Homepagina » Universum » Bloedmaan luidt einde van de wereld in. Langste maansverduistering van deze eeuw leidt tot doemvoorspellingen
Bloedmaan luidt einde van de wereld in. Langste maansverduistering van deze eeuw leidt tot doemvoorspellingen

Bloedmaan luidt einde van de wereld in. Langste maansverduistering van deze eeuw leidt tot doemvoorspellingen

Komende maand is er een spectaculaire bloedmaan te zien. En dus zijn er weer allerlei doempredikers die claimen dat het einde van de wereld nabij is.

Op 27 juli is er een maansverduistering te zien, die bijna twee uur zal duren. Het gaat om de langste eclips van deze eeuw.

Aangezien de maan tijdens de verduistering rood kleurt, wordt er ook wel van een bloedmaan gesproken.

Maan in bloed

Doemdenkers als John Hagee en Mark Blitz hebben een parallel getrokken tussen de zogeheten tetrade, een reeks van vier maansverduisteringen, en het einde van de aarde zoals omschreven in de Bijbel.

Deze tetrade eindigde echter in de september 2014 en we zijn er nog steeds.

De bloedmaan heeft betrekking op het Bijbelboek Joël, waarin valt te lezen: “De zon zal veranderd worden in duisternis, en de maan in bloed, eer dat die grote en vreselijke dag des Heeren komt.”

Staat vol

YouTube staat vol met filmpjes van doempredikers die het einde van de wereld voorspellen.

Irvin Baxter, die al sinds de jaren tachtig voorspellingen doet over het einde der tijden, is één van de mensen die wijst op de passages in het Bijbelboek Joël.

Grootste profetische vervulling

“De Bijbel leert ons dat het einde der tijden aanstaande is en dat het de grootste profetische vervulling van de afgelopen 2000 jaar zal zijn,” zei hij.

De totale maansverduistering duurt in totaal één uur en 43 minuten en is te zien in grote delen van Europa, Azië, Australië, zuidelijke delen van Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

[Mirror]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • René van Zalk schreef:

  Bloedmanen zijn er door de eeuwen heen altijd geweest. De wereld is al die tijd nooit vergaan. Grote onzin dus. Tussen Iran en de USA staat er wel wat te gebeuren. De criminelen in Teheran moeten een kopje kleiner gemaakt worden, ze verzieken de wereld met het verspreiden (en ondersteunen) van terror. De inlichtingendiensten van de USA en Israël hebben inmiddels genoeg bewijs tegen de Iraanse leiders verzameld.

  7 likes
  • Frits schreef:

   Iran heeft de afgelopen eeuw geen enkel land aangevallen,Amerika heeft de afgelopen 70 jaar nog geen 1 jaar gehad zonder een ander land aan te vallen ,ze doen niet anders,altijd en overal.
   Het terrorisme in de wereld daar is Amerika bijna altijd de organisator van.en Israel ook.
   Ook in Syrie zijn ze volop aanwezig en ze doen geen eens moeite om dat te verbergen,wat hebben ze daar te zoeken ? Syrie de enige bondgenoot van Rusland ! stel je eens voor als het andersom was,dat Rusland is effe orde op zaken kwam stellen in een bevriend land van Amerika..dan waren de rapen gaar.
   voormalig gouverneur van California Jesse Ventura heeft het mooi gezegd;zo lang ik leef is de U.S.A in oorlog geweest al 68 jaar nooit 1 dag zonder dat een ander land werd bezet /of aangevallen.ook in eigen land vallen ze aan ..911 was an inside job 100% en het gulf of tonkin incident bracht de Amerikanen in oorlog in Vietnam 70.000 Amerikaanse doden ,nu staat gewoon in elk geschiedenis boek in Amerika dat dat Gulf of Tonkin incident nooit heeft plaatsgevonden en een verzinsel was.om Vietnam aan te vallen…ach man ik kan nog wel uren door schrijven.

