Homepagina » Universum » Gisteren ontdekte aardscheerder passeert probleemloos

Gisteren ontdekte aardscheerder passeert probleemloos

Een asteroïde die pas gisteren werd ontdekt vloog vanochtend om zeven minuten over negen op 14.000 kilometer langs het oppervlak van onze planeet.

2012 KT42 vloog door de Clarke-gordel waarbinnen satellieten geostationair zijn geplaatst. Dergelijke satellieten draaien op een vast punt boven de evenaar rond de aarde.

De asteroïde is drie tot 10 meter groot en staat in de top 20 van dichtste passages langs de aarde op de zesde plaats. 2012 KT42 naderde onze planeet tot 0,05 keer de afstand tussen de aarde en de maan.

Nauwe passage

De omloopbaan van het hemellichaam laat zien dat een botsing met de aarde was uitgesloten. Indien de asteroïde wel te dicht in de buurt van onze planeet zou zijn gekomen, dan zou de steenklomp bijna helemaal zijn opgebrand in de atmosfeer waarna enkele relatief kleine meteorieten op de aarde zouden zijn neerkomen.

De asteroïde werd op 28 mei ontdekt door sterrenkundigen verbonden aan de Mount Lemmon Survey in Tucson in de staat Arizona.

Gisteren vond ook al een nauwe passage van een ander rotsblok plaats. Rond 17.20 uur Nederlandse tijd vloog planetoïde 2012 KP24 op 51.000 kilometer langs de aarde.

Bron: Spaceweather.com

Gerelateerd:

 Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. [quote name=”Jap”]

  Zoef… daar ging hij! Eigenlijk is het raar dat we niet heel vaak door een steen ofzo geraakt worden. Of zie ik dat verkeerd.[/quote]

  Het meeste verbrand zodra het in onze atmosfeer komt.

  1 likes
 2. Gisteren pas ontdekt ,, ja,ja ,,,,en ik ben groen !

  0 likes
 3. [quote name=”dymph”]Gisteren pas ontdekt ,, ja,ja ,,,,en ik ben groen ![/quote]

  Dan heb je teveel koper in je.

  @ontopic ..

  Zoef… daar ging hij! Eigenlijk is het raar dat we niet heel vaak door een steen ofzo geraakt worden. Of zie ik dat verkeerd.

  0 likes
 4. #2 Jap
  29-05-2012 12:13

  ja moet wel joh, die koperen munten vertrouw ik de banken nie toe.
  lol

  Het is meer geluk hebben dat we niet vaker getroffen worden door ruimte afval.

  0 likes
 5. ja en daar geloof ik ook niks van,ze houden de ruimte best wel in de gaten want Andre kuipers in de ISS de ruimte krijgt te horen wanneer ze de raket in moeten voor noodgevallen ,en ook voor zonne aktiviteiten ik weet niet wie hier veranwoordelijk zijn maar die houden ons niet op de hoogte deze mensen vinden sat er al genoeg mensen op de aarde wonen laat er maar mensen dood gaan ,zo denken ze wij gaan wel ondergronds wonen

  0 likes
 6. @1 Dymph: Deze is inderdaad pas laat ontdekt en zo zijn er nog velen onondekt.En ze zijn met zovelen, dat als je de op aarde beschikbare telescopen allemaal gelijktijdig zou gebruiken, je er een behoorlijk aantal zult missen.Vergelijk het maar als zoeken naar een speld in een hooiberg.En dan nog dit, stel het was vroegtijdig bekend gemaakt was, dan hadden de doemdenkers die denken dat de wereld in 2012 vergaat,weer brood gehad om te eten,en de wildste verhalen in de ether gesmeten.En de Maya,s??Hun kalender vertelt dat er een nieuwe periode is aangebroken namelijk die van WATERMAN die nieuw levenswater uitgiet over moeder aarde!!Upgraden van hersencellen dus!!

  0 likes
 7. #5 Sipco
  29-05-2012 12:56

  Dan kunnen ze ons nog gewoon zeggen wij hebben het achteraf verteld omdat ,,,,

  En neem maar aan dat ze heel de ruimte alles kunnen waarnemen.
  Als ze zelfs asteroïde die over een jaar langs komt kunnen zien en dan deze een dag van te voren niet ???

