Gezondheid

Goed voor je hersenen: Alzheimer kan worden behandeld met kurkuma

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kurkuma zou wel eens meer voordelen voor je gezondheid kunnen hebben dan je zelf beseft. Zo tonen nieuwe onderzoeken aan dat het hersenschade bij personen met een neurodegeneratieve ziekte zoals Alzheimer kan afremmen en herstellen.

Het kruid verhoogt de ontwikkeling van stamcellen en vergemakkelijkt hun ontwikkeling in zenuwcellen. De nieuwe resultaten geven veel hoop: het was al duidelijk dat sommige stoffen inderdaad de ontwikkeling van cellen kunnen stimuleren, echter was er nog nooit een middel gevonden dat de differentiatie van stamcellen in zenuwcellen bevordert. Dat laatste effect is erg belangrijk binnen de regeneratieve geneeskunde om ziektes te kunnen terugdraaien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In sommige gevallen werd de productie van de cellen met 80 procent verhoogd en rijpten ze veel sneller. “De resultaten zijn heel positief, maar we hebben nog een lange weg te gaan voordat we hersenziektes echt kunnen bestrijden,” zei dr. Laura Phipps van Alzheimer’s Research UK. “We moeten voorzichtig omgaan met de uitslag, vooral omdat de resultaten bij ratten zijn vastgesteld. We kunnen alleen maar hopen dat dezelfde werking bij mensen optreedt.”

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Stem Cell Research & Therapy.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Welke Alzheimer bedoelen jullie??

Er is er maar 1 en dat is dat Alzheimer een EIWIT ziekte is en dat eiwit blijft aan het hersenvlees plakken waardoor het geen zuurstof meer krijgt vanuit het bloed en daarom sterven die hersencellen af.

De andere Alzheimer is de Vasculaire Dementie die ontstaat na een TIA, dus een hersenbeschadiging.

Helaas word de laatste op de Alzheimer hoop gegooid net als meerdere vormen van dementie.

Mijn moeder leid eraan en ik heb me zoals je merkt goed onderlegd en ik geloof er totaal niets van dat kurkuma daar enige positieve werking op gaat hebben.

Het is weer zo een Jomanda middeltje!!

Wim
Wim
9 jaren geleden

Daar is de oplossing, meer geelwortel eten. Dat is tegen dementie wat in Nederland een probleem is aan het worden.

Willie
Willie
9 jaren geleden

Laat uw eten uw medicijn zijn. Er zijn toch ook al heel goede resultaten behaald tijdens experimenten in een Amerikaanse gevangenis met zware criminelen opgevoed met junkfood, waarbij een gedeelte een dieet kregen met verschillende verse groentesoorten en -kruiden. Het bleek dat diegenen die goed en verantwoord voedsel kregen veranderden, minder agressief waren en minder misdadige neigingen hadden. Kortom, ik ben ervan overtuigd dat bepaalde kruiden, kruidenwortelen etc., maar ook verse groenten heel veel voor ons lichaam kunnen betekenen. Er is nog zoveel in de natuur waar we niets van af weten, met dank aan de grote jongens farmaceuten o.a.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Je bent wat je eet ! En al ons eten wordt gemanipuleerd! Is het niet bij de kweker via Monsanto dan is het wel op het veld door de sproeizuchtigen. Dus welke vrije wil hebben wij eigenlijk nog om te bepalen hoe gezond wij kunnen/mogen eten ?? Ik dacht altijd; eigen gekweekte groenten, gezonder is er niet. Nou, als ik lees wat er over mijn volkstuin komt neerdwarrelen, ben ik daar niet meer zo zeker van. Daar vraag ik niet om. Dat wordt zonder mijn toestemming gedaan.
Dan is het onlogisch om te veronderstellen dat een bepaald voedingsmiddel vreselijk gezond is en voor goede resultaten in ons lichaam zorgt. Want hoe wordt dit voedingsmiddel gekweekt ?
Het complete voedingsplaatje bepaalt hoe gezond iets zal zijn ! En aangezien het complete plaatje vaker een overschot aan slechte ingrediënten laat zien dan de goede, ben ik bang dat dit een druppel op de beroemde gloeiende plaat is. Vertrouwen heb ik er niet in, omdat zulks weer op grote schaal gekweekt zal gaan worden, met de bijbehorende chemische toevoegingen.
Door wie worden wij nou eigenlijk ziek gemaakt? En waarom moeten er dan “gezonde” zaken op de markt komen? Om ons weer beter te maken ? Om ons weer beter te laten functioneren ? Dat is gewoon op zijn kop gegooid beleid. Dat is een oplossing zoeken, voor iets wat in de kern geen probleem is.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x