Mens en Dier

Rutte stevig aangepakt: ‘De premier is het symbool aan het worden van de omgekeerde vlag, wegwezen’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Kamerlid Renske Leijten (SP) vroeg premier Rutte dinsdag in de Kamer of hij een voorbeeld wilde nemen aan landbouwminister Staghouwer, namelijk dat je op het moment dat je een crisis niet kunt oplossen misschien niet de juiste persoon bent en dat je dan moet gaan.

“Daar ben ik het niet mee eens. Ik meen dat dit kabinet ook onder mijn leiding bezig is om de drie grote vraagstukken die er spelen, rondom asiel, rondom koopkracht en ook rondom stikstof, in goede banen te leiden,” antwoordde Rutte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Een beetje huichelachtig

“Hier komen we precies bij de kern van het probleem: de minister-president ziet niet dat hij het probleem is. In 2019 kwam het eerste advies van Remkes over hoe dit op te lossen. Vervolgens kwam er onder leiding van Remkes een kabinet met 25 miljard bij die oplossing, maar dat was niet voldoende. Dan kun je een minister weg laten gaan en daar respect voor hebben. Volgens mij is dat een beetje huichelachtig. Maar wij zijn geen stap verder en de crises slepen zich voort. De constante bij al die crises is dat er een chef zit, zoals hij zichzelf noemt, die niet ingrijpt en die geen leiding neemt. En als je geen leiding neemt, als het je te veel is, dan moet je misschien opstappen,” zei Leijten.

De premier herhaalde nog eens dat hij haar advies niet overneemt. “Soms is het noodzakelijk om stap voor stap en ook één voor één die problemen op te lossen. Daar zijn we hard mee bezig en daar gaan we mee verder,” zei hij.

Dan moet je misschien wegwezen

Leijten: “En stap voor stap en één voor één belanden we telkens weer in een nieuwe crisis, die veroorzaakt wordt door niet in te grijpen en door niet op te lossen.”

“Dan komt de SP-fractie tot één conclusie: op het moment dat je niet wilt oplossen, moet je opstappen. Ik vraag het de minister-president nog één keer. Ziet hij niet zelf dat hij een sta-in-de-weg is voor al die oplossingen? Hij kan niet aan Remkes blijven vragen om dingen voor hem op te lossen. Dat kan niet. Het is nou voor de derde keer en zelfs Remkes is moe aan het worden, laat staan dat het land gewoon oplossingen nodig heeft. De boeren, de natuur en wij allemaal willen gewoon dat de driekleurige vlag weer gaat wapperen zoals die is: rood-wit-blauw en niet omgekeerd. De minister-president is het symbool aan het worden van de omgekeerde vlag. Dan moet je misschien wegwezen,” vervolgde ze.

Toe aan betere leiding

“Daar zijn wij het niet over eens,” aldus Rutte.

“Het is niet uit te leggen. Dit kabinet deed er een jaar over om een doorstart te maken. Het zorgde voor enorme zakken geld om problemen af te kopen. Er is 35 miljard voor klimaat en 25 miljard voor stikstof. We staan nu een halfjaar verder en er zijn bakken met geld voor stikstof, maar we krijgen het niet opgelost. Er is zelfs meer geld beschikbaar voor het oplossen van dat probleem, dat er al heel lang is, dan voor het oplossen van de koopkrachtcrisis. Ik krijg het niet meer uitgelegd. Volgens mij is het land echt toe aan betere leiding, aan mensen die de problemen oplossen, niet mensen die voor zich uit schuiven en dan een beetje zielig Remkes gaan bellen,” zei Leijten nog.

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

185 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop
Joop
1 jaar geleden

Top weg met die zakkenwasser en zijn nazi’ kabinet.

John
John
1 jaar geleden

Het tijdsgewricht waarin wij ons bevinden, kenmerkt zich door een ongeloofelijke starheid qua misdadige anti-humane agenda opvolging. Verstoken van enige deugdelijke wetenschappelijke onderbouwing, enkel en alleen op totaal psychopathische waandenkbeelden van maakbaarheid van mensen.

Het is het ergste, meest doortrapte verraad aan de mensheid ooit. Veroirzaakt door giftige bloedlijnen die via pure list & bedrog, samen met hun gewillige uitvoerders, onze wereld letterlijk en figuurlijk totaal aan het vergiftigen zijn.

Rat rutte en zijn trawanten en willem en co. zijn daar een schoolvoorbeeld van.

Er is maar één anti-gif!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Hallo Renske, schijnbaar weet je nog niet, dat deze rat met de naam Mark Rutte speciaal op deze post gezet is door de macht, die sinds een aantal jaren aan de touwtjes trekt met Mark als de ultieme trekpop.

Hij is zeer chantabel en daarom de perfecte persoon ervoor om dit land, of beter gezegd haar inwoners, definitief naar de knoppen te helpen.

Het is al honderdduizend maal gezegd: wij hadden geen levensgevaarlijk “virus”, wij hebben en hadden geen stikstofprobleem en met het klimaat, mits dat niet regelmatig wordt gemanipuleerd, is ook niets mis.

ALLES wordt uit de kast gehaald door middel van de propagandakanalen van NPO om ons dit allemaal wijs te maken. En helaas zijn er nog te veel mensen die die bullshit geloven.

Voor Renske en alle anderen, die Markie zo graag zien gaan: op het moment dat hij vertrekt, dan staat de volgende trekpop van het World Economic Forum klaar om zijn plaats in te nemen.

Kijk naar Sri Lanka en recentelijk Liz Truss, de vervangster van Boris Johnson. Dit oorlogszuchtige wijf is erger dan haar voorganger.

Dat noemen ze: Van de regen in de drup!!!

Mokum
Mokum
1 jaar geleden

Dit stopt pas als iedereen uit zijn luie stoel komt en in verzet gaat. Maar de solidariteit is ver te zoeken bij deze groep van de bevolking. Deze groep vindt het wel best dat anderen in verweer gaan. Tot het punt dat ze zelf aan de beurt zijn. Hun huis uit worden getrapt omdat ze de huur en energierekening niet meer kunnen. Maar dan is het al te laat.

Back to top button
185
0
We lezen graag je reactie!x