Homepagina » Mens en Dier » God is stom. Filipijnse president Duterte steekt op tv tirade af over religie
God is stom. Filipijnse president Duterte steekt op tv tirade af over religie

God is stom. Filipijnse president Duterte steekt op tv tirade af over religie

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft tijdens een top in de stad Davao City laten weten hoe hij denkt over religie.

Hij vroeg zich af waarom God in het Bijbelse scheppingsverhaal Adam en Eva geschapen zou hebben om hen nadien te laten verleiden door de duivel en zo hun zuiverheid geschonden werd.

“Wie is die stomme God die zoiets toelaat?” vroeg hij. “Die klootzak is echt stom als dat zo is. Geloof jij dat?”

Stomme voorstelling

“Omdat Adam en Eva in de christelijke theologie een zonde begingen, zouden alle mensen uit de goddelijke genade zijn gevallen,” vervolgde hij.

“Wat voor een godsdienst vertelt nu zoiets?” klonk het. “Dat is wat ik niet kan aanvaarden, zo’n stomme voorstelling.”

De president gaf aan dat hij gelooft in een universele geest, maar niet in religie.

Gek

De katholieke kerk heeft de uitspraken van Duterte scherp veroordeeld. Bisschop Arturo Bastes noemde Duterte ‘een gek’.

“Duterte is een psychologische freak, een psychopaat en een zieke geest die nooit president had mogen worden,” zei hij.

Hekel

De woordvoerder van de president liet weten dat Duterte op jonge leeftijd is misbruikt door een priester en om die reden een hekel aan de kerk heeft.

Een overgrote meerderheid van de Filipino’s is christelijk, waarvan de meesten katholiek. De katholieke kerk heeft in de Filipijnen veel invloed.

[VRT]


Vind je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

36 reacties

 1. Duterte heeft gelijk! Ik hou ook niet van religies, want met hun domme dogmata zijn ze allemaal kooien voor de geest. Ze stoppen de vrije geest in de bajes. De waarheid kan je niet in een dogma persen.

  27 likes
  • Volledig mee eens! “Religion is doing what you’re told, no matter what is right. Morality is doing right, no matter what you’re told”
   Religie = macht, geld, intimidatie, vervolging, onverdraagzaamheid, misbruik…
   Leve de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster!

   22 likes
   • alocalareanetwork

    Jezus is gestuurd om zondaars tot bekering te roepen (om voortaan het goede te doen vanuit een nieuwe natuur), niet de (in eigen oog) rechtvaardigen.
    de anti-christelijkde dogma is een leugen om je van Jezus weg te houden door vooringenomen stellingen te verkondigen om de oren van humanisten te jeuken.

    0 likes
  • Religie is een verzamelnaam voor geschiedenis, personen en levensstijl.
   Adam en Eva waren misschien de eerste genetisch gemanipuleerde wezens. En er waren natuurlijk ook personen die er niet in geloofden.
   Die zogenaamde stomme God, een klootzak, volgens Duterte, zou wel eens Satan in persoon kunnen zijn.
   En Hij weet nu ook wie zijn ‘beste vriend’ is.

   8 likes
  • Religie mijn beste onbekend heeft niks te zien met God, maar alles met een wereld dogmatisch draconisch systeem!

   De term ” God” zou je kunnen vervangen door De Waarheid en Het Leven. Met God wordt dus enkel de Levensbron van alles bedoeld. Is geen persoon, maar schept persoonlijkheid. Maw persoonlijkheid wordt in de mens aangewakkerd, tot deze weer de Holistische mens ( 12 DNA strengen) is, wat hij oorspronkelijk was. Deze mens is enkel het experiment van de Annunaki.

   Namaste

   4 likes
   • alocalareanetwork

    boeddhisme is een ervaringsreligie dat niet bevredigd maar tevreden laat zijn met meer leegte en niks toevoegt aan jezelf, naaste en samenleving.
    Joh 14:6 Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.

    Joh 1:29 De volgende dag zag Johannes Jezus naar zich toe komen en hij zei: Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt!

    Eph 4:31-32 31 Laat alle bitterheid, woede, toorn, geschreeuw en laster van u weggenomen worden, met alle slechtheid, 32 maar wees ten opzichte van elkaar vriendelijk en barmhartig, en vergeef elkaar, zoals ook God in Christus u vergeven heeft.