   38 likes
   • math schreef:

    De V.S. bestaat iets meer dan 250 jaar en heeft in deze periode 220 jaar oorlog gevoerd over de hele wereld .

    12 likes
    • weg met ons schreef:

     @math

     Amerika is zelfs gebouwd op bloed van de natives die werden weggezet als wilden en onbeschaafd volk zonder religieus christelijke normen en waarden, men nam dat als argument en verontschuldiging en zo vonden het recht te hebben miljoenen indianen uit te roeien.

     Tot op heden gebruiken Amerikanen dergelijke zieke argumenten om (proxy) oorlogen te rechtvaardigen in andere landen en daar dood en grote ellende te brengen. Het brengen van Amerikaanse ‘beschaving met hun normen en waarden’ . En sinds de zionisten het daar voor het zeggen hebben en de boel sinds 23/12/1913 hebben gekaapt is het ellendige Amerikaanse oorlogsvoeren in de wereld alleen maar toegenomen. Na de zionistische WOI/WOII is Europa dan ook niet bevrijd, maar bezet door de VS.

     16 likes
     • deze schreef:

      goed gezegd, zo is het gegaan en steeds gaat het zo.. maar er komt een grote draai, en daar mogen we ons op voorbereiden mensen, want het komt immers voort uit de grote kraan van de grootste volkveraders, die zich ” medemensen ” en ” volksvertegenwoordigers ” durven te noemen! Grote, maar dan ook z e e r grote blijdschap als die merkeltrol er uit gaat en die hele kliek in brussel, want daar worden de snode plannen uitgevoerd door de zeer goed betaalde pionnen met gezag..
      Vandaag kukidentpremier naar de grote boze witte wolf.. ik ga echt lachen straks om de n e p beelden en tekst/vertaling – ombouwing naar een aannemelijke leugen die ons weer op de mouw zal worden geprikt.. let maar op.. het gaat deze week er op of onder voor dit land die al te graag een loopjongen wil zijn vanwege de grote winst c.q. dividend – kolere – zooi
      Het is een heel raar land aan het worden hier.. is het al een tijdje eingelijk.. TIJD VOOR EEN NIEUWE ROBIN HOOD !
      EN VOOR EEN GEHEEL GEZUIVERD NEDERLAND..
      Die slavenherdenking is een KAPMANTEL ,meer niet. ook de veteranenstoet weer afgelopen zaterdag.. zag je ” hem ” staan .. Jan met de Pet OP ?? Bah bah.. mijn kotslevel is hoog na dit weekend

      fijne strakblauwe lucht-week ieder

      een oud gezegde : de wereld hangt van drukwerk aan elkaar..
      voor grafische kenners een bekende..

      0 likes
  • HPS schreef:

   Zoals ze genoeg bewijzen hadden verzameld over de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein? Ze hebben ook bewijs tegen Nederland hoor. Als hen dat zo uitkomt.

   14 likes
   • math schreef:

    Dit hebben ze hier niet meer nodig sinds 1945 tot heden is Nederland bezet door de Amerikanen. Kijk maar eens naar het aantal militaire basissen.

    14 likes
  • salvar schreef:

   @rene van zalk
   wie heeft volgens jouw het midden-oosten naar de knoppen geholpen?
   wie zorgen ervoor dat afrika nooit meer opgebouwd wordt?
   wie helpt de terroristen in syrie te bewapenen?
   ik denk dat het jouw vriendjes zijn.

   14 likes
  • Enki schreef:

   Moeten ze eerst dat verschrikkelijke gif gooiende, door rusland gesteunde monster Assad verslaan en gelijk door Turkije naar de stoep van poetin doortrekken. Ja dan zijn wij in het westen eindelijk bevrijd van al het kwaad in deze wereld…. Laten we de USA en israel alvast bedanken. Gelukkig zijn deze stabiele vrede brengende landen onze laatste redmiddel. En als ze dan al het kwaad hebben verdreven, dan kunnen we rustig ons hoofdje op de schoot van de betrouwbare inlichtingdiensten leggen van de US en israel. pfff owe ja THANK GOD!

