Homepagina » Buitenland » De gefotoshopte waarheid: Franse media censureren protesten gele hesjes. Zo reageerde een oud-minister
De gefotoshopte waarheid: Franse media censureren protesten gele hesjes. Zo reageerde een oud-minister

De gefotoshopte waarheid: Franse media censureren protesten gele hesjes. Zo reageerde een oud-minister

Een Franse tv-zender heeft bewerkte beelden gebruikt om de betogingen van de gele hesjes te censureren, zo heeft de Franse krant Liberation ontdekt.

Een betoger van de gele hesjes hield een bord omhoog dat gericht was tegen de Franse president Emmanuel Macron.

De oorspronkelijke foto, gemaakt door een fotojournalist van persbureau AFP, toont een bord met daarop de tekst ‘Macron, sodemieter op’ in het Frans.

Noord-Koreaanse propaganda

France 3, de op één na grootste zender van het land, besloot de foto te bewerken, waarna het leek alsof de betoger een bord omhoog hield met alleen de tekst ‘Macron’.

Thierry Mariani, een Frans parlementslid en oud-minister, opende de aanval op France 3. Hij vergeleek de censuur met ‘Noord-Koreaanse propaganda’.

Menselijke fout

Na felle kritiek op social media stelde de zender dat dit alles was veroorzaakt door ‘een menselijke fout’.

Sinds 17 november hebben tienduizenden betogers met gele hesjes zich verzameld in grote Franse steden, waaronder Parijs, om te protesteren tegen de controversiële CO2-taks op brandstof, die was voorgesteld door de regering van Macron.

Uit een recente peiling is gebleken dat 84 procent van de Fransen de protesten steunt.

Foto: Jürgen Eissink Wikimedia Commons

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rikk schreef:

  RODE Hesjes, NIET meer Stemmen en ZO MIN MOGELIJK mee doen met deze economische (klimaat) onzin die over ons allen wordt uitgestort. Zoveel mogelijk CASH niet PIN.

  2019:
  – Zorgverzekering +20%
  – Autoverzekering +15%
  – Enegie +18%
  – Lokale belasingen ? (Zal zeker niet gelijk of minder zijn, dat lijkt onmogelijk in deze wereld)
  – Boodschappen + 10%

  Je wordt gebruikt door die rovers! STOP met stemmen, doe NIET meer mee !!

  43 likes
 • Jullie twijfelende Biff schreef:

  Het wordt inderdaad steeds maar erger. De gewone hardwerkende burger wordt steeds verder afgeknepen middels voortdurende verhogingen van accijnzen, belastingen, hogere energierekeningen en ga zo maar door.
  De particuliere loonslaven moeten al die extra belastingen maar even ophoesten terwijl de multinationals dealtjes maken achter gesloten deuren met onze zogenaamde gekozen regering.
  Deze grote internationale bedrijven lachen zich kapot en betalen feitelijk geen belasting, en wát ze al moeten betalen berekenen ze glashard door aan diezelfde sukkelige burger die meestal nog zelf zijn stem heeft uitgebracht op een politieke partij en daarmee medeplichtig is aan de verovering van zijn EIGEN portomonnee!

  Het gevolg van al deze van hogerhand georchestreerde volksverlakkerij begint langzaam zichtbaar te worden in de vorm van protesten door de Gele Hesjes. Vaak middels protesten en demonstraties die niet zijn aangevraagd bij de daarvoor aangewezen instanties.
  Dat is natuurlijk volledig terecht want wie toestemming vraagt om te demonstreren erkent daarmee de autoriteit van de machthebbers en erkent daarmee hun bestaansrecht.
  Vragen om toestemming te mogen te demonstreren geeft alleen maar aan dat de aanvragers zichzelf beschouwen als slaven die hun Meesters om een gunst vragen!
  In dat licht bezien heb ik veel respect voor de dapperen die het gele hesje aantrekken en de straat opgaan zonder het bestaande gezag te erkennen. Deze mensen hebben mijn sympathie want ze hebben gewoon het gelijk aan hun kant!

