Gezondheid

Waarschuwing tegen veelgebruikt vaccin na hondensterfte in Groot-Brittannië

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Groot-Brittannië zijn duizenden honden ziek geworden of overleden na een inenting die de dieren zou moeten beschermen tegen bacteriële infecties. Dierenorganisaties waarschuwen nu voor de bijwerkingen van het vaccin tegen leptospirose of rattenziekte.

Ondanks de waarschuwingen wordt het vaccin nog steeds verstrekt, meldt de Britse Daily Telegraph. Uit officiële stukken blijkt dat in de drie jaar dat het vaccin op de markt is minstens 120 honden zijn overleden na de prik.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Merck

De laatste twee jaar hebben toezichthouders 2000 meldingen binnengekregen van honden die bijwerkingen kregen of zijn gestorven na het vaccin. Hoewel rattenziekte nierproblemen kan veroorzaken en in extreme gevallen kan leiden tot sterfte, wordt het vaccin niet routinematig aan honden gegeven.

Het vaccin, Nobivac L4 geheten, wordt gemaakt door farmareus Merck en is verkrijgbaar in heel Europa. Het leidt volgens hondeneigenaren onder meer tot epileptische aanvallen, opgezette klieren en blindheid. Carol Blackburn-Harvey zei dat haar hond binnen enkele weken na de vaccinatie is overleden.

Moedwillig verdoezeld

Er is inmiddels een onderzoek ingesteld naar het vaccin, hoewel de autoriteiten niet willen zeggen hoeveel dieren er slachtoffer van zijn geworden. Volgens hondeneigenaren wordt de ware omvang van het probleem moedwillig verdoezeld.

Hondenfokker Bridgette Evans zei dat elke hond die ze L4 heeft gegeven, last kreeg van bijwerkingen. “Dierenartsen willen niet toegeven dat het vaccin risico’s met zich meebrengt,” zei ze. “Kerngezonde honden kunnen eraan sterven.”

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
reality check
reality check
7 jaren geleden

Ik ben ook 2 poezen kwijtgeraakt aan de gevolgen van vaccinaties. Conclusies van alternatieve dierenartsen EN 2 animal communcators (een in NL en een hier in de VS)
De ene had zoveel inentingen in haar 10 jarig leventje gehad (kreg status mee) dat toen ik haar uit het asiel haalde al gauw bleek, dat ze MS had Heel zielig.
De andere zat op een gegeven moment VOL met gezwellen….alle organen, ongeveer 3/4 jaar na een wettelijk verplichte inenting. Er heersen hier nog allerlei enge ziektes, zoals hondsdolheid (bij de coyottes, die hier in t wild rondlopen) en ook de pest. Daarom is het verplicht om in te enten.
Maar zoals je wel kunt begrijpen lap ik dat nu aan mijn laars.
Berschillende mensen, die ik hier ken hebben ook honden verloren direkt na inentingen.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Spuitjes zijn voor euthanasie. Doe mij maar nie!

Dacross
Dacross
7 jaren geleden

De dierenartsen die die rommel inspuiten zelf injecteren met die zooi. Daar kwam hij bij mij niet mee weg als ik mijn hond hierdoor kwijt zou raken. Hij ging er achteraan!

Padja
Padja
7 jaren geleden

Ja maar ja maar
De Britse daily telegraph
Die vertellen toch nooit de waarheid?
Of soms toch wel.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x