   4 likes
   • weg met ons schreef:

    @Enki

    En zorg er dan vooral voor dat jij en miljoenen zio nazi slaven al het staatsgif uit de hersenpan krijgen, anders schieten het weinig op. Zio Israël en de VS kunnen het beregoed vinden, noodgedwongen, met Saoedi-Arabië, de homo hangers en plein koppensnellers en de daar ultra gereformeerde islam, de haters van Israël. Wat een contradicties houden de pseude joden er toch op na. Geld en smeerolie maken heel enge en vieze wezens van de zio/VS huichelaars.

    9 likes
  • wolfje schreef:

   @ van zalk
   vroeger kregen we nog wel eens de groeten uit nunspeet. tijden veranderen

   2 likes
  • Ikke schreef:

   Zalk is een meetje dom!

   0 likes
 • Shockley schreef:

  Soms zou ik willen dat een virus de wereld zou overgaan en alleen religieuze waanzinnigen, elitairen en ander gespuis zou treffen…Maar ja dat zou weer het motto “Leven en laat leven” teniet doen

  16 likes
  • weg met ons schreef:

   @Shokley

   Deze wens is begrijpelijk, want vergeet niet, ‘t is wij of zij! Leven en laten leven daar hebben deze mensen geen boodschap aan en pakken wat ze kunnen en gaan letterlijk over lijken.

   Het gaat de psychopatem om al het geld in de wereld en totale macht over de mensheid en dat is geen complottheorie, maar dr naakte waarheid!

   Waarom clementie hebben met degene die jou, mij, ons allen naar het leven staan, waarom mededogen hebben of voelen voor satanisten en (hooggeplaatste) moordenaars en criminelen? Het is uit pure zelfverdediging dat wij moeten transformeren tot mensen die het oog om oog, tand om tand principe hanteren en is in deze een heel gezonde natuurlijke reactie. Alleen heeft de macht (kerk, staat en koningin) over duizenden jaren het volk telkenmale zo geprogrammeerd dat ze precies dat doet wat de macht hun macht laat behouden.

   Bedenk eens hoe het kan dat werkelijk machtige personen nooit gestraft worden of zijn verdiende loon krijgt in deze zogenaamde ‘rechtschapen wereld’ zoals een doorsnee mens dat wel krijgt?

   Zouden al die grote jongens en meisjes werkelijk allemaal zo goudeerlijk, netjes en braaf zijn dat we daarom nooit ergens ook maar iets erover lezen of horen? Ik zeg “wauw”, wat een voorbeeldige huichelzooi.

   30 likes
  • Teun schreef:

   dan mag dit virus ook alle linkse deug fascisten meenemen, lekker rustig…

   6 likes
 • weg met ons schreef:

  Mooi zo, eindelijk het einde van -deze- wereld en gaan we eindelijk na tig duizenden jaren over naar een nieuwe wereld.

  Of dat een betere is moet nog blijken, maar om in doemscenario’s te preken moet dat wel gebeuren met een onderbouwing. Neem bijv. de kunstmatig opgeklopte markten met gratis biljoenen/trillions euro/dollars door een satanische ECB en FED banken, in de markten weggezet met de bedoeling de boel zo te manipuleren dat aan het eind van deze gratis geldmarkt festijn de boel wederom kunstmatig implodeert en vandaar uit een verschrikkelijke, mondiale, zionistische machtsbolwerk kan ontstaan (volgens de bijbelse profetieën de grote verdrukking)…..Of krijgen we het juist andersom en positief en eindelijk de grote bevrijding en opruiming van de reeds huidige aanwezige grote verdrukking en zullen de nazi zionisten met pek en veren door de straten worden gejaagd en de macht worden teruggegeven aan een nieuwe, zuivere en oprechte macht?