    Heb 2:9 maar wij zien Jezus met heerlijkheid en eer gekroond, Die voor korte tijd minder dan de engelen geworden was, vanwege het lijden van de dood, opdat Hij door de genade van God voor allen de dood zou proeven.

    Rom 6:23 Want het loon van de zonde is de dood, maar de genadegave van God is eeuwig leven, door (geloof in) Jezus Christus, onze Heere.

    2Co 5:21 Want Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem.

    Rom 6:22-23 22 Maar nu, van de zonde vrijgemaakt en aan God dienstbaar gemaakt, hebt u uw vrucht, die tot heiliging leidt, met als einde eeuwig leven. 23 Want het loon van de zonde is de dood, maar de genadegave van God is eeuwig leven, door Jezus Christus, onze Heere.

    0 likes
  • Duterte heeft met zijn aanpak van de drugs laten zien dat hij verslaafd is aan geweld. Dat hij aan het afkicken is van het katholieke geloof maakt hem niet direct zelf tot een heilige. Daarom God en bijgeloof en geloof en politiek graag gescheiden houden.

   0 likes
 2. Zoals in de gospels van st Thomas die bij Nag Hammadi zijn gevonden staat: “God Is In U en overal om U heen, niet in huizen van hout of steen” met andere woorden.. het goddelijke zit in jezelf, de religies hebben het een extern beeld gegeven om de mensheid te kunnen manipuleren… vergeet niet dat de religies gebaseerd zijn op angst… kijk naar het goddelijke in je zelf en voel de liefde door je heen stromen.. dan heb je geen religie nodig… In La ‘Kech

  17 likes
 3. Duterte heeft hier echt een punt! Dat hij god uitscheldt terwijl hij niet in zijn bestaan gelooft vind ik dan weer merkwaardig en onnodig.
  De erfzonde echter heb ik ook altijd een erg ongeloofwaardige, belachelijke, verwerpelijke en zelfs schadelijke theorie gevonden.
  Duterte raakt hier een gevoelige snaar bij de kerkleiders omdat die zelf ook wel eten dat er niks klopt van hun voorstelling van zaken. Dat is ook de reden dat ze er zo heftig op aanslaan;

  ze staan in hun hemd!

  10 likes
 4. Religie is als politieke stromingen, het perfecte madsa stuurmeganisme en onderdrukkingsmiddel en dat alles gebaseerd op leugens en stemmingmakerij. Vooral met angst voor een hogere, die alleen beloond als men zich onderwerpt en dat doet wat de veelal krankzinnige optekeningen in boekjes van hem verlangen.

  Zeker en vooral niet individueel, zelfstandig leven en denken, maar collectief niet nadenken is gevraagd, waarbij satan (de machthebbers) zich dr ballen uit de broek lachen om zoveel domheid.

  Geloven in een hogere liefdevolle of zelfs hogere kwade macht is helemaal niets mis mee goed en kwaad zijn nu eenmaal onderdeel van het leven, maar om je domweg te laten leiden door aardse of hogere machten lijkt mij verre van verstandig of gezond en brengt de mens uiteindelijk af van hun natuurlijke pad in het leven.

  9 likes
 5. de hele geschiedenis moet her keken worden klopt geen drol van.
  religie moet uitgebannen worden (elke) brengt oorlog en geweld op deze rots.
  dat er iets alles geschapen heeft geloof ik wel daarom hoop ik dat er een universeel geloof komt.

  8 likes
 6. religie is een vorm van onderontwikkeling.

  8 likes
 7. Het “geloof” is gewoon een verzinsel voor de bevolking om ze temmen en “iets” te geven om naar te bidden als je denkt het nodig te hebben.
  Maar er bestaat naar mijn mening helemaal niets van..Geen god ,geen duivel..
  Simpel as that

  6 likes
 8. Alle geloven zijn door de mens verzonnen het is allemaal onzin ! Probeer te geloven in de goedheid van jezelf en onthou we zijn maar mensen en we hebben zat fouten maar ook hele goede dingen daar hebben we al die namaak goden niet voor nodig ! Zeker niet die vieze paapen in de RK kerk die aan kinderen zitten !

  6 likes
 9. Het scheppingsverhaal (o.a. Adam & Eva) in de Bijbel begint met een sprookje.
  Er is geen zondeval, we brengen ons zelf in de ellende (ieder voor zich zelf!)
  Er is geen God die verleidt, welke vader verleidt nu zijn eigen kinderen?
  Er is geen God met een lange baard, er is enkel een Vader van Liefde, Wayti genaamd aan deze zijde

  Zie http://www.rulof.org en je krijgt de antwoorden rechtstreeks uit de Universiteit van Christus…

  5 likes
 10. De man komt zichzelf – en daarmee God – nog wel tegen!

