Homepagina » Gezondheid » Gigantische winst voor Big Pharma dankzij mediahysterie rond mazelenuitbraak. Hoe angst wordt ingezet als verdienmodel
Gigantische winst voor Big Pharma dankzij mediahysterie rond mazelenuitbraak. Hoe angst wordt ingezet als verdienmodel

Gigantische winst voor Big Pharma dankzij mediahysterie rond mazelenuitbraak. Hoe angst wordt ingezet als verdienmodel

Dit jaar nam de hysterie rond een uitbraak van mazelen in Amerika bizarre vormen aan. Niet-gevaccineerde kinderen waren op sommige plekken niet meer welkom, mensen moesten zich verplicht laten inenten en de media maakten de mensen massaal bang voor de ziekte.

In mei publiceerde de Washington Post een artikel waarin werd opgeroepen om mensen die ervoor kozen zich niet te laten vaccineren, op te sluiten.

Dit artikel is niet geschreven door zomaar iemand. De auteur, Juliette Kayyem, is de voormalige Amerikaanse onderminister van Binnenlandse Veiligheid en Intergouvernementele Zaken.

Enorme winsten

“Er zijn meer dan 700 gevallen van mazelen in 22 staten gemeld,” schreef ze. “Er is nu sprake van een veiligheidscrisis en het is dan ook absoluut noodzakelijk om mensen te arresteren en te beboeten.”

We zien nu waartoe de hysterie heeft geleid: gigantische winsten voor Big Pharma.

Vorige week liet farmaceut Merck weten dat de vraag naar het mazelenvaccin piekte dankzij de ‘uitbraak’.

Enige leverancier

De verkoop van kindervaccins, waaronder Mercks BMR-vaccin tegen bof, mazelen en rodehond, steeg met 58 procent naar 675 miljoen dollar.

De farmareus is in de Verenigde Staten de enige leverancier van mazelenvaccins.

Stap 1: de media maken mensen bang voor een aandoening. Stap 2: mensen gaan massaal een vaccin halen. Stap 3: kijk hoe het geld met bakken binnenstroomt.

Boetes

Eerder dit jaar kondigde de stad New York de medische noodtoestand af na een mazelenuitbraak. Daarnaast moesten burgers zich verplicht laten vaccineren.

De vaccinatieverplichting gold voor alle mensen in de getroffen gebieden in Brooklyn, op straffe van boetes, zo zei burgemeester Bill de Blasio.

Tussen 1 januari en 25 juli dit jaar zijn er 1164 gevallen van mazelen gemeld in de VS. Niemand is eraan overleden.

Ter vergelijking overlijden er jaarlijks 200.000 Amerikanen door medische fouten.

[The Free Thought Project]


Vond je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Hier in Nederland was toch ook een uitbraak van mazelen? Niets meer over gehoord, uitgegaan als een nachtkaars. Alle kindertjes spelen kennelijk weer buiten, gezond en wel. Als ook maar één kind iets naars had overgehouden van die ‘vreselijke’ ziekte had dat op alle voorpagina’s gestaan en een week lang op het tv-hournaal.

  10 likes
  • En best bijzonder, die nachtkaars:
   1. de vaccinatiegraad ligt onder de 95% waarvan beweert wordt dat die noodzakelijk is om verspreiding tegen te gaan.
   2. over Mazelen wordt beweerd dat het extreem besmettelijk is.

   die 21 augustus 2018
   Rosanne Herzberger over de besmettelijkheid van mazelen bij Margriet van der Linden.:
   4:38 min.: Mazelen is een heel bijzonder virus want het is extreem besmettelijk. Dus als jij mazelen hebt en je kucht hier dan heeft iedereen mazelen. Sterker nog, als jij wegloopt en daarna komt de schoonmaker hier opruimen, die krijgt het ook. Die kan het krijgen. Dus zo besmettelijk is het.
   https://www.youtube.com/watch?v=RBE8CYHlb84