  13 likes
  • Aradhel schreef:

   *zucht*… alweer? Dan ga ik eerst nog maar eventjes snel flink de beest uit te hangen, en al mijn geld verbrassen. O wacht…. dat geld heb ik niet wens, dus ik ben al klaar voordat ik ben begonnen. Man man man, wat een kneuzen. Bangmakerij met sprookjes met dat verdoemde sprookjesboek in de hand. Hans Christian Andersen is er niks bij, draait zich van gloeiende jaloezie om in zijn graf…

   Er zit wel iets aan te komen inderdaad, maar het is niet het einde van de wereld , en ook geen WW3. De Powers That Be weten van gekheid niet meer wat ze nog meer moeten organiseren om de schaapjes binnen de hekken te houden.

   Kijk maar eens om je heen wat voor wetten er in sneltreinvaart in no time doorheen worden gejast. Ronald Bernhard zegt dat de mensheid nog tien jaar heeft, en dan is het gedaan met ons. Fearporne, that’s alle there is, en Ronald heeft ook maar zijn vege lijf en leden te verdedigen….

   2 likes
   • weg met ons schreef:

    @Aradhel

    Zucht? Joepie! Eindelijk kan bewezen worden dat iedereen bij de neus is genomen en dat al voor tig honderden jaren, tenminste, het kan ook korter zijn. Want hoe oud zijn boekjes en zagen?

    4 likes
    • Aradhel schreef:

     @weg met ons

     Die zucht was gewoon om mijn ergernis te laten blijken na de zoveelste onnozele hals die ons komt vertellen dat de wereld vergaat, en wel eind volgende maand. Ik krijg daar zo ontzettend, ongelofelijk, echt werkelijk waar een een dijk van een punthoofd van hè? En ik weet waar jij het over hebt, en zo is het en niet anders.

     Stoppen met die onzin en doe je eigen onderzoek. En geloof niet zomaar wat anderen jou verteld. Dus ook niet als ik, ‘nine for news’ of ‘weg met ons’ jou iets verteld.

     3 likes
     • weg met ons schreef:

      @Aradhel

      Begrijpelijk dat je zucht en een punthoofd krijgt van doomsday voorspellingen. Voorspellingen zijn als amateur darters die proberen bullseye te gooien, af en toe is het raak.

      Maar neemt niet weg dat de maan zeker invloed heeft op mens en natuur. Of standen van planeten iets voorspellen? Soms lijkt het er sterk op,, hoewel ik redelijk veel weet over astrologie, is begrijpen en het zeker weten van astrologie echter vrij moeilijk.of bijna onmogelijk te bewijzen. Bijv.. was het toeval, kennis van of een echte voorspelling toen ik mijn vriendin eaarschuwde dat ze zich rustig moest houden en kalm moest afwachten totdat de stand van de planeten gunstiger was en zij daar niet naar luisterde en uiteindelijk is verongelukt. Toeval?

      In ieder geval zou ik nooit alle kaarten inzetten op voorspellingen, want voorspellingen zijn als het weer. Beter is het goed luisteren naar je innerlijke “je” of innerlijke natuurlijke gang en drang. En zeker je rationele verstand erbij houden en altijd deze raadplegen, indien nodig.

      Corr….zagen moet zijn sagen…en legendes.

      3 likes
   • Willie schreef:

    @Aradhel,
    En hoezo en waarom zegt Ronald Bernhard dat de mensheid nog tien jaar heeft?

    2 likes
 • Dommelectueel schreef:

  Met rutte heb je geen bloedmaan nodig.

  8 likes
 • Maarten V schreef:

  Ik was er op aan het wachten wanneer de volgende doemsdag hier gaat verschijnen. Inmiddels zijn er al door de geschiedenis heen al duizenden gepasseerd. En sinds het succes van sociale media komen er elk jaar nog vele tientallen bij. Telkens blijkt om een misrekening te gaan.
  (tja. Het is geen exacte wetenschap, he!)

