Universum

Gisteren ontdekte aardscheerder passeert probleemloos

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een asteroïde die pas gisteren werd ontdekt vloog vanochtend om zeven minuten over negen op 14.000 kilometer langs het oppervlak van onze planeet.

2012 KT42 vloog door de Clarke-gordel waarbinnen satellieten geostationair zijn geplaatst. Dergelijke satellieten draaien op een vast punt boven de evenaar rond de aarde.

De asteroïde is drie tot 10 meter groot en staat in de top 20 van dichtste passages langs de aarde op de zesde plaats. 2012 KT42 naderde onze planeet tot 0,05 keer de afstand tussen de aarde en de maan.

Nauwe passage

De omloopbaan van het hemellichaam laat zien dat een botsing met de aarde was uitgesloten. Indien de asteroïde wel te dicht in de buurt van onze planeet zou zijn gekomen, dan zou de steenklomp bijna helemaal zijn opgebrand in de atmosfeer waarna enkele relatief kleine meteorieten op de aarde zouden zijn neerkomen.

De asteroïde werd op 28 mei ontdekt door sterrenkundigen verbonden aan de Mount Lemmon Survey in Tucson in de staat Arizona.

Gisteren vond ook al een nauwe passage van een ander rotsblok plaats. Rond 17.20 uur Nederlandse tijd vloog planetoïde 2012 KP24 op 51.000 kilometer langs de aarde.

Bron: Spaceweather.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dymph
dymph
10 jaren geleden

Gisteren pas ontdekt ,, ja,ja ,,,,en ik ben groen !

Jap
Jap
10 jaren geleden

[quote name=”dymph”]Gisteren pas ontdekt ,, ja,ja ,,,,en ik ben groen ![/quote]

Dan heb je teveel koper in je.

@ontopic ..

Zoef… daar ging hij! Eigenlijk is het raar dat we niet heel vaak door een steen ofzo geraakt worden. Of zie ik dat verkeerd.

dymph
dymph
10 jaren geleden

#2 Jap
29-05-2012 12:13

ja moet wel joh, die koperen munten vertrouw ik de banken nie toe.
lol

Het is meer geluk hebben dat we niet vaker getroffen worden door ruimte afval.

Tineke
Tineke
10 jaren geleden

ja en daar geloof ik ook niks van,ze houden de ruimte best wel in de gaten want Andre kuipers in de ISS de ruimte krijgt te horen wanneer ze de raket in moeten voor noodgevallen ,en ook voor zonne aktiviteiten ik weet niet wie hier veranwoordelijk zijn maar die houden ons niet op de hoogte deze mensen vinden sat er al genoeg mensen op de aarde wonen laat er maar mensen dood gaan ,zo denken ze wij gaan wel ondergronds wonen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x