   3 likes
 2. Angst is het hooft gerecht van geestelijke voedsel, zolang men deze kan voeden [Angst] zal men deze hanteren om de mens gevangen te houden ,niet alleen maar een ziekte waar ze op in spelen, er zijn vele vormen van Angst, religie is er ook een van, het democratische stelsel is er ook op gebaseerd, neem maar bijvoorbeeld de wapens die men allemaal vormt, ook deze word gecreëerd en gevormd op angst , met het verhaal, men heeft vijanden en creëren we allerlei wapentuig,onder de mom de vijand moet verslagen worden doen grootmachten de wapen fabrieken uitpuilen met wapens ,ook een verdienmodel, en er zijn vele soorten verdien modellen,en vele soorten angsten, nee wat dat betreft is de mens een achterlijke soort op dat gebied als ze door Angst laten leiden..Ja Angst zal voorlopig nog wel even regeren, zolang de mens zich daar door laat leiden ,kan het spel van angst blijven bestaan en blijft het voorlopig het hootf gerecht en zijn voedsel voor de mensheid.

  10 likes
  • Mooi en juist geschreven Rob!!!

   Zonde he…. de Angst…
   de Hoop hoopt zonder Vertrouwen… de Hoop Vreest
   De mens vreest het meest door het lijden dat hij vreest van dat wat waarschijnlijk nooit zal gebeuren. Gevangen tussen twee ijzeren tangen

   Waar Angst leeft is geen plaats voor Liefde

   2 likes
 3. https://nl.wikipedia.org/wiki/Dengue
  Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, is een tropische infectieziekte die wordt veroorzaakt door het denguevirus. Tot de symptomen behoren koorts, hoofdpijn, spierpijn en gewrichtspijn, en een kenmerkende huiduitslag die lijkt op die van de mazelen.

  https://www.ad.nl/buitenland/wees-alert-op-dengue-op-vakantie-in-azie~a6b2a0bc/
  Nederlanders die deze zomer op vakantie gaan naar Cambodja, Laos, Thailand, Vietnam of de Filipijnen moeten alert zijn op het dengue-virus. Daarvoor waarschuwt het Rode Kruis.

  Muggen is niet de oorzaak van knokkelkoorts.
  Je moet de oorzaak weten dan weet je hoe makkelijk knokkelkoorts kan genezen.

  0 likes
  • https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/08/dengue-verspreidt-zich-razendsnel-a3969509
   Vaccin vergert de kwaal
   In de Filippijnen is de discussie over inenten weer opgelaaid. Tegen dengue is maar één vaccin op de markt, dengvaxia van de Franse fabrikant Sanofi. De Filippijnen waren in 2016 het eerste land met een vaccinatieprogramma: meer dan 700.000 mensen werden ingeënt, vooral kinderen. Maar in 2017 ontstond grote onrust toen bleek dat de symptomen juist erger konden worden door het vaccin – de fabrikant moest dat ook toegeven.

   De vaccinatieangst die hierdoor ontstond, heeft ook een rol gespeeld bij de uitbraak van mazelen waarmee de Filippijnen eerder dit jaar te maken kregen. Ouders durfden hun kinderen niet meer te laten inenten. Gevolg: meer dan 35.000 gevallen van mazelen, bijna vijfhonderd doden.

   — Degene geen verstand van Mazelen, heeft ook geen verstand van Knokkelkoorts.
   — Degene wel verstand van Mazelen, heeft een makkelijke oplossing voor knokkelkoorts. Geen angst voor de muggen.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gates

Robert F. Kennedy jr. gaat los op Bill Gates: ‘Dit heeft hij op z’n kerfstok’

Robert F. Kennedy jr., de neef van ...

bill gates

Bill Gates: ‘Pas na massale inenting weer normaal leven’

Bill Gates, de oprichter van Microsoft en ...