  0 likes
  • @p.puk

   Dat is dus precies wat religie doet. Regeren middels angst, met hel en verdoemenis prediken.

   Islam, christendom, jodendom, alles gebaseerd op angst en vooral ook onderscheid willen maken. Wie niet mijn religie/club aanhangt is verloren, wie niet gelooft wat wij prediken gaat naar de hel. Gelovigen zijn beter en ongelovigen zijn varkens en mogen worden afgemaakt, zo liefdevol is religie? En tel daarbij de achterlijke culturen op en je hebt de perfecte ingrediënten om ongelovigen te mogen bespugen of af te maken.

   3 likes
   • Daar heb je gelijk! Uiteindelijk loopt religie eruit op fascisme. Wie geen tolerantie kent en leeft, heeft volgens mij ook geen tolerantie verdient.

    1 likes
 11. Volgens mij had Karl Marx al heel lang geleden over religie zijn mening gegeven, ik persoonlijk respecteer alle religies, maar denk in het algemeen dat de religie mensen onderdrukt, of neem Multatuli, hij heeft een gedicht geschreven,gebed van een onwetende en dat kan ik een ieder aanbevelen om eens te lezen.

  1 likes
 12. Vroeger kwamen er nog weleens spirituele mensen op deze website. Ik zie nu, op een aantal na, hele kortzichtige reacties. Dat zegt mij 1 dingen, het merendeel van de mensen die deze reacties plaatsen zijn van middelbare leeftijd, hebben een brein welke vastgeroest zit in oude denkwijzen en een behoorlijk gekrenkt ego.

  Het is zo simpel, god kijkt je de hele dag aan, je hoeft hem alleen maar te zien. Er is maar 1 god in dit universum, 1 god, en die ervaart zichzelf de hele dag, leert van zichzelf en creëert zijn eigen universum en wereld. God is degene die kijkt, het ego, de duivel die de mens verleid heeft wil alles in hokjes stoppen, een label geven, wil de wereld “binnen” en “buiten” gescheiden houden en houdt ervan om verdeeldheid te zaaien. Daarom wil de mensheid dure spullen, een hoop centjes en zich vooral beter voelen dan degene waar naar ze kijkt. Het ego heeft religie gecreëerd, oorlogen gevoerd en probeert de wereld en alles daarin vooral gescheiden te houden van elkaar. En God keek, zag en huilde, net zoals jullie dat doen wanneer je alle ellende waar je zelf in zit en waar de rest van de wereld in zit. Die pijn, onvrede en verdriet is God die je roept om eens te gaan zitten en om je heen te kijken, zie de wereld in jezelf en jezelf in de wereld. De reden dat jullie God niet kennen en hij je zogenaamd niet helpt is omdat je niet verder kan kijken dan je ego. Jullie staan al heel je leven tegen een muur te schoppen terwijl je je alleen maar hoeft om te draaien en de andere kant op moet lopen.

  De wereld, het universum, het is allemaal een grote illusie, de altijd veranderende golven van bewustzijn en jij, jij bent niet meer dan de aanschouwer, een stukje van God, een klein stukje wat een klein deeltje van God weerspiegeld, een stukje God wat zichzelf en de rest van God kan en mag ervaren. Samen zijn wij God, God ontkennen is het ontkennen van jezelf, je eigen kracht en die van je medemensen. Daar komt het gezegde “wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt leeft” vandaan. Daar komt zo binnen zo buiten en zo boven zo beneden vandaan. Wil je de wereld veranderen, zoek je verlichting, dan zal je de verlichting in andere moeten vinden en aanwakkeren. 1 verlicht persoon is niet verlicht, wij zijn de grote dromers en zijn allemaal verbonden met elkaar, je ego, degene die God haat, is degene die zichzelf haat en daarom zoals ze hem in bijvoorbeeld de bijbel noemen, de gevallen engel die bruut op aarde in de materialistische wereld geworpen is.

  Geef mij een naam en je beperkt mij in alles wat ik ben en kan zijn. De manier waarop ik de wereld om mij heen zie, is de manier waarop ik naar mijzelf kijk. Ik veroordeel niet, ik benoem niet, ik ben mij bewust van mijzelf in anderen, ik ken geen angst voor de dood en besef mij dat alles wat is ooit veranderd en zijn vorm zal verliezen, ik ben God net zoals jullie dat allemaal zijn.

