Gezondheid

Gigantische winst voor Big Pharma dankzij mediahysterie rond mazelenuitbraak. Hoe angst wordt ingezet als verdienmodel

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dit jaar nam de hysterie rond een uitbraak van mazelen in Amerika bizarre vormen aan. Niet-gevaccineerde kinderen waren op sommige plekken niet meer welkom, mensen moesten zich verplicht laten inenten en de media maakten de mensen massaal bang voor de ziekte.

In mei publiceerde de Washington Post een artikel waarin werd opgeroepen om mensen die ervoor kozen zich niet te laten vaccineren, op te sluiten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dit artikel is niet geschreven door zomaar iemand. De auteur, Juliette Kayyem, is de voormalige Amerikaanse onderminister van Binnenlandse Veiligheid en Intergouvernementele Zaken.

Enorme winsten

“Er zijn meer dan 700 gevallen van mazelen in 22 staten gemeld,” schreef ze. “Er is nu sprake van een veiligheidscrisis en het is dan ook absoluut noodzakelijk om mensen te arresteren en te beboeten.”

We zien nu waartoe de hysterie heeft geleid: gigantische winsten voor Big Pharma.

Vorige week liet farmaceut Merck weten dat de vraag naar het mazelenvaccin piekte dankzij de ‘uitbraak’.

Enige leverancier

De verkoop van kindervaccins, waaronder Mercks BMR-vaccin tegen bof, mazelen en rodehond, steeg met 58 procent naar 675 miljoen dollar.

De farmareus is in de Verenigde Staten de enige leverancier van mazelenvaccins.

Stap 1: de media maken mensen bang voor een aandoening. Stap 2: mensen gaan massaal een vaccin halen. Stap 3: kijk hoe het geld met bakken binnenstroomt.

Boetes

Eerder dit jaar kondigde de stad New York de medische noodtoestand af na een mazelenuitbraak. Daarnaast moesten burgers zich verplicht laten vaccineren.

De vaccinatieverplichting gold voor alle mensen in de getroffen gebieden in Brooklyn, op straffe van boetes, zo zei burgemeester Bill de Blasio.

Tussen 1 januari en 25 juli dit jaar zijn er 1164 gevallen van mazelen gemeld in de VS. Niemand is eraan overleden.

Ter vergelijking overlijden er jaarlijks 200.000 Amerikanen door medische fouten.

[The Free Thought Project]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
4 jaren geleden

Angst is het hooft gerecht van geestelijke voedsel, zolang men deze kan voeden [Angst] zal men deze hanteren om de mens gevangen te houden ,niet alleen maar een ziekte waar ze op in spelen, er zijn vele vormen van Angst, religie is er ook een van, het democratische stelsel is er ook op gebaseerd, neem maar bijvoorbeeld de wapens die men allemaal vormt, ook deze word gecreëerd en gevormd op angst , met het verhaal, men heeft vijanden en creëren we allerlei wapentuig,onder de mom de vijand moet verslagen worden doen grootmachten de wapen fabrieken uitpuilen met wapens ,ook een verdienmodel, en er zijn vele soorten verdien modellen,en vele soorten angsten, nee wat dat betreft is de mens een achterlijke soort op dat gebied als ze door Angst laten leiden..Ja Angst zal voorlopig nog wel even regeren, zolang de mens zich daar door laat leiden ,kan het spel van angst blijven bestaan en blijft het voorlopig het hootf gerecht en zijn voedsel voor de mensheid.

AlbertV
AlbertV
4 jaren geleden

Hier in Nederland was toch ook een uitbraak van mazelen? Niets meer over gehoord, uitgegaan als een nachtkaars. Alle kindertjes spelen kennelijk weer buiten, gezond en wel. Als ook maar één kind iets naars had overgehouden van die ‘vreselijke’ ziekte had dat op alle voorpagina’s gestaan en een week lang op het tv-hournaal.

Thomas
Thomas
4 jaren geleden

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dengue
Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, is een tropische infectieziekte die wordt veroorzaakt door het denguevirus. Tot de symptomen behoren koorts, hoofdpijn, spierpijn en gewrichtspijn, en een kenmerkende huiduitslag die lijkt op die van de mazelen.

https://www.ad.nl/buitenland/wees-alert-op-dengue-op-vakantie-in-azie~a6b2a0bc/
Nederlanders die deze zomer op vakantie gaan naar Cambodja, Laos, Thailand, Vietnam of de Filipijnen moeten alert zijn op het dengue-virus. Daarvoor waarschuwt het Rode Kruis.

Muggen is niet de oorzaak van knokkelkoorts.
Je moet de oorzaak weten dan weet je hoe makkelijk knokkelkoorts kan genezen.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x