  De computers zijn zo goed uit gerust dat bij iedere verandering in de ruimte een bel afgaat.

  Alles word in de gaten gehouden via de sateliet die zelfs dwars door je muur kijkt en je in je eigen huis volgt, ja die zijn er en dan kan zoiets niet gezien worden ??? Terwijl wij dag en nacht gevolgt worden op deze wijze en dan hebben ze geen kennis en middelen denk je om heel de ruimte in de gaten te houden ?
  Ik denk het niet, ik weet het.

  0 likes
 8. [quote name=”dymph”]#2 Jap
  29-05-2012 12:13

  ja moet wel joh, die koperen munten vertrouw ik de banken nie toe.
  lol

  Het is meer geluk hebben dat we niet vaker getroffen worden door ruimte afval.[/quote]

  Ze zijn nu wel veel waard!! 😛

  0 likes
 9. De meeste waarnemingen worden gedaan door amateur astronomen gewoon achter in de tuin,nasa heeft het te druk met de zon,en deze aard scheerder was wel 6meter dus ja het kan gebeuren dat er wel eens eentje over het hoofd word gezien maar zo zijn er nog miljoenen,hallaluja voor de amateur astronoom

  0 likes
 10. @ Dymph:Je haalt nu echt van alles door elkaar!!Een sataliet die door de muren heen kan kijken staat op aarde gericht en niet naar de ruimte.Koppel alle telescoopcomputers aan elkaar, en dan nog kun je velen missen simpel weg, omdat het systeem NIET de gehele ruimte bestrijkt.En tussen denken en weten zit nogal een wereld van verschil.Verklaar mij anders even waarom http://www.astronieuws.nl of wwww.allesoversterrenkunde.nl steeds met iets nieuws komen??Tenslotte denk jij alles al te weten, en ben ik maar dom als amateur astronoom.

  0 likes
 11. ach ik ben ook maar een dom amateurtje zijn we toch al met z,n 2e

  [quote name=”Sipco”]@ Dymph:Je haalt nu echt van alles door elkaar!!Een sataliet die door de muren heen kan kijken staat op aarde gericht en niet naar de ruimte.Koppel alle telescoopcomputers aan elkaar, en dan nog kun je velen missen simpel weg, omdat het systeem NIET de gehele ruimte bestrijkt.En tussen denken en weten zit nogal een wereld van verschil.Verklaar mij anders even waarom http://www.astronieuws.nl of wwww.allesoversterrenkunde.nl steeds met iets nieuws komen??Tenslotte denk jij alles al te weten, en ben ik maar dom als amateur astronoom.[/quote]

  0 likes
 12. @ Dymph: Uw woorden:De computers zijn zo goed uit gerust dat bij iedere verandering in de ruimte een bel afgaat….Vandaar dat er bij iedere UFO, razendsnel een stel straaljagers, dit naar beneden willen halen.Maar deze meestal wegblijven!!!Maar de bellen gingen toch af, en de piloten zaten te pokeren.-)))))))

  0 likes
 13. [quote name=”dymph”]#2 Jap
  29-05-2012 12:13

  ja moet wel joh, die koperen munten vertrouw ik de banken nie toe.
  lol

  Het is meer geluk hebben dat we niet vaker getroffen worden door ruimte afval.[/quote]

  Heb niks met geluk te maken.Als het goed is weet je onderhand dat wij mensen een experiment zijn van verschillende soorten alien rassen.Met hun technologie is het een eitje om zown steentje uit zn koers te laten geraken. Hun experiment (wij mensen) worden echt wel goed beschermd hoor 😉 . Ik maak me meer druhttps://ninefornews.nl/administrator/index.php?option=com_jcomments&task=comments.edit&hidemainmenu=1&cid=1931#k om de superwave ofwel Nexus die er aan zit te komen , en waar we al vele tientallen jaren voor worden voorbereid en gewaarschuwd dmv graancirkels.

  Groet Armaita

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

duitse

Duitse arts slaat alarm: ‘100.000 doden door coronamaatregelen’

De coronamaatregelen zijn overdreven, zei arts Heiko ...

halsema

‘Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt. Ze moet aftreden’

In Amsterdam waren vandaag duizenden mensen op ...