Het Complot

‘Paus trad af om arrestatie te ontlopen’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aftreden van Joseph Ratzinger als paus kwam voor velen als een verrassing. De plotselinge abdicatie had te maken met een arrestatiebevel dat rond Pasen zou worden uitgevaardigd tegen Ratzinger.

Dat stelt het Internationaal Tribunaal voor Misdaden door Kerk en Staat (ITCCS) in Brussel in een verklaring.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het ITCCS ziet zich vanwege het aftreden genoodzaakt de zaak toe te lichten. Op 1 februari jongstleden kwam het ITCCS met een Europees land en haar rechtbanken tot een overeenstemming over een arrestatiebevel tegen Joseph Ratzinger, beter bekend als paus Benedictus, wegens misdaden tegen de mensheid en criminele samenzwering.

Memo

Het arrestatiebevel zou op vrijdag 15 februari aanstaande worden afgeleverd bij het kantoor van de Heilige Stoel in Rome. De overheid van het land stuurde op 4 februari een diplomatieke memo aan de Vaticaanse staatssecretaris Tarcisio Bertone om hem te informeren over het arrestatiebevel.

Zeven dagen later liet een antwoord op de memo nog altijd op zich wachten, maar maakte Benedictus bekend dat hij later deze maand zal aftreden.

Het ITCCS wil Joseph Ratzinger na zijn aftreden alsnog laten arresteren wegens misdaden tegen de mensheid en criminele samenzwering. Het tribunaal heeft ook besloten de opvolger van Joseph Ratzinger te zullen aanklagen.

Ontmantelen

Het tribunaal erkent dat de betrokkenheid van paus Benedictus bij criminele activiteiten van het Instituut voor Religieuze Werken heeft meegespeeld bij het besluit om hem af te zetten. Volgens bronnen van het tribunaal dwong kardinaal-staatssecretaris Bertone de paus echter om af te treden vanwege de memo over het arrestatiebevel.

Het ITCCS roept burgers en overheden op de handen ineen te slaan om Vaticaan, Inc. via de rechtbank te kunnen ontmantelen. Het tribunaal wil alle hooggeplaatste functionarissen en geestelijken binnen het Vaticaan die betrokken zijn bij misdaden tegen de mensheid en de bescherming van kindermarteling en -smokkel, achter de tralies krijgen.

Bron: Itccs.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kok11
Kok11
11 jaren geleden

hihihihi, niemand heeft het lef om een paus te arresteren het lijkt wel een goede mop. :):)

peace
peace
11 jaren geleden

goed nieuws uitroepteken

Joop Wassenburg
Joop Wassenburg
11 jaren geleden

Bravo …. Ga zo door

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Het Vaticaan is een soevereine staat. Buiten dat het staatshoofd (de paus) immuniteit bezit, hoeft een soevereine staat ook geen onderdanen uit te leveren.

Hoewel ik de paus graag achter de tralies zou zien, zou dat bevel bijzonder weinig kans van slagen hebben. Eigenlijk geen.

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x