Mens en Dier

Zo verspreidde de NOS desinformatie over Gideon van Meijeren: ‘Kijkje in de keuken van de manipulerende media’

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie hoopt op een revolutionaire beweging die ‘bij wijze van spreken’ de Tweede Kamer bezet en zo de regering ten val brengt, berichtte de NOS. Het Kamerlid zei tegen de Belgische website Compleetdenkers te hopen op een ‘fluwelen revolutie’.

Hij zei dat het in het verleden vaker is gebeurd dat regimes die zich tiranniek gingen gedragen op enig moment ten val werden gebracht door de bevolking. Het Kamerlid waarschuwt dat ‘een totalitair regime wordt opgetuigd’.

Bij revoluties zijn vaak slachtoffers gevallen. “Dat is vreselijk en laten we hopen dat we dat kunnen voorkomen en dat alles vreedzaam blijft. Dat is wel waar ik op hoop uiteindelijk.”

Zeven uur later reactie

In tegenstelling tot wat de NOS beweerde, sprak Van Meijeren niet over ‘bezetten’. Het Kamerlid riep de staatsomroep op om dit te corrigeren.

“Ik heb het woord ‘bezetten’ niet in mijn mond genomen. Dat veronderstelt dat demonstranten het gebouw binnendringen, in plaats van rondom het gebouw demonstreren. Nogal een verschil, want binnendringen zou strafbaar zijn en rondom het gebouw demonstreren niet. Hoop dat het snel wordt gecorrigeerd,” schreef Van Meijeren.

Pas zeven uur later kwam er reactie: “Je reactie is verwerkt. In het artikel.”

Dit klopt ook niet

De staatsomroep schreef: In een reactie aan de NOS zegt Van Meijeren dat hij hiermee niet bedoelt dat het parlement bezet wordt, maar dat mensen bij het gebouw demonstreren. “Nogal een verschil, want binnendringen zou strafbaar zijn en rondom het gebouw demonstreren niet.”

Het Kamerlid klom opnieuw in de pen. “Dit klopt ook niet. Het gaat er niet om wat ik ‘bedoel’, het gaat erom wat ik heb ‘gezegd’. Dat ik heb gesproken over het ‘bezetten’ van het parlement is eenvoudigweg feitelijk onjuist. Fijn dat de titel is aangepast, maar het staat nog steeds verkeerd in de eerste alinea.”

Het kwaad is al geschied

De NOS heeft kennelijk niet de moeite genomen het gesprek te bekijken. “De NOS heeft desinformatie verspreid dat ik zou hebben gesproken over het ‘bezetten’ van de Tweede Kamer. Tal van politici en ‘deskundigen’ namen dit valse frame klakkeloos over,” klaagt Van Meijeren.

Journalist Joost Niemoller reageert: “Kijkje in de keuken van de manipulerende media.”

De tekst is inmiddels aangepast. FVD-Kamerlid Ralf Dekker zegt: “Opzettelijke manipulatie. Het kwaad is al geschied.”


4.9 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Adam
Adam
4 maanden geleden

Ik lees net dat die Turkse minister het OM heeft ingeschakeld om het te onderzoeken. Lijkt me niet nodig nu NOS heeft toegegeven (impliciet) dat het niet klopt. Dat kan het OM dan ook concluderen.

Kevin
Kevin
4 maanden geleden

Niet verassend van de media ratten en de slaper neemt dit over zonder denken.

Ze zullen alles inzetten tegen diegene die de waarheid spreken.

Linda
Linda
4 maanden geleden

Nou? Wanner gaat nu eindelijk eens gebeuren?
Aangife tegen nos niet mogelijk?

Boink
Boink
4 maanden geleden

Ze zijn heel bang voor FvD, PVV en noem maar op. De leugens komen altijd boven, dat weten ze en halen uit de kast om dat te verdoezelen. Ze gebruiken daarbij de gekochte media. Dit houdt geen stand en beginnen te te beseffen dat het volk toch wakkerder is dan ze hadden gedacht

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

50
0
We lezen graag je reactie!x