  “Gelukkig” is er een kleine kans dat er per toeval ene toekomstige doemsdenker gelijk heeft.
  Niet omdat hij de juiste voorspelling doet door een bijbelstudie, via astrologie of door mythologie te ontleden. Maar gewoon omwille van het feit dat de mensheid al goed bezig is het milieu, de natuur en hun tegenstanders te vernietigen. Deze evolutie is sinds de industriële evolutie en het ontstaan de massaconsumptie al reeds van start.

  In die zin ben ik ook een doemdenker. Het is vijf na twaalf. En over een paar decennia is het al twintig na twaalf.

  Het alternatief zie ik zeker niet zitten door terug in holen te gaan leven om zo de wereld te redden. Ik ben net als vele andere mensen verslaafd aan technologie en de vele keuzes die we krijgen. Om daar zonder mee te stellen is een zware gedachte. En een doemscenario op zich.

  1 likes
  • Patricia Müller schreef:

   De mens is op beste weg zijn basis van existentie – dus de natuur – en daarmee ook zijn eigen bestaan om zeep te helpen. Altijd tegen de natuur kan op lange termijn niet werken. Steekwoorden: Hersenen, die in een computer geïmplanteerd in een puur virtuele wereld leven, kunstmatige baarmoeders. Griezelig. Voor mij hoeft dat echt niet.

   6 likes
 • Louise schreef:

  Het enige doemscenario is wat de mens zelf gecreeerd heeft en dat is al erg genoeg.
  De mens had ook voor een leuker , liefdevoller , toleranter scenario kunnen kiezen.
  En nog steeds kiezen ze voor hun eigen ondergang, wonderlijk toch…..

  7 likes
 • HPS schreef:

  “De zon zal veranderd worden in duisternis, en de maan in bloed, eer dat die grote en vreselijke dag des Heeren komt.”

  Knap hoor, als je het stof op de maan vloeibaar (bloed) kunt maken. Ik weet niet wat die tekstschrijver gerookt had.
  Ik ga ervan uit dat die beste man wel het verschil wist tussen bloed en de kleur rood. Toch gebruikt hij het woord bloed.

  5 likes
 • Yoop schreef:

  Al die onheilsvoorspellingen waren de voorgaande keren ook zo succesvol……*proest!*

  5 likes
 • deze schreef:

  daar gaan we weer…..

  4 likes
 • Sceptic schreef:

  Goed opletten deze keer of de schaduw wel aan de goede kant zit.

  This Lunar Eclipse Doesn’t Work on Your Globe | FLAT EARTH
  https://www.youtube.com/watch?v=JXqGF0VsOsw

  It is easier to fool people than to convince them they are being fooled..

  3 likes
 • Patricia Müller schreef:

  De kindertjes wensen zich al lange tijd, dat de school afbrandt, helaas doet ze dat niet. Het blijft nog heel veel te leren … Voor mij – ik zou het me ook wensen. Beter een einde met een pijn als pijn zonder einde.

  3 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  De toekomst is niet met zekerheid te voorspellen.
  Met de nadruk op ‘zekerheid’.
  Er bestaat wel een mogelijkheid dat je voorspelling uitkomt.
  Maar dan moet je vooral politicus zijn om recht te praten wat krom is.

  2 likes
 • Richard schreef:

  …help…

  0 likes
 • Judith schreef:

  Het zou ook over Openbaringen 6:12-14 kunnen gaan. In dat geval is het niet het eind der tijden, maar zouden we ervan uit kunnen gaan dat er zware aardbevingen komen. 🙄😜 Beter dan het einde der tijden. Ik geloof in God en denk niet dat het einde der tijden aanstaande is. Maar het ziet eruit als een prachtig teken van God.

  0 likes
 • x

  Check Also

  minister

  Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

  Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

  5g

  ‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

  Stop nu de uitrol van 5G en ...

  >