  Het bovenstaande is de essentie van echt wakker worden en bewust zijn.

  Ik mag hopen dat ook de mensen die hier zo hard reageren en zo zijn vastgeroest in hun denkwijze en manier van het universum ervaren ook hun moment van realisatie mogen krijgen. Het moment van realisatie is een miljoen gebeden waard. Ik ben dat, ik ben.

  Een stukje wijsheid en waarheid van de engel des doods.

  Met liefdevolle groet,

  Azraël, ondergeschikt aan Gods wil met de meeste diepe eerbied

  3 likes
  • Ik zie bij je een dikke denkfout: om god te vinden moet je bij de religies meedoen. Zie ik niet zo. Ik ga niet de brede weg, ik ga de smalle weg van een vrije spiritualiteit.

   1 likes
   • Een dikke denkfout? Oh jee, grappig dat u dat zegt, het staat namelijk nergens geschreven dat er aan “religies” meegedaan moet worden. Er staat geschreven dat de manier om tot God te komen non duaal is, zonder beoordelen of veroordelen, volgens mij is dat tegendraads aan de meeste “religies”en maakt het duidelijk dat de term “religies” ook een labeltje is, netjes door het duale ego in een hokje gestopt en opgeborgen. Ook staat er geschreven dat de wijze van het ervaren van de wereld om u heen en hetgeen u ziet een weerspiegeling is van de wijze waarop u naar uw zelf kijkt. Ook het hele proces van denken in deze is niet genoemd, denken is ego, voelen is God. Verder probeer ik u tot niets te dwingen hoor, wandel een smal pad, een breed pad, het middelste pad, wandel achteruit of loop van mijn part op je handen.

    0 likes
  • alocalareanetwork

   azrael is een engel des doods, Jezus is de vorst van het leven.

   een naam vraag je? 🙂
   Act 4:11-12 11 Deze Jezus is de steen die door u, de bouwers, veracht werd, maar Die de hoeksteen geworden is. 12 En de zaligheid is in geen ander, want er is onder de hemel geen andere Naam onder de mensen gegeven waardoor wij zalig moeten worden.

   0 likes
 13. God en de mens zijn in ieder geval niet compatible. 2000 jaar geleden probeerde iemand (Y’shua miNatzarat) de religieuze elite dat aan zijn verstand te brengen. Ook al bid je 10x per dag, je blijft imperfect in Gods ogen. ´Jullie zijn als witte graven; mooi van buiten, maar rot van binnen. En zijn shockerende uitspraak: since you say ‘you see’. your sin remains.
  Hoe meer Godskennis je hebt, hoe meer je in staat moet zijn goed van kwaad te kunnen onderscheiden, hoe groter je zonde kan zijn. Hij sprak dientengevolge meestal in parabels. Zijn discipelen waren géén religieuze mensen, maar zijn GETUIGEN. ‘Ik ben het licht der wereld’: de kleinste kleurverschillen zijn alleen waarneembaar bij helder daglicht. ‘Wat uit je mond komt, is veel belangrijker dan wat er in gaat’. Wat je zegt is belangrijker dan wat je eet, dus.
  Zijn uitspraken waren UNIEK.

  3 likes
 14. in vrijwel alle bijna-dood verhalen komt na het verlaten van het lichaam een ontmoeting voor met een licht dat onvoorwaardelijke liefde uitstraalt. dat is de God waar ik in geloof

  3 likes
  • @wolfje

   Het leven op aarde, in de hoedanigheid van mens, is de hel of een straf of zelfs een harde leerschool, waarschijnlijk? Of is de mens niet meer dan idioot experiment, als ratten in een kooi? Te veel ratten/mensen op een hoop en stop er wat vreemde ratten/mensen bij en je hebt een oorlog en maakt men elkaar af.

   0 likes
 15. Nogal kortzichtig van Duterte. Een beetje jammer, maar hij mag natuurlijk zijn eigen mening hebben.

  2 likes
 16. Het gekke van religie is dat het vaak tot de gekste uitspraken kan leiden zoals hier.

