CoronaBinnenland

‘Er doemt een schokkend beeld op van een overheid die nota bene Defensie inzette tegen onschuldige artsen’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Twee jaar geleden brak de ‘coronapandemie’ uit. Huisarts Els van Veen had in eerste instantie vertrouwen in het ministerie van Volksgezondheid, dat zij in het belang van de bevolking zou handelen.

In een interview met Medisch Contact zei ze dat ze in haar praktijk een meer genuanceerde indruk van de gevolgen van corona kreeg dan het beeld dat ze in de media trof. Er waren amper overledenen. “De ernst viel mij mee.”

Lange tijd voelde Van Veen druk om haar twijfels voor zich te houden. Maar je uitspreken, hoort bij arts-zijn, aldus de huisarts. Ze zette publiekelijk vraagtekens bij de coronamaatregelen, maar was onder de indruk van de felheid waarmee mensen artsen wegzetten als complotdenkers.

Mijn reputatie mocht wel beschadigd worden

Ze zei te hopen dat ook artsenorganisaties zich anders opstellen in het openbare debat. Een dialoog kwam er niet. Integendeel: Van Veen en vele andere artsen werden tegengewerkt en gecensureerd, haar naam werd zwart gemaakt in de media.

In de zomer van 2021 stond er zelfs politie bij haar voor de deur. Kort daarna kreeg ze een brief van de Inspectie: er waren meldingen binnengekomen over haar uitlatingen over corona en de vaccins.

Ze belde de inspecteur en vroeg wat haar precies werd verweten. “Ik kreeg geen concreet antwoord,” klaagt de huisarts in een Twitterdraadje. “Wel kon ik de meldingen toegestuurd krijgen. De melders mochten anoniem blijven, mijn reputatie mocht wel beschadigd worden.”

Dat staat er letterlijk

Van Veen wijst erop dat vier burgerjournalisten al weken Wob-documenten aan het doorspitten zijn. Deze week stonden ze in De Telegraaf. “Wow, dacht ik, wat wordt er achter de schermen allemaal wel niet opgetuigd?” zei één van hen.

De data-analisten ontdekten dat er een ‘interdepartementaal overleg desinformatie’ is opgericht, waarin Binnenlandse Zaken, VWS, Defensie en terreurbestrijder NCTV zitten. “We troffen een actielijst aan, waarin staat: post iemand met een groot bereik iets op social media dat afwijkt van de overheidslijn over de pandemie, dan moet dat weersproken worden door ‘mensen van buiten de overheid’. Dat staat er letterlijk. Er zijn dus kennelijk mensen van ‘buiten de overheid’ die dit doen,” zei Cees van den Bos.

Van Veen: “Ze zijn nog niet bij 2021 aangekomen. Maar nu al doemt er een schokkend beeld op van een overheid die nota bene Defensie inzette tegen onschuldige artsen.”

4.8 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Clown Bassie
Clown Bassie
10 maanden geleden

Overal is monopolie verboden, behalve ……. in het regeren. Wie regeert, is de monopolist en kan alles doen. Niemand die hem kan stoppen.
Weten de Nederlanders dat wanneer ze stemmen, ze monopolie toestaaan?

Jojo
Jojo
10 maanden geleden

Dat is de benauwde sfeer die je proefde om je heen maar ook luisterend naar media in die tijd. Er lag een deken van sencuur op het tegengeluid. Die kon je duidelijk waarnemen.

Henk
Henk
10 maanden geleden

“Ze zijn nog niet bij 2021”
Het wordt dus nog erger.
En tegen de tijd dat alles bekend is zijn we een WW3 ingerommeld en is de prikplicht verplicht en de QR code als vervanger van de DiGiD een feit. Contant geld afgeschaft en gehoorzaamheid troef als het aan de regering ligt.
De WHO/WEF gaat het ons allemaal opleggen (lees verplichten).
Met dank aan Rutte, Kaag en de rest.

Greet Rieset
Greet Rieset
10 maanden geleden

“These are the government agencies paid to argue with you about any subject to discourage your audience” https://rumble.com/vzfzax-government-agencies-paid-to-argue-with-you-about-any-subject-to-discourage-.html

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

80
0
We lezen graag je reactie!x