  Maar… toch misschien een onverwachte opmerking na mijn verhelderend betoog; stel dat de hesjes winnen en de politiek weten uit te schakelen middels een enorme volksopstand, guillotine, volkstribunalen en ja, een heuse echte geslaagde revolutie!
  Wat dan?
  Vervallen we dan in een staat van anarchie waarbij in de praktijk het recht van de sterkste geldt?
  Zijn we daar dan beter mee af dan hoe ons leven zich afspeelt in de huidige status quo waarin we geleid worden door fascistische psychopaten?

  Hierover denk ik veel na, ik wik en weeg, pieker zorgvuldig met prangende intensiteit en kom niet tot een bevredigende eindconclusie.
  Kijk naar de landen waar de dictators zijn verdreven. In die landen ging de knoet erover, maar als je verder niet zeurde had je niet veel last, tenzij je tot een van de minderheidsgroepen behoorde.
  In deze landen was onderwijs, gezondheidszorg en huisvesting meestal goedkoop of zelfs gratis. De levensstandaard was hoog, als je maar je bek hield.

  Er is nu een steeds breder gedragen roep om anarchie, maar ik stel jullie deze urgente gewetensvraag; zijn we beter af met het omverwerpen van de huidige regeringen in de Westerse wereld?
  Brengt dat ons niet van de regen in de drup?
  Hier kom ik vooralsnog niet uit.

  Ik ben oprecht benieuwd naar jullie mening!

  7 likes
  • Rikk schreef:

   Op de huidige weg van ordening doorgaan, stort de mens sowieso uiteindelijk in chaos. Sociale onrust zal alleen maar toenemen, project Chiren zal van start gaan. Vanuit chaos kan weer iets nieuws ontstaan. want zoals het nu verworden is, wil uiteindelijk vrijwel niemand.

   Maar een behoorlijke groep staat nog zo in angst dat ze bij iedere verandering doodstil blijven zitten en hopen dat het niet nog erger wordt. Zoals een kind op het strand dat nog niet kan zwemmen maar af en toe met de teentjes door de branding durft te gaan.

   Geloof in jezelf en geef je macht niet meer aan een ander!

   6 likes
  • Nina schreef:

   Gewoon uit de eurozone stappen, wij als Nederlanders worden toch niet gemist….zijn we een te klein land voor.

   1 likes
 • weg met ons schreef:

  Zonder het te weten protesteert men misschien ook voor de VS en tegen Rusland?….De gele hesjes protesten schijnt ook te maken te hebben met de gasleiding vanuit Rusland. Macron en Merkel willen gas uit Rusland en de VS kan dan niet hun duurdere schaliegas naar de EU afzetten.

  4 likes
 • salvar schreef:

  @rikk
  het dievengilde slaat toe en wordt alleen maar erger.

  12 likes
 • Shadow1100 schreef:

  Hoe kun je zien dat Mark -Pineukio- Rutte (Hij liegt en naait je) niet de waarheid spreekt? Als zijn lippen bewegen……

  8 likes
 • H.J. schreef:

  Ik heb nu twee keer in een geel hesje de Erasmusbrug vv gelopen.
  Ik heb geen speerpunt(en).
  Het is gewoon simpel weg, een grote dievenbende in Den Haag.

  Ze dekken zich nu al in, als hun leugen (iedereen krijgt er geld bij), niet plaats gaat vinden.
  De Brexit en Trump kunnen roet in het eten gooien, zijn de woorden van een soort worstenbroodje met bril op.
  Welk trubinaal gaat in de toekomst, deze leugenaars aan de tand voelen.

  6 likes
 • pkov schreef:

  ganietstemmen.nl

  4 likes
 • Sceptic schreef:

  Genoeg is genoeg :

  It’s Spreading Throughout Europe And Now The World!
  https://www.youtube.com/watch?v=_s6TrHwf7KE

  3 likes
 • x

  Check Also

  elektrische auto

  Elektrische auto zorgt ook voor veel CO2, geeft Polestar toe

  Autofabrikanten moeten open en eerlijk zijn over ...

  buschauffeur

  Buschauffeur ‘moet verplicht DNA afstaan’ na kritisch YouTube-filmpje

  De Almeerse buschauffeur Jason Wolmuis is naar ...

  >