Mens en Dier

God is stom. Filipijnse president Duterte steekt op tv tirade af over religie

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft tijdens een top in de stad Davao City laten weten hoe hij denkt over religie.

Hij vroeg zich af waarom God in het Bijbelse scheppingsverhaal Adam en Eva geschapen zou hebben om hen nadien te laten verleiden door de duivel en zo hun zuiverheid geschonden werd.

“Wie is die stomme God die zoiets toelaat?” vroeg hij. “Die klootzak is echt stom als dat zo is. Geloof jij dat?”

Stomme voorstelling

“Omdat Adam en Eva in de christelijke theologie een zonde begingen, zouden alle mensen uit de goddelijke genade zijn gevallen,” vervolgde hij.

“Wat voor een godsdienst vertelt nu zoiets?” klonk het. “Dat is wat ik niet kan aanvaarden, zo’n stomme voorstelling.”

De president gaf aan dat hij gelooft in een universele geest, maar niet in religie.

Gek

De katholieke kerk heeft de uitspraken van Duterte scherp veroordeeld. Bisschop Arturo Bastes noemde Duterte ‘een gek’.

“Duterte is een psychologische freak, een psychopaat en een zieke geest die nooit president had mogen worden,” zei hij.

Hekel

De woordvoerder van de president liet weten dat Duterte op jonge leeftijd is misbruikt door een priester en om die reden een hekel aan de kerk heeft.

Een overgrote meerderheid van de Filipino’s is christelijk, waarvan de meesten katholiek. De katholieke kerk heeft in de Filipijnen veel invloed.

[VRT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patricia Müller
Patricia Müller
4 jaren geleden

Duterte heeft gelijk! Ik hou ook niet van religies, want met hun domme dogmata zijn ze allemaal kooien voor de geest. Ze stoppen de vrije geest in de bajes. De waarheid kan je niet in een dogma persen.

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Nogal kortzichtig van Duterte. Een beetje jammer, maar hij mag natuurlijk zijn eigen mening hebben.

William
William
4 jaren geleden

Zoals in de gospels van st Thomas die bij Nag Hammadi zijn gevonden staat: “God Is In U en overal om U heen, niet in huizen van hout of steen” met andere woorden.. het goddelijke zit in jezelf, de religies hebben het een extern beeld gegeven om de mensheid te kunnen manipuleren… vergeet niet dat de religies gebaseerd zijn op angst… kijk naar het goddelijke in je zelf en voel de liefde door je heen stromen.. dan heb je geen religie nodig… In La ‘Kech

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Religie is als politieke stromingen, het perfecte madsa stuurmeganisme en onderdrukkingsmiddel en dat alles gebaseerd op leugens en stemmingmakerij. Vooral met angst voor een hogere, die alleen beloond als men zich onderwerpt en dat doet wat de veelal krankzinnige optekeningen in boekjes van hem verlangen.

Zeker en vooral niet individueel, zelfstandig leven en denken, maar collectief niet nadenken is gevraagd, waarbij satan (de machthebbers) zich dr ballen uit de broek lachen om zoveel domheid.

Geloven in een hogere liefdevolle of zelfs hogere kwade macht is helemaal niets mis mee goed en kwaad zijn nu eenmaal onderdeel van het leven, maar om je domweg te laten leiden door aardse of hogere machten lijkt mij verre van verstandig of gezond en brengt de mens uiteindelijk af van hun natuurlijke pad in het leven.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

37
0
We lezen graag je reactie!x