  Echter dat geld eigenlijk ooit als ruilmiddel bedacht is maar door rare instituten als centrale banken(vroeger ook zeker de kerk) en elite tot tijdbom onder de hele mensheid geleid heeft, vindt iedereen wel zorgwekkend, maar voor diezelfde “iedereen” geldt : pak wat je pakken kan.

  Dus geef niet het onder werp, religie, olie, elite, geld. etc de schuld….

  maar helaas toch wel die zondeval 🙂

  leuk heh

  Alles wat tussen de mens en God in staat is zonde en dat kan van alles zijn zoals hierboven is opgenoemd incl religie en niet per se dat koekje dat je uit de trommel gepakt hebt.

  2 likes
 17. Het bewust zijn van dingen en het gevoel van liefde en haat komt van de “god” uit de metalen bol.Die is meer god en heeft ook bestaan dan ons van de Joden het geloof laten geloven..
  Wij geloven helemaal het verkeerde geloof.
  De EDA was voor ons de god en niet het door de Joden gecreerde geloof..
  Zie het Soemalisch geschrift.Is allemaal veel realistiser dan dr aao die rechtoo is gaan lopen EN spintaanbging houden en zorgen voor en van,laat staan dat door die spontaaninteit ook nog eens de drang kwam om vuur te maken… Ja ja…spontaan….
  Nee nee ,voorgedaan en gekregen door mensen uit de metalen bol..De “goden”..
  Ik heb vast niet alles goed ,maar vind dat geloofwaardiger dan de aap of god?…

  2 likes
 18. Eildert Vinkenborg

  Uzelf zijt goden zegt de gnosticus Paulus .

  2 likes
 19. Correctie..is allemaal realistischer dan de aap die rechtop is gaan lopen.EN spontaan houden van…
  Excuses.bvd

  1 likes
 20. De zondeval was enkel dat de mens zich bewust werd van zijn zijn.
  Hij zat gevangen in het aards paradijs onwetend als 2 onnozele kinderen.
  De slang symbool voor wijsheid bracht kennis.
  Kennis die niet geweten mocht zijn want kennis kan tot bevrijding leiden.
  Wie was het die de mens onnozel hield en kwaad werd, wraakzuchtig zelfs als de mens ontdekte wat al die tijd verborgen was? Is de schepping des duivels aangezien ze enkel kan bestaan dankzij dualiteit?
  Waarom was God kwaad op de lichtdrager Lucifer?
  Waarom beperkt hij de schepping in de tijd? De schepping zelf is perfect althans wiskundig.

  1 likes
 21. Bisschop Arturo Bastes heeft een probleem net als de god in het oude testament.
  Tast het gezag aan en ze willen je vermoorden. Als de kerk dus Satan aanbid en Jezus naam misbruikt hebben we een probleem.
  Deze God is een zielepoot.

  1 likes
 22. alocalareanetwork

  met alle respect, ik vind het erg om te zien hoe men liever leugens gelooft dan de waarheid. dit komt door een gebrek aan kennis kennis en vol van eigen waarheid / wijsheid, terwijl men hier wel gelooft in de geestenwereld en tegelijk de schepper ervan ontkent waar zoiets niet uit zichzelf kan ontstaan.
  ik was voorheen ook geïnteresseerd in het spirituele en mythologie en alt-christendom (zolang het maar niet kerk dogma is) , maar het is gelogen en zal je in een soort duisternis houden. de bijbel werd nooit op gewezen, en is bij de meeste op wat drogredenen totaal onbekend, zoals bij mij eertijds.

  wel eens overwogen dat massamigratie een hoax is om het publiek te stoken: te vormen, manipuleren, verdelen, tegen elkaar opzetten, identitaire crisis, zogenaamd cultuur aanvallen.

  0 likes
 23. De Paus is juist een psychologische freak, een psychopaat en een zieke geest, vertegenwoordiger van de MAFFIA VAN DE ZIEL !!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Na 19 jaar weer nieuwe polio-uitbraak op de Filipijnen. Raad eens wat de oorzaak is

Na 19 jaar weer nieuwe polio-uitbraak op de Filipijnen. Raad eens wat de oorzaak is

Op de Filipijnen is sprake van een ...

Veiligheidsdiensten Sri Lanka wisten dat dodelijke aanslagen ophanden waren. Zat iedereen te slapen of is er meer aan de hand?

Veiligheidsdiensten Sri Lanka wisten dat dodelijke aanslagen ophanden waren. Zat iedereen te slapen of is er meer aan de hand?

De veiligheids- en politiediensten in Sri Lanka ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.