijn blijkbaar Onbegrensd in staat zich zelf voor de gek te houden door hun eigen gemaakte informatieve leugens voor een waarheid te houden
De grondtrek voor elke schooljongen is conformisme.
Hij wil tot geen enkele prijs opvallen of anders zijn dan anderen..
De hele maatschappij draait op leerstoffen.
Onzen tijdperk speelt een rol en spel met gedrukte krachten, gevaarlijke dan ontplofbaren stoffen
Want als de mens het echte leven niet meer ziet word het een robot van de Maatschappij..

Aad
Aad
6 jaren geleden

Het “gevaar” van multiple-choise vragen is dat het sturend werkt.
Een zelf geformuleerd en/of genuanceerd antwoord is niet mogelijk.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x