Homepagina » Buitenland » Goed nieuws: Coronavirus bestaat niet langer, zegt Italiaanse dokter
coronavirus

Goed nieuws: Coronavirus bestaat niet langer, zegt Italiaanse dokter

De vooraanstaande arts Alberto Zangrillo heeft gezegd dat het nieuwe coronavirus ‘niet langer bestaat’ in Italië.

“Klinisch gezien bestaat het virus niet langer in Italië,” zei de hoofdarts van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan, één van de zwaarst getroffen steden.

“Uit tests die de afgelopen 10 dagen zijn uitgevoerd, blijkt dat het aantal viruscellen sterk is afgenomen in vergelijking met de tests die één of twee maanden geleden werden gedaan,” zei hij in een interview met tv-zender RAI.

“Iemand moet verantwoordelijkheid nemen voor het terroriseren van dit land,” aldus Zangrillo, die zo’n 30 jaar lang de privéarts van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi is geweest.

Andere ziekte

Een andere arts uit Noord-Italië, Matteo Bassetti, zei tegenover het Italiaanse persbureau ANSA dat hij ook ziet dat het coronavirus in kracht afneemt. “Het is duidelijk dat Covid-19 een andere ziekte is geworden.”

De Italiaanse onderminister van Volksgezondheid Sandra Zampa zei in een reactie dat ‘mensen die zeggen dat het virus niet meer aanwezig is in Italië, de Italianen niet moeten verwarren’. “We wachten nog op wetenschappelijk bewijs, verwar de mensen tot die tijd niet met uitspraken hierover. We moeten de Italianen juist vragen om nog steeds erg behoedzaam te zijn.”

[The Local]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. ik stond vandaag weer eens te kijken naar de rij bij action.
  een rij van pakweg een 20 meter , buiten dan he.
  ze stonden netjes een meter of 3 uit elkaar , een man weer naar binnen en de rij schoof als gedrilde soldaten vooruit , petje af hoor precies tegelijk , het leek wel een chinese parade.
  nu dit kan nu weg het virus heeft zijn langste tijd gehad behalve bij rutte en consorten die gaan lustig door.

  18 likes
 2. We moeten de Italianen juist vragen om nog steeds erg behoedzaam te zijn.
  covid19 is een ander virus geworden?
  de corona trein dendert voort.

  vooraanstaande arts , het corona virus bestaat niet meer.
  een ander zegt covid19 is een ander virus geworden , dus krijgen we dat weer.
  weet je wat ik krijg er de schijt van.

  17 likes
 3. Dan begrijp ik nu ook dat we vanavond op het journaal helemaal niks hoorden over corona doden en ic opnames. Ik stond helemaal paf, al ruim twee maanden worden we tot gisteren aan toe bestookt met corona en ic opnames en andere bangmakerij en nu na het protest op de dam horen we in een klap helemaal niets meer op tv. Dit is tocht gek? Hoe kan dat??????

  12 likes
 4. Geloof lekker onze ab, de man die staat te springen als er een vaccin is, net zoals met de Mexicaanse griep. De whisky fles ging open en juichen omdat er miljoenen dosis zijn besteld, juichen en proosten omdat er een klein kind besmet is hoe ziek ben je dan.
  Ik denk dat jij jezelf lekker moet opsluiten in je huis en de sleutel weg moet gooien, de deur barricaderen en ‘n doorgeefluik moet maken in je gevel (wel corona proef natuurlijk), de jumbo ah en plus bezorgen gewoon dus lekker thuis en geen risico lopen.
  Laat andere mensen lekker leven die wel weten dat dit niet het killer virus is, 0,033 procent gaat dood en dat zijn mensen die eigenlijk nu of over ‘n maand dood zouden gaan, kijk naar de ondersterfte nu.
  Ach ja Berlusconi, wij hebben rutten nu al veel te lang, net zo’n achterlijke mongool.

  12 likes
 5. En hoppa, de grootste drukdoener uit de medische gemeenschap in Belgie, Geert Meyfroidt, was snel daar om te zeggen dat dit leugens zijn. Meyfroidt komt al 3 maanden wekelijks panikeren en drukdoen dat het allemaal ZEER ERNSTIG is en dat we de regeltjes moeten hanteren want anders gaan we allemaal DOOD. Die man heeft echt het verkeerde beroep gekozen.
  https://www.hln.be/wetenschap-planeet/wetenschap/experts-waarschuwen-voor-vals-gevoel-van-veiligheid-corona-blijft-een-killervirus~a974ad32/

  8 likes
 6. Dus nu krijgen we jaarlijks 2 virussen, de gewone griep en de Covid-19 variant? De kans dat je dus toch een paar dagen onder de dekens (of juist eruit) moet is daarmee verdubbeld. Niet mooi.

  2 likes
 7. De economie regeert…

  Wel begrijpelijk hoor, de zomervakantie nadert en Italië wil zich van de mooiste kant laten zien en ja, Italie vind ik ook een van de mooiste vakantielanden, maar of ik er nu na de uitspraken van deze twee artsen (waarvan eentje de arts van Berlusconi was) alsnog ga…ik denk het niet. Ik vind geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het virus weg is, zoals zij dat zeggen.

  0 likes
 8. :adrianus-johannes.

  “We wachten nog op wetenschappelijk bewijs, verwar de mensen tot die tijd niet met uitspraken hierover.

  ja ja de wetenschappers(discipline maakt niet uit) moeten nog aan de gerenommeerde artsen en ervaringsdeskundige specialisten vragen of het wel, wel is met het virus ed..

  zo’n wetenschapper heeft ooit eens in een onwijs-gebouw theorie opgedaan en daarna nooit meer iets praktisch geleerd.. dat hoeft hij ook niet hij was toch al theoretiese onderlegd en wetenschapper en dan weet je alles en het beter dan de ervaringsdeskundigen die alle jaren praktisch bij leren..
  daarom heb ik ook een enorm theoretische vertrouwen in wetenschappers, voor al de theoretische die van de aannamemens..

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin ...

spray

Eerste spray goedgekeurd die het coronavirus in 2 MINUTEN doodt

Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA heeft een desinfecterende ...